Mike Olari: Mărturie – Eşecuri binecuvântate

În luna Noiembrie, Mike Olari a făcut o vizită în România, timp în care a vizitat 4 biserici. În 3 dintre acestea a depus o mărturie în legătură cu modul în care Dumnezeu l-a chemat, l-a trimis în lucrare, iar mai apoi l-a trecut printr-o serie de încercări, pregătindu-l pentru o slujire mai eficientă. Mărturia aceasta îl dezavantajează din unele puncte de vedere, deoarece încercările prin care a trecut pot fi interpretate ca având la origine alte motive, sau un alt scop, fapt pentru care Mike face această mărturie în urma unor ezitări, trecând totuşi, peste vulnerabilitatea la care este expus, în speranţa că experienţele, dar mai ales eşecurile pe care le-a trăit, vor constitui o încurajare pentru cei care ascultă sau citesc această mărturie şi care trec la rândul lor prin astfel de încercări.
 
Bisericile în care Mike a depus această mărturie sunt: Biserica Harvest – Metanoia Arad, Centrul Creştin Aletheia şi Biserica Poarta Cerului din Timişoara.

.

Ce fac atunci când planurile mele pentru viaţă sunt schimbate de Dumnezeu?

 

Natura omului este să controleze totul, cu toate că vine în lume fără să fie întrebat, pleacă din lume fără să se ţină cont de părerea lui şi totuşi vrea să controleze fiecare minut şi fiecare situaţie din viaţa lui.

 Ceea ce voi prezenta în această mărturie are ca orice mărturie lucruri pozitive şi negative. Recunosc faptul că tot ce este pozitiv aparţine lui Dumnezeu, iar partea negativă îmi aparţine mie. Eroul acestei mărturii nu este nimeni altcineva decât Dumnezeu, care prin puterea Duhului Sfânt a făcut posibile aceste experienţe.

Este foarte posibil ca ceea ce voi mărturisi în continuare să nu se prea potrivească cu direcţia pe care merge învăţătura în bisericile de astăzi. Cu toate că cele mai multe biserici evanghelice condamnă evanghelia prosperităţii, această învăţătură este promovată în bisericile noastre din plin. Dacă cineva îşi pierde serviciul, sau a avut un accident, sau s-a îmbolnăvit, imediat majoritatea membrilor din acea biserică (chiar şi liderii bisericii uneori) încep să se întrebe; oare ce a păcătuit respectivul? Promovăm involuntar o doctrină greşită, o religie falsă. Cred că este momentul promovării adevăratei feţe a religiunii adevărate, Biblice. Inclusiv Domnul Isus a spus că în lume vom avea necazuri. Apostolului Pavel i sa spus la convertire, că i se va transmite prin Anania ce va avea de suferit pentru evanghelie. Dacă ne uităm la marii oameni ai Bibliei, (Moise, Iosif, Iov, Pavel, etc.) vom vedea că fiecare dintre ei au fost ZDROBIŢI înainte să poată fi folosiţi de Dumnezeu. Sunt conştient de riscul pe care mi l-am asumat făcând acest pas, dar sunt gata să plătesc preţul, chiar dacă doar o persoană care mă ascultă va fi ajutată şi încurajată de acestă mărturie.

Mă numesc Mike Olari, locuiesc în SUA împreună cu soţia, cei şapte copii si patru nepoţi cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat. Am părăsit România în anul 1982, luna septembrie. După 3 zile prin munţi, am trecut Dunărea pe la Cazane. Ajuns în Iugoslavia, unde timp de 6 luni am stat într-un camp din Belgrad, după care am zburat şi ajuns în Cleveland, OHIO (SUA), pe data de 21 Martie 1983. După două săptămâni m-am mutat la Chicago. La mai puţin de un an, m-am mutat în Arizoana, unde locuiesc şi astăzi. Dar sa începem cu începutul.

 Încă din clasele primare, am început şi eu să-mi fac anumite planuri cu privire la viaţa mea, aşa cum de fapt fiecare om îşi face, unii mai devreme în viaţă, iar alţii puţin mai târziu.

 

Planul meu pentru viaţă:

 

Să merg la şcoală, să învăţ bine, dacă aş putea să fac şi o facultate, cu toate că datorită faptului că mă trăgeam dintr-o familie numeroasă, acest lucru era aproape imposibil din punct de vedere financiar, dar şi datorită faptului că eram pocăit, acest plan era mai mult un vis. Oricum eu fiind un visător şi optimist incurabil, mi-am permis să-l pun pe lista planului de viaţă.

 Desigur că mă gândeam la a-mi forma o familie, îmi doream cam 5 copii (eventual dacă se poate trei băieți şi două fete). Sigur că apoi mă gândeam să mă implic şi spiritual în a spune la cât mai mulţi oameni despre ISUS, pentru a-i ajuta să scape de iad.

La acel moment, un lucru era categoric exclus, nici nu mă gândeam să părăsesc România vreodată.

Cred că fiecare dintre voi aţi făcut această listă, sau alta asemenea, iar unora poate vă este chiar proaspătă în memorie, sau poate chiar mai lucraţi la ea. Ei bine, cuvântul Domnului spune că planurile atârnă de noi, dar împlinirea lor atârnă de Dumnezeu. Suntem noi gata să schimbăm agenda noastră, în caz că Dumnezeu are altă agendă pentru noi? Trebuie să vă mărturisesc faptul că Dumnezeu mi-a schimbat radical agenda vieţii mele, în două momente neaşteptate.

 

Primul eveniment care avea să dea peste cap absolut tot planul meu de viitor.

 

Lucram ca electromecanic la CFR, aveam un loc de muncă bun şi sigur, şi câştigam destul de bine. Se părea că agenda făcută de mine, se conturează destul de bine, şi începusem să mă simt destul de sigur pe situaţie.

Ştiam că tot cam la doi ani salariul meu va creşte, numai bine că pe când va trebui să mă căsătoresc, voi avea un salariu destul de bun, pentru a-mi închiria un loc unde să locuiesc cu soţia şi bineînțeles unde să-mi pot creşte copiii.

Totul bine şi frumos, până ce într-o zi, am fost chemat la biroul şefilor de partid.

Am intrat înăuntru, unde eram aşteptat de aproximativ 10-15 persoane. Erau aranjaţi cu scunele în formă de cerc. Mi-au făcut şi mie un loc în cercul lor. Unul dintre ei a început să-mi spună de ce am fost chemat acolo.

„Ştii, noi suntem firmă controlată direct de la centru (București), şi fiind vorba de siguranţa circulaţiei naţionale pe căile ferate, trebuie să avem grijă cu cine lucrăm. Am primit o circulară de la Bucureşti, în care ni se cere să facem curăţenie în fiecare departament şi să fim siguri că toţi cei care lucrează în această firmă sunt oameni loiali partidului.

Acum noi ştim ca tu eşti un om de bază în firma noastră, deci nu dorim sub nici o formă să renunţăm la tine, dar totuşi, trebuie să rezolvăm cumva situaţia. Noi avem deja soluţia, dar trebuie să avem consimţământul tău. Noi ştim că tu eşti pocăit, probabil că datorită faptului că te-ai născut într-o familie de pocăiţi, nu din convingere. Ca atare, dorim să ne dai o declaraţie, prin care să renunţi la religia ta şi evident, la mersul la Biserică. Această declaraţie ne va acoperi pe noi în faţa celor de la centru, iar tu vei putea de fapt să-ţi păstrezi şi serviciul, dar şi religia, fiindcă noi nu o să te verificăm ce faci tu în timpul liber. La început credeam că este o glumă şi am început să zâmbesc, dar aveam să-mi dau seama foarte curând că situaţia este serioasă şi că eu sunt pus să aleg intre a semna acea declaraţie şi a-mi pierde locul de muncă.

Ca răspuns la această provocare, eu le-am răspuns foarte clar, fără să las nici un loc de interpretare; eu sunt pocăit şi merg la Biserică, nu pentru ca părinții mei sunt pocăiți, ci pentru că sunt convins că este cel mai bun lucru pe care poate o persoană să-l facă, pentru sufletul lui. Ca atare eu nu voi semna această declarație, indiferent de preț. Șeful a continuat și mi-a zis să nu mă pripesc, fiindcă îmi dau 30 zile să mă decid. Unul dintre cei prezenți a răspuns în locul meu și a zis: după cât îl vad eu pe băiatul ăsta de hotărât, cred că și după 30 de zile va avea același răspuns, la care eu doar am confirmat. Au urmat, alte întâlniri la județ, cu șefi mari. Mi-au tăiat toate beneficiile, (avansarea la altă treaptă, de unde implicit și mai mulți bani, m-au oprit de la continuarea studiilor, etc.)

Toate astea nu m-au durut așa de tare, cât m-a durut faptul că am auzit mai târziu că dintre cele 18 persoane în situația mea, doar 2 persoane nu au semnat acea declarație.

La ședința finală unde au participat aproximativ 200 persoane, unde am fost adus pentru a fi umilit public (ceea ce s-a vrut o lecție pentru toți nesupușii sistemului) am cerut permisiunea să vorbesc. Foarte greu după ce toți colegii au insistat să-mi dea voie să spun ce aveam de spus, mi-au dat voie. Dar când am început să-i întreb de ce îmi fac această nedreptate fiindcă eu sunt așa după cum chiar ei au afirmat, conștiincios și chiar un muncitor de bază, cel care conducea această întâlnire a început să urle la mine și m-a scos afară înainte să apuc să spun prea multe. Am ieșit afară din acea cameră, cu gândul că probabil următorul pas va fi pușcăria. Eram totuși liniștit deoarece încă nu eram căsătorit, ca atare voi suferi doar eu, fără să afectez și familia.

Atunci am înțeles că paralel cu planu meu, mai făcuse și Dumnezeu un alt plan cu privire la viața mea și că agenda LUI este agenda de care trebuie ținut cont, nu de cea făcută de mine.

Acesta a fost momentul în care mi-am dat seama că planul făcut de mine a eșuat și am început să-mi scriu un nou plan pentru viața mea. De data asta doream să-l scriu împreună cu Domnul ISUS.

Mă hotărâsem să plec din țară în SUA, unde să pot să-mi trăiesc viața liber. Până să se întâmple acest lucru, am fost luat în armată, unde eram urmărit de acest episod. S-a întâmplat să-mi văd dosarul care a venit cu mine odată, pe coperta căruia am putut citi cuvintele: PERICULOS SOCIETĂȚII.  Cred că vă dați seama ce mă aștepta, cu un astfel de dosar.

Imediat după armată a trebuit să-mi caut alt serviciu, mult sub calificarea mea. De fapt, am fost împins de șefii politici la acest lucru, nu înainte însă de a fi înjosit şi umilit de ei. Curând după aceea m-am căsătorit. Am depus actele împreună cu soția pentru a pleca din ţară. Ni s-a spus la interviu, că nu avem nicio șansă.

Atunci am început să mă rog în această direcție și să caut căile care se practicau pe timpul acela de-a părăsi ţara. Mă rugam pentru plecare, dar în același timp după lecția primita, am învățat să țin cont de voia Domnului.

Cu toate că după experienţa avută, dorința mea era fermă în privinţa plecării din ţara, totuşi, mă rugam Domnului să-mi arate voia Lui prin deschiderea acestei uși. După mai multe tentative eșuate, în sfârșit ușa s-a deschis, iar în noaptea de 1 spre 2 septembrie, 1982 după 3 zile și 3 nopți prin munți, am ajuns în Iugoslavia trecând Dunărea pe la Cazane.

După aproximativ 6 luni petrecute în Iugoslavia, pe data de 21 martie 1983 mă îndreptam cu avionul spre Statele Unite. Am ajuns în Cleveland, Ohio în după masa aceleiaşi zile de martie. Următoarea zi m-am trezit foarte devreme. Cu toate că era deja luna martie, afara era o zăpadă de cel puțin jumătate de metru. Când cei care m-au primit în casa lor (sora mea și cumnatul meu) s-au trezit, eu deja eram gata cu curățatul zăpezii în curte. Din cauza că economia Americii era la pământ în acea perioadă, în Ohio era practic imposibil ca un nou-venit să găsească ceva de lucru, aşa că după numai două săptămâni m-am mutat la Chicago, unde mi s-a oferit un loc de muncă, de către un om de afaceri din Chicago, împreună cu care zburasem în drumul meu spre America.

Aceasta era prima minune dintr-un lung şirag de astfel de experienţe trăite de mine, după sosirea în America.

După doar un an de zile petrecute în Chicago, ne-am mutat în statul Arizona împreună cu familia (soția și cei 2 copii născuți în România).

În anul 1988, doar un an înainte de Revoluția din România, am avut un vis, care m-a trezit din somn în miez de noapte. Am trezit-o și pe soția mea și i-am povestit visul. Împreună am decis sa nu discutăm despre acel vis cu nimeni, fiindcă din punctul nostru de vedere și după cum arăta situația din România la acea oră, era imposibil ca acel vis să se împlinească.

Oricum, imediat după revoluție, l-am înțeles perfect și visul acela este în derulare chiar și în acest moment, când vă vorbesc.

Începusem în Arizona un nou capitol al vieții mele. Nu a fost ușor ca singur să pot să câștig suficient, pentru nevoile unei familii care între timp ajunsese la un număr de 9 membri, dar Dumnezeu a purtat totdeauna de grijă. În anul 1986 am început afacerea mea personală. Dumnezeu m-a binecuvântat și viaţa a devenit destul de frumoasă pentru noi în America.

Am avut harul sa fiu unul dintre fondatorii unei biserici române din Arizona, care la ora actuală numără aproximativ 1500 de membri.

Începusem, nu să-mi fac mari planuri, dar să mă gândesc ce mi-ar place să se întâmple cu viitorul copiilor mei.

A venit și anul Revoluției, 1989, când visul meu avut cu un an înainte începea să devină realitate.

Am înțeles că trebuie să mă implic imediat în Evanghelizarea și ajutorarea României, lucru care acum devenise posibil.

Primul lucru care l-am făcut, a fost ca împreuna cu un pastor misionar american, să plec spre România, pentru o evanghelizare de două săptămâni și pentru orientare. Acest lucru se întâmplă în luna aprilie 1990, când ne îndreptam spre România, cu o mașină închiriată din Germania și tractând după mașină un trailer plin cu 1000 de biblii.

A fost extraordinar să văd diferența dintre vizita mea în România din septembrie 89, când cu greu am fost lăsat să intru cu biblia mea personală și acum când aveam 1000 de biblii, nici măcar nu am fost controlat în trailer.

Acest lucru mă făcea şi mai de responsabil pentru ţara mea. Am știut că această vizită este doar prima din sutele de vizite pe care urma să le fac de atunci până în prezent.

Intre timp am deschis organizația non-profit  FAMILII PENTRU FAMILII, care avea de la început și are şi în prezent menirea clară de a se ocupa de nevoile ţării mele. Paralel cu lucrarea spirituală derulată în România, am fost provocat să mă implic și social.

Am demarat mai multe afaceri în România, care au creat multe locuri de muncă. Printre altele am început şi Banca Populara Phoenix. Din cauza schimbării continue a legilor, după 3 ani a trebuit să mă retrag și să predau altora conducerea. Restul este o poveste încă fără final.

În același timp, economia mergea foarte bine în America. În dorința de a face fonduri cât mai multe pentru lucrarea de misiune din România, lucrare care lua amploare, m-am hotărât să-mi extind domeniul de activitate în afaceri.

Aşa se face că m-am apucat și de construcții de case. Totul a mers foarte bine, până când în anul 2008, Dumnezeu a decis ca din nou să schimbe mersul lucrurilor în viaţa mea. De data aceasta era vorba de o schimbare și mai dramatică. A fost o perioadă destul de lungă în care nu mai înțelegeam nimic.

 

TIMPUL ZDROBIRII

 

Banca din Arad a fost devalizată de cei care au preluat-o de la mine. Milioane de dolari pierduți. Căderea economiei SUA, m-a afectat foarte mult. Am pierdut aproape tot.

Financiar am pierdut totul (aproximativ 2,500,000.)

 La ultima biserică unde am fost membru fondator si am deschis-o ca răspuns la nevoile copiilor noştri, am fost împins afară din bord. Viziunea noastră căzuse, graţie celor care nu puteau renunţa la legalism, iar în cei 3 ani şi jumătate se înmulţiseră.

 Cel mai mare din copii mei Cosmin, este arestat şi condamnat la 9 ani de închisoare.

Eram zdrobit și apăsat din toate parțile, dar cel mai dureros lucru dintre toate, era situația copilului meu.

Realizam  că toate planurile mele cad și se părea că nici chiar pe Dumnezeu nu-l mai interesa de mine. Eram ca Iov în cuptor, la coacere, și nu știam cât va dura totul.

După ce de ani de zile eram foarte preocupat de lucrarea lui Dumnezeu, toate astea erau ultimul lucru la care mă așteptam.

Se pare însă că era timpul să-l cunosc pe Dumnezeu la un alt nivel. Până să înțeleg acest lucru, a durat o perioadă.

Dumnezeu are nevoie de noi zdrobiți, pentru a putea să ne folosească, la un nivel mai mare.

DUMNEZEU ESTE ÎMPOTRIVA CELOR MÂNDRI, DAR DĂ HAR CELOR SMERIȚI.

Când înțelegem acest principiu, suntem la locul în care ne așteaptă Dumnezeu, pentru a ne folosi într-un mod în care n-a putut până atunci.

.

ESTE FOARTE IMPORTANT CE DECIZIE VEI LUA DUPĂ LECȚIA ZDROBIRII.

 

1.  Poți sa te resemnezi și să trăiești în continuare o viață tristă și supărat pe toată lumea, inclusiv pe Dumnezeu.

 

2.  Poți să ignori și să te faci ca totul este OK, încercând să-ți revii la normal de unul singur.

 

3.  Poți să înveți ce-i de învățat de aici și să-i ajuți și pe alții cum să treacă prin asemenea situații, dar mai ales; cum să iasă din ele.

 

Prin marele Har Dumnezeiesc, eu am decis să stau atent fără să murmur, și să învăț tot ce se poate învăța în perioada acesta de ZDROBIRE. Trebuie sa recunosc faptul că a durat o perioadă până să pot să mă las ZDROBIT complet.

 

Doar câteva din lucrurile esențiale pe care le-am învățat din acest test de Zdrobire (timp de maturizare)

 

a.  Am învățat lepădarea de sine și faptul că materia primă pentru Dumnezeu, este NIMIC. Atunci când devenim nimic, Dumnezeu ne poate folosi.

 

b.  Am învățat cum să mă rog (nu neapărat cât să mă rog). Știu că avem în Biblie pilda prietenului de la miezul nopții, prin care Cuvântul lui Dumnezeu ne încurajează să ne rugam și sa nu ne lăsăm, dar modelul maturității ni-l dă ISUS. După ce s-a rugat Tatălui să îndepărteze paharul morții de la EL, și-a încheiat rugăciunea prin a spune: ,,TOTUȘI NU VOIA MEA, CI VOIA TA SA SE FACĂ”

 

c.  Am învățat să iert fără ca cei care mi-au greșit să-și ceara iertare. M-am luat și am mers pe rând, pe la toți cei ce mi-au făcut mult rău în această perioadă de încercare, și mi-am cerut eu iertare. Am învățat să-mi cer iertare copiilor, soției și chiar muncitorilor, chiar dacă în multe situații ei erau cei care trebuie să-și ceară iertare.

 

d.  Am învățat să-i iubesc necondiționat pe toți oamenii.

 

e.  Am învățat să primesc toate lucrurile din partea lui Dumnezeu, (bune, rele) fără murmur, fiindcă de multe ori, ceea ce pentru noi este bine, în ochii lui Dumnezeu este rău.

El are perspectiva veșniciei când îngăduie ceva asupra noastră, iar noi de multe ori fiind firești, ne uităm la ceea ce vine peste noi, din perspectivă omenească. De exemplu, acum când lucrurile au intrat foarte bine pe făgaș, uitându-mă prin ce am trecut, din punct de vedere omenesc este o tragedie, dar din perspectiva eternă, au fost cele mai binecuvântate lucruri care mi se puteau întâmpla. Nu aș schimba nimic din ceea ce Dumnezeu a adus asupra vieții mele.

 

f.  Am învățat să depind complet de Dumnezeu, fiindcă așa-zișii prieteni, s-au evaporat imediat ce nu mai aveau cu ce profita de mine. Chiar și soția mea îmi zicea de multe ori, mi-e mila de tine, prin ce trebuie să treci, dar chiar nu am cu ce să te ajut.

 

g.  Și nu în ultimul rând, am învățat că Dumnezeu iartă orice păcat și eliberează, recuperează și restaurează din cele mai de jos locuri.

Băiatul meu Cosmin, care este în pușcărie, a trăit departe de Dumnezeu, în tot felul de patimi și răzvrătiri, o perioadă de peste 10 ani. El pierduse complet controlul vieții, iar noi, familia eram de multe ori disperați.

Cosmin Olari

Oricând putea să se întâmple orice cu el. A avut pistolul pus la tâmplă, doar trebuia sa se apese trăgaciul. A fost implicat în tot felul de accidente și totul a culminat cu fuga de poliție de doua ori în Arizona, după care s-a mutat la Chicago, unde iarăși a mai fugit de politie de doua ori. Fiindcă nu l-au putut prinde, erau de acum gata sa-i facă orice cu prima ocazie. A fost pârât de unul dintre prietenii lui, iar poliția a mers la apartamentul în care locuia, gata sa-l prindă, viu s-au mort. Această condamnare de 9 ani, a fost doar apogeul unui întreg șir de aventuri la limită. În decurs de peste 10 ani, a fost de multe ori arestat și de doua ori condamnat. De fiecare dată a stat doar cite 6 luni în închisoare.

Acum, în timpul celei de a treia detenții, după aproximativ un an de pușcărie, Domnul s-a îndurat și de el, dar și de noi și l-a scos complet din lumea diavolului. Dumnezeu l-a schimbat complet. De aproape doi ani, este un o altă persoană. Studiază Biblia zilnic, după care o conspectează. De fiecare data când ne sună, ne vorbește numai din Biblie. Este efectiv îndrăgostit de Dumnezeu și dornic să-i ajute pe toți cei din jurul lui să ajungă la mântuire.

Vă redăm în continuare o înregistrare de dată recentă a lui Cosmin, care vorbește de la sine despre transformarea pe care Dumnezeu a făcut-o în el:



Revenind la lucrarea din Penitenciarul din Craiova, trebuie să spun, că după ce am văzut schimbarea dramatică făcută de Dumnezeu în copilul meu, efectiv am început să ard în mine de dorința de a face ceva și pentru cei care nu au poate pe nimeni să-i ajute sa iasă din mocirla acestei lumi.

Totul a început în anul 2011, când într-o zi stăteam înaintea Domnului și mă rugam. Duhul Domnului a venit peste mine și mi-a vorbit foarte clar, sa plec să-i caut pe acești disperați din Craiova. Eram încă în perioada de recuperare financiară după ce pierdusem aproape tot și efectiv nu aveam banii necesari pentru o astfel de acțiune. Singura afacere pe care o mai aveam nu producea destul ca să-mi permit acest pas.

Totuși, prin credință am cumpărat biletul de avion. Apoi, am luat cu mine banii cu care trebuia să-mi plătesc taxele către guvern, ca să am pentru cheltuielile din timpul vizitei și să cumpăr câte ceva și pentru deținuți.

Nu știam la ce să mă aștept, dar am plecat, fiindcă Dumnezeu m-a trimis. Înainte să plec, Dumnezeu mi-a pus pe inimă să invit la Penitenciar și pe pastorul Viorel Lupu, el păstorind mai multe biserici din zona Slatinei. El s-a bucurat și a venit, fără să-mi dau seama că de fapt totul era pregătit de Dumnezeu, pentru a demara această lucrare măreață.

În ultimii 7-8 ani, eu aveam ca motto: Matei 6:33. Eu chiar îl puneam acum pe Dumnezeu la încercare și am plecat în misiune fără prea mulți bani la mine, dar Dumnezeu ca de fiecare dată, și-a onorat promisiunea. N-am ajuns bine în România, (mai bine-zis de la aeroportul din București) și am fost sunat să vin să semnez contractul pentru o comandă de centrală geotermală, la care munceam de câțiva ani și care se tot amâna semnarea contractului. Acel contact s-a finalizat, iar acum avem mai multe comenzi în derulare.

M-am deplasat de la Mediaș – de unde am semnat contractul – la Craiova, pentru a vizita Penitenciarul chiar în ziua următoare. Dimineața, după ce m-am trezit, mi-am luat mesajele. Unul dintre mesaje era un răspuns de la banca unde aveam împrumutul pentru casa  în care locuiam împreună cu familia, în Arizona. (Era perioada în care operau pe piața imobiliară din Statele Unite câteva programe guvernamentale, menite să însănătoșească piața, în urma unei recesiuni economice severe). Nu-mi venea să cred când am văzut că mi-au tăiat din împrumut aproape 50%. Astfel că îmi redobândeam casa, care era deja ca și pierdută, la un preț mult mai mic decât prețul de piață.

Ne-am dus la Penitenciar, unde bineînțeles că era și acest frate invitat de mine în ultimul moment. Am avut o întâlnire cu șefii penitenciarului, cărora l-am spus că eu doresc să mă implic în lucrarea spirituală de acolo (adică să mă implic în recuperarea sufletului celor de acolo), asta după ce le-am povestit despre copilul meu și modul în care Dumnezeu l-a schimbat. Foarte sceptici, dar cooperanți, ne-au spus că ei ne dau concursul, dar că ar trebui continuitate acolo, nu numai acțiuni periodice. La acel moment, nu mi-am dat seama că prin gura comandantului vorbea chiar Dumnezeu. Ne-am despărțit până a doua zi. Fratele Viorel Lupu a rămas peste noapte la hotel, cu mine. Seara, la o plimbare, fratele Viorel îmi spune că el este gata să pună la dispoziția acestor tineri din pușcărie doua zile din săptămână. Eu am fost mirat să aud aceste cuvinte din gura lui, fiindcă știam că el deja se îngrijește de câteva biserici din zona Slatinei. El m-a asigurat că Domnul i-a vorbit prin gura comandantului.

În foarte scurt timp, am demarat lucrare din Penitenciar. În fiecare zi de vineri avem doua serii de tineri care participă la programele noastre.

În grupa mare, participă cei care deja s-au botezat, iar în grupa mică, cei care doresc să-l cunoască pe Domnul. Dumnezeu lucrează cu putere prin Cuvântul Său, care le este prezentat în cea mai simplă formă. Rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate. Dumnezeu a început să schimbe viețile acestor oropsiți într-un mod miraculos, spre surprinderea educatorilor și șefilor penitenciarului. Așa cum v-am spus la început, până acum am avut 3 botezuri în apă. Am deschis o biserică acolo, Biserica Emanuel, unde Dumnezeu continuă să lucreze. Mai avem deja și alți candidați, care așteaptă botezul următor. Toți cei care s-au botezat până acum, au trebuit să-și rezolve problemele cu cei de acasă. Părinții au fost mirați de schimbarea pe care au văzut-o în ei. Spunea o mama care doar după multa insistență a vrut să mai vorbească cu copilul ei, care o bătuse târând-o de păr prin curte, că efectiv nu-i vine să creadă că acesta este copilul ei. Avem tot felul de exemple cum și familiile de care ne ocupăm au făcut schimbări mari în viata lor.

Tatăl unuia dintre cei ce s-au botezat, când și-a văzut copilul schimbat complet, a renunțat la băutură.

Acum cei ce s-au botezat, îi evanghelizează pe colegii de celulă. Am avut un caz chiar la ultimul botez. Așa se face că începând de la 1 noiembrie, datorita faptului că tot mai mulți sunt doritori să participe la programele noastre, a trebuit să mai avem încă o zi în plus. Acum avem 4 clase a cite 20-25 de deținuți în fiecare clasă.

Biserica Emanuel, din acest penitenciar, se compune din criminali, violatori, hoți și tâlhari, dar cu toții recuperați prin MARELE HAR, al Domnului Isus.

Îmi mărturisea comandantul cum ne pus la încercare, sa vadă dacă ceea ce noi am zis se va întâmpla. Ne-a dat să ne ocupăm pentru început de cei mai răi dintre cei mai răi. Și spunea el, după un timp foarte scurt, aceștia care făceau scandal tot timpul, deveniseră așa de liniștiți că uneori treceam pe lângă celula lor și deschideam vizorul să văd dacă mai sunt înauntru, fiindcă era așa mare liniște. Când deschideam vizorul, îi vedeam citind pe Biblie și explicând colegilor Cuvântul Domnului.

La ultimul bilanț, care se face anual, din 32 de organizații religioase, prin harul Domnului am fost pe primul loc, cu cele mai bune rezultate. Slăvit să fie Domnul!

Ce este interesant, că deși în afară de biserica Agape din Phoenix, care din când în când ne mai ajută câte puțin, nu avem alți sponsori. Cheltuielile lunare nu sunt mici 2,500-3000, și totuși facem fata acestor cheltuieli.

Mare minune este că exact firma care am avut-o înainte de a începe aceasta lucrare, și abia producea destul ca să-mi acopăr cheltuielile și să obțin un mic profit, acum aceeași firmă, cu același număr de angajați, aceeași producție, la aceleași preturi, face față cu brio la toate aceste cheltuieli și nu numai. Am și alte implicări în afara de acestea.

Singura explicație este că Dumnezeu este implicat, exact ca la înmulțirea pâinilor și a peștilor, care au saturat 5000 de oameni.

Doresc să împărtășesc toate aceste experiențe cu toți cei dornici, fără să mă gândesc câți mă vor desconsidera. Acesta este mersul lucrurilor cu cei care se predau cu totul în mâna lui Dumnezeu. Totul începe cu ZDROBIREA noastră, adică smerenia care atrage marele har Dumnezeiesc.

Acum nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine. Pot totul prin Cristos, care mă întărește.

Împreună cu Cosmin, ne-am hotărât sa ne punem la dispoziția celor care trec prin experiențe asemănătoare. Împreună cu soția mea, Cosmin și ceilalți copii ai noștri, suntem gata să ajutăm din  experienta noastră pe toți cei care ne-o vor solicita.

Al vostru slujitor,

Mike Olari

97 de gânduri despre „Mike Olari: Mărturie – Eşecuri binecuvântate

 1. ASA LUCREAZA DOMNUL CU CEI CARE SE LASA PRELUCRATI DE EL!SLAVIT SA FIE EL!DORIM CA DOMNUL SA VA CALAUZEASCA IN CONTINUARESI SA POARTE EL DE GRIJA DE TOATE TREBUINTELE DE ACOLO!

 2. Slava lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Cuvintul ne indeamna sa nu uitam niciuna din binefacerile lui. Frumoasa marturisire , de fapt eu cred ca fiecare dintre cei veniti la Domnul ar putea sa marturiseasca felul in care Dumnezeu a lucrat in intoarcerea lui.
  Fr Mike, cuvintele tale lucreaza ( cel putin pentru mine) pe doua directii (mari)
  Ceea ce voi faceti in temnita din Craiova este de fapt „mersul la marginea pamintului” ca doar pamintul este rotund, nu? Deci putem socoti in felul acesta.Slava lui Dumnezeu.
  Partea cealalta scoate in evidenta ceva ce nu e bun. Cuvintul ne spune ca intre noi sa nu fie asa. Adica citim ca este scris ca sa ne ducem sarcinile unii altora.Ori sarcina mai frumoasa decit ce ati luat voi in dreptul vostru, nu prea cred ca mai este.
  Este un pic nedrept sa faceti aceste lucruri in numele Domnului doar cu fondurile voastre in timp ce „mai marii ” (ai mila Doamne) construiesc cetati si castele de milioane si zeci de milioane , apoi le pun numele „biserici” .Nici macar simplu, casa de adunare sau casa de rugaciune.
  Trist , dar poate ca dupa aceasta marturisire sa vor mai trezi si altii.Unde este „vaduva cu cei doi banuti? Macar ca erau totul pentru ca sa mai traiasca”??????Aplaudacii de pe margine au si ei rolul lor, Domnul sa aiva mila si de ei si sa-i intoarca intr-un mod real.
  Ba dupa ce construiesc, au grija ca sa aiva „oaspeti” si cind acestia vin, toti incep cu cuvintele care arata ce mare binecuvintare …etc.
  Apoi sa ma asculti fr Mike. Ce sa cred despre 85% din cresdinciosi ortodocsi din Ro?
  Daca au „biserici-castele” cu miile, daca sunt toti in case parohiale de milioane, daca tioti sunt super-bogati (ma refer la popi, la „mai marii” lor)daca BOR inregistreaza deja averi de peste 3.5 miliarde euro ASTA INSEAMNA CA DUMNEZEU IA BINECUVINTAT? Aceasta este binecuvintarea? Cladiri si bogatii si membralitate?
  Nici nu vreau sa ma gindesc in acest mod. Si dovada ca nu sunt chiar ratacit am primit-o prin postarile Mosului meu drag.
  Cred ca taina credintei incepe atunci cind reusim sa ne lepadam SINELE, locul acela in care se depoziteaza FIREA OMENEASCA cu tot gunoiul lumii acesteia.
  Zdrobirea sinelui ma va ajuta sa scap de PRIETENIA CU LUMEA, CARE ESTE VRASMASIE CU DUMNEZEU.
  Asa cred.Cred ca este vremea ca s se inteleaga tot mai mult din ceea ce faceti voi prin voia lui Dumnezeu.Aceste lucruri ne vor asigura demnitatea de crestin, ne va asigura ca vom ajunge la mintuire ca sfirsit al credintei noastre.
  Te rog sa ma ierti ca am „largit” un pic tema postarii tale.Oricum eu cred ceea ce este scris in bibblie.Cred ca Dumnezeul nostru viu, care vede chiar si in ascuns, nu va va parasi niciodata, asa cum a promis. Slava numelui LUI.
  Fiti binecuvintatii Domnului Isus.

  1. . . .si iata aici un om al lui Dumnezeu simplu si smerit, martir incercat in zeci de ani de crunta suferinta. Un autentic crestin roman ,desbracat de sine, dezbracat de dorinta de capatuiala, de comfort si faima, prin tradare. Un real credincios ,un caracter integru ce nu a acceptat niciodata nici un fel de compromisuri ,recompense si promisiuni facute de Securitatea Diavolului Rosu . Imbracat si intarit in Hristos Mantuitorul ,coplesit de dragostea Lui ,a suferit indelung pentru credinta ,vandut exedmplar tortionarilor si calailor comunisti, tocmai de „sarutul fratesc”al lui Iuda Neamului Nostru http://www.youtube.com/watch?v=KvXv3i0H2Qo

   1. Mosule
    imi place postarea.Am citit biografia fratelui Dorz.Mi-a fost si el o sursa de inspiratie.Dumnezeu a avut oameni Lui in toate timpurile.Slava Domnului pentru acest lucru.Este important ca asa cum fratele Dorz, a stiut sa ne lase expereintle lui cu Dumnezeu si noi la rindul nostru sa le transmitem mai departe copiilor nostri, experientle cu Domnul.
    Prin toate eceste experiente dorim sa fie proslavit doar Domnul.Toata slava este a lui.
    mike

 3. Draga frate Tristarul
  Cine face lui isi face, cine da lui isi da.Imi pare rau ca a trebuit sa spun felul cum este finantata lucrarea, Intentia mea a fost sa scot in evidenta felul minunat cum lucreaza DUMNEZEU .Cum ELne binecuvinteaza, in asa fel ca putem doar un numar mic, de Sponsori sa finantam lucrarea din Penitenciar.
  In ce priveste pe cei ce construiesc, catedrale, nu vreau sa ma pronunt.Eu stiu la ce ma chemat DUMNEZEU pe mine.
  God bless you .
  mike

 4. Mike, ți-am ascultat mărturia (înregistrată) când ai fost la biserica Harvest Metanoia Arad, am citit-o și acum și mi-am adus aminte de mai multi oameni ai Scripturii care au trecut ca si tine prin zdrobire si faliment, oameni carora nimeni nu le dadea vre-o sansa …dar dincolo de perspectiva umana asupra realitatii, ei l-au descoperit pe Dumnezeu la un alt nivel de aceea atunci când te-ndoieşti că Dumnezeu se poate folosi de tine, aminteşte-ţi:
  Noe a fost un beţiv,
  Avraam – mult prea bătrân,
  Isaac obişnuia să viseze cu ochii deschişi,
  Iar Iacov – un mincinos notoriu.
  Lea era urâţică,
  Iosif – un copil abuzat,
  Moise avea probleme cu bâlbâiala,
  Şi Ghedeon cu frica.
  Samson era pletos şi afemeiat,
  Rahav – prostituată,
  Ieremia şi Timotei – nişte tinerei,
  Iar David a comis adulter şi crimă.
  Ilie se gândea la sinucidere,
  Isaia predica dezbrăcat,
  Iona a fugit de Dumnezeu,
  Naomi era o văduvă săracă,
  Şi Iov a ajuns la faliment,
  Ioan Botezătorul se hrănea cu gângănii,
  Petru s-a lepădat de Hristos,
  Şi ucenicii au adormit tocmai când se rugau.
  Marta se îngrijora pentru toate nimicurile,
  Samariteanca divorţase şi nu doar o dată,
  Zacheu era un pitic,
  Pavel, un fanatic religios,
  Timotei lupta cu ulcerul…ŞI,
  Lazăr era MORT!
  Mike, adevărul e că noi de multe ori suntem specialiști in găsirea scuzelor, dar realitatea e că n-avem nici o scuză. E atât de uimitor să văd cum Dumnezeu se poate folosi de tot potenţialul tău. De fapt, nu tu eşti Mesajul, tu eşti doar mesagerul! Rămâi mesagerul Regelui !

  1. Draga frate Marko
   Cu adevarat ca lista lunga expusa de tine, mai sus, cu oameni mari a lui Dumnezeu, mi-au fost de multe ori inspiratie, Doresc cu adevarat sa ramin un mesager a lui Dumnezeu, care sa ajute prin aceste putine experiente cu EL, si pe alti.
   El este eroul nostru si el merita toata slava si gloria.
   God bless you and yours.

   mike

 5. Cauza celor mai multe „zdrobiri „suferite de sarmanii nostri emigranti romani au fost cauzate de dorinta arzatoare si subita de inbogatire in timp record. Gelosia si invidia incoltite,formate si crescute necontrolabil in dialogurile de dupa programul bisericesc ,in parcare si in curtea bisericilor romanesti ,a generat celor mai multi devierea de pe calea ingusta ce duce la mantuire. La o buna parte a dus chiar caderea de la credinta,precum a cuplului Anania si Safira. Crestini ce la sosirea in America au facut ardente juruinte si grozave promisiuni de slujire lui Dumnezeu.Privind de sus de la inaltime, de pe treapta templului american unde diavolul i-a uract , prin comparatia agoniselilor si averilor fiecaruia , a reusit in cel mai scurt timp sa-si castige cat mai multi servanti . Crestini doritori sa „cucereasca” Ameica doar materialiceste. Din nestapanita si necontrolata mandrie , „au muscat hulpav din friptura apetisanta” a REFINANTARILOR!. O capacana DEOSEBIT DE ATRAGATOARE, DE PROMITATOARE , intinsa crestinilor de Diavolul Marilor Corporatii Bankare ! Muscand necugetat mai mult decat puteau sa mestece ,in plus folosind si exploatand mana ieftina de lucru a celor ilegai, au pornit intens la treaba (,fara sa mai ceara binecuvantarea lui Dumnezeu) . Mosu’,in schimb ,apeland si folosind acauntul bankar al intelepciunii ce-a obtinut-o de la Tatal lui prin post si rugaciune, nu a refinantat niciodata nimic. S-a multumit cu painea unui salariu lunar ,catigat cu mult binecuvantata si biblica sudoare a fruntii , fara sa-l uite pe cel sarac si fara loc de munca. Apoi stand pe lavitza in asfintit, a sosit si timpul sa priveasca din marginea padurii „zdrobirea” cat si rasplata celor mandri, necugetati si iubitori de avere. . ..

   1. Mosule, sa nu te nacajesti de cele citeva cuvinte.Fiecare dintre noi poate sa ma si greseasca.De ce nu ar fi aceasta ocazia rarisima a fratelui nostru? Nimeni nu este perfect.
    Vezi tu Mosul meu, eu am o experienta diferita de a voastra. Slava Domnului ca spre captul firului, desi pe o cale diferita, am ajuns unde TREBUIE sa ajungem fiecare, asta , daca tinem seama de marea dragoste a Domnului Isus pentru lumea aceasta.
    Ca argument pentru afirmatia mea, asa am invatat prin cele scoli si prin viata, ca in spatele fiecarei intrebari sau raspuns sta ceva. Aceasta stare ne da dreptul sa afirmam ca tot ceea ce omul spune poate fi subiectiv. Si ca sa scapam de acest „subiectivism” bunul Dumnezeu in cuvintul LUI ne da solutia. „Cine vorbeste, sa vorbeasca cuvintele lui Dumnezeu…” este singura sansa de a nu gresi.
    Dar fiindca noi spunem ca suntem copii ai Domnului, sigur ca da, copiilor le mai sunt ingaduite si unele „copilarii”. Ap Pavel ne spune ca dupa ce a crescut mare nu a mai avut de-aface cu copilariile.
    Si inca ceva. Mosule, eu sunt in buna masura sa te asigur ca ai rostit adevar asa cum este marcat aurul , 99,99%. Mi-ar place sa fie o discutie asa in particular sa inteleg care sunt argumentele fr Mike, pentru ca argumentele tale Mosule nu trebuiesc rostite, ele se vad, ele se traiesc de catre comunitate.In America Este destul sa intrebi pe oricare crestin care isi da contributia „benevola” la adunare, de ce ia „chitanta” cu suma donata? Ce face cu ea? Si in acest caz , cit a „daruit”? Pe cine insala Anania si Safira?Si inca o situatie care te indreptateste.Mosul meu drag, exista un subiect care irita foarte tare pe toti cei vizati.Si aici ma refer la ceea ce spune biblia ca trebuie facut si la ce fac cei care profita de o oportunitatea lumeasca, oportunitatea de a face „bussiness”, adica aduna citiva mosi si babe (nu conteaza ca sunt vaduve, important este sa fie „private” nu „de stat”) si ii jefuiesc de citeva mii de dollari lunar, asta asa cum ai spus in conditiile in care profita de munca unor ilegali pe care cica ii ajuta.Inselaciune curata a Satanei la rang de bussiness.
    Asta ca sa vorbesc la modul general, unui crestin nu-i sta bine sa dea nume.Astfel de situatii spune biblia se rezolva intre cei doi frati… care, cum este scris, EI SE IUBESC, altfel n-au ajuns sa cunoasca pe Dumnezeu.
    Cit despre restul, acestea sunt amanunte (cum spunea cineva).
    Frate Mike, sper sa nu-mi editezi postarea.Sunt adevaruri pe care nimeni nu le poate infirma.Sustin tot ce am scris cu experienta mea personala, care nu este mica.
    Ceea ce vad eu ca diferente, sunt doar pozitiile de pe care privim lucrurile.Cit despre Mosul meu, am confirmarea ca este de aceasi parere prin ceea ce scrie.Si toate acestea ,intr-o zi vor fi strigate de pe acoperisul caselor.Macar si pentru atita , sa lasam adevarul sa razbata.
    Fiti binecuvintati.

    1. Draga Tristare
     Eu nu ti-am editat comentariul, dar cu asemenea afirmatii, te compromiti.In america locuiesc. aproximativ 2,000,000.00 romanii.Citi cunosti tu? In ce ma priveste, nu-mi sta bine sa ma explic, dar crede-ma nu ma simnt vizat, cu toate ca mosul asta a vizat.Ma bucur ca a dat imediat inapoi.
     Trebuie avut grija cu a generaliza, cind sunt aduse acuzatii de asemenea nivel.
     God bless you dragi mei.
     mike

   2. Fr Mike, sunt putin nedumerit. Nu inteleg despre ce „compromis” poate fi vorba in comentariul meu?
    Daca exista cel mai mic motiv de astfel de stare in comportamentul meu, in primul rind imi cer iertare de la oricine crede ca i-am adus atingere , si sunt dispus sa motivez.
    Dar, fr Mike, eu am in vedere o alta fata a lucrurilor, vorbesc de un sistem nu de persoane, vorbesc despre un mod de trai nu despre 2 mil de romani.
    Inainte de orice raspuns, am stiut ca acest subiect este „neplacut” si am scris aceasta, in acelasi timp insa stiu ca adevarul ma face liber, nu ma compromite.
    Oricum, eu nu am taria de care da dovada Mosul, dar reactia mea a fost si este legata de faptul ca tu spui ca el nu are dreptate in ceea ce a scris. Hai sa ne mai gindim la aceasta.( Ce am spus, am spus.)
    Si te rog frumos sa ai in vedere ca si in cazul in care avem pareri diferite despre aceste lucruri, as vrea sa fii incredintat ca am venit la credinta (chiar si la 50 de ani) si stiu unde am venit si nadajduiesc sa fiu un frate asa cum ne cere Domnul Isus.
    Domnul si Mintuitorul meu sa ma intareasca si sa ma sprijine in a implini acest legamint si ii multumesc pentru ca printre primele lucruri primite in har, este puterea de a imi cere iertare si nu este putin lucru daca ai stii de unde am fost scos.
    Te rog sa ma ierti, Domnul sa te binecuvinteze.

    1. Draga frate Tristare

     Daca vorbesti de un sistem, atunci te inteleg, dar eu m-am referit la ceea ce facea aluzie Mosu, adica la Romani care au venit in America.Nu putem crede ca toti Romani sunt asa cum a descris Mosu.Nu pot fi de acord.Acesta este motivul ca am zis ca te compromiti, daca insisti pe ideia ca toti (99,99%) sunt asa.Trebuie sa-i cunosti pe toti sa faci asfel de afirmatii.
     mike

  1. Draga Mosule

   Te-am indemnat sa recitesti marturia mea, fiindca ceea ce tu spui in acest comentariu, nu ma reprezinta.In marturia mea eu fac, foarte clar anumite lucruri, care daca tu le citeai cu atentie n-ai mai fi scris acest comentariu.Este adevarat ce spui tu in acest comentariu, dar nu in ce ma priveste.Eu tot ce am incercat sa fac prin afacerile pe care le-am facut, a fost sa fac rost de citi mai multi bani pentru lucrarile spirituale in care eram deja angrenat.Nu a fost vorba nici de dorinta de imbogatire, nici de mindrie.
   Nu-mi sta bine sa spun eu prea multe despre mine, dar cei ce au citit marturia mea, sinceri si cu dragoste,fara prejudecati, au putut intelege exact ceea ce eu am incercat sa spun.Dumnezeu are aomeni si ca tine si ca mine.Ne maturizeaza pe fiecare la nivelul la care rezistam.Important este ca el ne iubeste asa cum suntem si este gata sa ne foloseaca pe fiecare la locul pentru care ne-a pregatit.
   Mosule, eu cred ca este o greseala sa pornim totdeauna de la ideia ca nu mai este nimeni sincer pentru Dumnezeu.Si Ilie a crezut ca numai el a mai ramas, dar Dumnezeu ii spune ca a mai pastrat 7000,ca el.
   God bless you and yours, my brother.

   Cu multa dragoste,
   mike

 6. Mosule, sa fii binecuvintat de aceste sarbatorii sfinte.,,Merry Chrismas’
  Multumesc mult pentru contributia ta pe acest blog.God bless you and yours.Tare mi-as dori sa te pot intilni in persoana.Pina atunci, toate cele bune.
  Cu deosebita dragoste,
  mike

  1. Spiritul tau nomad cat si elanul tau misionar vad ca nu se desminteste.Cutreieri neobosit lumea’n lung si lat. Apoi nici town-ul aducerilor tale aminte din anii tinereti nu’i situat prea departe de ranchul lui Mosu ‘.http://www.youtube.com/watch?v=LOl28xO8Q_E Cand mai ai „treburi la oras’ in Mid West si treci si prin metropola lui Capone, give me a haller !. O aruncatura pasnica de piatra poate sa-ti aduca revelator multa pace si lumina, daca te decizi s’o infaptui !. Pe Petrica il inteleg, s-a cam ramolit si a crescut in timp si in diametre,dar sper ca tu inca mai ai vlaga ,dorinta si dinamismul sa cunosti , sa vezi si sa impartasesti ceva ceva cu totul nou si mult binecuvantat, in compania lu’ Mosu’ !. God bless you endlessly !
   yours, MIR

 7. Frate Mike, observ că peste tot in lume, si pe la voi si in Romania, focalizarea oamenilor, inclusiv a celor care se declară creștini, este pe părerile lor personale … pe ce vrem noi, pe ce credem noi, pe ce ne place nouă … eu așa cred, eu așa zic, eu si iarași eu … o focalizare antropocentrică … si asta-i in ultimă instanță idolatrie. Suntem chemați, să ne focalizăm energia, resursele, darurile, abilitațile spre a fi martorii lui Isus, chiar dacă unora nu le place această mărturie, cei ce sunt a lui Isus, vor merge înainte, se vor focaliza pe Isus. Despre mărturia ta aș mai adauga doar atât … dacă trebuie să-ţi duci mesajul într-un deşert unde nu te ascultă nimeni, atunci să ştii că Dumnezeu a pregătit antene ascunse, care captează fiecare cuvânt din inima ta, şi îl va duce, peste tot ţinutul sterp, la aceea bucăţica de pământ unde se va naşte o nouă viață, unde va aduce roadă. Cât despre tine, rămâi în slujba Regelui !

  1. Draga frate Marko
   Tu ai observat foarte bine.Oameni au limitele lor spirituale si cred ca nu se poate mai mult decit ei pricep si cunosc.Daca citim cuvintul Domnului, putem observa ca toti oameni mari ai bibliei, au trecut prin scoala ZDROBIRI, asa dupa cum bine ai punctat si tu in comentariul anterior.
   Oricum eu de la inceput am luat in calcul, faptul ca nu multi vor intelege, felul acesta de relatie cu DUMNEZEU. Am dorit sa fie dintre o mie de persoane cel putin una ajutata de aceasta marturie si credema ca au fost deja mult mai multe.Lucrarea si-a atins scopul.
   Lumea are probleme, dar nu au curajul sa le marturiseasca, de multe ori nimanui, fiindca le-e teama sa nu fie desconsiderati, cum ca nu sunt crestini buni.Cum am mentionat si-n marturie, multi promoveaza evanghelia prosperitati, fara sa-si dea macar seama.
   Frate Marko, Iti multumesc, pentru rugaciunile tale, dar fii linistit ca eu voi merge inainte, fara sa fiu detanjat de cei care inca nu pot intelege aceasta relatie speciala cu,DUMNEZEU .
   Cu dragoste,
   mike

  2. Da fr Marko.Imi place punctul tau de vedere si subscriu. Dar ramine un aspect dureros pentru ca aceasta forma de manifestare si de pozitionare a crestinului dovedeste cu tarie ca nu a reusit sa treaca de prima porunca din chemarea universala a Domnului Isus. (parafrazare) Daca cineva vrea sa ma urmeze, SA SE LEPEDE DE SINE…ori , asa cum tu ai observat si este foarte obiectiva aceasta observatie, foarte multi inca nu au reusit acest lucru.Este primul aspect care daca nu este implinit nu ne va permite sa ne luam crucea in fiecare zi si de fapt nu ne lasa sa fim vrednici de ucenici.
   Acest SINE este piedica nr 1 in a face pasi pe calea credintei.In acest SINE se afla tot balastul omului care indeplineste partea ” daca cineva vrea”.Aceasta este s-ar parea faza cea mai facila, mai usor de indeplinit.Practic este din vorbe ” da, vreau!”
   Si cind vine vorba de a face ceva , ” sa se lepede de sine” , ei aici este aici. Tinarul bogat nu poate vinde tot, invitatii la „masa ” au de vindut-cumparat (bussiness), au de vazut ceva „cumparaturi”, si asa vedem cum, raminind in atractiile si ispitele lumesti, ne trezim ca spunem frumos din biblie, dar , ca forma de traire, faptele noastre ne arata ca de fapt suntem in vrasmasie cu Dumnezeu.Aproape ca iti este dor sa auzi in vreo predica sau invatatura ca de fapt nu suntem bogati multumind pentru America sau alte averi.In realitate suntem saraci, ticalosi, orbi si goi. In cele mai multe cazuri nu vrem sa intelegem ca fagaduintele din biblie sunt GARANTATE de catre Dumnezeu doar daca pazim poruncile, implinim poruncile, raminem in Isus si EL in noi.Iar daca acestea sunt implinite, nici nu mai curajul sa descriu ceea ce ne asigura cuvintul.Deja cine este in Isus trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus!!!>Nascut din Dumnezeu NU MAI POATE PACATUI!!!! Daca am murit fata de pacat, cum mai poate un mort sa pacatuiasca? Pot totul in Isus care ma intareste. Lucruri mari, dar , trebuie sa vedem ca la baza tuturor acestor frumuseti, avem „SA SE LEPEDE DE SINE” !!!Asta-i buba.
   Dar, pina inca ne temem de iad si de Satana mai tare ca de Dumnezeu ce mai putem spune? Doar pererile noastre si opiniile noastre despre tot…mai putin despre noi.

   1. Mare bucurie sa intalnesti pe CALEA INGUSTA spre ” FRONTIERA” ,mergand in aceeasi directie cu tine ,un om hotarat , ce vrea cu totdinadinsul sa o treaca , sa ajunga la mult ravnitul ADEVAR !. Sa constati in el ca este omul pe care poti sa-l iei camarad de drum ,(nicidecum tovaras) ; si ca , pentru popas ,poti sa-ti apleci capul iar el nu-ti va manca din merinde, nu-ti va bea pe furis din pleosca cu apa . Ca si el stie si a cunoscut ca, daca chiar vom plati cu viata noastra „pe frontiera”, nicidecum nu o pierdem , ci o CASTIGAM !. Sa afli ca si el a inteles „DEZBRACAREA DE SINE”, ce ramane CONDITIONAT , UNICA CALE spre IZBANDA ! .Singura cale de intrare si obtinere a CETATENIEI !
    Cu deosebita dragoste si bucurie, Iti urez tie si familiei tale , MULTA BINECUVANTARE IN NOUL AN ! . yours, Mosu’

    1. Draga Mosule
     Cred ca este timpul nu numai sa citim,despre MAREA dragoste si marele HAR, a LUI DUMNEZEU, dar sa le punem in practica.
     Daca copilul meu Cosmin care sa intors la DUMNEZEU dupa o pribegie de peste 10 ani, sa intors la DUMNEZEU cu toata inima, este datorita mari Dragoste a lui DUMNEZEU si apoi dragostei noastre ca familie.Ce sa fi facut, sa-l dezmostenesc?
     Nu poti sa pretinzi ca esti mare crestin, (dupa cele mai inguste cai) si sa nu poti sa-ti ierti parinti, copii, etc.. Dupa 30-40 ani.chiar fiind ei si cei mai ticalosi.Dumnezeu se va socoti cu fiecare, dupa faptele lor, dar noi trebuie sa dam sanse tuturor si sa-I iertam, daca este necesar si de 70 de ori cite spate, pe zi.
     Domnul sa dea lumina si dragoste.
     mike

 8. Cred ca ma puteti intelege. Am avut cu cineva , un frate cunoscator si iubitor de cuvintul bibliei, frate cu „vechime „mult peste anisorii mei, trei si-un pic.
  Dintre cele de pina acuma, am ramas putin nedumerit si nelamurit de un aspect din Apocalipsa.Stim ca avem mesajele lasate celor vreo 6 adunari crestine numite in traducerea romaneasca „biserici”.Asta am lamurit-o: ca este o singura biserica si aceea este a Domnului Isus. Aspectul la care eu cer spriin este: cine sunt ingerii bisericilor carora li se adreseaza mesajul? M-as bucura ca explicatiile sa fie la nivelul meu de intelegere si, daca se poate sustinute cu ceva versete .
  Cit despre locul unde am postat-o, iar va rog sa ma iertati.N-am gasit altul mai potrivit.
  Va astept raspunsurile-sprijin si va multumesc pentru ingaduinta.
  Fiti binecuvintati.

   1. Mosul meu drag, materialul este foarte bun si indicaat pentru mine.Este descrisa starea adunarilor in modul cel mai elocvent posibil.Sau asa am primit.
    Mi-am promis ca pe linga rugaciunea pentru Ierusalim, acest material sa fie principal ceva vreme de acuma incolo.Imi aduce multa lumina in intelegerea mea.
    DAR !!!!! Problema din intrebarea mea ramine nerezolvata.
    CINE SUNT CEI 7 INGERI AI CELOR 7 BISERICI ????
    Aceasta este intrebarea.Te rog sa ma ierti daca nu am fost destul de explicit in expunerea a ceea ce ma intereseaza.
    Cred ca ceva nu este prea functional in mintea mea atunci cind incerc sa expun ceva.Spun aceasta pentru ca ,dupa aproape un an de „conversatie” pe blog, iaca fr Mike imi cere o lamurire la un lucru pe care eu l-am socotit lamurit si inteles de multa vreme. Este aceasi situatie cu problema zeciuieli pentru care se cere chitanta, sau despre jecmaneala din AFH .Fr Mike a inteles-o ca un afront adus lui, pe cind eu vorbeam despre un mod de viata a crestinilor .MA BUCUR ENORM Mosul meu drag de faptul ca tu ai inteles ca bogatia materiala este „ucigasul” ghidului de pe calea ingusta.Si capcana Americana are asemenea capcane din belsug. Dar, am reusit sa explic a doua oara, slava Domnului.
    Problema SINELUI. Cred ca o sa-mi rezerv ceva timp si am sa incerc ,asa cu putinele mele cuvinte (?) sa descriu acest SINE.Aceasta lada de gunoi a firii, aceasta desaga ce pastreaza 99% din tot ce este opozit credintei, duhovniciei, sfintirii, smereniei, si cel mai grav, in mod clar , atit spiritual cit si material se opune pe fata, prin acte materiale marei IUBIRI a lui Dumnezeu pentru lume.Acest balast numit SINE este intilnit in prima faza cind se discuta cu cineva din lume despre credinta in Domnul Isus, despre mintuire si despre pacat. Sinele impiedica omenirea sa vina TOATA DEODATA la Domnul Isus.(ce ginduri frumoase) Eu am crezut ca este deja o asemenea demarcatie instalata in sufletul celor care , cu un cuget curat reusesc sa rosteasca si sa faca legamintul cu Domnul Isus.
    SINELE, intr-o prima exprimare este dusmanul de moarte al credintei. Sinele si credinta NICIODATA nu vor putea coexista. Acest sine TREBUIE sa moara pentru a permite ca un crestin sa se poata naste din nou. Nasterea din nou este confirmarea ca sinele a murit.Ma opresc pentru ca am nevoie de o reorganizare a ideilor si simtamintelor din mintea si in inima mea pentru a fi cit mai clar posibil si mai explicit dupa puterea mea de gindire, ingaduita de harul lui Dumnezeu.
    Declaratie : Daca cineva nu a reusit sa se lepede de sine (sau sa-si rastigneasca firea) eu Tristarul nu cred ca acea persoana poate avea nasterea din nou. Iar daca persoana afirma acest lucru…imi rezerv parerea despre aceste aspecte, dar afirm clar si explicit: avem TATI diferiti. Nastere DIN NOU, inseamna ca ceva a fost nascut mai inainte, a murit ca sa poata sa ava loc NASTEREA DIN NOU. Sinele este ceea ce trebuie sa moara, sa fie lepadat.Simplu.Nasterea din nou nu este o COMPLETARE, nu este un adaos la ceva, Este moartea omului vechi, care traia in sinele lui si, nasterea din nou pentru a trai in Isus si Isus in el.Sinele este Intunerecul iar nasterea din nou este Lumina. Aici incepe fericirea credinciosului crestin apostolic, de aici incolo devine beneficiarul fagaduintelor lui Dumnezeu.Cind a reusit sa se lepede de intunerec.

    Fiti binecuvintati cu har si pace sfinta.

 9. Draga frate Tristar
  Eu te rog sa ne explici, foarte clar si biblic, ce intelegi, tu prin LEPADARE DE SINE
  Invocind mereu acest lucru,iar acum fiind eu in cauza, chiar doresc sa stiu, care este lucrul in care te poticnesti asa de mult.Fii cit se poate de direct, pentru ca eu sa pot sa-ti dau explicatii.
  As dori ca atit tu cit si Mosu, sa mai cititi de citeva ori marturia mea cu mare atentie fara prejudecati, fiindca sar putea asfel sa ajungeti si voi sa intelegeti cum lucreaza DUMNEZEU si cu alti.Domul sa dea multa lumina.Dorinta mea in depunerea acestei marturi a fost cit se poate de sincera si fara nici o indoiala ca DUMNEZEU vrea s-o fac.Pentru voi vad ca nu este mai mult de cit un subiect contraversat de discutie.Prea multe apropouri si suspiciuni.
  Eu am facut-o cu toata lepadarea de sine si dragoste fata de cei care au nevoie de o incurajare, in incercarile prin care trec.Ma bucur ca voi nu aveti nevoie de asfel de incurajari si expereinte, dar credeti-ma ca pentru multi este o mare incurajare.Intrebati va rog pe cei cu copii si uni dintre ei sunt rebeli, ca al meu.
  Cu multa dragoste,
  mike

 10. Draga Mike,iti ascult sfatul si voi aprofunda si analiza in cele mai mici detalii marturia ce ai facut-o . Cat priveste rebeliunea ,atat a adultilor cat si a copiilor lor, ea are loc cel mai mult in mediul plin de indestulare ,in imbuibare si comfort .Mai putin in familiile crestinilor foarte saraci, ce traesc de azi pa maine, in nesfarsite lipsuri.Acolo unde parintii sunt absorbiti in afaceri, sa produca indestulare si multe bunuri materiale , neglijand pretiosul timp timl de sfatuire , de indrumare prin exemple practice, de educare a lor in teama de Dumnezeu.Exemplu concludent este si „efortul’ depus de tatal meu in educatia mea .
  Uite aici un site ce ar putea sa-l ajute mult si pe Tristar in nedumeririle lui :http://www.openbible.info/topics/rebellious_children

 11. Multumesc pentru acest mesaj frate Mike,am inteles multe de aici din marturia dvs ,ce poate nu am inteles-o in intregime cand am fost si eu zdrobita .
  Imi permit sa imi spun si eu parerea mea cum am inteles-o,binenteles prin prisma Bibliei .
  Cand lucreaza Dumnezeu, cine i se poate impotrivii?!!
  Si El lucreaza cu fiecare individ in parte, diferit pentru inaintarea Evangheliei .
  Mesajul Lui Dumnezeu ,in aceasta lucrare este una foarte clara si am gasit-o in Romani cap 8 :1-39,intotdeauna orice situatie care se intampla in viata mea si a altora o cercetez cu Biblia si astept timpul in care mi se descopera.Totul este scris in Biblie despre noi,nimic nu este ascuns de Dumnezeu.In fata voii Lui ,nimeni nu i se poate opune.
  Mi-a placut modul in care a-ti cugetat si inteles lucrarea Lui Dumnezeu in viata dvs si a familiei d-voastra ,e Biblica si a-ti ales varianta cea mai inteleapta care o puteati lua chiar si fara ajutorul celor din jur.Domnul sa va binecuvanteze!
  Slava Domnului ca a-ti fost zdrobit de Dumnezeu ,(care are mila ,El nu pedepseste copii Lui cu ura ,ci din dragoste ,)iar nu de satana care va putea trimite intr-o stare si mai dificila.
  Numai cu un copil care s-a razvratit si sufera in inchisoare ,nu e mare pedeapsa pe langa cea a lui Iov pe care nu i-a mai putut recupera sa fie mantuiti si a trebuit sa se nasca altii si sa o ia de la inceput totul .Dumnezeu prin Harul Lui s-a indurat si de fiul d-vstra.
  Eu cred ca voia Lui Dumnezeu era alta, decat cea pe care a-ti facut-o devenind un bancher, caci erati preocupat de firea pamanteasca mai mult decat cea duhovniceasca,erati oricum un om prea bun pentru un asa job,erati copil de Dumnezeu si acolo la Banca trebuie sa fi dur,escroc si rau ,sa respecti reguli neduhovnicesti ,de evaziune si multe altele ,asa-i in sistemul Bancar ca sa rezisti trebuie sa fii foarte dur ,altfel falimentezi .
  De aceea ne zdrobeste Dumnezeu ,ne ia serviciile ,casele ,copii si tot ce nu este dupa voia Lui ca tinem mai mult la ele ,decat la Dumnezeu .
  Ca sa fim cat mai duhovnicesti trebuie sa lasam la o parte firea pamanteasca si atunci este nevoie de zdrobire.Voia Domnului este sfintirea noastra, pe cand grijiile acestei lumi ne opresc sa ne sfintim ,trebuie sa ne lepadam de sinele nostru ,adica tot ce facem noi si nu face Dumnezeu .Hristos este singurul care trebuie proslavit in fata oamenilor prin viata noastra ,prin trupul nostru si prin moartea noastra ,fiind duhovnicesti ,nu prin talentele ,joburile,familia,copii nostri lumesti .

  Filip.1:12-21 ,12 Vreau sa stiti, fratilor, ca imprejurarile in care ma gasesc, mai degraba au lucrat la inaintarea Evangheliei.Amin!
  Prin aceasta am inteles eu ca inseamna lepadarea de sine si zdrobirea e-ului nostru ca noi copii Domnului trebuie sa lucram la inaintarea Evangheliei si nu la inaintarea sistemului lumesc si firea pamanteasca .

  Dumnezeu vrea totul s-au nimic si totul se intampla numai pentru inaintarea Evangheliei restul e nimic !
  Fiti vesnic binecuvantati de Dumnezeu ,chiar si daca sunteti zdrobiti !

 12. Draga sora

  A-ti punctat excelent.In ce priveste zdrobirea,Eu nu cred ca DUMNEZEU are un sablon.Difera de la unul la altul si depinde de multi factor.(chemare,,personalitate,etc)
  Apoi uni pot fi zdrobiti cu incercari, mai mici, alti nu se lasa usor zdrobiti.(cazul meu)
  Oricum, scopul acestei marturii, nu este sub nici o forma de-a ma scoate pe mine in evidenta, cu ceva ( din potriva, ma dezavantajeaza) ci dea arata MAREA dragoste si putere a lui DUMNEZEU in viata mea si pentru a incuraja prin experienta mea pe toti cei care trec prin ZDROBIRE, cum ca este buna si binevenita si este ingaduinta de catre DUMNEZEU
  Stiti bine ca cei ce trec prin incercari, sunt considerati de cei mai multi din bisericile noastre, ca fiind pedepsiti, de DUMNEZEU .Eu doresc prin marturia mea sa demontez, acest mit nebiblic.Ne trezim ca bisericiile noastre, fara sa vrea promoveaza, evanghelia prosperitati.
  In alta ordine de idei, departe de mine cindul sa ma pun alaturi de Iov, ori alti oameni mari ai bibliei.
  Oricum doresc sa mentioned inca odata, faptul ca Multumesc lui DUMNEZEU , pentru aceasta ZDROBIRE si nu as schimba cu nimic ceea ce mi sa intimplat.
  Astazi sunt un copil a lui DUMNEZEU foarte fericit si foarte implicat in lucruri care au valoare vejnica.God bless you all.
  mike

 13. Fr Mike, am inceput „munca” pentru a „construi” raspunsul cerut de tine.Ai cerut sa-ti spun simplu si direct ce inteleg eu cind rostesc si fac atita caz de „lepdarea de sine”
  Astazi m-am adresat la vreo citeva biblioteci de renume, am selectat din biblioteca mea vreo 8 sau 10 carti care contin date despre aceasta stare.
  Mi-am permis si am apelat vreo citeva persoane recunoscute ca si buni cunoscatori ai cuvintului biblic.
  Fara sa deranjez pe cineva cred, am ocolit marile conduceri ale si mai marilor fabrici de pastori, am ocolit cu strictete Marile borduri ( accent pe -uri) ale adunarilor gramadite in asociatii ce fara temei si suport real isi zic „apostolice”. Da. Le-am ocolit din motive personale care, cred ca nu fac obiectul si de fapt nu au nici o legatura cu „lepadarea de sine”.Asta cred, asa am procedat. Chiar daca ma compromit.Nu este pentru ultima data,nu?
  La adunarea pe care o frecventez nu am indraznit sa ridica aceasta problema pentru ca asa cum stii, am parerile mele personale despre astfel de adunari.Spun aceasta pentru ca si in adunarea mea lozinca de baza este „evanghelia bunastarii” Si si mai mare pacat este ca este singura lozinca, parca nu era destul ca este gresita. Si cu multa parere de rau, fiindca receptionez direct si nu prin indermediari (ca sa pot fi banuit de incorectitudine sau receptie gresita) deci fiindca receptionez direct as dori sa-ti spun ca in adunarea mea , de multa vreme se traieste altceva, deci nici o sansa sa gasesc ceva despre lepadarea de sine.Ai mei au ramas in faza cu activitatile bancare, faza pe care tu ai desfintat-o la vremea potrivita si de fapt ai facut doar ceea ce erai dator sa faci, pentru ca vroiai sa traiesti in adevar, in cuvintul bibliei.
  Dar asa cum ti-am scris mai sus, am gasit cred , destule surse de informare prin care voi putea sa construiesc un raspuns elaborat (si poate reusesc sa conving) despre lepadarea de sine.Si nu in ultimul rind, vreau sa te asigur ca voi avea ca baza trainica BIBLIA.
  Cu permisiunea ta, in citeva zile (fara a depasi 2014) dupa ce voi studia cele citeva sute sau poate si mai mult de pagini, voi conspecta acest material, apoi voi elabora prima schita a ideilor principale. Aceasta as dori sa o pot expune spre dezbatere la un grup de teologi care se ocupa cu teologia , deci nu cu credinta, si functie de raspunsul lor voi decide parcursul acestei lucrari , avenrgura la care se va desfasura.Sa nu uit un aspect.Toate acestea se vor desfasura pe cheltuiala mea proprie, fara nici o sponsorizare.Asa cred ca se cade sa fiue un crestin ca mine.
  Cam acesta este programul meu de munca. Nu prea as dori sa vorbesc de munca , aceasta si din motive destul de serioase.Daca ma intreaba despre ce munca este vorba, nu as dori sa nu pot explica celor de la pensii si nici nu doresc sa ma trezesc fara pensie.Acesti ispravnicei abia asteapta sa ma taie de pe lista.Ca doar cunosti tarisoara.
  Voi reveni cu noi completari. Fiti binecuvintati.

  1. Frate Mike ,imi pare nespus de rau ca bisericile de azi, cele care vestesc „evanghelia prosperitati” care este nebiblica ,rad de copii Lui Dumnezeu ,care suntem pedepsiti pe buna dreptate ,in timp ce ei prospera pe cai poate nebiblice si merg din rau in mai rau ,chiar daca cred ca le merge bine ei sunt saraci ,orbi si goi de Dumnezeu .
   Evrei 12 :1-29
   5. Si ati uitat sfatul pe care vi-l da ca unor fii: „Fiule, nu dispretui pedeapsa Domnului si nu-ti pierde inima cand esti mustrat de El.
   Amin!
   Dumnezeu pedepseste orice neascultare si numai pe copii care ii iubeste ,ferice de cel care este pedepsit de El,altfel nu am mai avea frica de Dumnezeu si am merge din rau in mai rau .Noi nu putem sa ne ascundem de Dumnezeu ,asta e clar si Biblic,El vede tot.
   Eu iubesc pedeapsa Domnului ,caci e Tatal meu si are dreptul acesta ,sa ma pedepseasca, daca nu El atunci cine sa ma opreasca din pacat ?!!!.Caci toti umbla numai dupa pacate si minciuna si lacomie si in bisericile prospere ,sunt lumesti si pacatul lor e la culme caci iubesc lucrurile din lume mai mult decat supunerea Lui Dumnezeu.
   (1Ioan.2:15)
   Nu iubiti lumea, nici lucrurile din lume. Daca iubeste cineva lumea, dragostea Tatalui nu este in el.Amin!

   Si eu am fost oprita si pedepsita de Dumnezeu in tot timpul cand ma mandream cu meritele mele si nu stiam de ce altora le mergea bine totul si eu esuam .
   Noi suntem copii de Dumnezeu si cand alunecam prea tare in grijiile firii pamantesti suntem pedepsiti de Domnul,cei care nu sunt pedepsiti si le merge totul din plin ,adica prospera financiar si material pe cai nebiblice ,nu sunt copii de Dumnezeu ,sunt inca copii din curvie ,caci inca mai au natura pacatoasa din Adam si Eva.
   Mie nu mi-e rusine ca sunt zdrobita de Dumnezeu ,sunt fericita si dau Slava Domnului in mijlocul incercarii mele ca m-a oprit sa ma mai mandresc si sa ma laud cu meritele mele ,acum ma laud numai cu Domnul meu,in smerenie .El a facut totul pentru mine si fara El eu nu mai pot face nimic caci Dumnezeu m-a scos cu mana tare din mijlocul lor

   Odata ,in urma cu cativa ani ,eram intr-un magazin si priveam la niste lucruri atragatoare pe rafturi si am auzit o voce care mi-a spus „tu esti copil de Dumnezeu „si in jur s-a facut o lumina de o secunda ,m-am uitat in jur si nu era nimeni in jurul meu ,indata m-am rusinat si dar m-am si bucurat.Dumnezeu este Cel care ne opreste sa mai privim la lucruri nefolositoare dar si sa le mai facem.Dumnezeu era acolo cu mine si m-a vazut!
   Sa punem intrebarea ,atunci eu sunt pedepsita de Dumnezeu, ca nu mai arat ca femeile din lume, moderne si nu mai cumpar lucruri nefolositoare si nu mai umblu in locuri unde l-as putea face de rusine pe Domnul meu ?!!!.Poate Da sau poate Nu .
   Dumnezeu stie de ce m-a oprit si ma opreste , tot ce cumpar si fac ,o facem impreuna ,EU IL INTREB PE DOMNUL SI IN MAGAZIN CE SA CUMPAR.El imi poarta de grija!
   Noi toti copii Lui Dumnezeu ,suntem sub privirile Lui !
   (1Ioan.2:16)
   Caci tot ce este in lume: pofta firii pamantesti, pofta ochilor si laudarosia vietii, nu este de la Tatal, ci din lume. Amin!
   Asa ca spuneti-le la cei care predica ,evanghelia prosperitati ca daca Dumnezeu nu te opreste de la pacat ,caci tot ce este lumesc este PACAT , sunt inca copii nascuti din curvie ,ei vor fi sub pedeapsa vesnica ca nu vor sa cunoasca voia Lui Dumnezeu .

   Dumnezeu sa ne poarte de grija si sa ne binecuvanteze in veci.Amin!

 14. PS. De o importanta deosebita ramine o carte aparuta la Bucuresti.
  Editura PAIDEA a publicat sub semnatura unui doctor in Istoria religiilor, Mihai Salvan, cartea intitulata DESPRE STAPINIREA SI INROBIREA DE SINE.
  Cei preocupati despre aceasta tema cred ca ar face un gest frumos sa o citeasca.
  Nu cred ca este destinata „mai marilor nostrii” atita timp cit ei se ocupa cu conducerea, cu constructiile, cu alte probleme administrative. Cartea vorbeste despre LIBERTATEsau ELIBERARE.Fiecare va decide in dreptul lui.
  Fiti binecuvintati.

 15. Dezbracarea de sine ,eu personal o simt zilnic si o inteleg prin SINCERITATEA CAT SI AUTENTICITATEA REELATIEI MELE PERSONALE CU CREATORUL MEU .Iata aici un site foarte clar , bazat si sprijinit pe invatatura Sfintelor Scripturi ,ce explica simtamintele celui ce slujind din DRAGOSTE pe MANTUITORUL ,are simtamintele si certitudinea zilnica ca el este dezbracat de sine http://comorinemuritoare.ro/bLOGOS/?p=11790 . IUBIREA AUTENTICA ESTE SACRIFICIU SUPREM , DUS LA APOGEU IAR CEL CE SIMTE SI ESTE COPLESIT DE ACEASTA DRAGOSTE DIVINA , S-A DEZBRACAT DEFINITIV DE SINE .Revelatia finala se afla la 13 Corinteni : DRAGOSTEA ESTE MAI TARE DECAT MOARTEA !. Martirii lui Hristos sunt campionii DEZBRACARII DE SINE, DEMONSTRATA PRACTIC . Cuvintele raman neputincioase explicativ ,de prisos !
  Cine a ajuns la aceasta statura de simtitre si traire IN DRAGOSTEA lui DUMNEZEU ,NU ARE NICI O INDOIALA CA MOARTEA ESTE UN CASTIG , FIIND DEZBRACAT DE SINE !

  http://www.youtube.com/watch?v=DuXB1a3NBCw&list=TLOnfSw35rTNqc6TEPm9xBeJHZUM4ublL6 http://www.youtube.com/watch?v=j2T4g3ZCdKE&list=PL4662DAE30C3C6981/

  1. Draga Mosule
   Eu te-am provocat atit pe tine cit si pe Tristarul, la o citire atenta a marturiei mele, tocmai, cu-n scop exact.Am crezut ca prin aceasta marturie, poate gasiti macar citusi de putin din aceea lepadare de sine, de care vorbiti destul de mult.
   Eu sunt ok, cu Tristarul sa studieze subiectul acesta,( este multa teorie pe acest domeniu) dar practic este aproape inexistent.
   Voi credeti ca eu am facut aceasta marturi, sa ma afirm? Dupa cum spunea Apostolul Pavel, ma voi lauda cu slabiciunule mele.A te expune cu toate slabiciunile si esecurile tale pe un blog, eu ma gindeam ca si voi sa intelegeti ca este totusi o mica lepadare de sine😄
   Am fost surpris sa vad, ca uni care vorbesc despre lepadare a de sine, nu o recunosc cind o vad😄 Scopul marturiei mele a fost sa arat Dragostea si Puterea lui DUMNEZEU , in viata mea si a copilul meu.Si in al doile rind sa pot fi de folos si pentru alti, care poate trec prin aceleasi situatii, dar nu stiu cum sa iasa din ele si cu cine sa impartaseasca, incercarea lor.
   Cind am fost in vara asta in Romani, am intilnit 3 oameni de afaceri, intr-o situatie similara cu a mea.Fiindca eu le-am vorbit de esecurile, mele, au avut curajul sa-si deschida inima, dupa care m-am rugat cu ei si continui sa ma rog pentru ei sa le dea DUMNEZEU putere sa treaca biruitori prin incercarile lor si sa se lepede de sine.
   Sa nu mai vorbesc, dupa ce am depus aceasta marturie, citi oameni de afaceri si parintii, zdrobiti de aceleasi problema ca mine, au venit la sfirsitul fiecaruia program, pentru a discuta cu mine, problema lor, pentru care m-am rugat impreuna cu ei.
   Unde sa mearga acesti oameni sa-si plinga necazurile? La cei care promoveaza evanghelia prosperitati? Care abea asteapta sa-I acuze si sa-I faca sa cada complet de pe cale, ori sa se sinucida?
   Este usor sa acuzam, dar cineva trebuie sa-I inteleaga si sa-I ajute si pe acesti oameni care se confrunta cu tot felul de ESECURI.
   Cine ii poate ajuta cel mai bine? nu cineva care a trecut prin toate aceste experiente?

   God bless you all.
   CU MULTA DRAGOSTE SI LEPADARE DE SINE,
   mike

   1. Fr Mike, trebuie sa iti spun ,chiar daca nu m-am grabit in nici un fel sa disec marturia ta, trebuie sa-ti spun ca eu ,din sosirea pe acest blog ,prin postarile mele fac dovada ca apreciez si ma bucur si SINT PARTAS sufleteste la trairea ta in credinta.
    Nu faci bine ca pui in dreptul meu suspiciunea ca as avea ceva de criticat sau ca nu vad maretia lucrarii lui Dumnezeu in tot ceea ce marturisesti. Eu , doar am punctat parerea mea , asta pentru a nu influenta cititorii blogului.
    Aminteste-ti remarcile mele si binecuvintarile mele din primele postari pe blog. Am afirmat clar ca Dumnezeu este cu voi pentru ca ceea ce faceti voi nu multi se sacrifica sa faca. Daca ai inteles altfel, te rog sa ma ierti.
    Legat de lepadarea de sine, asa cum am promis, ma voi exprima sincer, simplu si deschis. Sub nici o forma nu doresc sa te supar sau sa te fac sa simti altceva decit frumusetea lucrarii lui Dumnezeu in viata ta. Si, daca tot trebuie sa spun ceva din parerea mea neexprimata inca, apoi afla ca eu cred ca lucrarea cu Cosmin vine ca un corolar de pina acuma in tot ceea ce ti-a lasat Dumnezeu prin planul LUI in viata ta de crestin. Slava sa fie numai a lui Dumnezeu. Eu cred ca in dreptul familiei tale, daca tu simti cit de mare si bun este Dumnezeu in dragostea LUI, eu cred ca prin Cosmin Dumnezeu te va lasa sa vezi o masura si mai mare de dragoste si de bunatate, o putere a credintei la un nivel peste cel atins de tine la acest moment. Ma gindesc ca mintuirea lumii a venit prin cruce, deci prin suferinta. Si atunci, in dreptul nostru cum ar trebui sa vina maintuirea? (ma gindesc la mine si la Cosmin)
    As vrea sa intelegi un singur lucru din dialogul nostru de pina acum: sunt si vreau sa ramin un frate al tau in Domnul Isus, celelalte aspecte decurg din aceasta dragoste.
    Sub un alt aspect, tare ma tem ca si tu si Mosul ati inteles ca , eu, ca novice, expun cu verva parerile mele si nedumeririle, dar cind este vorba sa-mi dau o parere in caz mai concret, parca astept ca rabdarea sa-si faca efectul. Sper ca nu este un aspect de strategie sau asa ceva, sper ca este permis intr-un „grup de frati” sa existe asemenea legaturi.
    Vezi tu, eu strig la Mosul meu drag de aproape o luna de zile.Si stiu ca ma „aude”, dar uita-te cu cita chibzuinta imi raspunde, cu cita precautie imi hraneste curiozitatea de invatacel. Uita-te la felul cum „mai scapa” cite ceva din raspunsurile pe care le astept.
    Am postarile legate de nemembralitatea mea,am afirmatii despre capcana Americana care distruge credinte si copii de credinciosi, am intrebarile despre Anania si Safira, am intrebarile despre ingerii celor 7 biserici din Apocalipsa, am destule altele.
    Si uita-te cum primesc raspunsul.Prin fractiuni de fapte, prin linkuri, prin cite un crimpei de marturisire, prin alte postari. Si ii multumesc Domnului pentru toate intrucit eu stiu ca Dumnezeu nu risipeste, dar nici nu ma lasa fara raspuns.Pentru ca eu ma rog SINCER pentru voi, pentru pacea Ierusalimului.
    Si ar mai fi un aspect destul de important. Cind tu ai decis sub calauzire sa faci aceasta marturisire, opinia mea este ca nu e nici o problema daca cineva dintre cei din jur nu reactioneaza asa cum tu ai anticipat. Mi-a placut foarte mult imaginatia lui Marko in ideea ca daca trebuie sa marturisesti in pustiu, Dumnezeu are grija ca marturia ta sa nu se piarda, rodul sa fie cel socotit de Dumnezeu. Deci atit eu cit si Mosul ( cred ca amindoi ne-am bucurat real de aceasta marturisire) daca nu am sarit cu postari „largi” asta nu inseamna ca nu simtim maretia lucrarii Domnului in viata ta, a familiei tale, ci asa cum am spus, eu vad una din cununile biruintei acestei lucrari intoarcerea si predarea lui Cosmin.Deci ceea ce a lucrat Dumnezeu pina acuma in viata ta, prin Cosmin ,lucraea va fi mutata pe o treapta si mai sus. Asta cred.Restul sunt amanunte.
    S-apoi sa te gindesti la un alt aspect ( un pic mai personal) Cind tu erai dedicat credintei , prin 1980, eu semnan pactul cu diavolul (foarte real), apoi, dupa alti 30 de ani, in 7 noe 2010 ieseam din apa botezului si am afirmat „Te iubesc Isuse !” Iar astazi ne bucuram impreuna de aceeasi mare dragoste a Domnului Isus. Cred ca acuma poti intelege de ce m-am bucurat la inceputuri de lucrarea voastra in temnita din Craiova.Poate este bine, poate nu, ca afirm aceste aspecte.Slava cinstea si onoarea se cuvin numai lui Dumnezeu.
    Fii binecuvintat.

    1. Draga Tristare
     La urma urmei nu este vorba despre mine, sau altcineva, ci este vorba despre cel ce face toate lucrurile si care merita tot creditul, pentru ori ce lucrarea, ISUS. Faptele noastra cele bune, sunt ca o cirpa minjita pt. Dummezeu.
     Pot totul in Christos care ma intareste.
     Iti doresc multa binecuvintare.
     Cu dragostea
     mike

   2. In 1982, cand in sfarsit m-am considerat deplin „victorios” in „lepadarea de sine” , in biserica unde primisem si botezul in apa, impreuna cu fratii mei , intr-o seara ,la staruinta ,am aflat ca biserica se rupe . Apoi in urmatoarea dumineca au fost incaerari violente in aceea biserica. S-au dat crosee si uper-cut -uri „fratesti” in falci si plex. S-au rasturnat banci iar diavolul a ras in hohote de foarte multi „dezbracati de sine „. Ce pot sa -ti spun din experienta mea ??!!. In inchisoare, in suferinta ,omul este mult mai sincer ,se poate apropia mult mai usior de Dumnezeu .Cercul este restrans bruiajul lumii este minim , tentatiile de culoare ale lumii aproape inexistente. Dupa eliberare ,am constatat ca valul lumii uneori matura si interiorul bisericilor ,luand cu el tot ce gaseste mai usor !. Te rog asculta vocea acestei fetite : http://www.youtube.com/watch?v=D-fgJbrbFIg

    Sa fi binecuvantat ! yours, MIR

   3. Draga Mosule, in cuvintele tale de mai sus, legat de trairea in temnita, aduci la lumina sau macar in atentie un alt aspect al trairii crestinului.
    Aceasta traire (nedorita de altfel de nimeni si nu o dorim nimanui pentru ca noi ne iubim vrasmasul) zic, aceasta traire de fapt ce rezolva? Ce are in principal ca forma de existenta? Si la acel nivel ce alta putere poate ingenunghia aceasta grozavie?
    As vrea totusi sa delimitam cauzele care fac sa se ajunga acolo. Pentru ca avem in biblie si partea unde ni se spune sa ne temem de dregatori, sa respectam legea , sa avem in vedere ca dregatorul are sabia si… este al Domnului si el.( alta poveste)
    Aceasta forma de traire , vrei-nu vrei , iti reduce la maxim legatura cu lumea.Lumea temnitei nu este lume.Lumea temnitei de fapt exista despartita in doua; lumea celor cu Dumnezeu si lumea celor fara de Dumnezeu.
    Acolo, cel care si-a pus nadejdea in Dumnezeu, in momentul in care incepe trairea cu Dumnezeu, cind NU MAI ARE PE NIMENI IN JURUL LUI , vede ca, DUMNEZEU II ESTE INDEAJUNS.
    Tot in aceste conditii , avind o inima buna , mergind pe linia dragostei agape, intelese pina la scrificiu, abia asa cineva poate sa guste din reala stare a lepadarii de sine.
    Abia in acele conditii, asa cum foarte frumos si gingas ai descris lipsa paletei de „culori” a lumii, adica nu o sa mai ai sansa culorilor lacomiei, a egoismului, a ingimfarii,a batjocurii, a birfelor, a subaprecierilor, a scaunelor din fata, a multor alte culori a gunoiului lumii , a tentatiilor acesteia, lucruri care, si la aceasta ora, impiedica in lepadarea de sine chiar si a celor ce isi zic crestini.
    Lumea temnitelor este de fapt o lume a suferintei.( pentru ce ce sunt cu Dumnezeu)
    Si in lumea suferintelor stim din biblie ce se desavirseste. Ca daca suferim pe drept, nu mai vorbim despre suferinta, vorbim de pedeapsa, nu?
    Pe cind suferinta pentru credinta este un mare har, este poarta intrarii in lepadarea de sine, acolo si atunci incepe trairea cu si in Isus.
    Construind cetati, adunind milioane, urmarind un trai bun, intocmind statute si solicitarea aprobarilor de la netaiatii imprejur pentru ca Biserica sa „functioneze”, daca ne inscriem in competitia „modei” si a slujirilor cu talentele Grigoras Dinicu, daca convingem pe altii cu ulei, zahar si cartofi, ( sigur ,sunt conditii si conditii) atunci fratele meu scump in Domnul, Mosul mei drag, despre ce putem vorbi?
    Iti spun eu: despre orice. Dar te asigur ca adevarul nu este in noi.
    Fii binecuvintat si vremea schimbarii cifrelor dintre ani, care, ca o mica bucurie a crestinului este determinata de viata Domnului Isus pe pamint, fie ca aceste momente sa fie o revarsare de Lumina si de Har si pace sfinta in inima si in casa ta.

  2. Draga Mosule, ma bucur ca in sfirsit te-ai „imbunat o tzira” si ai lasat sa-ti scape aceste citeva cuvite din meditaiile tale despre lepadarea de sine.
   De regula, in ultimile luni de zile, eu folosesc postarile tale ca un fel de barometru pentru ceea ce imi trece prin minte sau uneori mai meditez legat de viata mea de credinta. Asta nu inseamna ca astept „para malaiata”, nu, nici gind. Dar imi face bine un mic suport atunci cind ma desprind singurel si fac hopa-hopa , primii pasi.
   Cuvinte mari, laudative, dar eu stiu Mosule ca tu le tratezi asa cum se cuvine si ca le „pui” la locul lor.
   Cit despre LEPADAREA DE SINE, cred ca voi putea sa raspund la nivelul asteptarilor, fara sa ma compromit, asa cum mi se mai intimpla din prea mare rivna,uneori.
   Si rivna mea de fapt nu este un lucru negativ.Spun aceasta pentru ca de fiecare data folosesc temelie argumentele biblice sau lucrurile reale ce ne inconjoara.
   Sa auzim numai de bine Mosul meu drag si te rog ajuta-ma : cine sunt cei 7 ingeri ai bisericilor din Apocalipsa?
   Fii binecuvintat.

   1. PS. Pentru cei care doresc sa aprofundeze documentarea legat de lepadarea de sine, in Bucuresti, la editura PAIDEA gasesc cartea scrisa de dr.in istoria filozofiei, Mihai Salvan.Titlul cartii este Despre stapinirea si inrobirea de sine.
    De fapt cartea vorbeste despre libertate intr-un mod mai interesant.Prietenii vor intelege de ce.

 16. Dumnezeu nu ne da mai mult decat putem purta.

  Ador Imnul National al Israelului , caci in adancul inimii mele bate un suflet de Evreu ,cu aceasi Speranta de 2000 de ani traiesc si eu .

 17. Astazi, pentru ca dispun de timp mai mult, desi nu este prea indicat sa lucram duminica, am facut ceva treaba. Socot ca nu trebuie sa deosebim prea tare zilele.Toate sunt ale Domnului pentru cel neprihanit.De aceea si este scris ca el are un ospat necurmat in inima lui.Si eu cred ce este scris.
  Deci sa revin la urmarea postarii legate de lepadarea de credinta.
  Astazi, in acest sens am pus in ciur si am strecurat aproape tot materialul pe care mi l-am propus a-l consulta. A iesit o gramada destul de mare. Aceasta pentru ca la selectarea lui nu am avut in vedere nici un criteriu de selectie. Am lasat sa treaca tot. Chiar daca am stiut ca nu are prea mare relevanta, din dorinta ca lucrarea sa arate cit de umflata, sa arat cit de mult m-am ostenit in aceasta directie, pentru a face ceva impresie, iaca asa, am muncit astazi. Este foarte important ca atunci cind venim in fata fratilor cu materialele noastre, sa putem sa demonstram seriozitatea noastra in culegerea datelor, in aranjarea lor in asa fel incit nici unul inaintea noastra sa nu fi aratat asa ceva.Cuvintul este : sa fim originali. Si dupa ce obtinem acest calificativ, sa incepem in raspunsul nostru (asa cum fac eu acuma) sa subliniem cit de mult am cautat aceste materiale, cit de mult le-am cercetat si verificat, cu cita atentie le-am strecurat, etc., pentru ca sa nu ne prezentam oricum ,oriunde.
  Deci astazi, am facut toate aceste activitati.Abia dupa ce am vazut cit de mult material s-a adunat, abia atunci am luat decizi ca ceea ce eu fac nu este bine. Astfel ca, in jurul orelor 15.30 pm am hotarit sa simplific putin treaba.
  Am fost un pic miscat si de postarea fr Mike si a Mosului. Mosul meu ,in sfirsit a venit si el cu o participare , cu ceva care aduce o descriere a lepadarii de sine.
  Cit despre fr Mike, el ma banuieste ( si si pe Mosul ) ca nu am observat esenta marturisirii.Si ii dau dreptate, eu nu am observat ceea ce el a vrut sa observ. Dar in acelasi timp, eu cred ca am observat un lucru si mai important, si mai urias, si mai dumnezeesc.Eu am observat ca de fapt toate lucrurile fr Maike au lucrat impreuna spre slava si gloria lui Dumnezeu in VIATA FR COSMIN !!!!! Slavit sa fie Dumnezeu. Eu stiu ca orice lemn care arde, se transforma in cenusa, nu-i asa? Dar este foarte important CU CE FLACARA!
  Si intrucit in aceste momente de influenta am hotarit in dreptul meu ca sa nu mai irosesc atita munca in elaborarea unui raspuns prea stufos( cred ca ati inteles ca am descris pe altii pe la amvoane), si totodata sa fiu consecvent promisiunii pe care am facut-o de a raspunde CLAR SI CONCIS ce inseamna din punctul meu de vedere, si in acelasi timp am spus ca voi folosi ca baza strict cuvintul biblic, deci frate Mike Olarii,

  De urmare in postarea urmatoare.
  Fiti binecuvintati

 18. – LEPADAREA DE SINE = EU AM MURIT, NU MAI TRAIESC EU CI ISUS TRAIESTE IN MINE..

  ( astfel se duc toate plinsetele, toate vaicarelile, toate aprecierile, toate parerile, toate durerile, toate joburile, toate misiunile noastre, toate gindurile noastre, toate comparatiile noastre, toate mofturile noastre, toate pustiile, toate stresinile, toate inchinarile cerute de cel rau,toate, si ne vor face REALI robi ai ascultarii de Dumnezeu. Domnul Isus care traieste in noi- in modul biblic- EL a facut NUMAI CEEA CE I-A DAT TATAL !!!!!!!!! Asa este in biblia mea. Daca Isus traieste in mine, abia atunci TOATE consecintele biblice se vor implini in dreptul meu, voi face si eu numai voia Tatalui, adica nimic din fire,nimic lumesc, abia dupa ce mor EU am toata posibilitatea nasterii din nou.Cine crede ca traieste omul vechi si mai are si nasterea din nou,cred ca este o mare inselaciune si mai mult, un neadevar.( nu stiu daca neadevarul este egal cu minciuna , ca in acest caz vorbim de alt tata, de alt stapin, iesim din cadrul temei noastre)
  Nu este greu de inteles dar, este foarte greu de acceptat. Fara a ajunge in aceasta stare, fratii mei scumpi noi vorbim vorbe. Daca EUL meu si al vostru mai exista,mai traeste, mai lucreaza, mai are activitate, mai simpte, mai cere drepturi, mai cere sa fie recunoscut,mai crede ca rezolva cite ceva, mai are pretentii, mai respira, mai are viata… e foarte greu de noi.Eul meu trebuie sa parcurga exact aceiasi pasi(duhovniceste) ca Domnul Isus, sa ajunga sa se smereasca pina la moarte, dar, eul meu nu mai invie el ci eu ma nasc din nou din Dumnezeu si aceasta este posibil pentru ca Isus ia chip in mine pina la plinatatea staturii LUI. Si ce mai inseamna lucrurile lumii acesteia cind Domnul Isus traeste in mine?
  Consecinte :
  -poate cineva sa se nasca din nou fara lepadarea de sine?
  -poate cineva sa traiasca cum a trait Isus, fara lepadarea de sine?
  -poate cineva sa fie copil de Dumnezeu fara lepadarea de sine?
  -poate cineva sa fie templul Duhului Sfint fara lepadarea de sine?
  -poate cineva sa fie slujitorul Mintuitorului nostru fara lepadarea de sine?
  -poate cineva sa vorbeasca ca apostolii si sa si traiasca ca ei, fara lepadare de sine?
  Daca cineva crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, este timpul sa vada si sa creada ca nu va putea urma pe Domnul Isus decit daca : SE LEAPADA DE SINE….apoi poate lua zilnic crucea…nici macar crucea zilnica nu poate fi luata fara lepadarea de sine.

  Fr Mike, imi cer iertare pentru spatiul ocupat si cred ca am fost „scurt” si „concis” in exprimare. In viziunea mea problema este foarte importanta si cam pe acelasi plan se manifesta si TEAMA SFINTA DE DUMNEZEU sau inceputul intelepciunii. Si cu aceast aspect avem mari probleme.Lumea se teme mai mult de Satana si de iad decit de Dumnezeu.Si toate acestea pentru ca le spunem oamenilor ce Mare si Bun si ce dragoste are Dumnezeu pentru noi, si rar sau niciodata nu le spunem ca Dumnezeu uraste pacatul, ca pacatul are pedeapsa, ca pacatosul daca nu se’ntoarce va suporta consecintele din biblie.Dar cum sa spunem asa ceva?Asa au devenit imuni la multe si crestinii din adunarile noastre. Si impreuna cele doua aspecte ,la care se mai pot adauga ceva amanunte, ne lasa sa vedem de ce nu avem PUTERE in adunari. Ca nu avem putere, asta este limpede. Avem foarte multe binecuvintari (cum se zice) asa este , avem, dar noi nu putem la aceasta vreme sa spunem ologului ridica-te si umbla. Acestea sunt realitati, restul este teologie.

  Fiti binecuvintati.

  1. Draga Tristare
   Imi cer scuze de intirzierea acestui raspuns.In afara de sarbatorii, am mai fost tinut departe de blog si de o raceala rea.
   Am citit explicatia ta cu privire la LEPADAREA DE SINE, avem multe puncte comune, dar cine sunt eu sa evaluez si sa spun cine este cel mai aproape de adevar? Ma bucur oricum de faptul ca mai sunt oameni, care cauta cu toata inima, sa impllineasca tot ce citesc in Sfinta Carte.Fiecare din noi dupa cit am fost de luminati.
   Trebuie sa raminem deschisi la, a invata tot timpul, chiar din experientele altora.
   Draga,Tristare iti doresc multa binecuvintare si-n anul aceste in incercarile tale neobosite, in cunoasterea CELUI SFINT.
   God bless you and yours.

  1. Draga MIR
   Nu pot sa nu-ti multumesc si sa apreciez din toata inima, contributia ta,adusa la bunul mers al acestui Blog.Te consider parte din echipa.Imediat dupa anul nou, vom incepe sa postam materialul adunat din partea ta.Este foarte binevenit, pentru blogul nostru si sper sa fie o mare binecuvintare pentru toti cititori, acestui BLOG.
   UN AN NOU BINECUVINTA
   Cu multa dragoste,
   mike

  2. Mosule frate scump in Domnul, in vremile cind eram „ucenic ” intr-alte scoli, am invatat sau am fost invatat ceva. La inceput de an se facea o verificare si se nota, apoi, la sfirsit de an se dadea un alt test si se nota si acesta. Curiozitatea nu este testarea, aproape in toate domeniili se facea aceasta taestare mai spre 1989..Interesant erau subiectele. La inceput de an , subiectele erau atit de complicate ca, cu mare greu scoteai baremul de trecere. Ehehei…!!!! Venea decembrie, venea testul, intrebari stupid de usoare, de simple. Toata suflarea notata cu 9 si 10.
   Mosul meu , toata tarasenia acestor testari trebuia sa demonstreze cit de „prosti” eram la inceput de an si apoi, cit de „destepti ” am ajuns dupa pregatirea cu maharii scolilor , sistem in c are prietenul tau are si cunostinte si contributii valoroase.
   Cele de mai sus au bine’nteles un scop. Trebuia sa-mi ridic mingea la fileu ca sa pot sa pun si eu un link cu o „piesa” crestina.Daca sunt ceva asemanari sau este cineva care se regaseste, sa nu ne alarmam, este doar o „incidenta&co”, nimic deosebit.

   Fii binecuvintat Mosul meu drag.

   1. http://www.youtube.com/watch?v=ninyTdjNjJc . Uneori asa se’ntampla, esti gasit si evaluat „usor”,cum ca nu tragi prea mult in cantar . Si asta in cazul cand cel ce „te cantareste” sta pe un postamnet sprijinit pe pilonii inalti ai prestigiului dobandit de el insusi prin considerabile si exagerate eforturi ,la mare vedere. Uneori , da , esti solicitat sa dai un test . Alteori apare oportunitatea ca sa rotesti tu tablia mesei , incet dar sigur si sa-l determini pe cel ce te „testeaza ” sa faca el mutarea planificata de tine, iar el . . .sa-si dea singur SAH MAT! . Vreau ,acum , odata intrati intr-un an nou , sa-ti relatez o intamplare din anii mei de penitenta , ce includ in cuprinsul esenta unor examene si testari exemplare, ceva similar cu ceea ce si tu ai mentionat maisus : sfarsit de noiembrie 1973- Penetenciarul „Popa Sapca ” Timisosra. Sectia a III -a ,”Frontieristi Recidivisti” .Ramansesem pe sectie doar noua recidivisti ce nu mai prezentam ca altadata (1971) nici garantie si nici incredere sa fim scosi din penetenciar la vre-un punct de lucru (santier, localitatea Vinga ,la taiat nuiele de rachita ori decojitul lor in Cuntz ,langa fabrica de vopsele „Azur'” ) Aveam incheiate toate”afacerile judiciare” si fusesem selectati de „operativ” pentru tranzit . Adica nituirea lanturilor pe picioare de catre fierarul inchisorii si plecarea cu duba intr-o alta inchisoare ,( in termeni penali ” te ia gaia „) .Dupa terminarea procesului ,de indata ce grefierul anunta decizia judecatoreasca si luai la cunostinta anii de condamnare si semnai condamanrea fara sa inaintezi recurs , soarta ta era pecetluita si plecarea pe duba eminenta. Aproape toti recidivistii si periculosii ( numiti si „rechini ” in termen penal ) erau mutati de la Turnu Severin , Caransebes ori „Popa Sapca” la penetrnciare de maxima siguranta Jilava, Vacaresti, Aiud, Gherla.Uneori tranzitul se facea prin Rahova, Policolor, Barcea . Unii detinuti cu dosar pentru frontiera, ce ramaneau sa-si ispaseasca pedeapsa in penetenciarul de condamnare, in genere erau alesi „pe spranceana” ,de o mana nevazuta, numiti brigadieri la punctele de lucru din interiorul penetenciarului , sefi de camera – „periutze”cu relatii si „conectii” , „ciripitori” respectati de „manushu „, cu sarsanalele bine tixite cu pachete de tigari si alimente „salamoase-gretoase” ,”cautati la vorbitor” de familii ,cu drepturi de stimulente, etc. ,cu”radacini” bine infipte in pamantul fertil al Directiei Penetenciarelor si al Timisoarei lui Telescu si Taurescu . Pentruca mai ramasera doar zece zile pana la plecarea cursei,am fost scosi intr-un tarc de lucru din interiorul curtii inchisorii , sa construim ladite din scandurele din lemn ,pentru exportul fructelor .O munca relativ usoara ,executata intre mese lungi ,stand in picioare si ansambland laditele din scandurele ,cuie mici batute cu ciocanul . Deci in fiecare zi din aceste zile ramase, dupa desteptarea de la cinci ,dupa cafeaua de dimineata si apel,coboram in sir indian din celular , in ordine , jos in curte .(va urma)

    1. Draga Mosule
     You got it wrong again.
     Nu cred ca este cazul ca cineva sa evalueze pe altcineva.Cu toti invatam, uni de la alti.Sigur ca fiecare din noi avem experienta noastra, care ne ajuta sa vedem diferit.Ce avem sa nu fi primit? Ne putem fiecare lauda cu slabiciunile noastre.
     God bless you Mosule.

 19. Tristarul meu sincer in neobosita si temerara cautare de ADEVAR : Arhimede a cerut inteleptilor din acele vremuri un punct de sprijin ca apoi cu ajutorul lui sa urneasca pamantul. Stia el ce stia !. Dupa sosirea mea in America , avand certitudinea ca ei exista , ca aici sunt fratii mei ce au si stapanesc o tara binecuvantata si fondata pe credinta neclintita in Dumnezeu ,am pornit sa-i caut ,sa-i gaseasc .Sa aflu un punct de sprijin. Un teasc ce acum .intalnindu-te virtual deocamdata, imi aminteste de-o poezie auzita in Gherla de la un detinut cu numele Prodan : The Arrow and the Song

  I shot an arrow into the air,
  It fell to earth, I knew not where;
  For, so swiftly it flew, the sight
  Could not follow it in its flight.

  I breathed a song into the air,
  It fell to earth, I knew not where;
  For who has sight so keen and strong,
  That it can follow the flight of song?

  Long, long afterward, in an oak
  I found the arrow, still unbroke;
  And the song, from beginning to end,
  I found again in the heart of a friend.
  Apoi impreuna ,sa-L laudam pe Dumnezeu , sa facem voia lui si sa lucram neobositi in UNITATEA ceruta de Mantuitorul la inaltare. Sa aprofundez relatia cu a treia persoana din Dumnezeu – Mangaetorul promis de EL , pogorat la ziua Cincizecimii . Sa-L cunosc ,sa-L primesc in inima mea ,si apoi plin de putere sa lucrez neobosit in Via lui Hristos pana la ultima mea suflare . Am inceput sa analizez America cat si trambitata ei credinta in Dumnezeu : https://www.google.com/search?q=american+motto+in+god+we+trust&client=firefox-a&hs=LJ6&sa=X&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=DuDBUsv1J-iMyAHU8IDICw&ved=0CG8QsAQ&biw=1280&bih=696 .Dezamagirile mele s-au tinut lantz. Nu doresc sa elaborez aici nimic subiectiv, sper ca sunt inteles si ca nu sunt singurul dezamagit .Am cautat un lider spiritual , un pastor .Un pastor demn sa pastoreasca Biserica lui Hristos. Un pastor care sa spuna raspicat turmei , plin de credinta si din profundul inimii lui : „calcati pe urmele mele , caci si eu calc pe urmele lui Hristos „Si pentruca nu stapaneam bine engleza l-am cautat pentru inceput in mediul etnic romanesc . Banuiam ca Invatatura bibliei in limba romana nu cultiva sovinismul ,pregidismul si cu atat mai mult, nici antisemitismul. Sarmanii oamneni , cu cat ajung sa creada ca au inteles si traesc invatatura Scripturilor , cu atat gandurile si planurile lor sunt mai indepartate de ADEVAR ,precum este cerul de pamant . Cat despre fapte (nu roade ) teologii te duc si te adancesc dupa bunul lor plac in „lamuriri” ce au doar ca scop glorie desarta , tragand mieros si diplomatic jarul „pe turta” personalitatii lor . Apoi dupa ce am inceput sa stapanesc bine limba engleza, am ascultat sute si sute de predici ,de indemnuri si sfaturi crestine , proliferate in zeci de denominatii . Toate ,zic TOATE ,teorie bine slefuita, frumos si viu colorata, asezata apoi doar din pur spirit mercantil ,pentru vanzare si profit , pe traba negustorului . . .
  Apoi dupa alti zece ani am invins dezamagirea ,Dumnezeu Tatal mi-a oferit in dar cel mai potrivit ajutor si m-am retras in mijlocul naturii sa-L cunosc in cele mai mici detalii, Sa meditez profund la toate greselile si nedumeririle mele , sa contemplez lucrarea mainilor Lui . Sa patrund in arhive prafuite ,sa aflu si despre „Iuda Mioriticul”,despre vanzarile lui de noapte.Sa caut in solitudine un punct de sprijin sufletului meu si sa sper ca intr-o zi voi intalni si un frate de cruce si credinta . Constat ca sunt VICTORIOS !. Cat despre acel punct de sprijin ,l-am descoperit si l-am inteles in toata aprofunzimea lui , stand in fatza vetrei si citind Sfintele Scripturi la lumina lampii cu petrol .( caci in coliba in acele vremuri nu aveam lumina electrica) .Iata punctul meu de sprijin : Psalmul 62 :1
  „Da ,numai in Dumnezeu mi se increde sufletul ; dela El imi vine ajutorul . 2. Da, El este Stanca si Ajutorul meu , Turnul meu de scapare ; nicidecum nu ma voi clatina .” Intreg capitol este o comoara spirituala ce aduce muta lamurire celor ce inca mai au nedumeriri ;
  ” Odata a vorbit Dumnezeu , de doua ori am auzit ca ” Puterea este a lui Dumnezeu „. A Ta, Doamne este si bunatatea ,caci tu rasplatesti fiecaruia dupa faptele lui „.

 20. Draga Tristaru,
  Am tăcut cat am tăcut, dar poate că e timpul să intervin și eu cu câteva lămuriri privitor la acest subiect „spinos”, și anume: lepădarea de sine.

  Misiunea Family to Family a participat într-o anumită măsură la editarea și finanțarea tipăririi în limba romana a unui manual de ucenicizare. Actualmente, pastorul Gigi Furdui (care lucrează pentru Family to Family) are câteva grupe de ucenicizare în România și Italia, folosindu-se de acest manual. Cartea cuprinde 21 de capitole dintre care un capitol întreg se ocupa exact de aceasta tema: Lepădarea de sine. Este clar ca nimeni nu poate fi un ucenic al Domnului fără lepădare de sine. Îți redau mai jos doar puțin din ceea ce scrie Travis Hunt – autorul acestui manual, pe această temă. O să îți placă, deoarece autorul este foarte documentat biblic. La tot pasul argumente scripturale. Dacă dorești, îți pot trimite tot capitolul ca atașament pe adresa de email. (Sau poate dorești chiar cartea. Atât Mike cat și eu mai avem câteva copii disponibile aici în State. In România Mike are multe, asa ca nu ar fi o problemă…) De aici în jos fragmentul de capitol despre care ți-am spus.

  Atunci Isus a zis ucenicilor Săi: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze.“ (Matei 16:24)

  „Leapădă-te de tine însuţi.“ Acesta este elementul definitoriu care îi separă pe credincioşi de ucenici, pe cei care merg la biserică de oamenii lui Dumnezeu plini de putere, pe cei care încep de cei care îşi duc la bun sfârşit credinţa. Aceasta nu e o decizie opţională dacă suntem ucenicii Lui, ci este drumul pe care trebuie să mergem pentru ca celelalte învăţături ale lui Cristos să aibă impact asupra noastră. Fără acest capitol, restul cărţii este fără putere.
  Ce înseamnă aceasta? Care este definiţia biblică pentru „lepădare“? Ei bine, se întâmplă să fie exact acelaşi cuvânt care descrie ce a făcut Petru în noaptea în care Isus a fost capturat în Ghetsimani (Matei 26:34). Aşadar, haideţi să examinăm „lepădarea“ lui Petru, pentru a putea începe cu o definiţie.
  Când cei care se încălzeau în jurul focului din curte l-au întrebat pe Petru dacă era şi el un urmaş al lui Isus, care a fost răspunsul lui?
  ° „Nu cunosc pe Omul acesta despre care vorbiţi!“ (Marcu 14:71)
  El susţinea că nu are nicio relaţie cu acel Om şi nicio legătură cu ceea ce avea să I se întâmple. Petru s-a „lepădat“ de El. Eşti tu gata să ai aceeaşi atitudine cu privire la tine însuţi? Acesta este primul pas al uceniciei.
  Lasă-L pe Isus să-ţi fie exemplu:
  ° Să aveţi în voi gândul acesta care era şi în Cristos Isus: El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, (Filipeni 2:5-6)
  Aceste versete din Filipeni mi-au oferit o ilustraţie care îmi place mult. Să ne gândim la o scară imaginară. Ea va reprezenta rangurile şi autoritatea, şi Îl vom pune pe Isus chiar în vârf, pentru că, potrivit acestor versete, El este egal cu Dumnezeu.
  Dar, acest pasaj din Filipeni continuă cu o altă descriere a lui Cristos:
  ° …ci S-a dezbrăcat pe Sine însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. (Filipeni 2:7)
  Isus S-a lepădat de Sine! Pe cine a dezbrăcat El? Răspunsul este că a ales să Se dezbrace pe El Însuşi. Lepădarea noastră de sine nu va fi niciodată un dar spiritual, ci este o alegere personală. Isus S-a făcut ca nimic. Acelaşi Dumnezeu care a spus: „Să fie lumină“ a spus şi „Eu să nu fiu nimic“. Gândiţi-vă la acest lucru pentru o clipă…
  Acum, dacă Domnul Isus a fost pe prima treaptă a scării noastre imaginare, iar El a ales să lepede tot ceea ce era, unde Îl duce această decizie? Pe ultima treaptă, bineînţeles. Dragă cititorule, Scriptura Îl pune pe Isus dedesubtul tău. Isus S-a dezbrăcat de orice reputaţie pe care o avea, pe când tu ai o anumită reputaţie pe pământ.
  Oricât de incredibil ar părea, priviţi la următorul verset.
  ° La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce. (Filipeni 2:8)
  Să fie ultimul dintre oameni n-a fost destul. Isus avea atât de puţină preocupare şi ataşament pentru El Însuşi, încât a ales să devină mai puţin decât nimic. A ales să moară. Gândeşte-te la următorul lucru, prietenul meu… Tu eşti viu? Atunci eşti mai presus decât un om mort! Acelaşi Dumnezeu pe care Petru Îl numeşte „Domnul vieţii“ (Fapte 3:15) a devenit mai prejos decât cei pentru care Şi-a dat viaţa. Cine suntem noi ca să ne mândrim cu ceva? Cine suntem noi ca să fim preocupaţi şi ataşaţi de toate drepturile noastre, când măreţul nostru Dumnezeu şi Mântuitor a făcut un astfel de lucru?
  În al patrusprezecelea capitol din Luca, suntem privilegiaţi să citim o pildă pe care a spus-o Isus pentru a explica acest lucru.
  ° „Când eşti poftit de cineva la nuntă, să nu te aşezi la masă în locul dintâi; ca nu cumva, printre cei poftiţi de el, să fie altul mai cu vază decât tine, şi cel ce te-a poftit şi pe tine şi pe el să vină să-ţi zică: «Dă locul tău omului acestuia.» Atunci, cu ruşine, va trebui să iei locul de pe urmă. Ci, când eşti poftit, du-te şi aşază-te în locul cel mai de pe urmă; pentru ca atunci când va veni cel ce te-a poftit să-ţi zică: «Prietene, mută-te mai sus.» Lucrul acesta îţi va face cinste înaintea tuturor celor ce vor fi la masă împreună cu tine. Căci oricine se înalţă va fi smerit; şi cine se smereşte va fi înălţat.“ (Luca 14:7-11)
  Imaginaţi-vă următoarea scenă pentru o clipă. O persoană vine la cină şi se aşază în locul de onoare, lângă capul mesei şi începe să petreacă. Dintr-o dată, persoana pentru care fusese rezervat locul acela soseşte şi ea. Ce ruşinos! Este mult mai uşor să te aşezi într-un loc mai retras şi să-l laşi pe stăpânul casei să te invite într-un loc mai înalt. Isus S-a lepădat de Sine şi a ales cel mai retras loc din toată creaţia Sa, iar făcând acest lucru a demonstrat un principiu imuabil al cerului.
  ° „Căci oricine se înalţă va fi smerit; şi cine se smereşte va fi înălţat.“ (Luca 14:11)

  ………………………………………………………………………………………….

 21. Multumesc din inima fr Mircea.
  Citind cele citeva rinduri ce se fac parte din Manual, sunt incredintat ca ar fi foarte bine sa-l citesc.Ma bucur daca poti trimite cartea pe adresa 6929 113 PL SE Newcastle, WA 98056.De la aceasta adresa imi parvine fara probleme si in siguranta.
  In alta ordine de idei, o singura remarca as face: pe baza materialului biblic, se poate permite o comparatie a SINELUI Domnului Isus cu sinele nostru? Sau cred ca e bine sa deosebim si sa respectam cu strictete sinele divin tocmai pentru a nu ajunge la acea expresie care eu o consider gresita in capitolul prezentat : Domnul Isus egal cu Dumnezeu Tatal.Nici pe departe.Insusi Domnul Isus ne spune ca Tatal este mai mare. Ma opresc.
  Bucuria pe care mi-a adus-o materialul postat de tine este imensa tocmai pentru ca aceasta este partea de studiu cu care ma framint in aceasta vreme.Iar tu fr Mircea, prin interventia ta , intaresti pentru noi credinciosii scriitura sfinta din care aflam ca Dumnezeu are cunostinta in permanenta de ceea ce avem nevoie.
  Si mai am inca o bucurie. Citind acest scurt exemplu din Manual, acuma am inteles de ce in sinea lui fr Mike este suparat ca nu am identificat atunci cind am intilnit ceea ce el crede ca trebuia sa intilnim, atit eu cit si Mosul, apoi sa remarcam ca am vazut si sa spunem asta in postarile noastre.
  Si as mai puncta o ultima idee.
  Lepadarea de sine , cind este reala, permite Domnului Isus sa ia chip in noi, deci sa nu mai traim noi ci Domnul Isus. Si in aceste conditii, CRED ca vom putea spune ologului sa se ridice si sa mearga, vom putea pune miinile pe ochii orbilor si acestia vor vedea, vom putea bea bauturi otravitoare si nu ni se va intimpla nimic, vom putea spune muntelui….orice.
  TRIST este ca , deocamdata este alfel.Iar daca altii spun alfel, aceasta este treaba lor sau in cel mai fericit caz, ca sa nu vorbim despre neadevar, vom putea spune ca este teologie.
  Oricum multumesc frumos de atentie si profit cu aceasta postare sa va urez cu toata dragostea mea frateasca ca bunul Dumnezeu sa va dea biruinta in tot ceea ce faceti spre slava si gloria numelui LUI. Fiti binecuvintatii lui Dumnezeu si pentru perioada ce va veni sub numele de 2014 si multi, multi, multi ani dupa. Har si pace sfinta voua si familiilor voastre.

  1. Draga frate Tristaru
   Sincer sa fiu apreciez mult dorinta ta sincera, de a aprofunda CUVINTUL SFINT.Cred ca, cartea pe care ti-o va trimite Mircea te va ajuta mult in aceasta directie. In primul rind sa intelegi aproximativ,directia promovata de noi, iar in al doile rind pentru a compara, ce ai adunat tu pina acum, s-au ce ai inteles tu personal din Biblie.Nimeni, nu detine adevarul absolut.
   BIBLIA il detine, dar noi il intelegem diferit.
   Apostolul Pavel, ne recomanda, sa mergem impreuna in ce intelegem la fel, iar in rest sa asteptam sa fim luminati.
   Iti doresc multe binecuvintari si ,,UN AN NOU BINECUVINTAT”
   Cu multa dragoste,
   mike

 22. Pentru Mos Ion Roata şi Tristaru
  Va mulţumesc pentru urări şi la rândul meu, vă doresc şi eu din toată inima multă sănătate (atât spirituală cât şi fizică), satisfacţii în viaţă pe multiple planuri, armonie în familie şi în afara ei şi un parcurs binecuvântat de Domnul în anul 2014.

  Şi dacă doriţi o „reţetă” a succesului pentru anul următor…

  Proverbe 3:5-6

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta, şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!

  Recunoaşte -L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.

 23. Multam fain , draga Mircea !.La multi ani ,tie si familiei tale !. Daca treci vreodata si pe aici prin „pustusagu” nesfarsitelor intinderi de preerie, la South de Lacul Michigan , brazdate cu paduri razlete si rauri molatice ( loc pe unde Petrica Lascau are rude si nu trece nici in ruptu’ capului , motivand si invocand n’shpe motive, controlate si sabotate „necrestineste” chiar de Zeul Cronos), fa efortu’apostolic sa te opresti si la poarta lui Mos Ion Roata. O sa leg cainii in tzarcul lor, o sa descarc pusca si Coltul si o sa-ti deschid larg portile la ranchul „Sicula ” . Apoi, la gura vetrei ,la o cana de ceai fierbinte si aromat,in fatza jarului dogorator , sa stam pe indelete ” de vorba „,din Scripturi si. . .din experientele dobandite de tine in aplicarea lor practica .
  Daca pe bujacanul Sabin Trif -„temerarul mecanic de locomotiva si hotaratul si neinfricatul frontierist al anilor 80′ ” ,si pe buna , credincioasa, devotata si harnica lui sotie Lidia (fosta Andra ) ii cunosti , ei iti vor spune daca Mosu’ este primitor de oaspeti ,ori ba !”. In functie de ce ei vor zice , te vei decide daca semerita sa-ti asumi riscul !. Poti pune asta si cerere in rugaciune !
  Sa vii si sa elaboram „esenta ” implinirii Cuvantului , sa disecam inclusiv „evlavia magnetica” a saramnului ac al busolei ,ce arata vesnic si cu indrazneala Polul Nord si caruia ii este sortit sa nu ajunga niciodata acolo. Si daca ,prin absurd, l-am smulge ori l-am duce cu cadran si busola cu tot la Polul North , sarmanul , ajuns la mult ravnita tinta asprantei lui , s-ar dovedi confuz, contrariat si „debusolat ” !. Vreau sa-mi impartasesti si mie din confidenta si succesul retetei tale cat si stabilitatea crestin-omeneasca a postamentului de pe care imi oferi proverbul 3, versetele 5-6. . Apoi ajunsi la un numitor comun fondat pe Drasgoste ,incrzatori in convingeri , vom pasi cu incredre pe oglinda lacului ,fara sa ne scufundam !
  Sa fi iubit ,la nesfarsit !.
  sincerely, Mos Ion Roata din Indiana

  1. Ha-ha-ha-ha-ha!!! Hai ca m-am amuzat copios, mai ales de… “evlavia magnetica” a saramnului ac al busolei! E sfârșit de an și nu-i nici un rău în a mai zâmbi câte puţin.

   Mulţumesc pentru invitaţie şi s-ar putea să se întâmple mai curând decât ai crede. Împreună cu doamna mea, vom fi la Chicago între 24 și 28 Ianuarie, aşa că putem discuta la modul cel mai serios despre o escapadă prin preeria din Indiana. Putem discuta mai multe detalii în privat. Scrie-mi eventual pe e-mail: mtipei@yahoo.com

 24. p.s.( fi linistit, aici este un ger naprasnic ,lacul e inghietat „toaca” iar lupii si coyotii umbla disprarti peste ghiata lui , in cautare de hrana. In urma cu trei nopti, mi-au omorat pe Toby , cel mai mic si mai curajos caine al meu . )https://www.google.com/search?q=coyotes+in+Indiana&client=firefox-a&hs=p03&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=2vPCUo_CDKmuyQGGmoDYCw&ved=0CD8QsAQ&biw=1280&bih=696

 25. Dragul meu Mike, in ultimii ani am realizat cu deplina maturitate ca doar ADEVARUL IN HRISTOS triumfa si este lipsit de relativitate ! .
  So, please explained to me, IF I GOT IT RONG AGAIN ,dupa ce criterii sunt alesi membrii unui comitet bisericesc , inainte ca aceea biserica in care ei au intaietate la cuvant ,se va rupe ??!!. Tu care esti patit, vrei sa elaborezi unde ai gresit tu ??!!
  Apoi ,tot meditativ ,am ajuns la concluzia finala ca exista ceva putred si nu la locul lui , in lumea crestinului STAPANIT DE CELEBRITATE. Pastori celebrii ! ( tare ma mancanca buricele degetelor sa le pun numele aici ) . Sper ca vezi limpede ca „celebritatea” lor, nu a fost dobandita nicidecum prin slujire ci tocmai prin suma neintelegerilor ( modest spus) ce ei le-au creiat si plantat in biserici . Un astfel de pastor nu reuseste ,nu poate nici in ruptul capului sa practice numai de unul singur :” o strangere de mana,” sincera si frateasca” ” !.Deci trebuie sa iasa la interval ,in hall-ul bisericii ,la terminarea serviciului . De indata ce o face si incearca sa o aplice , eu il privesc tinta-n ochi si opt sa-i spun direct si raspicat daca este un simulacru ,un pseudo-pastor, faker ,scumbag, liar, crook, coniver ,manipuletor, theif, sly devil, huckster, o imitatie, orcat de reusita ar fi ea !. ENOUGH SAID ! .Dragostea frateasca , prin natura ei ,nu poate exista decat in forma ei pura. De indata ce ea este „diluata” cu interese personale , AI PIERDUT, scopurile tale sunt falimentare cu mult inainte de a se materializa . Constati ca Viza ta de intrare in ADEVAR, cu care ai pornit cu mare reclama la inceput , a expirat . Creditul la fel . Atat pamanteste cat si spiritual . Aici in America sunt vre-o doua duzini de pastori „celebri ” ori. . . ajunsi celebri. Pe unii i-am cunoscut personal. Sti vre-o unul care calca DEZBRACAT DE SINE ,fara sovaire, pe urmele lui Hristos ??!!. Mersul Crestinismului astazi se aseamana cu sloganele si lozincile strigate in cor ,la defilarile de 1 Mai si 23 August ,in vremea „Iepocii de aur „, cand orice razvratire ori impotrivire fatisa, s-ar fi soldat cu arestarea si disparitia ta. E greu sa admitem ca drumul ce ne duce la Adevar ,trece printr-o jungla unde toti canibalii au diplome,legitimatii si titluri de sfinti !. Si asta tocmai datorita faptului ca stapaniti de neputinta si infantilism crestin ,ne limitam si ne laudam doar cu slabiciunile cu care „mediul bisericesc si crestin” ne-a inzestrat . Dragul meu Mike, daca doar slabiciunile sunt prilejul nostru de lauda, unde folosim ,tinem ,pastram si gazduim Puterea ce Minuni Face ??!!
  sincerely, MIR

  1. Draga Mosule

   Eu ti-am zis ca (you got it wrong,) la comentariul unde ai facut aluzie, ca cineva pe blogul nostru la evaluat pe Tristarul si la gasit usor.Eu ti-am raspuns ca asemenea evaluari nu sunt de domeniul acestui blog.Noi cu toti pe acest blog dorim sa invatam, uni din experienta altora, nu sa ne subestima-m unu pe alti.Fiecare dintre noi mai avem multe de invatat.
   In ce priveste explicatia ta, din ultimul comentariu, trebuie sa recunosc ca este mult adevar.Cind ne vom intilni, sunt convins ca vom afla ca avem multe lucruri in comun in aceasta privinta, dar nu este cazul sa discutam aceste lucruri pe acest blog.Te rog sa-mi intelegi dorinta..Nu toti cei ce citesc acest blog, au avut parte de experientele noastre din biserici si nu vreau sa devenim negativisti.Luam tot cei bun de la toti.
   mike

   PS>Mosule, pina ca noi doi sa ne intilnim, Mircea te va vizita pe la sfirsitul lui ianuarie.

 26. DA ! DA! DA! si Amin.
  Mosule tare cred ca atunci cind omul se apleaca serios peste Cuvintul biblic si il primeste si-l lasa asa cum este scris, apoi IL TRAIESTE NEMODIFICAT, abia atunci …si numai atunci…
  Ma gindesc ( am gasit-o ideea pe undeva) ca in viata crestina de astazi este suficient sa-ti iei un contabil bun si pe cel mai bun avocat si apoi POTI FACE CE VREI!
  Mosule, nu stiu daca este la tema, dar faptul ca cineva imi spune sa nu am atitudine sau pareri despre alta persoana, in acel moment stau si ma intreb: dar cel care ma apostrofeaza, ce are el cu mine? Care efa este cea dreapta?
  Vezi tu Mosule ( si spun din domeniul in care ma pricep) toti pastorii , ma rog , hai sa le zicem cum isi zic ei, adica slujitori ( ca ori cum ei nu spun a cui slujitori sunt) au luat un fel de moda de a hoinari (nu vreau sa jignesc) deci hoinaresc dintr-o adunare in alta si asta ar fi cum ar fi, ca vizitele sunt frumoase. Dar cheltuiesc orzul pe giste.In loc sa mearga in Afganistan si in Indonezia, ei merg in adunarile „bogate” ale pastorilor ” celebri”, mai rinduiesc de cite o masa la care pentru acoperire ii spun „de dragoste” ( si e posibil daca ne gindim ca fiecare este cu sotia lui, ca , fr Gabi Bogdan din Portland , referitor la prezentarea de la microfon a „scumpei mele sotii”, el zicea ” dar cu cine ar fi vrut sa fie?”)apoi mai tin o predica-doua despre o tema „celebra” care neaparat va atinge sensibilitatea daruirii, a facerii de bine, a sacrificiului pentru „lucrarea „…care lucrare, si apoi se intorc la „baza” si vorbesc vreo citeva ceasuri adunarii despre cit de „greu” a misionat. Apoi, ca sa nu fie „pauzele” prea mari, mai pun ( este corect) de-o Conferinta, o Conventie, o Adunare cine stie cit de generala, dar, este foarte important sa auzim ce noi reguli au mai inventat ca enoriasul sa nu mai ajunga la ei. Mosule, daca citesti un statut, te asigur ca atit cit ma pricep eu la avocatura ( si e adevarat) pot fi condamnati dupa legile Americii fara multa truda. Doar mila pentru emigranti cred ca ii mai lasa. Ma maninca buricele sa scriu statutul si articolul ca …restul este simplu: legea, Constitutia pe care a JURAT cind a intins mina in blidul de linte.Diferenta era ca atunci era sarac si nu conta ca vinde ce are mai scump pentru aceasta linte. ( Iti amintesti ca fr Mike ma intreba de acel procent de 99,9 % dar acela se referea la calitatea adevarului rostit de tine.Acuma insa acest procent se refera la cei ce au semnat)Iar acum scriu altceva in statut.
  Si, din aceste citeva idei, Mosul meu drag, poti sa iti dai seama cine s-a pus (unul pe altul)in frunte, ba inca s-au mai si uns ca altfel nu aveau cum sa fie alunecosi.Risul lumii, pastorul de la Chicago de acum 3 ani parca la Conventie a organizat TOMBOLA !!!! Auzi bine sau poate sti Mosul meu, da, TOMBOLA cica cu cistiguri dar nu a spus cit a costat un bilet si cite bilete au vindut.Apoi trebuia vazut cit au costat cistigurie, …Tombola Mosule drag, diferenta dintre pretul cistigurilor si a biletelor vindute…bani de buzunar.
  Mosule, starea este teribil de trista, mai ales cind vezi cite Regulamente si cite Constitutii fac in conditiile in care Sfinta BIBLIE le este indeajuns.
  Un alt aspect ( dar nici vorba sa fie ultimul).Au ajuns CLAR sun papucii nevestelor. Aceasta i-a determinat sa vina cu predici care NEAGA COMPLET rinduielile referitoare la femeie, stabilite de Dumnezeu. Si aici am cred o noutate. Ca sa poata justifica aceasta nenorocita concesie, au adus versetul ca in Domnul Isus toti suntem una, ca nu mai exista barbat si femeie. Aceasta fara a se gindi ce nerozie mare spun aplicind aceasta la teoria lor de egalitate, de invatatura si vorbirea femei in biserica.Golania este si mai mare daca ne gindim ca neaga versetele in care este aratat CLAR care este ierarhizarea. Dar asta ar fi cum ar fi. Fiindca ei sunt „celebrii” si ii asculta lumea, au aparut o categorie si nu mica , ce a aplicat aceasta teorie, aceasta ratacire si atingere adusa cuvintului. Si asa ne trezim cu homosexualii si lesbiutele care cu mare pompa dau dreptate ratacitilor nostri.Ei nu numai ca accepta felul de zicere, dar ei si aplica.Spun asta pentru ca in trairea lor nu mai avem barbatul barbat si femeia femeie, ei sunt UNA !!!!Ei nu mai vor sa stie ca Dumnezeu a spus ca Isus este capul barbatului , barbatul capul femeii.Si asa avem dragonii cu doua capuri, pe Domnul Isus il neaga oricum.Si uite asa, „celebrii” au oferit un suport biblic . Mustrei Domnul.
  Mosule, cred ca nu se supara fr Mike pentru divagatia noastra, dar, eu cred ca anul acesta trebuie sa fie un an „bogat” altfel , eu cel putin ma gasesc tare ne la locul meu. Problema care eu cred ca exista si o stiu si o vad foarte bine si „celebri”, dar, au ajuns atit de „adinc” in acest fel de vietuire incit li se pare imposibil ca sa vina in fata adunarilor si sa spuna aceste adevaruri.Si este vorba si de a pierde si material si credibilitatea.Ei n-au avut puterea sa recunoasc nici cind Vasilica Croitor le-a arata in fotografie documentele cu ei, d’apoi sa-i intrebi doar teoretic? Si eu, Tristarul nu cred ca ei nu cunosc sau nu recunosc unde au ajuns.Cit de mult au ratacit turmele si cit de putina putere a ADEVARULUI a mai ramas prin adunari.Si si aceasta este doar datorita milei si dragostei Domnului nostru Isus.Iar ca avere, penticostalii mai au doar GLOSOLALIA, si si aceasta functie de cit tupeu au. Dumnezeu sa aiva mila.
  Har si pace.

 27. Atat timp cat POCAINTA isi pastreaza cu rigiditate strict festiva,viu colorata – forma de prezentare , nu va reusi nicicand si niciodata sa paseasca pe Fagasul si pe Calea Ingusta ce duce la Mantuire. Cand „ghidul ” si „calauza” ce ne indruma si care cunosc doar teoretic ternul in care doresc cu agresivitate sa-si castige o paine (ramanand „green-horn” in cel practic), la lasarea serii ,cei mai multi din grup ,se vor rataci , nu vor sti sa-si gaseasca shelter-ul , cortul si baza . Iar acest sistem draconic „de invatamant teologic american”,the school coriculum, el este si devine mai mult decat o otrava spirituala ,malefica, intentionat aleasa de stapanul ei . El produce anual serii de „pastori” precum „Stefan Ghiorghiu ” odinioara. ” Iar micile acumulari cantitative,duc la uriase salturi calitative ” (ale pacatului) ” aducatoare de moarte sigura !. Hai sa fiu si mai direct ,dragii mei ,bold si frnac si sa consolidez si mai mult baza comentariului meu : iubitoarea si inteleapta mea sotie este „frontierista” , a parasit Lagarul Comunist trecand ilegal „Cortina de Fier „in 1983,de indata ce a absolvit Timisoara University ,- degree in economics -si a primit repartitia de stagiatura, la care a renuntat . Nu a semnat niciodata un pact cu Diavolul Communist si nu a cersit niciodata un pasaport in schimbul unor „informatii utile” pentru a se putea intoarce legal in vizita in Romania, sub vechiul regim de teroare. Nici dupa „pseudo-revolutia” din decembrie ’89, nu s-a dus repede la „Becul Rosu” aprins de Iliescu , sa fie re-incadrata „in sistem”. Nu a mers niciodata in tara sub Regimul Tradarii lui Hristos ,cu biblia sub bratz ,cu o fatza pioasa pentru sarmanii naivi ,cu un pasaport cersit Ambasadei Romane de la Wshington . Este absolventa a unui seminar teologic american cu Masterat (la zi si nu seral ),inca in 1987: SCHOOL OF THEOLOGY -graduate school of christian ministries- Church of God . Impreuna , pe genunchi, in sincere rugaciuni , am cerut Tatalui intelepciunea Lui si am aprofundat si analizat ani la rand , in cele mai mici detalii acest sistem corupt de „initiere” pastorala , ce inghite in concasorul lui anual, mii de suflete . L-am analizat bine pe „Iuda Mioriticul „privindu-se -n oglinda, aranjadu-si nodul la cravata, cat si actiunile lui misionar-egoiste, de afirmare si faima ,ce-l desconspira. Cat despre sistemul educativ al scolilor biblice americane, el nu cauta niciodata sa atinga coardele sufletului si a inimii studentilor lui, sa vibreze altruistic pentru Mesia-Mantuitorul .Nu cauta sa creasca oamneni dezbracati de sine, loaiali si devotati Credintei ce salveaza , ce da si ofera Viata vesnica . Credinta ce duce la Mntuire ,data prin Har ,o singura data Sfintilor !. Intregul sistem pedagogic-educativ din seminariile americane este lipsit de Viata si ADEVAR , de seva , liantul ,dragostea si energia ce o genetreaza doar Mangaietiorul – Duhul Adevarului !. Un sistem corupt ,patronat de Stapanul Intunericului ,ce este constient de timpul lui limitat, si care cauta cu disperare sa inghita si sa omoare spiritual cat mai multi alesi .Puterea Duhului Sfant este strategic ocolita si apoi interpretata speculativ tocmai de cei ce si-au vandut sufletul diavolului ,ce se cutremura si se infioara constienti de existenta Lui. Biserica este in asediu tocmai de acesti emisari produsi in seminariile americane. Ei propovaduesc o minciuna si predica un hristos fals !. Inclusiv seminariile din Romania au fost contaminate de sistemul „teolgic” al invataturii americane, deosebit de bine controlata si organizata de un sindicat la intunericului . O lume a lui Mamona ,ce a patruns intr-o multime de biserici evanghelice , si care cultiva cu agresivitate in randul enoriasilor prosperitate neconditionata, indepartarea de ADEVAR prin introducerea Martorului Mincinos .Ma cutremur cand vad cum reusesc zilnic sa elimine adevarata invatatura apostolica,transformand-o intr-o forma liberal-democratica, bine „limpezita” si spalata in teologica „apa de ploaie”. Imoralitatea numita brand ,sodomismul ,adulterul ,pornografia, goana dupa bogatii si avere, homosexualitatea , desfraul si lafaiala in lux si inbuibare ,sunt numite si clasate simplu : a new orientation under Christ !.Iar Anania si Sfaira ,la terminarea serviciului duminical,coborand cu zambetul pe buze spre parcarea larga,zambind languros, iti intind o mana ” de pace” !, Si toate aceste dezastruase rezultate de intoxicare spirituala , sunt cauzate de lasitate neo-evanghelica ,de lipsa de intelepciune, de lipsa raspunderii si a puterii de a spune ADEVARUL, lipsa de smerenie,cat si slabiciunea bolnavicioasa si contagioasa de atractie oarba, de admiratie pentru AZI si pentru COMFORT ! !. Draga Mike ,oare este crestineste sa fim „cat mai ingaduitori” cu acesti „ghizi ” pusi tocmai pe statul de plata al bisericilor ???!!!. Daca doresti ca acest blog sa nu fie „festiv”‘ ci sa fie dres CU SARE , pus in Lumina Adevarului ,trebuie sa accepti ca aceasta cangrena spirituala ce zilnic ia proportii ,sa fie extirpata definitiv, din radacina , inainte sa devina cronic ireversibila, sa duca la amputari majore in Trupul si Via lui Hristos !.
  sincerely, MIR

 28. La multi ani!!!

  Mosul meu drag, de data aceasta, dupa ceva vreme in care m-am gindit ca este bine sa-mi dau o pauza, iaca ce ma incearca.
  Am decis si vreu sa vad care este efctul, deci am decis sa iau o pauza (nu este prima) de a lua cina impreuna cu cei despre care vad ca stii si tu nu numai eu ce si cum traiesc.
  In prima „pauza” am avut taria si , cu biblia in mina am acuzat pe „mai marii” adunarii ca nu iau cina din cauza lor.Si am motivat cu textul biblic ca ceea ce ei numes cina, este de fapt traditie si elemente si sim-boale. Nu vreau , si departe de mine gindul ca as avea dreptul sa ma detasez de ei ca fiind mai bun. NUUUUUUU ! Nici vorba.Dar , atita timp cit vad ceea ce vad , nu mai vreau sa spun „amin” la felul lor de vietuire. Sim-boalele si elementele nu ma vor vindeca de nimic, doar singele si trupul Domnului Isus. Aici cred ca este punctul primordial, noi in EL si EL in noi. Fara aceasta infaptuire NU AVEM NICI MACAR DREPTUL DE A VORBI DE VIATA VESNICA SI MINTUIRE. Ori noi in EL si EL in noi este posibil doar dupa LEPADAREA DE SINE , dupa ce murim si are loc nasterea din nou.
  Mosule, tu cum rezolvi problema cinei? Sau este o intrebare mult prea personala.Iarta-ma.
  Mosule, chiar daca nu s-au manifestat pe blog, in jurul meu sunt deja mai multi frati care, luind ca REPER biblia, se despart incet-incet si ei de aceasta circareala a bunastari si a laudei de sine , lucruri care au orice ,dar nici o legatura cu credinta. Gusta tot mai mult din adevaruile biblice pe care le relevezi (nu revelezi) in atitudinea ta deja tot mai publica.
  Nu sunt inca foarte convins ca trebuie sa fac publice 2 (doua) vizite ale pastorului meu la mine acasa. Motivele sunt impatite. In primul rind la acea vreme luasem o decizie care lasa sa se vada o atitudine care putea sa le zdruncine „staulul”. Peste acea decizie s-a suprapus atitudinea „aproape” publica de a nu mai lua cina cu ei.A durat vreo 7 luni.
  Asculta-ma Mosul meu drag, in momentul in care pastorul a aflat ca de fapt eu NU AM SEMNAT FISA DE MEMBRU , acel moment a dat startul unei lipse de interes a pastorului fata de o „oaie ratacita”. In fata mai marilor lui, el nu v-a fi vinovat pentru ce se va petrece in viitor intrucit eu TRISTARUL nu sunt din „staulul „lui. Rusinos. Atitudinea pastorului meu este cu atit mai vinovata incit avea pilda Domnului Isus care lasa 100 de oi si o cauta pe cea pierduta ori ratacita, dupa caz.
  Mi-ar fi placut sa am puterea fratelui Mike de a gasi intelegere si …o directie de actiune care sa ma intareasca.Nu am aceasta putere Mosule.Am durere in suflet si-n inima pentru batjocura in care s-a ajuns si se inainteaza si mai tare in ceea ce ar trebui sa fie TRAIREA VIETII CU DOMNUL ISUS. Dovada ca este real ceea ce afirm, este LIPSA PUTERII din adunarile celor care in mod sincer cred si se incred in Dumnezeu. Deocamdata nu prea putem vorbi (decit teoretic) de Imparatia lui Dumnezeu, atita timp cit ei au dezvoltat si dezvoltat imparatia lor in jurul caselor lor de adunare. Nimic din Duhul Sfint, iar daca pe ici pe colo se mai intimpla cite ceva, daca privim la origine nu sunt „celebri” ci sunt credinciosii sinceri si devotati care nu au nici o legatura ca „masina” de inchinare si spectacol din adunarile conduse cu atita „ideminare” si „competenta” de catre cei „unsi”.
  Mosule, te rog frumos sa nu ne uiti cu postarile la care ai ramas cu „va urma”:
  – Anania si Safira
  -Suferinta ta personala – ai ramas la momentul in care urma sa iei trenul pentru a parasi zona, dar ai fost lovit prin surprindere.
  Fii binecuvintat fratele meu MIR.

  1. Frate Tristaru, cartea promisa este deja pe drum. In cateva zile o vei avea. Mosului s-ar putea sa i-o duc persoanal pe la sfarsit de Ianuarie, daca doreste sa ne vedem.
   Fii binecuvantat!

   1. Frate Mircea. Va multumesc din toata inima mea pentru fapta buna.
    Problema care mai ramine de rezolvat este legata doar de atitudinea mea, si te asigur ca ma voi stradui sa o citesc.
    Mai am o intrebare (pentru inceput de an) care se potrivea mai mult pe blogul fr Petrica Lascau, ala cu umorul. Deci, daca invat cartea „pe de rost” ce alte conditii mai avetti pentru inscriere in FAMILIA voastra?
    Si sa tii cont ca sunt „gelos” pentru sfirsitul de ianuarie, insa si mie mi-a fagaduit Domnul Isus in taina o bucurie care intrece orice pricepere, slavit sa fie numele LUI.
    Domnul sa va binecuvinteze cu mult har si pace sfinta.

 29. Subiectul scris dezvaluie enigmele vietii prin care multi nu au raspuns si nici nu inteleg cauza evenimentelor care apar in vietile noastre.Asa a fost si cu Avram si cu toti cei alesi dealungul anilor ,secolelor .Si asa va fi atita timp cat imperfectiunea si intunericul exista pe pamint.Incercarile ,ispitele mereu apar in viata umana a fiecaruia si lupta mereu va continua pina la moarte .Exemplul persoanelor devotate Tatalui Ceresc ,ne sint ca un exemplul pozitiv in vietele noastre ,dar partea trista si dureroasa este ca personalitatile (negative) ca Iuda ,s-au inmultit si la mari puteri au ajuns aducind la implinire si cu generatia noastra implinirea versetului simplu din Matei cap.24;”..24. Caci se vor scula hristosi mincinosi si proroci mincinosi; vor face semne mari si minuni, pana acolo incat sa insele, daca va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.”Cei mai multi nu doresc sa mediteze asupra mesajului si nici sa ajunga in discutie in mod sincer fiindca ajung afectati in viata ,iar cei alesi astfel ajung in mari provocari si unii in dezamagiri .Sint multe de scris si de explicat ,dar nu doresc sa aduc provocari fiindca se vede ca fratele nostru de credinta „Mike Olari ” le a explicat cum trebuie si in puterea adevarului .Sint bucuros ca am putut sa citesc acest subiect ,trist pentru grelele incercari care aduc suferinta ,fiindca alaturi de suferinta apar si altele care numai cei care trec prin astfel de incercari le stiu si inteleg .Dar sa nu uitam ca aurul ,doar prin temperaturi inalte ajunge la puritate ,iar diamantul prin slefuire si lustruire ajunge la valoare .Viata de crestin autentic este la fel .Asa a fost chiar a Domnului Isus ,a ucenicilor si a primilor crestini .Ar fi bine ca puterea Duhului Sfint sa curete Bisericile si crestinii sa poarte haine albe nepatate ,iar pastorii sa fie adevarati pastori si carmuitori ai turmei dupa cum este scris;.”..28. Luati seama, dar, la voi insiva si la toata turma peste care v-a pus Duhul Sfant episcopi, ca sa pastoriti Biserica Domnului, pe care a castigat-o cu insusi sangele Sau.
  29. Stiu bine ca, dupa plecarea mea, se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma;..”Dar se vede ca „lupii rapitori au tot mai mare acces la turme si turmele devin devastate ,iar „cei alesi ” multi ajung in capcana si in temtatie mai ceva ca Iuda .Ferice de cei care inteleg mesajul si au puterea sa nu se compromita nici cu un talant,nici cu 30 de arginti si nici cu zecile,sutele de mii de dolari ,euro sau alte denumiri ale monedei .Tortul ,contractul este frumos aranjat ,dar trebuie accepata si pus semnatura .Sa nu uitam ca traim timpuri grele ,in puterea noptii cand mintea doreste sa doarma ,sa viseze si usor ajungem captivati de ce se ofera azi pe piata ,dar sa nu uitam cum Domnul Isus a respins ispita ,cum ucenicii si adevaratii crestini au facut chiar daca au fost torturati,palmuiti si schingiuiti .Azi Satana in unele parti nu mai foloseste aceste metode directe ,ci este cu multul mai rafinat si mai complex .Oricum ferice de cei care biruiesc ispita si nu cad robi semenilor lor ,blocandu-se astfel de la inchinarea adevarata si explicata de Domnul Isus .”Mike Olari ” Doresc ca bunul Tata Dumnezeu sa-ti dea puterea si pe mai departe alaturi de cei dragi sa-ti duci slujba la implinire dupa cum ap.Pavel a dus-o alaturi de cei devotati ,sa ai puterea de a intelege mesajul divin si scopul pentru care ai ajuns sa slujesti ,indiferent de circumstante,incercari si imprejurari .Domnul Isus sa-ti fie calauza in viata si sa -ti dea puterea primita din partea Tatalui pentru ai fi cu adevarat slujitor si urmas in implinirea poruncii divine si astfel glorificarea Lui sa ajunga reflectata prin personalitatea ta si a celora cu care lucrezi !Iar in incheiere doresc ca;”…Dumnezeul meu sa ingrijeasca de toate trebuintele voastre, dupa bogatia Sa, in slava, in Isus Hristos.
  20. A lui Dumnezeu si Tatal nostru sa fie slava in vecii vecilor! Amin.”

  1. Draga frate Viorel

   Ma bucur mult,de faptul ca ai inteles exact obiectivul, marturiei mele.Multumesc mult de urarile facute.Si eu iti doresc multa binecuvintare in tot ce faci si peste intrega ta familie.O simpla intrebare; esti cumva ruda cu fratele Gheorge Banc?
   Cu multa dragoste,
   mike

 30. http://dyobodiu.wordpress.com/2012/07/08/un-gand-reformat-al-saptamanii-despre-cina-domnului/ Tristartl meu drag, nu fi tulburat !. Te port in rugaciune si ma bucur de sinceritatea cugetului tau ,cu precadere, nedumerirea ta in a lua cina. Daca cufundarea in apa botezului este marturisirea unui cuget curat, CINA este vibrarea inalta a cugetului , o imbratisare intima oferita de Caldura Dragostei Mantuitorului .Simbolic ,,impartasirea este un moment intim , un preludiu premergator Nuntii Mielului . Asa cum simti atat caldura sufleteasca cat si cea fizica a celui pe care tu il iubesti si cand il intalnesti il imbratisezi si te imbratiseaza intim, din pura dragoste,asa si luand cina , simti si esti inundat trup si suflet deIMBRATISAREA SI DRAGOSTEA MANTUITORULUI !. Esti inundat de Dragostea Trupului Lui -frant si sacrificat pentru ca noi ,eu si tu ,sa fim eliberati PENTRU TOTDEAUNA din temnita intunecoasa a diavolului ,din lanturile orbirii si pacatului. Luand cina ,reactualizam sentimental momentul crucificarii Mantuitorului nostru drag. Prin frangera painii ne transpunem, traim ,vibram si simtim ce a simtit si El cand a fost frant fara mila, sadic, atarnat pe cruce.Retraim momentul frangerii trupului lui sub necrutatoare lovituri , simtim caldura siroaielor de sange divin , curs si prelins din abundenta pe lemnul noduros al crucii . In intimitatea admosferei create de citirea Cuvantului ,reactualizam sacrificiul Lui suprem pentru noi !. Si asta cautam sa o facem in fiecare dumineca, acasa ,aici in mijlocul naturii, cand eu si sotia mea servim masa de pranz . Daca avem invitati la masa frati in Hristos , bucuria impartasirii este multiplicata. Eu citesc din Cuvant ,apoi inaltam incomun o rugaciune sincera de lauda si multumire Celui ce ne-a dat Viata ,ce a triumfat prin Moartea Lui pe Moarte calcand si nimicind-o!. Ca preot al case mele si cap de familie ,eu fac frangerea painii si torn vinul in pahare . Apoi impreuna cu Mantuitorul ,cu adanca recunostinta pentru dragostea si binecuvantarea ce o revarsa necurmat peste casa noastra ,ne impartasim si servim masa .Apoi in fiecare luni, inceput de noua saptamana ,plini de curaj si bucurie cu Isus Mantuitorul , pasim ( ori conducem )inainte cu El ,avand deplina siguranta ca ingerii Lui sunt cu noi, vegheaza asupra drumurilor noastre iar noi suntem si ramanem vesnic biruitori !. Dragul meu Tristar, Dumnezeu Tatal ne-a bincuvantat cu Libertate , doar trebuie sa stim si sa pretuim aceasta. Caci nu noi L-am ales pe El ,ci el ne-a scos din intuneric la Lumina,ne-a dat intelepciue, sa putem sa-L simtim si sa apreciem neconditionat nenarginita-i IUBIRE ! . Daca te adancesti dogmatic si confesional in prejudecati, procese de constiinta insuflate de cei sovaelnici pe cale ,vei fi mereu confuz, contrariat si tulburat ,uitand sa privesti in Sus , spre SURSA DE NECONTESTAT a AJUTORULUI ! . Totusi nu consider ca este un pacat sa aprofundezi si sa studiezi si parerile altor confesiuni crestine cat si comentariile ce le urmeaza :http://www.bibleinfo.com/ro/topics/participarea-la-biseric%C4%83 /http://mihaisarbu.wordpress.com/2010/04/27/unde-sunt-doi-sau-trei-adunati-in-numele-meu-sunt-si-eu-in-mijlocul-lor-matei-18-20/ cu dragoste crestina, MIR

  1. Mosuleeeeeeeee !Nu voi folosi nici unul din cuvintele „magistral” sau „magnific” dar ma gindesc la ele. Pentru acest mesaj „ar trebui” sa ma cert nu numai cu fr Tipei ci si cu citeva dintre rudele si prietenii lui. Mi-a diminuat una dintre marile mele bucurii pentru citeva zeci de ceasuri. Si iaca semnul ca mai am de „cioplit” la mine, am inca urme de razbunare.Dar,tinind limitele umorului la locul lui, nu cred ca este de folos sa fiu socotit prea mult in cele greutati tehnice care se pot intimpla oricui, mai ales celor care la un momentdat pot avea si idei. Greu voi putea lua cina , CINA pe care tu o descrii si ii simti maretia, tu si casa ta in care cit este de minunat sa fi preot.
   Tot ma straduiam sa inteleg notiunea de „chip nevrednic” . Iaca Mosule ca am confirmarea la ceea ce ma muncea in ultimul timp.
   Chip nevrednic nu este legat de mine si trupul meu, ca oricum suntem nevrednici. Dar sa te poti INVREDNICI sa ai o asemenea atitudine fata de „ceea ce sta pe masa”, sa fi contopit cu trupul si singele LUI, Doamne Isuse, ai mila de noi. Aleluia.
   Mosul meu drag, pentru citeva secunde , aproape ca am simtit aerul de sarbatoare din casa voastra, mireasma cinei din Ierusalim.
   Da Mosul meu, cind bunul Dumnezeu ne invredniceste, abia atunci mai putem gusta din marea vrednicie a singurului VREDNIC. Asa putem intelege de ce pacatele se pot ierta, asa putem intelege ca putem fi vindecati, asa se pot multe intelege.
   Devine astfel realitate ” EL in noi si noi in EL”, „Isus in voi,nadejdea slavei”…
   Mosule, nu crezi ca sunt destul de batrin ca sa ma mai ocup si de alte pareri? Am gasit pe youtube pe acest tare sfatos frate in Domnul Isus, acest frate din Australia.
   Ceva ma atrage ( si am un mare nesat) la scurtele lui atitudini si precizari din punctul lui de vedere ,a problemelor vietii crestine.Mosule (pina voi „primi altfel”) fratele mi se pare ca este calauzit cu claritate si tarie si rosteste foarte apasat lucrurile ASA CUM DOMNUL ISUS A INVATAT PE UCENICI! Nu-l vad sa aiva interese, nu are pretentii academice, nu se refera la nimic.Pur si simplu EXPLICA si CHEAMA. Cred ca ma impresioneaza spusele lui intrucit sunt mici particele din ADEVARUL SFINTELOR SCRIPTURI, este vorba de ” Evanghelia aceasta” nu alta, nu ornata si inflorita…cu EU… ci lasata asa cum a fost data , exclusivista ,numai pentru EL,Slava LUI.
   Multumesc si bunul si induratorul Dumnezeu sa-mi faca intr-o zi bucuria unei CINE !
   Abia in acest fel cind frati ca tine marturisesc cu scumpatate, abia asa mai putem si noi cei din fratietate sa ne mai cercetam si sa ne mai corectam din mers purtarea noastra, altfel destul de impovarata.
   Fii binecuvintat Mosul meu, fratele meu.

   1. Dragă frate Tristarule, chestia cu “magistral” sau “magnific” e cam…exagerată, cred. Pe de altă parte, dacă ai să te cerţi cu mine e OK (deşi nu prea e OK!). Dacă ai să te cerţi cu alţi Tipei şi asta e OK (să zicem!). Dar să nu amestecam lucrurile. Nu ne băga chiar aşa… la comun. Eu sunt responsabil de ceea ce spun și de ceea ce fac eu şi nu mi-a plăcut niciodată să fiu lăudat sau „certat” prin prisma relaţiilor mele de rudenie cu: pastori, preşedinţi, rectori, muncitori necalificaţi sau infractori, sau ce-or mai fi ei, care poartă acelaşi nume şi avem origini comune.
    Încolo, îți doresc toate cele bune. Fii binecuvântat!

   2. Fr Mircea , sunt putin in ceata. Nu cred ca ceea ce ai postat are macar 1% „viscozitate”. Daca are, asta este.Imi asum vina in totalitate si pe viitor , cind voi mai vorbi cu voi , am sa tac.
    Ca o curiozitate, un fost „mare” subordonat a prietenului lu’Mosul meu drag, in vremuri stravechi cind si eu ca tot omul imi construiam o „trambulina” de pe care credeam ca se poate sari cit mai departe in viata, in acele vremi ma invata sa nu rostesc cuvinte cu iz de cearta decit daca persoana este de fata.( nu feminina ci de fatza)
    Si eu ascult si acuma dupa 30 de ani aceasta povata. Deci te rog frumos sa socoti cuvintele mele o simpla comunicare nicidecum o „cearta”. Si iaca asa am ajuns sa ne indreptam spre o cearta de cuvinte, utilitate zero.
    Singurul lucru serios ramine gelozia mea pentru timpul tau de la sfirsitul de Gerar.
    S-apoi ar fi nedrept ca dupa ce m-ai „mituit” (ca nu am inteles ca trebuie sa platesc cartea) sa am aceasta atitudine de cearta cu tine. Nici vorba.Ma gindesc ca poate mai scrieti si ca o curiozitate, biblioteca mea personala are citeva mii de volume. Crestine numai din 2005 incoace, dar pe viitor? Vezi ca am invatat repede din biblie? Domnul Isus spunea ” ma cautati pentru ca v-am dat…” Nadajduiesc si Domnul Isus sa intareasca, eu sa va caut numai din dragoste agape.
    Si sa nu uitam, marturisirea Mosului meu drag cu cina, ramine MONUMENTALA .Este foarte greu de gasit atita practica si dragoste la un loc.Eu ramin la parerea ca asemenea stari fac parte din ADEVAR.
    Fii binecuvintat de Domnul.

    1. Scuze, dar se pare ca n-am inţeles bine unde ţintea fraza urmatoare: Pentru acest mesaj “ar trebui” sa ma cert nu numai cu fr Tipei ci si cu citeva dintre rudele si prietenii lui.
     Fii pe pace ca nu sunt nici certaret nici suparacios. In ceea ce priveste cartea, am facut acest lucru cu cea mai mare bucurie, considerand ca pot ajuta cu ceva, deoarece materialul e foarte consistent si bine fundamentat biblic.
     Fii binecuvantat!

    2. Draga Tristare
     Cu privire la carte, pentru ai da o mai mare greutate, te rog sa-l contactezi telefonic pe fratele Daniel Capusan ( tel:425-443-6909)care fregventeaza, aceiasi biserica cu tine si care cunoaste foarte bine, autorul carti.
     Iti doresc un weekend binecuvintat.
     mike

   3. Ca sa fie.
    Asa iti trebuie fr Mircea daca te iei dupa copii care „AR TREBUI” sa fie mai putin vocali, chiar si in scris. Cit despre glume, conform bibliei mele , sunt interzise numai cele …ori eu m-am bazat ca sunteti din adunarea „Agape” , sau gresesc?
    Nu pot promite ca „nu mai fac” pentru ca este clar ca nu va fi ultima data.S-apoi nu doresc sub nici un aspect sa am impresia ca scriu pe un blog al vreunei firme de pompe …Ori eu in fiecare dimineata, cind, prin mila lui Dumnezeu vad lumina, imi zic: aceasta este ziua …bucurati-va si veseliti-va’trinsa. Si eu ma veselesc.Nu-i bai daca sunt singur.Important este sa fie cit mai multe zile.
    Ca forma de penalti, am sa ma pedepsesc „sa tac” o saptamina, lucru chiar foarte greu pentru mine. Dar as vrea sa intelegi si tu de ce Mosul meu face diferenta.Pentru aceasta afirm ca Mosul este Mosul meu drag. Zic …si ne auzim pe 16 Gerar .
    Fii binecuvintat fr Mircea.

 31. Răspunde

  Alexandru Nădăban permalink
  iulie 14, 2012 14:26

  cina se poate lua si da acolo unde sunt doi sau trei adunati in numele lui, oriunde, oricind si oricind de des, asa cum zice pavel. si gata.

  nu cred ca primii crestini aveau complexe luind cina. astea au aparut mai tirziu cind in loc sa ia cina au inceput sa se gindeasca la ea.isus a zis sa faceti nu sa teologhisiti. si noi am facut pe

  1. Draga Mosule, multumesc pentru promptitudine. Cred ca esti la curent cu ultimile ispravi de prin Romania. Se potriveste ca tocmai celeritatea este problema si alor.Dar la noi nu este asa. ( cu exceptia celor doua „datorii” Anania si Safira si Marturisirea ta , acestea fiind de fapt exceptiile)
   Acuma ma fac serios.
   Referitor la raspuns, acesta este al tau sau a lui Alexandru? Din continut nu te prea reprezinta. Este mult prea superficial iar Mosul meu …are consistenta.
   La obiect, eu am aflat ca cina nu SE DA, cina SE IA. UNUL singur a dat-o si apoi a spus ” luati…”, deci noi luam.
   Aspectul cu doi sat trei …. aici e buba mea. Doi sau trei …ce? Oameni, muncitori, turci, arabi, hoti, etc… pentru ca daca este vorba de crestini, apoi Mosul meu drag, aici este poticnirea mea. Ajung din nou la definirea termenilor, acestia determinind continutul, caracterizind participantii si viata lor, si…iaca nu mai vreau.
   Circotas cum vad ca am ajuns, iar comentez suparat ca , tocmai pentru faptul ca se „intimpla” asa cum vor „celebrii” , de aceea avem multi care dorm, avem multi bolnavi, multi care mor …la statistica au inceput sa ne depaseasca cei din lume.
   Nu ti se pare ca aceste lucruri devin tot mai evidente si daca privim cu atentie se poate identifica si cauza…sau cauzele? O mica parte de contributie am si eu, dar macar eu caut sa ma indrept, …(sau sa ma indreptatesc,nu stiu)
   Referitor la materialul indicat prin link, recunosc ca nu ma descurc.Nu intuiesc ce este esential.Aduce comentarii care in mintea mea nu se leaga, nu au continuitate.Cred ca va trebui sa-l citesc de mai multe ori…ori sa-l las in pace.
   Fii binecuvintat fratele meu MIR.

   1. Dragul meu Tristar , eu am elaborat pe larg si in detalii felul in care Duhul Adevarului ma calauzeste sa practic, sa simt si sa inteleg luarea Cinei Domnului !. Ti-am raspuns la 8;28 p.m. 6 ianuarie a.c. si vad acum ca „moderatorul ” a mutat raspunsul meu catre tinepe last burner , in asteptare ,si a luat drept prioritate ce eu am considerat a fi de o insemnatate secundarapentru tine !. Sorry , dragul meu Tristar !

   2. . . . . pana la aparitia comentariului ce ti l-am adresat in legatura cu luarea si impartasirea Cinei Domnului ,uite aci o predica „exemplar de ziditoare” ,ascultata de mii si mii de „aplaudaci”,docili si supusi STAPANIRILOR :

 32. Am dat din nou copy – paste -pe raspunsul meu in detalii ,catre Tristarul . Am incercat sa-l reactivez cu un pas in fatza barierei cenzurii (ce este inca pus in asteptare de a fi moderat ), dar vad ca nu am reusit, si in schimb a aparut aceasta banda a unor interegi si vechi comentarii . . .. Sorry !!!, – MIR

  1. Moșule nu prea înțeleg ce matrapazlâcuri ai vrut să faci dar am șters comentariul ăla care relua o întreaga postare cu comentariile aferente cu tot. Vreau sa știi ca pe blogul nostru am făcut setări ca cei cărora li s-a aprobat un comentariu, nu mai trec pe la „moderare”, sau „cenzură” cum spun unii, ci comentariile lor intră automat. De ce am găsit uneori comentarii în aşteptare, sau chiar la „spam” de la tine, asta aş fi curios să întreb şi eu pe cineva dintre administratorii platformei „wordpress”. E ciudat.

 33. ,. . nici un „matrapalac”, domnu’ Tipei !.Comentaruiul meu ca raspun Tristarului la subiectul luarii Cinei l-am accestat la ora 8 ;29 p.m. . El nu l-a putut citi tocmai datoruita faptului ca era „inghetat” de catre modrator or, ori. . . de catre cei ce cauta subversiv sa ne saboteze dialogurile si sa ne inbolnavim psihologic de paranoia !. La trei minute mai tarziu , respectiv la ora 8:32 p. m., l-am afisat pe cel secundar, ce nu a fost oprtit si pe care el l-a citit si l-a comentat la ora 10:59 . In care ma intreaba daca este opinia mea ori cumva a lui Alexandru. Comentariul meu de la 8 29,Tristarul nu-l citise pentru-ca era stopat pentru moderare si aceasta l-a determinat sa comenteze doar pe cel secundar de la 8 :32 , adica comentariul si opinia lui Alexandru Nadaban .Comentariul meu de la ora 8 ;29 p.m. a ramas neafisat a „in asteptarea moderatorului” timp de douasprazece ore, pana cand a fost accesat si „pus in libertate ” de catre moderator ori „de catre o mana lunga a „sursei „de sabotaj crestin . Un mesaj pe care acum ,sper ca eventual ,dragul si bunul meu Tristar a reusit in final sa-l citeasca , sa beneficieze si sa-si solidifice convingerile cu privire la Impartasire si la luarea Cinei Domnului ! . El ,deosebit de evlavioas si sincer, Tristarul meu si eventual viitorul meu camarad de drum spre Lumina, este cel ce poate confirma aceasta analiza de autoritatara si neingaduitoare rigiditate, coborata nejust la nivel de MATRAPAZLAC !. (Cuvant intrus si impus in dulcele nostru grai romanesc de catre IMPERIUL OTOMAN !). Un „Matrapazlac” cu radacini turecesti, umbrit in intregime de Flamura Verde a Semilunei si musulmanilor ce au terorizat tara noastra pana la Razboiul de Independenta si luptele patriotilor romani de la Smardan ,in 1877 .Acum aceasta incriminare a fratelui Mircea Tipei , nejustificata si nedemonstrata juridic ,am transformat-o in JALBA si Doleanta Publica de plangere catre Inalta Curte de Casatie a Constiintei Bloghistice . Am inaltat-o cat mai sus in batz si’n slavi, sa o vedeti si voi cei ce terceti pe aici pe la Family2family !. Sper ca Tristarul , in sfarsit ,a reusit sa citeasca mesajul meu curar ,sincer si limpede, emis la 8:29 , cu trei minute inainte de cel de la ora 8:32 ,si care era limpede ,clar, explicativ ,lipsit pana in miez si maduva de „maztrapazlacurile” tehnicalitatilor de operare bloghistica !. Si citindu-l ,dragul meu Tristar ,vei reusi sa intelegi ca eu ti l-am adresat inainte de cel „permis „de moderare facutl de Alexandru Nadaban de la 8 :32 p. m.! Urmaiti comentariul Tristarului de la 10 ;59 p.m. si veti intelege ca el nu a avut posibilitatea sa-l cireasca pe cel de la 8;29 p.m.. Altfel , nu ar fi avut motive sa-l comenteze pe cel de la 10 ;59 p. m. si sa-l coteze a fi superficial . Asa ca dragul meu Mircea, tre’ sa realizezi ca influentele de vocabular turco-fanariot alterate cu „ciubuc-uri ” si „maztrapalac-uri „, dauneaza noua romanilor get-beget. Dauneaza celor ce avem demnitate lingvistica si nationala,cat si o etnicitate solida ,bine conturata in dulcele nostru „grai” mioritico-romanesc . Un grai si vocabular independent s,deplin statator in expresivitate cat si in puterea de a caracteriza , a contura si a face evaluari de profil ,fara a face apel la regionalismele nationalitatilor conlocuitoare ! .
  sincerely, MIR
  (si asta fara sa renuntam ori sa ocolim UMORUL indragit de Petrica LASCAU ,ce creiaza pozitivism ,cat si buna dispozitie pe Cale ) God bless you !

  1. Hai ca m-am distrat copios. Pe cinste. Românește, parol, pe onoarea mea! Am râs cu lacrimi… Îmi imaginam cum arată pe fața pitorescului nostru moș, enervarea… care se putea citi printre rândurile presărate cu; explicații, proteste, cronologia postărilor în ore/minute și am/pm, și răbufnirile împotriva influențelor turco-fanariote din limba română care dăunează romanilor get-beget. Iartă-mă moșule, dar nu m-am putut abține.
   Greșeala mea a fost ca nu am pus ghilimelele de rigoare la cuvântul meu „cel grav împricinat”. Pe viitor voi încerca să nu mă mai țin de giumbușlucuri (asta așa… ca să mai zăbovim puțin în zona mai-sus-menționată).
   Apropo, ai dispoziția și timpul necesar să ne vedem în sâmbăta din 25 Ianuarie? Nu mă auto-invit, ci răspund unei invitații, însă voi fi împreună cu doamna mea și fratele meu Ilie cu doamna lui. Nu de alta, dar să știu cum să ne facem programul pentru cele 4 zile de vizită în Chicago.

 34. http://dictionar.netul.ro/dex/giumbu%C5%9Fluc „Ce bine e cand faratii . . . .” glasueste o cantare d’anoastra, ce greu isi gaseste locu’ in inima !.Mircea draga, mustra’te nuiaua proverbelor si alduiasca’te Domnu’ nostru Bun si Mare, ca si io tare ma bucur cand vad ca te maniii da nu pacatuesti !. Mos Ion Roata si cu Vio Chis se afla tare bine si intr-o stransa legatura frateasca ,uniti intr-un gand suficient de batranesc, numarandu-ne cu intelepciune pasii, cu bastoanele in mana si megand plini de voie buna , alaturi ,spre Noul Jerusalem !. Un drum etnic bolovanos ,cu punti si poduri vechi, ce scartaie prelung si se leagana amenintator multa vreme si dupa ce ai trecut peste ele. O”infrastructura” etnic evanghelico-romaneasca ,ce a ajuns sa fie asa, tocmai din cauza multor inimi impietrite iar liantul DRAGOSTEI ce ar trebui sa uneasca si sa consolideze 24/7 fratietatea pauperilor nostrii romani ,este dramuit la nesfarsit de „Casieri” si Comitete alese pe „spranceana”. Liasntul fratesc al UNITATII DRAGOSTEI CRESTINE paradoxal impartit in saculeti ai egoismului ,invechiti ,rosi si rupti de rautatea economiei de casta .Pot sa-ti enumar o multime de exemple , unele mai vechi, altele mai noi .Apoi un alt exemplu ,l-au trai pe viu sarmanii nostrii cantareti Catalin si Adi , ajunsi dupa un drum lung si obositor la zidurile „fratietatii noastre”., La Poarta Cetatii lui Capone si Emanuel . Dupa ce si-au pus bagajele si chitarile jos,dupa ce si-au tras sufletul dupa un zbor lung prin slavile ceresti ,au batut in ea cu sfiala si dragoste cresina .Au constatat ca „Ospitalitatea” romaneasca , de cand cu „bunastarea” de aici , a ajuns ireversibil refractara , iar ei , cetateni americani de acum ,nu mai au nici un motiv sa fredoneze vre-o balada ori doina in acordurile neamului din care se trag. In final au fost acceptati si ei intr-un coltz, precum Iosif si Maria in ajunul Craciunului . . Dar hai dragul meu Mircea cel Viteaz ,numa de data asta, to make the long stoy – ma opres aci ,sa nu-ti ciungesc din pretiosul tau timp misionar .Sa vorbesc cu Vio , a carui frate mi vecin chiar aci visa-vis psta ulitza , si daca si el se bucura de o intalnire frateasca si de a sarbatori si lua impreuna aici Cina in zi de Sabat , Mosu’ anticipeaza o mare bucurie impreuna cu vinmijlocul naturii, Il rog sa vorbeasca cu frate’so . El va ia in primire in Chicago si de acolo veniti cu e incoace spre ‘pustusag”, cum unii „ORASENI” inglodati in „business” satirizeaza si rad pe imbufnate de zona noastra plina de relaxare si pace !. God bless you !

  1. Mulțumesc pentru amabilitate, Moșule. Sunt convins ca vom petrece câteva momente frumoase într-o zi de Gerar târziu. (Cu o zi înainte de onomastica Împuscatului. Bine ca n-a căzut sâmbăta!) Cred ca e mai bine sa discutam detalii pe email. Adresa mea de email este: mtipei@yahoo.com. Folosești adresa de email care îi menționează pe Toby and Duke? Îți scriu un mesaj pe acea adresă.
   Sa ai o zi binecuvântată!

 35. frumoasa marturia. Dumnezeu chiar stie ce e mai bine si unde e mai bine pentru noi, chiar si atunci cand noi nu mai intelegem nimic din ce ni se intampla. felicitari sincere pentru lucrarea pe care o faceti in Romania! Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: