Nu mai avem nevoie de CREȘTINISM

Așa își intitulează pastorul Ioacob Coman, unul din mesajele lui. Văzând acest titlul provocator, m-am gândit că deja a mers foarte departe și m-a făcut curios sa-i ascult acest mesaj. După ascultarea mesajului, nu numai ca l-am ascultat cu lacrimi în ochi, dar m-a pus pe gânduri serios în ce privește ,,CREȘTINISMUL” zilelor noastre.

Sleeping christianity

Cuvântul Domnului vorbește foarte clar în Timotei Cap-3 vers, 1-5. (forma de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea) De câteva zile ma gândesc profund la predica fratelui Iocob, dar și la felul cum au evoluat lucrurile în ultimi 30-40 ani.
Pe timpul împăraților lui Israel, mersul la oameni lui Dumnezeu, când țara trecea prin anumite probleme majore (războaie, lipsa ploii pe o perioada mai lunga, foamete, etc) era o practica folosită des.
Sa ne gândim la Saul, David, cu mergeau la proroc, înainte de-a începe război cu anumite popoare ori pe timpul lui Ilie când n-a mai plouat o perioada de 3 ani, când împăratul l-a rugat pe Ilie să intervină la Dumnezeul lui, pentru ploaie.
Dar venind cu gândul la timpurile noastre, nu pot sa uit cum președinții americani, aveau obiceiul înainte de-a începe vreun război sa invite la Casa Alba și pe liderii religioși pentru a-i consulta și pentru rugăciune.
Apoi dacă ne gândim la România imediat după revoluție, cum liderii cultelor creștine, erau tot mereu invitați,la anumite întâlniri cu caracter consultativ sau pentru a face rugăciuni pentru întreaga țară

Ce s-a întâmplat totuși, că atât în America, cât și în România, liderii laici nu mai sunt interesați de liderii noștri sau de noi creștinii, decât atunci când se apropie alegerile, când ne inundă bisericile și se cațără și pe la amvoanele biserici pentru a ne convinge prin rostiri demagogice, că ei merită să fie votați, fiindcă sunt oameni cu frică de Dumnezeu, dar apoi nu-i mai vezi în bisericile noastre, decât la anumite evenimente bisericești, tot cu gândul sa nu-i uitam la următoarele alegeri.
Eu personal cred ca motivele pierderii încrederii liderilor laici în liderii religioși sunt mai multe, dar eu voi enumera câteva din ele care mi-au venit în minte.
1. În ultimul timp mai mulți pastori cu influență internațională, au recurs la gesturi extreme (sinucidere) din cauză că au fost prinși în anumite păcate (sa dam doar un caz: Tom White, de la o cunoscută societate de misiune internațională). Apoi unii au fost condamnați pentru delapidări de fonduri (IG) și câți lideri spirituali locali nu au fost prinși în atâtea păcate.
2.Nerecunoașterea colaborării cu securitatea, când politicienii știu bine pe cei care au colaborat, dar ei stau bine-mersi în funcții de conducere, fără sa le pese de faptul că înșiși politicienii colaboratori s-au retras din politică pentru astfel de motive.
3.Compromisurile care au fost făcute cu politicul, de foarte mulți pastori care au construit biserici în ultima perioadă.
Toate astea și multe altele au adus creștinismul, la ceva banal, fără putere, doar o forma de evlavie.
Ce trist dar adevărat.Dar haideți să-l ascultăm pe fratele pastor Iocob Coman, care în stilul lui caracterisitic, (direct și fără ocolișuri) face o analiză profundă CREȘTINISMULUI CONTEMPORAN.

(CLICK PE IMAGINE)

Iacob Coman1

Cu multa dragoste, dar și profund întristat,
Mike Olari

17 comentarii

 1. Fr Mike, multi comenteaza aceste predici privind la fata omului, povestind mii de cuvinte despre cum ar trebui el sa traiasca, cum ar trebui sa vorbeasca, cum ar trebui sa-si arate „legitimatia”, unde ar trebui sa traiasca, ba pina la urma avem „8”-uri care indraznesc sa-i spuna si ce sa vorbeasca.
  Este o mica surpriza pentru mine ca tot mai des citesc pe acest blog cuvintul „trist” , acesta, asa cum stii constituind „radacina” pseudonimului meu.Doar ca eu am vrut sa aiva o dubla sau tripla interpretare. Si stii ce mai este trist? Ca tristetea devine tot mai mult o forma de traire, mai ales daca simtim si avem curajul sa fim sinceri. Intii cu noi si apoi si in afara noastra. Si asta in conditiile in care cuvintul ne indeamna sa ” ne bucuram si sa ne veselim” in aceasta zi a Domnului. Trist.
  Trist este ca la aceasta vreme, ajungem sa ne confruntam in vietile noastre nu cu o crestere mare in credinta, nu cu o plinatate a Domnului Isus in noi, nu….dar ,privind si ascultind predica si cuvintele pastorului Iacob Coman, om a lui Dumnezeu, ne dam seama ca la aceasta scumpa vreme ne acoperim de jena si de neputinta, ne caracterizam exact in cuvintele ap Pavel, cuvinte care eu cred ca au fost o descriere a ceea ce a fost tocmai pentru ca noi sa nu mai repetam asemenea alunecari. Pastorul Iacob Coman expune cu o elocventa demna de un crestin felul nostru de vietuire, folosind cuvintul bibliei cu indeminarea celui ce cu adevarat traieste hranindu-se cu el.
  Este inca o ocazie sa ne lasam cuprinsi de frumusetea si bogatia invataturilor biblice, este inca o ocazie in care sa ne recunoastem starea de jos in care ne complacem si sa ne propunem prin hotariri tari ca in vremea urmatoare sa ne schimbam in mai bine.
  Sansa ramine doar rugaciunea inaintea lui Dumnezeu, iar cit priveste persoana noastra sa ne adincim in a face tot mai mult fapte vrednice de pocainta adevarata ce se desprinde din Evanghelia Domnului Isus.
  Fii binecuvintat fr Mike cu har si pace sfinta.

 2. Gasim scris;”…Eu personal cred ca motivele pierderii încrederii liderilor laici în liderii religioși sunt mai multe, dar eu voi enumera câteva din ele care mi-au venit în minte…”
  Daca liderii religiosi isi pierd sfintirea,neprihanirea si puterea de slujire ;ce incredere sa se mai poate avea?
  Multi nu mai sint interesati de „SLUJIRE” ci de pozitie prin care isi asigura confortul si puterea luxului pe care cu ochii nostrii azi putem sa-l vedem la multi .Iar cand sint provocati ,foarte caristmatic iti raspund ca sint „BINECUVINTATI”
  Ore asa sa fie? Ap.Petru scrie ;”..1. Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei care va fi descoperita:
  2. pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu 1. Sfatuiesc pe prezbiterii dintre voi, eu, care sunt un prezbiter ca si ei, un martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei care va fi descoperita:
  2. pastoriti turma lui Dumnezeu care este sub paza voastra, nu de sila, ci de bunavoie, dupa voia lui Dumnezeu; nu pentru un castig marsav, ci cu lepadare de sine.
  3. Nu ca si cum ati stapani peste cei ce v-au cazut la impartire, ci facandu-va pilde turmei.
  4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei.
  3. Nu ca si cum ati stapani peste cei ce v-au cazut la impartire, ci facandu-va pilde turmei.
  4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei…”
  In ce mai consta azi;”lepadarea de sine”?

 3. 4. Si cand Se va arata Pastorul cel mare, veti capata cununa care nu se poate vesteji, a slavei…”
  In ce mai consta azi;”lepadarea de sine”?

  Frate Viorel, punctul 4 se coroboreaza cu alte cel putin zece versete , acestea explicind foarte clar aspectele legate de pasii spre mintuire.
  S-apoi cind vii cu intrebarea, sa stii ca dupa mintiuca mea, aceasta este durerea nr 1 in viata de credinta. Aproape nimeni nu accepta aceasta conditie primordiala pusa nu de niste popisori, nu de niste „unsi celebri” nu de niste mincinosi care s-au pus in fruntea unor denumiri pompoase (cica denominatii, rusinos ca biblia nu ne spune nimic despre acestea)care nu exista si nu sunt biblice, nu. Conditia principala este rostita de catre Domnul Isus (parafrazare) daca cineva VREA (pina aici este voluntariat, nu forteaza pe nimeni) sa ma urmeze, SA SE LEPEDE DE SINE !!!!!!!!!!!!!!!… si continuarea .Deci nimeni nu-si poate lua crucea zilnic si sa-L urmeze pe Domnul Isus daca inainte de toate nu are loc lepadarea de sine.
  Nimeni inafara de ap Pavel nu lamureste mai bine ce presupune lepadarea de sine. Apostolul ne spune cu cuvintele memorabile inspirate de Duhul Sfint : nu mai traesc eu ci Isus traieste in mine!!!!!!!!! Simplu si cu raspuns in multiple directii.
  In primul rind lepadarea de sine aduce starea de moarte a omului vechi facind loc celui NASCUT DIN NOU. Nu te poti naste din nou daca nu a murit cel dintii. Fara nastere din nou nu cred ca mai avem dreptul de a vorbi despre alti pasi ai credintei.
  Ba am mai putea spune ca „sinele” este lada noastra de gunoi firesc, de pacat, ca doar in pacat am fost zamisliti.Deci conditia este limpede.
  Ba am mai putea spune ca doar lepadindu-ne de sinele nostru ne vom putea curati si sfinti pina la nivelul in care trupurile noastre vor putea fi intr-adevar templul Duhului Sfint.
  Iar apoi, daca Isus traieste in noi, normal si logic sa putem spune fara teama : pot totul in Hristos care ma intareste. S-apoi ” Hristos in noi, nadejdea slavei, …
  Si doamne cita lume se imbata cu apa rece ca de fapt toate acestea ar fi mult mai simple.Si aceasta in conditiile in care adevarurile rostite de noi sufera in primul rind de adevar.Si cum mai spuneam in ceva postare, aceste afirmatii ale noastre cam fara acoperire sunt posibile pentru ca n u mai este nimeni care sa intrebe : cu cit ati vindut mosioara?
  Intrerbarea ta in ce consta astazi lepadarea de sine, pai fratele meu bun, iti spun eu.Nu mai consta in nimic.Fiecare face ce-l taie capul pentru ca , in noianul invataturilor se va gasi ceva care sa sustina pacatul sau caderea lui.Totul este ca cei neprihaniti sa pastreze puterea de rugaciune ca Dumnezeu a ajuns in mintea lor sa ierte chiar si curvarii.Uita-te daca mai poti ce galeti de gunoi se arunca mereu si mereu asupra Domnului Isus ca doar EL nu oboseste iertind. Ce ratacire, ce pacaleala.Asta ma gindesc doar pentru ca foarte multi se lasa inselati si nu inteleg cui si cum trebuie sa slujeasca.Si nu uita fr Viorel, nu-i destul ca au ajuns sa mulga chiar si sterpele, dar pe linga salariile nesimtite si-au mai facut si case de pensii, parca Dumnezeu n-ar stii de ce au nevoie sau nu are de unde sa le dea.Si chiar daca nu este adevarat, dar se aude ca in conclavul lor de „unsi” s-ar gindi sa-si dea prin regulament sau statut titlul de „apostol”.Chiar daca nu este adevarat, este grav chiar si ca zvon.Ca de aici le poate veni ideea.
  Domnul sa aiva mila si indurare de noi.
  Fii binecuvintat.

 4. Este adevarat tot ce predica fr.Coman ,asa e ,traim un crestinism fara Hristos ,fara traiul si viata Lui Isus in noi si ne-am creat cel mai confortabil si fals crestinism din istoria crestinismului ,de aceea eu nu cred in acest crestinism ,ci numai in Isus Hristos cel viu.
  Fara lepadarea de sine nu putem trai o viata nascuta din nou.Cum poate cineva sa zica ca este nascut din nou ,cand aceea persoana mai face lucrurile sau umbla in locurile unde umbla inainte .!!
  Si ma intrebam de multe ori eu ,de ce nu mai umblu si eu in acele locuri ,de ce nu mai am acei prieteni si de ce numai pot trai aceea viata in care totul era facut din sinele meu si ma laudam cu aceea viata plina de pacate si fapte rusinoase?!!.Si mi-a venit raspunsul mai tarziu ,”PENTRU CA EXISTA DUMNEZEU”!
  Adevarul e ca Dumnezeu Tatal nu ne-a chemat la un crestinism sau la o religie sau la un anume cult ,ci ne-a chemat la Fiul Sau care merita toata Slava,cinstea,ascultarea si respectul nostru pentru jertfa Lui mantuitoare.Oricine este nascut din nou si mai imbraca hainele care le purtau inainte ,(femeiile cu pantaloni cu tinute ca la femeile din lume care se tund,macheaza,vopesc etc.ca inainte de convertire )barbatii care m-ai umbla in locurile unde umblau inainte cu pacatosii(cluburi,popice,restaurante unde se canta cantece lumesti,vad femei cu haine indecente scurte ,moda ,asculta manele sau care mai beau alcool ,fumeaza etc) acestia sunt falsurile create de satan pentru a corupe pe acei slabi in credinta.Nu e judecata mea ,este un adevar strigator la cer.
  (Tit.1:16)
  Ei se lauda ca cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele Il tagaduiesc, caci sunt o scarba: nesupusi si netrebnici pentru orice fapta buna. Amin!
  Nu exista nastere din nou fara o vizibilitate si credibilitate 100 % ca Isus Hristos e viu si poate schimba mentalitatea omului pacatos, in oameni cu un duh nou ,duhovnicesti,.Multi zic ca toata lumea minte ,da este adevarat la cei lumesti ,dar un crestin nascut din nou numai traieste dupa tiparul acestei lumi ,ci dupa tiparul Domnului Isus Hristos si acela nu minte
  .Dupa aceasta ii veti cunoaste pe toti cei nascuti din nou ,ca nu mai umbla in locurile unde umblau inainte si nu mai au infatisarea ca oamenii lumesti nu mai poftesc lucruri lumesti risipitoare ,ei sunt cu totul diferiti ,sunt dedicati casei si familiei si traiesc cea ce vorbesc .
  (Romani.11:36)
  Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile. A Lui sa fie slava in veci! Amin.
  De ex.O crestina nascuta din nou ,nu o sa o mai vedeti ,tunsa,vopsita,creata sau frezata macheata si moderna ,nici cu pantaloni sau fuste stramte si scurte si cu tocuri,nici cu bijuterii sau accesorii lumesti ,ci totul se rezuma la simplitate si infranarea poftelor ,o femeie crestina se leapada de sine ca sa nu mai placa lumi si umbla in voia Lui Dumnezeu si apoi devine o femeie tacuta ,blanda si evlavioasa ca stie ca a biruit pacatul si poftele lumesti .
  Ce imi pasa mie ca sunt grizonata si cu parul prins si nu sunt frezata si vopsita sa dau bine la public si poze ,ce imi pasa mie ca lumea nu ma place asa cum sunt imbracata sau ca nu mai merg cu prietene la cafele si desfrau,barfe si cleveteli ,cand Duhul Sfant e cu mine ,de 8 ani leapad tot cate ceva din pofta sinelui meu si incerc sa fac voia Tatalui Ceresc si vad cum urasc tot ce faceam inainte .Toate casele oamenilor lumesti ,coafoarele , casele de moda si cluburile sau restaurantele ,telefoanele mobile ,etc. sunt inchise pentru mine deoarece le-am lepadat ,caci Duhul Sfant ma mustra sa imi fie rusine de tot ce am facut inainte ,cand traiam doar pentru sinele meu si nu pentru Dumnezeu.
  (Proverbe 8:13)
  Frica de Domnul este urarea raului; trufia si mandria, purtarea rea si gura mincinoasa, iata ce urasc eu. Amin!
  Prin faptele legii traiesc religiosii ,care postesc ,nu beau si nu fumeaza ,etc.dar care nu se pocaiesc si nu declara ca Isus Hristos e viu si lucrator ,ca sa dea marturie ca El e Cel ce face aceste lucruri in ei .
  Nu trebuie sa scrie in Biblie tot ce e pacat ,caci Duhul Sfant este cel ce descopera pacatul din om ,il corecteaza si il opreste sa il mai faca.Duhul Sfant are culoarea rosie a semaforului pe Calea Domnului ,care spune STOP PACATULUI si da unda verde credintei.
  Nu va inselati tot ce vedeti in acest crestinism de azi ,este cursa diavolului pentru cei slabi si nestiutori ,caci oamenii nu Il vor pe Hristos ,ci vor doctrine false cu mega biserici ,ei vor programe si spectacole in adunari,caci sunt pline de membrii crestini falsi si nepocaiti.
  Nu vreau sa jignesc pe nimeni ,mi-e mila de unii din voi ca nu puteti vedea adevarul din Biblie prin descoperire si sa Il impliniti ca sa declarati puterea Lui Dumnezeu in voi ,asa cum este scris in sfanta Evanghelie.
  Tot ce vedem in acest crestinism este unul formal fara putere a Duhului Sfant in ea caci este oprit de profesorii teologi (popi si pastori )care nu vor sa fie altii mai buni si mai destepti ca ei.
  Dumnezeu sa aduca o trezire reala in aceste zile de pe urma si cine poate sa intre pe poarta cea stramta ,caci larga este poarta lumii si stramta este poarta mantuirii.
  (Luca.13:23-24)
  „Nevoiti-va sa intrati pe usa cea stramta. Caci va spun ca multi vor cauta sa intre, si nu vor putea. Amin!
  Fiti vesnic binecuvantati!

 5. Din comenatriul tau soro, gasesc ca ar fi interesant de meditat la un lucru. Daca toata biblia este cuvintul lui Dumnezeu inspirat prin Duhul Sfint celor ce l-au asternut pe hirtie, atunci de ce nu gasim NIMIC legat de chemarea la crestinism? Cine si de ce a inventat crestinismul?Cu ce scop a fost el definit asa cum este definit? Ba mai mult, ce legatura are crestinismul asa cum este el definit si mai ales practicat cu ceea ce ne cere clar, limpede si explicit Domnul Isus?
  In nici un caz nu ne cheama la o suma de reguli si regulamente adunate intr-un statut care sa asigure suprematia unor traditii adunate sub denumirea de „denominatie’ ba mai mult, sa asigure conditii de organizare forma sistem a vitii de credinta.In conditiile in care biblia nu pomeneste NIMIC despre denominatii.Deci sunt minciuni sau inventii acestea denominatii.Si toate acestea supuse semnaturilor unor oameni lumesti, incarcati de firesc de dorinta de a acapara o putere ce se poate etala atunci cind „celebritatea ” lor ajunge la nivelul dorit de ai. Este dezgustator sa vezi adunarile in uniuni, uniunile in organizatii regionale si continentale, etc… formele fiind copiate adliteram de la lume. De ce si cine are nevoie de aceasta forma de manifestare a vietii de credinta? Si aceasta in conditiile in care biblia ne spune si ne raspunde la absolut toate intrebarile si formele de manifestare dorite a dragostei noastre pentru Dumnezeu?
  Raspunsul este unul singur. Toate aceste forme sunt lucrari ale stapinului veacului acestuia.El are interesul de a face si desface totul in asa fel incit sa poata sa fie biruitor.Dar, sa nu uitam ca tot in biblie gasim ca cine va rabda pina la capat ceea ce este scris , n u ce ni se tot propaga de pe la amvoane, acela v-a primi cununa vietii vesnice.Este atit de simplu cu ce cununa se vor premia cei ce singuri se pastoresc pe ei insisi.Este atit de simplu ca prin vointa proprie de decizie sa raminem linga Dumnezeul cel viu, linga Domnul Isus cel rastignit si inviat spre rascumpararea noastra.Este atit de simplu …si totusi cit reusesc unii sa complice lucrurile.
  Da! Este clar.Nu mai avem nevoie de crestinismul cel fabricat de mintile unor teologi, filozofi sau filfizoni.Nu. Acuma avem nevoie mai mult ca oricind de Hristos.
  Fiti binecuvintati.

 6. Amin!
  Asa este fr.Tristarul ,tot acest crestinism complicat a fost divizat pe diferite reguli si doctrine ,cum sa ivit un filosof sau un grup de rebeli au si infintat o noua doctrina si o noua formatiune crestina dupa standarde omenesti,avand acelasi scop sa manipuleze oamenii si sa ii faca sa creada ca ei ca sa se laude ca ei sunt cei care ii mantuiesc pe oameni cu doctrina lor omeneasca,pentru a fura slava Lui Dumnezeu .Oamenii au fost si sunt chemati la un crestinism traditional si lumesc in loc sa fie chemati la Isus Hristos ,spre pierzarea lor !.
  Daca noi am vedea si daca am cerceta fiecare doctrina in parte vom putea vedea acelasi lucru ,indepartare de la Cuvantul Lui Dumnezeu si o ascultare de dorintele si doctrinele lor avide, de a atrage cati mai multi membri in cultul sau religia lor.
  Aceasta e doar concurenta cultelor si a religilor ,”celebritatea acestei lumii” cu puterea lor si a fiarei ,vedem ca prin manipularea oamenilor s- au nascut aceste denominatiuni fara puterea Duhului Sfant in ele.De aceea oamenii nu se pot pocaii si nu pot fi mantuiti ,vindecati caci tot ce s-a organizat a murit spiritual .
  Avem un crestinism cu biserici inselate de lume ,am fost inselati si mintiti de sute de ani .
  Dumnezeu a fost scos afara si oamenii si-au facut propriile lor legi si doctrine.
  Astazi oriunde mergi nu poti sta in aceea denominatie ,adunare sau biserica numai daca adopti stilul lor doctrinar ,stiti cum zic cei mari ai cultelor si religiilor? ori te faci ca noi si crezi ca noi ,ori iesi afara din mijlocul nostru ,de aceea s-au infiintat atatea culte ca s-a facut presiune asupra crestinilor si vrand nevrand unii care vor sa traiasca dupa scripturi nu pot rezista in fata acelor farisei caci sunt prigoniti si trebuie sa iasa afara .
  Exact cum a fost si cu eliberarea poporului Israel din Egipt ,a trebuit ca faraon sa faca presiune asupra lor ca sa ii poata scoata afara Moise impreuna cu Dumnezeu din acel tinut.Oriunde este o presiune a crestinilor ,acolo este interventia Lui Dumnezeu pentru a-si scoate afara Mireasa dintre cei lumesti si denominatiuni.
  Dumnezeu nu suporta ca copii Lui sa fie indoctrinati si manipulati ca sa fie membrii in culte si religii omenesti ,condusi de lacomii de farisei si mincinosii laudarosi .
  Daca crestinii care vor sa fie mantuiti , ar afla de cine sunt condusi si manipulati ar fugii din mijlocul lor imediat ,dar de cand e lumea asa au fost si asa au ramas oamenii ,orbi,surzi ,creduli si fara puterea Duhului Sfant in ei si umbla pe calea larga .
  Acolo unde sunt cei mai multi membrii ,acolo este cel mai pacatos si lumesc stil de crestinism cu toate predicile lor si frecventa lor la biserici si adunari ,oamenii nu sunt mantuiti .
  Si unde sunt cei mai putini adunati acolo e calea cea stramta care duce la mantuire.Nu umblati dupa lucrurile mari si dupa multimea oamenilor ,umblati in credinta si smerenie unde sunt cei mai simpli si putini crestini adunati.Caci Isus Hristos este acolo unde sunt adunati doi sau trei crestini pocaiti cu Biblia fara doctrine ,nu unde sunt sute si mii de oameni firesti si lumesti indoctrinati .
  Ferice de cei care au parte de chemarea cereasca si nu una denominationala, ca sa urmeze pe Isus Hristos si poruncile Lui ca sa umble pe calea cea stramta ,unde nu pot merge doi de mana ,ci numai unul cate unul ,singuri cu Dumnezeu de mana .
  Domnul Isus Hristos sa ne ajute sa ne trezim la realitate ,macar acum cand vedem ca timpul venirii Lui este foarte aproape ,sa ne intoarcem cu totii la Dumnezeu si inapoi la scripturi !
  Fiti binecuvantati!

 7. Sigur ca da sora Maranata ( nume este si acest cuvint ,nu?) La aceasta vreme avem doua aspecte pe care nici unul dintre „unsii” „celebrii” nu le vor putea contesta:
  – primul aspect este legat de slava personala ce o cauta si si-o asigura fiecare .In acest sens ai sa vezi de fiecare data cum se prezinta adunarii cind incepe sa vorbeasca, apoi vei auzi in timpul vorbirii de cel putin zece ori cuvintul „eu”, apoi vei auzi despre studiile lui parca ascultatorii ar fi un grup de nestiutori ( usor zis), apoi ai sa auzi cite zile , nopti, saptamini „s-a chinuit” sa se pregateasca cu acea predica doarca sa ne poata spune noua citeva cuvinte si printre ele si citeva minciuni, apoi mai auzi cite ceva din experienta lui dar acoperirea este de fapt din „ilustratii” invatate de prin alte carti, etc…
  – al doilea aspect care nu este cu nici un chip de neglijat, este interesul material.Adica BANII!!! In acest sens vei auzi de fiecare data plinsetele cum ca la adunare crestinul nu vine cu mina goala(de aceea eu duc totdeauna inca un frate cu mine, ca sa nu merg cu mina goala) si apoi vei auzi un intreg pomelnic de ce inseamna datatorul voios, vei auzi ca vei primi inapoi de 100 de ori sau mai mult de la Domnul, si cite si mai cite…
  Problema mare este ca , desi Domnul Isus nu cere niciunde in cuvintul sfint ca noi sa mergem pina la marginile pamintului si sa construim palate si castele care ulterior , la scurt timp sa ajunga pesteri de tilhari, toti sau aproape toti ai sa-i auzi cum se pling ce greu le este lor sa „zideasca” niscai „biserici” ca asa le-a spus Domnul. Si tare rar vei auzi pe vreunul ca a inteles ca el este cel ce trebuie intr-adevar sa mearga pina la marginea pamintului dar nu pentru a se transforma in diriginte de santier ci pentru a face UCENICI!!!
  Poti tu sa intelegi si sa suporti asemenea minciuni? Ba mai mult, nesimtirea a crescut pina peste poate intrucit iti vor spune ca toate acestea sunt in numele Domnului. Pai are dreptate Pustan cind se „cruceste ” la Mosuni sau la greco-catolici.Aceea este realitatea.
  Uite ca o ultima idee, dupa ceva vreme de existenta a acestui blog in care cu bucurie aflam ca pe linga altele se mai face si misiune adevarata cind sufletele sunt scoase ca din foc din mina deavolului, intrebarea mea este: oare ce ar putea spune fratii implicati in aceasta lucrare legat de sprijinire? Sigur ca da,citeva sute sau mai mult vor spune adevarata sau nu ca ei suporta lucrarea cu rugaciune.Este biblic si e bine daca se face aceasta, dar eu ma intreb ce se intimpla cind este vorba de a sprijini „concret” , cind sprijinul te costa? Care ar fi o statistica cu cifre? ca nu ne intereseaza nume si chiar biblia ne spune ca asa trebuie.Deci este nebiblic atunci cind bogatii adunarilor, asa ca sa se stie, scriu cecuri ca numai asa vor cunoaste cei din comitet cine…isi ia plata aici pe pamint.Ehei…grele vremi.
  Sigur ca da, se pot spune si lucruri bune si frumoase, dar parca ar suna a ceva lauda si nu cred ca ar folosi nimanui.Oricum toti cunoastem realitatea, dar depinde cu ce ne „amagim”
  Fiti binecuvintati.

 8. Asa este fr.Tristarul, traim vremuri tulburi si binenteles ca nu pot spune intotdeauna despre lucruri frumoase si bune care se fac intre copii Domnului si tare as vrea sa fie numai bine ,dar nu suport minciunile cand vad fatarnicia unora care se bat cu pumnul in piept ca ei au facut si fac ceva pentru Domnul ,iar pe altii ii acuza ca nu fac nimic,dar la ce folos ca au facut o multime de lucruri colosale pentru bani si cu bani ,daca viata si traiul lor nu e ca a Lui Isus Hristos.
  Ma ingrozesc cand aud cum unii pot sa ii minta pe crestini in public asa ,fatis , fara rusine Duminica de Duminica si oricand merg in slujiri ,implinind de fapt legea si harul diavolului toata saptamana umbland dupa pofte si placeri lumesti ,faime si bogatii si resping Harul si lucrarea Duhului Sfant in mijlocul lor.
  Unde-i focul pentru jertfa pe altarul plin cu apa ,ca la Ilie s-au mesajul Lui Ioan Botezatorul impotriva idolatriei , a curviei ,a lacomiei si a faimei ?!!.De aceea nu cred ,chiar daca aud anumite predici,caci nu au fapte si nici puterea Lui Dumnezeu in ele .Oamenii nu recunosc ziua de mesaj „ASTAZI „ca sa se pocaiasca de toate faradelegile lor ca maine poate fi prea tarziu.Ca in Deut.11:1-3
  Asta ne cere Dumnezeu noua astazi ,predarea in slujba Domnului ,nu in slujba lumii acesteia .
  (Exod.32:29)
  Moise a zis: „Predati-va azi in slujba Domnului, chiar cu jertfa fiului si fratelui vostru, pentru ca binecuvantarea Lui sa vina astazi peste voi!” Amin!
  Stiti unde sta diavolul la panda,astazi ? ,la usa bisericilor si a adunarilor si toti cei care nu s-au pocait si nu au crezut sa implineasca Evanghelia ,ASTAZI ,el ii asteapta afara si ii duce unde vrea el toata saptamana ,in locuri pe caile de pacat cu toata frecventarea lor duminicala la biserici , mor nemantuiti.
  Dar toti cei care au crezut Evanghelia si s-au pocait ,ASTAZI ,cum cere scriptura , Duhul Sfant ii duce numai pe caile Domnului ,chiar daca numai frecventeaza biserici si adunari.
  Caci tot ce este firesc si lumesc in oamenii este de fapt harul celui rau ,diavolul se lauda ca el este slujitor si se da mare in adunarile si mega-cladirile lor facute cu banii oamenilor si toti se bat in piept si se lauda la fel ,ca ei macar au facut si fac ceva pentru Dumnezeu ,dar tare i-as intreba, cu legea si harul cui fac ei ce fac mega-cladiri si ajung bogati si faimosi ,ca stim ca acolo unde se aduna multi oameni ,se strang cei mai multi bani ,de aceea ei se imbogatesc si pe altii ii saracesc ,caci toti banii se intorc de fapt tot la cei bogati .Banul la ban trage.
  Toate lucrurile si lucrarile Lui Dumnezeu sunt gratis ,Duhul Sfant nu cere bani pentru risipa si pentru bogatii si nu se plange ca nu are ,El face totul prin puterea Lui Dumnezeu.
  De aceea eu nu cred in cea ce se vede facute prin fapte si puteri omenesti , ci in cea ce nu se vede ,ce este duhovnicesc si care ne este pus inainte in viitor ,acolo ne asteapta o cetate noua si vesnica.
  Sunt crestini care stau zilnic pe genunchi ,postesc si se roaga si nu au timp de a se imbogatii si a umbla in risipa si nu sunt considerati slujitori si nici nu se dau cu pumnul in piept ca ei au facut ceva ,dar ei au indelunga rabdare si credinta.
  Dar va venii vremea cand apele se vor limpezii si noi vom fi despartiti in doua ,atunci se va vedea adevarul ,caci fiecare v-a urma pe cel caruia i-a slujit ,uni vor merge cu diavolul ,(cei care au urmat firea pamanteasca cu banii ,laudarosiile si faima lor cu tot ),iar altiii care au urmat Harul Domnului Isus cu viata lor smerita ,curata si sfintita de Dumnezeu si cei care au umblat in caile Lui si in locurile in care El i-a trimes ,vor merge cu Isus Hristos in viata vesnica.
  Dumnezeu sa ne ajute sa fim de partea Lui Dumnezeu ca bunatatea Lui si indelunga Lui rabdare ne-a mai dat un, ASTAZI ,sa ne pocaim si sa ne predam vietile in mana Lui .
  Fiti binecuvantati!

 9. Amin!
  Gindule bun, chiar esti un gind bun.Sau cel putin asa am simtit partasia ta citind rindurile tale.Eu, mai nou se spune ca sunt putin nemultumit, se mai spune ca vad numai ce nu este in regula, se mai spune ca sunt prea pretentios…etc, dar stau si te intreb pe tine, la ce ne-ar folosi sa ne amagim ca lucrurile sunt pe calea cea buna? Cum am sta inaintea Domnului daca am spune un neadevar ? Spun asta pentru ca numai cei comozi pot accepta starea de astazi.
  Si nu este o noutate ceea ce si tu spui.Avem Tit 1 cu 16, un adevar din ADEVAR pe care nimeni nu-l poate tagadui.
  Recunosc in dreptul meu ca am cam parasit adunarea, dar, dupa ceva vreme constat ca imi este dor de ea, asa cum este.Imperfecta cu oameni pe care ii cunosc foarte bine si nu prea ne potrivim a lua cina impreuna. Ba se mai si supara cind le spun ca este o minciuna cind pastorul anunta ca duminica se va da cina. CINA nu se da, CINA SE IA!!! Este mare diferenta.
  Timpul ma preseaza putin pentru ca in aceste momente ma pregatesc sa merg la adunare si astazi Dumnezeu mi-a incredintat o persoana pe care , cu ajutorul LUI poate o va indupleca Duhul Sfint, cine poate sti? Numai dragostea si bunatatea Domnului si Mintuitorului nostru poate schimba oameni.Dar…nadejdea mea ramine Dumnezeu (au pocaiti o cintare)
  Si mai zic, buna sau mai putin buna adunareatrebuie frecventata chiar si daca vom merge cu gindul ca poate Dumnezeu ne va folosi intr-o zi si poate prin gura ta, a mea sau a altora , cei ce merg mai ratacit pe cale vor fi „strigati” pe nume si chemati la calea ingusta.Domnul sa-si faca desavirsita lucrarea in toti cei ce se incred cu adevarat in numele LUI.
  Domnul sa te binecuvinteze cu mult har si pace sfinta.

 10. Amin!
  Ma bucur fr.Tristarul ca va plac gandurile mele si ca va aud ca in umblarea d-vs la adunare mai duceti un suflet ,care are sansa mantuirii ,caci multi sunt cei care nu vor sa faca nici macar primul pas catre Dumnezeu si multi care l-au facut ,au cazut ,din cauza spinilor si a aricilor din adunari .Domnul sa-i mustre!
  Stiti ce ma intristeaza cel mai mult si cred ca si pe d-vs ? Este atunci cand ma gandesc , cui ii vom da mai departe torta aprinsa de Duhul Sfant in noi si cea ce Dumnezeu a pus in noi prin Harul Sau,ca sa duca mai departe cuvantul si credinta mantuitoare .Imi doresc macar ca una dintre fete sau din familia mea sau orice cunoscut din viata mea si nu numai ,sa ajunga un rod folositor in mana Lui Dumnezeu . Caci stiu ca odata si odata noi vom fi chemati de Tatal nostru ceresc , acasa .
  Eu pentru aceasta ma rog si nu tac ,caci imi doresc fierbinte ca sa am macar si eu un copil nascut din nou, aici unde sunt ,cum zice Ap.Pavel care l-a nascut in lanturi pe Onisim ,pentru a nu se stinge flacara credintei noastre si a mantuirii neamului nostru .
  Filimon 1:10-11
  As vrea ca toti copii nostri si nu numai ,care acum sunt nefolositori Imparatiei Lui Dumnezeu sa ajunga sa fie folositi de El mai departe dupa plecarea noastra .
  Cand ma gandesc cat de nefolositoare am fost si eu Domnului in tineretea mea si acum vad cum ard sa vorbesc zilnic in jurul meu cu cine vrea sa ma asculte ,despre Isus si mantuirea Lui si despre bunatatea dar si despre pedepsele Lui Dumnezeu.Imi doresc ca samanta care o seaman sa fie una roditoare si sa fie folositoare Stapanului meu ,Isus Hristos chiar daca pe unii ii doare .De aceea ma rog si pentru d-vs sa ramaneti tare pe cale si sa nu ezitati sa vorbiti cat mai mult despre Isus ,semanati cuvantul Lui Dumnezeu in orice loc ,ca sa aduceti cat mai multe roade sfinte in Imparatia Lui si oricine crede si se boteaza ,va fi un vas folositor in mana Domnului .Caci daca noi vom tacea pietrele vor striga .
  Adevaratii slujitori sunt cei care nu se vad si care fac totul numai pentru Slava Domnului, nu si pentru a-si primii slava de la oameni cu capete de afis pe ziduri ,Ap.Pavel nu s-a vazut din inchisoare prins in lanturi, dar Domnu l-a folosit si acolo pentru Slava Lui .
  Eu nu ma pot lauda ca merg la o adunare ,desi am fost si am semanat cuvantul neincetat oriunde am umblat ,nu am tacut ,chiar daca unii nu m-au placut ,alti m-au ascultat si as vrea sa mai am o adunare cu crestini cu care sa ma pot intelege in cele duhovnicesti ,dar inca
  nu -i voia Domnului si pana nu ma trimete Domnul ,care m-a oprit ,eu nu pot pornii ,asta e .Trebuie sa stau in ascultare de Dumnezeu mai mult ca de oameni ,nu oamenii hoatarasc pentru mine unde sa merg ,ci Domnul meu.
  Slava Domnului ca ma pot lauda toata ziua ,ca Ap Pavel ,cu Harul Domnului Isus Hristos in viata mea si stiu ca va venii o zi cand Domnul ma va binecuvanta cu tot ce am nevoie pentru mantuirea mea, stiu ca totul este inainte deja pregatit .Noi inca nu am vazut totul si nu am auzit totul aici pe pamant ,caci credinta noastra are o continuare lunga si viata vesnica.
  (1Corinteni.2:9)
  Dar, dupa cum este scris: „Lucruri pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.” Amin!

  Dumnezeu sa va binecuvanteze cu mult har .

 11. Si uite asa, daca este vorba doar de cuvintul Domnului, am ajuns sa vorbim doi-trei.Si daca vom vorbi despre rinduiala lui Dumnezeu pentru pastori,invatatori,apostoli,alti daruiti ai Duhului Sfint, vom mai primi poate ceva atentionari.Nu-i bai. Ap Pavel ne spune ca este important sa fie propovaduit CUVINTUL , nu?
  Un lucru insa nu te inteleg.Cum si in ce conditii afirmi ca Domnul te-a oprit? Chiar nu-mi dau seama.Am mai auzit ca altii se asemuiesc cu ap Pavel cind Duhul Sfint l-a oprit…dar l-a trimis in alta parte. In aceste conditii eu inteleg tare greu cum poate fi cineva oprit in mersul pe cale.Cum adica sa fi oprit de la partasie? Doar nu putem spune ca si Ilie ca am ramas eu si…tu!? Ceva acolo lipseste, ceva nu functioneaza bine.Parerea mea.
  Si eu m-am suparat teribil in 2012.Am fost oprit sa particip la o mega-manifestare pentru ca nu am acceptat sa-mi puna „bratara” care le indica lor ca le-am platit „biletul de intrare”!!!!Poti intelege asa ceva? Sa platesti biletul de intrare ca sa auzi propovaduita EVANGHELIA? Chiar si acesta este un semn ca incet incet se ratacesc si sunt tot mai lumesti.Insa deranjul cel mai mare a fost atunci cind le-am spus „verde” ca ei vor fi cei ce vor pune numarul fiarei pentru ca doar ei il cunosc.Lumea habar nu are si nici nu are nici un interes de biblia noastra. Ei cei ce cunosc vor face aceasta.Adica ei cei rataciti dar care la vreme au cunoscut si au gustat din bunatatea , sfintenia si maretia EVANGHELIEI !!!!
  Asta a pus intre mine si „comitet” un mic zid, ocazie cu care da, am afirmat ca asa se intimpla cind ajunge sluga imparat. Sa nu intelegi cumva ca eu sunt mai bun ca ei, nu.Diferenta este doar in sinceritatea si felul cum intelegem sa slujim, alta tema mare.
  Apoi, singur, dupa o vreme am prins un dor de adunare de m-a facut ca asa mai rar sa mamai duc.Nu am una cu membrie pentru ca de la inceput nu am acceptat membria precum nu am acceptat nici denominatia, acestea nefiind din biblie.Sunt inventiile si minciunile lor ca sa-si poata organiza schema de „putere” si slava personala.Priveste cum „organizarea” pe baza de statut si denominatie indeparteaza tot mai mult Duhul Sfint din lucrarea de credinta a crestinilor si intervine traditia, parca a evanghelicilor ar fi mai valoroasa decit a ortodocsilor sau a catolicilor.Tot traditie este si una si alta.
  Te sfatuiesc sa nu te lasi amagita de vreun gind cum ca Domnul te-a oprit.Nu cred. Daca te-a oprit din vreo adunare precis trebuia sa intelegi ca trebuie mers in alta.A sta fara partasie nu prea cred ca este bine. Si nici roditor.
  Vezi tu, astazi am fost bucuros ca Domnul m-a folosit, chiar si ca sofer, dar intrebarea se pune ca atunci cind sunt oameni din lume care ne asculta marturisirile despre dragostea Domnului Isus si lucrarea lui mintuitoare, apoi unde ii ducem? Cui ii prezentam? Cine si cum se ocupa de a fi crescuti duhovniceste? Iti dai seama ca intra in adunare si acolo pe cine vad? Pe cei cu care s-a jandalit sau s-au inselat in cine stie ce imprejurari, au impartit sau nu tot felul de afaceri uneori necurate ,iar noi le spunem ca ii ducem intre sfinti? Care sfinti o sa fi intrebat? Si ce poti raspunde cind faptele lor ii vor caracteriza si tu nu o sa mai poti spune nimic intrucit argumentul faptelor lor te va dobori? Aceste aspecte scapa de multe ori adunarilor si conducerilor lor, Domnul Isus sa aiva mila si indurare.

  Ma rog pentru aceasta cauza ta si a noii persoane si bunul Dumnezeu sa ne lumineze cu intelepciune de sus pentru a face numai voia LUI.
  Fii binecuvintata.

 12. Stiu ca nu o sa ma intelegeti, nu a fost voia mea sa nu merg mai departe in mijlocul lor, ci voia Domnului .
  Eu nu pot traii ca o fatarnica ,sa ma dau bine pe langa ei ca sa imi fie mie bine .Important e sa ramanem in Hristos, nu in adunare.
  (Ioan.15:4)
  Ramaneti in Mine, si Eu voi ramane in voi. Dupa cum mladita nu poate aduce rod de la sine, daca nu ramane in vita, tot asa nici voi nu puteti aduceti rod, daca nu ramaneti in Mine. Amin!
  In caz ca nu credeti ,eu am atentionari de la Domnul si intr-o dimineata inainte sa ma trezesc sa merg la adunare o voce mi-a zis „ramai aici unde esti si fa ce iti spun ca de aceasta depinde viitorul tau ” si pur si simpli nu am mai avut entuziasmul si dorinta acea inainte de plecare la adunare.Si Domnul in timp mi-a aratat ca dupa ce eu nu am mai mers si la alti crestini l-i sa intamplat acelasi lucru ,au fost opriti de Duhul sa mai mearga in mijlocul lor si erau mai batrani si mai vechi cu zeci de ani decat mine in umblarea lor la adunare .A fost si o prorocie despre cea ce s-a intamplat acolo ,atata se cearta cei de acolo ,ca cortorarii.Le-am zis daca se lasa de cult si de certuri mai merg la ei ,altfel Dumnezeu sa ma fereasca sa mai calc in mijlocul lor,eu nu pot sa stau ca o fatarnica in mijlocul lor, caci eu nu cred ca ei ,in culte .
  Pur si simplu daca am incercat sa mai merg, nu mai primeam nici o atentie din partea unor crestine si nici macar nu ma salutau ,ce partasie aveam eu acolo?!!!Priviri de te intepau si indiferente ,zambete false si nici macar predici cu Har nu erau ,(se adunau sa nu se imprastie).
  Nu vorbesc prostii ,dar ceva s-a intamplat acolo ,ca am avut mai multi crestini aceasi descoperire nu numai eu.Au fost batai cu scaunele in aceea adunare ,certuri si multe altele din cauza doctrinei lor si nu numai ,criticau unii de la Amvon ca nu iti mai trebuia adunarea lor in veci .De aceea Dumnezeu ne-a scos pe rand pe fiecare care nu am vrut sa ne certam si am suferit in mijlocul lor ,in loc sa ne bucuram ,toti cei care nu am fost de acord cu doctrina lor falsa , de ura lor ,acolo crestinii unii chiar se urasc ,s-a intamplat ca la 1 Corinteni 3.
  Eu sunt de partea Lui Isus Hristos ,nu a cultelor .
  Si stiu ca Dumnezeu nu isi trimite copii, in mijlocul unde este cearta si neintelegere.Nu intru in detalii ,dar eu nu pot duce pe nimeni in locuri in care este numai barfa,cearta si ura ,le spun la fiecare sa se pocaiasca si sa citeasca Biblia ca e mai bine asa pentru ei .Voia Lui Dumnezeu este sfintirea noastra si ascultarea de vocea Domnnului .
  Si v-am spus motivul pentru care Dumnezeu m-a oprit sa mai merg in mijlocul lor,la Baptisti nu merg ca si acolo ceva nu e Biblic, prea multa mandrie,moda si indiferenta lor „SUNT CA ARICII „cand ii auzi ca zic ca e biserica lor si neamul lor a ridicat cladirea si daca nu ai pile , greu mai poti sta azi intr-o adunare ,deci pur si simplu unii nu avem unde merge sa avem partasie sincera ,iar ca fatarnicii putem merge oriunde si oricand si cred ca toate acestea se intampla pentru sfintirea noastra.
  Dumnezeu ne vrea sfinti ,despartiti de tot ce ne poate departa de El si sa credem numai scriptura fara alte adaosuri .
  Asta fac unele cultele, starnesc certuri intre frati si surori ,dezbina partasii si diavolul isi face lucrarea lui mai departe in mijlocul lor.
  Traim vremurile de pe urma frate cand nu ne vom mai gasii locul decat in Hristos !
  Fiti binecuvantat de Dumnezeu!

  1. Da, sunt amanunte care de fapt definesc starea de lucruri in adunarea ta pe care nu le cunosc. Pot doar sa afirm ca eu inteleg destul de bine, cind eram scolar am avut nota destul de buna la „pricepere”. Mai cred ca se poate discuta orice subiect bun.
   Insa in acelasi timp eu recunosc ca am nevoie de adunare.Daca e buna, multumesc Domnului, daca e mai putin buna voi invatat ce nu trebuie sa fac atunci cind voi fi crescut in experienta vietii de credinta.(doar ce am implinit citiva anisori)
   Partea lucrurilor insa care mie imi vorbeste este mai mult din viata lui Ioan Botezatorul.Chiar daca a platit cu capul, nu a renuntat sa rosteasca adevarul si sa infrunte pe cei gresiti. Cred in aceasta invatatura biblica.Si mai zic: ce s-ar fi intimplat daca Domnul Isus ar fi parasit Golgota ? Chiar daca si eu la rindul meu am nevoie ca cineva sa ma traga de mineca atunci cind gresesc, tocmai aceasta relationare intre frati mi se pare a fi invatatura Domnului Isus.Nu suntem perfecti, toti avem cusururile noastre. Hai sa zic ca inteleg ca stai la o parte, dar atunci, daca nu esti madular in trupul bisericii (care se construieste de aici de jos) atunci cum vine treaba? Ca transplantul ulterior nu mi se pare de acceptat. Asta as fi bucuros sa intelegi ce vreau sa zic.Si mai cred ca in trup mai pot fi si madulare mai putin perfecte, insa nu noi vom schimba acele madulare.Schimbarea o poate face doar unul singur, Domnul Isus.
   Domnul sa te intereasca si sa-ti dea calauzirea de sus.
   Fii binecuvintata.

 13. Va inteleg si Bunul Dumnezeu sa va ajute si sa va implineasca rugaciunile dupa voia Lui .
  As vrea tare mult si aceasta este dorinta inimii mele, ca sa ne rugam cu totii pentru toate adunarile care sunt cu probleme si unde nu ne mai putem hranii sufletul cu cele duhovnicesti si sa traim sinceri unul fata de altul ,ca Bunul Dumnezeu sa isi reverse Harul si pacea Lui si mila Lui peste noi toti ,ca sa poata schimba pe oameni .Unii chiar au bunavointa sa indrepte lucrurile ,dar sunt opriti si alungati de altii,de cei care le plac certurile si stau ca fatarnicii in adunari.Sunt o pacifista ,dar nu am sustinatori si singura nu pot schimba lumea ,in momentul cand vorbeam sa fie pace ca sa se inteleaga intre ei ,toti taceau si nu ma sustineau.Eu am facut in viata mea bine ,am impacat familii ,am ajutat cu sfaturi si cu ajutor pe toti cei greu incercati si cei ce m-au ascultat, in ziua de azi sunt fericiti,dar cu pocaitii e foarte greu de lucrat ,sunt mult mai indaratnici ca cei din lume.Eu am darul impacarii,al mangaierii dar numai pe cei ce vor impacarea si mangaierea ii pot ajuta.
  Dumnezeu stie ca sunt o casa de indaratnici si de aceea m-a oprit sa mai merg in mijlocul lor.
  Ma rog zilnic pentru Pacea si linistea tuturor adunarilor si ii indemn pe toti crestinii sa se impace cu Dumnezeu si cu fostii lor frati si surori cu care sunt dezbinati ,ca sa nu fim judecati odata cu lumea .De ce sa dam prilej diavolului ca sa rada de noi cand ne vede dezbinati si certati in atatea confesiuni si doctrine, cand numai in Hristos trebuie sa ramanem si sa fim gasiti ca mladite roditoare a Duhului Sfant sa ajungem la statura perfecta .(Galateni 5:22-26)
  Madularele Lui Hristos nu sunt imperfecte ,confesionali sau indoctrinati ,ci sunt numai cei care au renuntat la tot pentru El,nu exista imperfectiune acolo ,nimic necurat nu poate sta in Hristos ,sau Il facem pe Hristos un imperfect sau un dogmatic?!!.Niciodata.
  Nu poti fii si Penticostal,Baptist etc.sa aplici dogmele si regulamentele lor si sa fii si in trupul Lui Hristos ca sa traiesti curat numai dupa Biblie,e imposibil ,sa slujesti la doi stapani de aceea exista certuri intre frati si confesiuni .
  Unde sunt madularele Lui Hristos ,cand ei zic ca noi suntem Baptisti si noi Penticostali si unii si altii zic ,noi nu suntem ca Baptistii sau ca Penticostalii etc.?!!!
  CRESTINISMUL DE AZI NE RELATEAZA SI ARATA CLAR ,CA TRUPUL LUI HRISTOS E DEZBINAT ,ORB,SCHIOP Si UN INVALID IN SCAUN CU ROTILE SA FIE CONDUS DE DOGME SI DOGMATICI .
  Cea ce inseamna un crestinism fals ,caci adevaratul Trup a Lui Isus Hristos e integru, pe vertical si PERFECT SANATOS ,din cap pana in picioare si ca tot ce este in El e planul perfect a Dumnezeului celui viu,un crestin NASCUT DIN NOU este asezat in Trup numai cand a atins perfectiunea ,pana atunci bajbaie si se plimba pe langa Trup .
  Dupa aceste roade ii veti cunoaste pe cei imperfecti :Galateni 5:19. Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute si sunt acestea: preacurvia, curvia, necuratia, desfranarea,
  20. inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, dezbinarile, certurile de partide,
  21. pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea. Va spun mai dinainte, cum am mai spus, ca cei ce fac astfel de lucruri nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.
  Amin!
  Deci cum putem numii madulare in Trupul Sfant a Lui Hristos ,pe cei ce sunt dezbinati, in certuri ,in neintelegeri etc.,?!! sa avem grija sa nu ne ratacim .

  Dumnezeu sa isi adune Mireasa Lui in Trupul Lui Hristos , afara din toate confesiunile dezbinate si certate.
  Cand oceanele cumplit vuiesc ,eu Numai in Hristos ma odihnesc.
  Fiti binecuvantat si Bunul Dumnezeu sa va aduca la statura perfecta in Hristos.

  1. Draga sora Maranata
   Imi pare rau de experientele avute de tine, dar nu lasa aceste experiente neplacute,sa-ti influienteze negativ viitorul.
   God bless you and yours.
   mike

 14. Multumesc de incurajare ,fr.Mike ,eu nu am un viitor negativ dacac Il am pe Dumnezeu in viata mea ,ci cum v-am spus cea ce nu m-a omorat m-a facut mai puternica si cred in lucrarea Lui Dumnezeu pentru mine.Acum de curand am auzit iar vocea Domnului cand ma rugam,care mi-a spus „pregateste-te sa fi gata pentru haina alba”.Deci viitorul meu depinde de El.
  Rugati-va pentru cei care mi-au creat si imi creaza acest viitor negativ ,caci ma simt ca o trestie franta dar nu rupta ,de cei in care m-am increzut ,caci cat despre mine, eu voi ramane credincioasa Domnului meu pana la capat cu orice pret pe care trebuie sa il platesc pentru desavarsirea mea.
  Dumnezeu sa va binecuvanteze impreuna cu toata familia!

  1. Uite, fr Mike lasa printre rinduri sa se inteleaga faptul ca , atunci cind fratii sunt dezbinati, biblia ne spune ca nu este bine. Si ca sa nu ma las de acest dialog frumos, iaca vin si eu cu o idee inspirata de completarea fr Mike.
   Daca spui ca sunteti mai multi frati care ati avut acelasi mesaj de la Domnul ca sa iesiti din rindul celor cum tu zici „fatarnici”, de ce nu faceti voi o adunare de sfinti? Daca este intr-adevar de la Domnul, veti avea propasire si biruinta, daca nu…mare grija cine a soptit ca sa nu mai mergeti la adunare. E su acesta un gind, tu stii mai bine ce si cum se petrec lucrurile in ograda voastra. Insa repet, de voie ,de nevoie zic iar ca este biblic sa nu parasim adunarile.Si ma gindesc ca atunci cind in adunari sunt probleme, atunci este mai mare nevoie de sfintii ce se tin tai in credinta, atunci este nevoie mare de a se sta in spartura.In conditiile in care oile se imprastie, victoria este a lui satana, ori cuvintul chiar si pentru aceste lupte ne spune sa ne impotrivim cu tarie si el va fugi. Fuga lui va fi linistea si pacea adunarii, nu crezi?
   Tare as vrea sa intelegi o „ilustrata”, eu folosind de regula experienta din trecutul meu,asa ca ia sa vezi: pe vremea socialismului ( habar nu au cei ce spun ca am avut comunism, acesta a fost un vis al cuiva) se cerea ca autobazele de transport sa faca economie de motorina.Si , ca directorii sa poata raporta economii cit mai mari, tineau in parc oprite sute de masini.Ei , eu vin si zic , nu cu masinile oprite sa se faca economie ci cu ele in mers, lucrind. Iar acuma paralela cu viata noastra de crestini. Nu stind izolati ca pustnicii il vom sluji pe Domnul Isus ci luptindu-ne si marturisindu-L in mijlocul celor ce au nevoie de aceasta.Lupta trebuie data ori daca stam izolati cu cine ne luptam? In cel mai bun caz cu noi insine, buna si asta, dar…parca am fost chemati …pina la marginile pamintului.
   Si ar mai fi un aspect . Ce s-ar intimpla daca ai auzi raspicat faptul ca tocmai acolo in acea adunare cu probleme esti chemata …duci steagul ? N-ai fi prima femeie folosita de Domnul Isus si te asigur ca nici ultima. Inca este de truda pentru crediciosii adevarati, Domnul sa te intareasca si sa te binecuvinteze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s