CINE ȘI CUM A CÂȘTIGAT ALEGERILE ÎN ROMÂNIA?

        Singurul care era cât pe ce să răspundă „corect” la această întrebare, a fost vicepremierul Dragnea. De fapt el a spus, că Dumnezeu le-a pierdut și a zis: „Ce să fac eu, fiindcă nu dețin puteri mistice.”  Încerc să explic așa după cum eu înțeleg, ce a spus de fapt domnul Dragnea.
       Dacă urmărim explicațiile jurnaliștilor și comentatorilor de pe la toate televiziunile, dar și din presa scrisă, ne dăm seama că toți au fost surprinși, iar unii de-a dreptul bulversați de ceea ce s-a întâmplat la alegerile de duminică.
DSC02336-300x225
       Ei bine, cu riscul de a fi catalogat simplistic, o să îmi exprim și eu părerea. Pentru cititorii Bibliei, lucrurile stau destul de simplu. Dacă citiți despre poporul lui Israel (poporul ales de Dumnezeu), vom vedea că de fiecare dată când păcătuiau și făceau ce este rău înaintea lui Dumnezeu, El le trimitea un conducător rău, pentru a-i pedepsi. Dar când se smereau și strigau către Dumnezeu, atunci le era trimis un conducător bun, prin care Dumnezeu îi binecuvânta. Ei bine, eu cred că acesta este fenomenul care s-a întâmplat în România, duminică.
       Dumnezeu s-a uitat la plânsul și smerenia celor mai mulți români din tot acest timp de 25 de ani și s-a îndurat de acest popor atât de oropsit. Ținând cont de faptul că Biserica Ortodoxă numără aproximativ 88% din populația țării, apoi ținând cont  și de faptul că liderii Bisericii ortodoxe (ba mai mult și unii „evanghelici” ), i-au îndemnat pe toți ortodocșii să voteze cu un așa zis ortodox, era imposibil ca un evanghelic, și din afara Bucureștiului, să câștige.
        Dar Dumnezeu care controlează istoria, a văzut durerea poporului român și împotriva oricărei logici, a ascultat plânsul și durerea neamului românesc și așa cum spunea Dragnea, Dumnezeu a pierdut alegerile – pentru cei din gașca lui Dragnea – dar le-a câștigat pentru cei smeriți și îndurerați din România. Apoi să nu uităm afirmația domnului (încă) prim-ministru Ponta, la prezentarea situației economice la zi, chiar cu o zi înainte de alegeri (ce coincidență): „DUMNEZEU ȚINE CU CEI BUNI” – Domnule ponta, Dumnezeu a ținut cu cei buni, duminică. Dumnezeu, prin influența pe care la un moment dat poate să și-o exercite asupra oricărei ființe omenești, a vorbit la peste 6.000.000 de cetățeni români, să voteze împotriva tuturor neregulilor folosite în ultimii 25 de ani. Slăvit fie Dumnezeu. Pentru cel puțin o zi, creștinii cu frică de Dumnezeu din România, au uitat de apartenența religioasă și politică și au ascultat de o singură voce, vocea lui Dumnezeu, care abia a așteptat să găsească destui oameni buni în această țară românească, pentru a putea interveni. Sunt mulțumitor pentru toți cei ce s-au lăsat conduși de o influență divină, măcar pentru 24 de ore.
        Dar speranțele mele sunt că va fi mai mult de atât. Cred că este clar acum pentru toți românii, faptul că orice criză (economică, financiară, politică, etc.) începe de la depărtarea noastră de Dumnezeu și de fapt asta înseamnă CRIZĂ SPIRITUALĂ, din cauza căreia vin toate relele peste orice popor fără Dumnezeu. Nu înseamnă că dacă vorbești ca un creștin, dar trăiești ca un tiran, prin vorbele tale păcălești pe Dumnezeu.
        Dumnezeu a pus capăt unui regim de corupți și a spus, DESTUL. Destul cu corupția, destul cu minciuna, destul cu asuprirea altora, destul, destul, destul. Destul v-ați bătut joc de ce este sfânt și moral, fără să vă gândiți la nimeni, doar la voi și la ai voștri.
        Mai vreau să scot în evidență încă un lucru. De această dată, alegerile au fost câștigate de către populația care locuiește în România, cu toate că cei din diaspora au provocat, și au făcut alegerile dramatice. Împreună am făcut un lucru foarte bun pentru România, dar creditul i-L datorăm doar lui Dumnezeu, care ne-a unit împreună pentru binele și viitorul neamului nostru.
        Doresc să mulțumesc tuturor slujitorilor (Ghiță Rițișan, Iosif Țon, Vasilică Croitoru, Florin Ianovici, Vladimir Pustan, Emanuel Contac, Oli Oniga și alții) care au riscat într-un fel și au ieșit în față cu tot felul de mesaje ajutătoare și încurajatoare pentru a scoate oamenii din casă, cu riscul de a fi catalogați „firești” de către cei „spirituali”. Să nu uităm că noi întotdeauna avem o parte (chiar dacă infimă) în mai toate lucrurile care le face Dumnezeu pe mapamond. În cazul de față, cel mai mic lucru pe care l-am putut face, a fost să mergem la vot. Dar unii au făcut mult mai mult. Dumnezeu să le răsplătească efortul.
        Se pare că Dumnezeu de data aceasta s-a folosit de cei mai puțin duhovnicești pentru a-și duce la îndeplinire un astfel de plan binecuvântat pentru țara noastră. Mulțumesc din toată inima lui Dumnezeu pentru toți cei care ați votat, Domnul să vă răsplătească.
        În mod deosebit mulțumesc tuturor celor care nu au putut vota, dar au călătorit și au stat la cozi interminabile pentru acest lucru. Sunt convins că răsplata o aveți la fel ca și noi cei care am votat, fără prea mari cheltuieli sau eforturi.
GOD BLESS YOU ALL!
Cu multă dragoste și prețuire față de neamul meu,
Mike Olari
      În continuare, doresc să vă las să citiți un interviu primit din partea ziaristului din Arizona, Octavian Curpas, care a intervievat doi pastori ai unei biserici Luterane, biserică de unde își are rădăcinile și noul președinte al României. De fapt pentru cei care l-ați cunoscut sau ați auzit de pastorul Richard Wrumbrand (omul care a petrecut în pușcăriile românești 14 ani din viață) și a câștigat locul I la concursul care a fost ținut cu câțiva ani în urmă, „CEL MAI DE IMPACT ROMÂN AL SECOLULUI 21”, el fiind unul dintre puținii pastori evanghelici, care a fost acceptat de către toate denominațiunile creștine, el fiind la rândul lui tot evanghelic Luteran.

Luteranii predică Biblia în Surprise, Arizona

Biserica Luterană Evanghelică în Arizona

Peste 300 de oameni noi vizitează în fiecare an Biserica Luterană Evanghelică „Păstorul din Vale”, Surprise. Uneori vizitatorii întreabă: “Sunteţi la fel ca şi celelalte Biserici Luterane din Surprise sau Phoenix?”

Pastorul John Sprain slujeşte Biserica „Păstorul din Vale” de 11 ani. El, ca răspuns la întrebarea de mai sus, spune că nu toate bisericile Luterane sunt la fel. În prezent, în SUA, sunt 3 ramuri ale bisericii Luterane: Biserica Luterană Evanghelică din America (ELCA), fiind cea mai mare, urmată de Biserica Luterană Sinodul Missouri (LCMS), apoi cea mai mică este Sinodul Evanghelic Luteran din Wisconsin (WELS). Biserica „Păstorul din Vale” este parte a acestei ramuri. Diferenţa dintre aceste trei ramuri este credinţa în Biblie. Sinodul Evanghelic Luteran din Wisconsin mărturiseşte că întreaga Biblie este cuvântul insuflat de Dumnezeu, fără cusur. Împărtăşesc aceeaşi mărturisire de credinţă cu a lui Martin Luther, reformatorul german. Biblia ne învaţă că toţi oamenii sunt păcătoşi şi merită pedeapsa lui Dumnezeu. Cu toate acestea, Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos, născut din fecioara Maria, a venit să trăiască o viaţă de dreptate şi să moară nevinovat, pentru păcatele noastre. El a înviat din morţi şi toţi aceia care cred în El primesc iertarea de păcate şi viaţa veşnică. Martin Luther a fost puternic încurajat de pasajul scris de Pavel către Romani (1:17), “…cel neprihănit va trăi prin credinţă.” Pastorii luterani, îi invită pe toţi cei ce sunt interesaţi de a învăţa cât mai multe din Biblie, să ni se alăture la Biserica “Păstorul din Vale”, din Surprise. Locaţia bisericii este următoarea: 14650 W. Bell Road, Surprise. Serviciile de Laudă şi Închinare încep la 8:30 şi 11:00 a.m. Duminica. Deasemenea este o slujbă de Laudă şi închinare Sâmbăta, la ora 6:00 p.m. Şcoala duminicală pentru copii începe la ora 09:40 a.m., Duminica. Sunt câteva grupuri care se întâlnesc pentru studiu biblic şi Duminica, dar şi în timpul săptămânii.

Biserica “Păstorul din Vale” a luat fiinţă în anul 1997 dintr-un grup de 30 de oameni, care au dorit să răspândească vestea bună a Evangheliei, în Surprise. Astăzi, Biserica se bucură de binecuvântarea de a avea peste 200 de membri care îl laudă împreună pe Dumnezeu, împlinind Biblia, botezându-se în apă şi luând parte la Cina Domnului. Fraţii se bucură deasemnea de diverse activităţi pe tot parcursul anului. Datorită creşterii congregaţiei şi a oportunităţilor de a ajuta oamenii, în 2007 a fost chemat pastorul Kirby Spevacek, ca să ajute în slujire. El a slujit în lucrări din toată lumea. A fost misionar în Africa, Bulgaria şi Rezervatia Indienilor Apasi din Arizona. În călătoriile lui a vizitat şi România.

Octavian D. Curpas

Surprise, Arizona.

TEXTUL ÎN ORIGINAL ȘI DOAR ÎN ENGLEZĂ, PENTRU ACEST INTERVIU ÎL GĂSIȚI APASÂND AICI

18 comentarii

  1. Ca lui Ton i -sa cerut de la „mai marii lui ” care-l dirijeaza in diaspora ce si cum sa faca, am inteles. Ceea ce nu inteleg este cine-l il tine de lant pe Ritisan ca tot la externe parca este si el „acoperit”?
   In colo toata stima si mindria profesionistilor de la dezinformare, care , din motive numai de ei stiute , au stiu (normal ca este meseria lor sa stie) cum trebuie manipulata diaspora. Exercitiul lor demonstreaza ca atunci cind este nevoie, ei pot.
   Cit despre proprietarul blogului, care a acceptat asa instantaneu si dintr-o data sa sustina o asemenea tema (necrestina), vorba Mosului meu drag, numai timpul si rabdarea ne vor oferi raspunsul. Problema pare a fi bine pusa, deranjeaza doar rivna ,vehementa si insistenta, Doamne fa ca poporul meu „sa traiti bine”!
   De remarcat un aspect. Inca nu este „uns” in fotoliu si deja da „indicatiili” pentru parlament, justitie si celelalte „garantii” ale democratiei. Cit despre „vom prelua puterea” pe mine ma trec fiori reci.De ce trebuie preluata puterea de la cetateni? Nu aceasta a fost greseala 24 de ani? Nu a fosst batjocorit destul neamul meu indiferent daca a fost dreapta sau stinga la putere?
   Iar crestinii se alatura si se amesteca in aceasta tarita fara nici o teama.De ce Doamne ingadui asa ceva?
   Fiti binecuvintati.

   1. Mike, nu te grabi, nu am nici o legatura cu „rosii”, nu le stiu chiar pe toate, ca si altii, dar eu am afirmat si ramin la ceea ce am spus:
    – atita timp cit dintre doi tilhari poate alege numai Domnul Isus, am spus ca nu e treba crestinilor sa faca politica;
    – Ton si Ritisan …si multi altii, nu justifica destul de bine acoperit „solicitarea ” lor
    – Ai vreo explicatie la faptul ca romanii sunt 85% ortodocsi,ca seful Daniel este rosu?
    – uite monstre de comportare din primele „ore” pina nu este „uns”! Macar ca este evanghelic, referitor la credinta tace ca porcul in cucuruz, nu marturiseste nimic din ce ar trebui sa marturiseasca un botezat nou-testamental. Apoi, care respect pentru separatia puterilor in stat? Care respect pentru parlament si justitie? Care PRELUARE DE PUTERE? Care 2015 or 2016? CU ACESTE ALEGERI IN FORMA LOR FINALA nu sa schimbat nimic decit PERSOANELE DE LA BUTOANE si interesele lor. Ailalti aveau si ei faliti lor, doar ca „rosii” asa cum spui. Stii tu vorba braileanului: om vedea!
    In nici un fel de conditie nu fac si NU VOI FACE politica. Doar politica bibliei care este TOTAL ( si la infinit) opozita politicii lumii si partidelor lor.
    Ceea ce am vazut acuma pe blogul tau, este scoala ce ne-o face Dumnezeu referitor la a intelege ISPITA! Citi crezi ca au trecut examenul acesta ? Si de data aceasta ispita nu era ceva ce facea parte din „lucrurile personale” necesare credintei! NU!!!Daca cineva avea calauzirea Duhului Sfint putea sa se manifeste la vot si fara a „fi dus de mina”.Pericolul mare este ca nu cumva un orb sa fi calauzit alt orb.
    Ai putina rabdare cu mine, nu ma cataloga fara temei si….rabdarea ne va aduce si …clarificarea . Nu sunt fan al nimanui, sunt un simplu si hotarit crestin APOSTOLIC!
    Ramin la parerea ca blogul nu trebuia amestecat in aceasta poveste. Personal daca ma intrebi, eu dadeam girul meu , cu o jumatate de gura, Elenei Udrea, dar n-a fost in finala! Singura teama fireasca pe care o am la aceasta ora o am pentru instabilitate, dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate. TOATE acestea nu inseamna mai bine si confort pentru poporul meu, ci tocmai invers. Saracii platesc luxul .
    Sa auzim numai de bine.

   2. Tristare, nu stiu cine e mai vandut dintre noi doi…
    oricand iti pot proba ca NU SUNT OMUL NIMANUI!
    vrei sa ma crezi, bine….nu, iar bine…
    sar peste faptul ca am studiat si studiez istoria, dar am vrut sa semnalez si sa rectific anumite „derapaje”… clasa politica corputa nu a disparut, chiar daca a fost ales Iohannis… despre el, Domnul stie daca e crestin adevarat si sincer…sa dea Domnul sa fie asa… eu nu contest si nu judec, doar am dat niste inf pe care le-am gasit in legatura cu masoneria..sper sa nu aibe legaturi cu ea…
    pe de alta parte, din pacate, daca casti ochii bine, ai s avezi ca se fac jocuri politice, ca coruptii din spatele lui (gen Blaga si Videanu) sa confiste „votul popular anti-coruptie”.. acum toti is mierosi, isi dau mana, dar sper ca Iohannis sa se debaraseze de ei..atat!!!!..
    deci, clasa politica corupta NU A DISPARUT! asta e crudul adevar!
    daca spun asta, inseamna ca sunt omul cuiva?
    sa te mustre Domnul ptr noroiul ce-l arunci spre mine, fara sa ma cunosti!
    oameni ca tine nu merita ce s-a intamplat duminiac!

   3. Tim, nu stiu de unde faci legatura cu afirmatiile mele , nu am nici o atutudine la spusele tale de mult. Eu nu vorbesc de persoane, nu apreciez personal pe nimeni. La modul general am spus ca cei doi candidati, in ce ma priveste nu au valoarea necesara functiei niciunul.In planul doi spuneam ca noi crestinii nu putem face partizanat politic pe fata, nu putem sa JUDECAM afisindu-ne parerile in scris , nici macar verbal. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa votam.
    Nu stiu de unde s-a strecurat ideea ca as fi de partea cuiva.Doar Mike vede asemenea lucruri, desi eu , personal de ceva ani buni de tot am parasit acea barca ce nu-si mai gaseste cirma si drumul.Am decis aceasta cu 17 ani in urma.E mult, e putin, doar Domnul cunoaste lucrurile. Voi chiar nu vedeti ca Romania mai este tara numai prin mila lui Dumnezeu?
    Am un regret sincer cu referire la linistea mea din vremea de dupa ce am parasit sandramaua si viata ce o duce poporul meu. Acest punct ar trebui sa te lamureasca si pe tine si pe Mike, dar… asta este.
    Singurul lucru pe care mi-l doresc , este sa nu ma intorc de unde Dumnezeu m-a scapat.Si imi este tot mai greu pentru ca cei din jurul meu preseaza tot mai mult in aceasta directie. Asta da ajutor fratesc
    Iar felul tau de comentare ce pune accent pe atacul personal este demn de altii.Eu nu
    Fiti binecuvintati.

   4. Mike, pentru ca te iubesc , iaca sa vezi si tu un alt mod de gindire decit cel impus de tine .Merita sa crezi ca nu am influentat nimic.Doar este citat, nu? Si este de astazi, 21.nov. iar eu scriam aceste aspecte cu vreo doua zile in urma.Coincidenta?Poate, dar e totusi prea mare. Iata ceva ce nu are autor roman, deci poate fi socotit impartial:

    „”În locul dezbaterilor, conducerea ostilităților a fost preluată pe nesimțite, de VIP-urile așa numitelor aparate de transmitere, considerate neoficial drept ”a patra putere în stat”. Adică de instituțiile media private, aservite unuia sau altuia dintre cei doi candidați. Populația României neînțelegînd de fapt că aceste instituții profită că dețin monopolul de transmitere către electorat a legitimității și a autorităţii candidatului dorit doar de ele. sincronizîndu-se magistral cu diversiunile create de profesioniști la votul din diaspora, acea parte a presei susținătoare a lui Iohannis a surclasat-o net pe cea aservită lui Ponta, prin tupeul de a-și lua cu de la sine putere, dreptul de a legitima o diversiune. Pe care a prezentat-o ca fiind un act de patriotism autentic. Uzînd din plin de procedee agresive de generare a unei indignări fără suport real. Cu scopul de a induce electoratului din țară o stare de nervozitate în turul doi al alegerilor prezidențiale, menită să-l facă să reacționeze la urne emoțional și nu rațional. Și spre surprinderea celor care credeau că diversiunea din decembrie 1989 nu mai e posibilă, iată că ea a fost re-editată în 2014. Ca o concluzie, cîțiva patroni media sunt cei care controlează total electoratul din România. Afișînd o falsă conştiinţă imparțială, care ascunde scopurile reale și apartenenţa la aceași clasă de parveniți ca și baronii formațiunilor politice aflați în spatele candidatului marionetă la președinție, pe care-i susțin”

    Iata o mica parte dintr-o „concluzie” inca provizorie, dar , emisa nu de amatori ca noi, ci de cei ce „asta le este meseria”. Intelegi tu acuma de ce spuneam eu ca nu poate fi implicat crestinul in politica? Pacat de murdaria adusa pe blog.Banuiesc ca poate ti-ar place sa stii si alte „pareri” dar cu rabdare ca ele vor apare si public, cred eu. Si ma bucur de aceste „concluzii” pentru ca sa vada si Deliu ca poti citi si „altceva” decit a3.
    Fii binecuvintat.

 1. Klaus Iohannis va avea de infruntat atacuri sub centura din partea multor extremisti nationalisti si religiosi, el fiind primul presedinte protestant. Vazand ura cu care a fost tratata aceasta problema in Campania electorala, ma astept ca de acum atacurile sa vina sub alta forma. Ii vor cauta nod in papura. Cel putin noi, crestinii, ar trebui sa fim mai atenti la criticile care i se vor adduce, pt ca va spun de acum, nu toate vor fi legitime. Primarul Craiovei si vicepresedinte PSD, Olguta Vasilescu, deja spune in mod ironic ca asteapta investitorii. asa cum a promis Iohannis.

  http://www.gandul.info/politica/olguta-vasilescu-asteptam-diaspora-acasa-dupa-ce-si-a-luat-tara-inapoi-le-pun-la-dispozitie-teren-13578359

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18587613-olguta-vasilescu-asteptam-diaspora-acasa-dupa-luat-tara-inapoi-pun-dispozitie-teren.htm

  Investitorii straini si romanii din diaspora se vor intoarce in Romania abia dupa ce marii corupti (multi dintre ei lideri PSD-isti) din Romania vor fi pusi acolo unde le este locul: dupa gratii. Abia atunci ne vom intoarce in tara, stimata doamna Vasilescu! Dupa modul in care vad ca se raporteaza acesti PSD-isti la chestiunea cu investitorii sesizez o tendinta de-a face tot posibilul sa indeparteze investitorii de tara, doar ca sa-i reproseze lui Iohannis ca nu si-a respectat promisiunea, Pentru conformitate va prezint aici o realitate cat se poate de evidenta

  Cum arată „mândrul român” care a pus ştampila pe Victor Ponta?

  Premierul Victor Ponta a fost votat la alegerile prezidenţiale cu precădere de românii care au cel mult opt clase, trăiesc în mediul rural şi au peste 61 de ani, potrivit analizei CURS – AVANGARDE, realizată în ziua votului.

  http://www.gandul.info/politica/cum-arata-mandrul-roman-care-a-pus-stampila-pe-victor-ponta-13597875

  Cei mai multi romani cu peste 8 clase, sub 61 de ani si care traiesc in mediul urban, l-au votat pe Klaus Iohannis. Desigur, victoria nu este inca obtinuta dar stim un lucru: Romania e pe drumul cel bun, drum cu multe bariere PSD-iste, cripto-comuniste, care vor cauta sa-l atace pe acest presedinte in fel si chip. Este important ca toti reporterii, jurnalistii, bloggerii, sa fie atenti la jocurile politice si sa le demaste, pt a nu permite mafiei comuniste sa puna piedici reformei, fabricand tot felul de acuzatii la adresa lui Iohannis. Repet, exista o ura evidenta din partea unor conationali pt ca noul presedinte nu e de origine romana si nu e nici ortodox.

  http://armoniamagazineusa.com/2014/11/18/respectati-dreptul-presedintelui-la-credinta-proprie/

  In concluzie, roadele le vom vedea doar daca poporul roman va fi alert. Sa nu credeti ca ciuma rosie va sta linistita. Ponta a spus clar: „sa tacem pentru o vreme”. Ce credeti ca fac in aceasta perioada, daca nu speculeaza greseli la noul presedinte si fabrica acuzatii cu care vor lovi sub centura? Am vazut toata Campania mizerabila de la „Latrina 3” si ne-am dat seama de ce sunt in stare.

 2. Articolul in care sefii PSD ridiculizeaza ideea cu „aducerea de investitori” se afla aici:

  http://adevarul.ro/news/politica/alegeri-prezidentiale-2014-arogantele-baronilor-psd-desteptii-romanii-l-au-votat-iohannis-manelisti-cocalari-manipulati-facebook-cei-diaspora-aduca-investitori-1_546b38ec0d133766a800afc3/index.html

  Repet, nivelul de incredere a investitorilor va creste semnificativ dupa condamnarea unui numar insemnat de lideri politici certati cu legea, dintre care cei mai multi sunt din partidul domniilor lor (a celor care ranjesc in poza de la linkul de mai sus).

 3. Tristare, prea te uiti la Antene si uiti cine sta in spatele acelor dezinformatori. Irakienii au spus: de ce se amesteca americanii la noi sa ne scape de Hussein? Aici problema e ca.Iohannis si a dat cu parerea ca om.politic ce asteapta el de la parlament. Nu au fost Ordine. Doar Antenele si Jurnalul National au rastalmacit spusele lui pt ca pt ei doar ce zice Ponta e sacru. Mai arunca si tu o privire in presa libera, cum ar fi: Gandul.info , adevarul.ro, hotnews.ro, revista22.ro. Antenele si Jurnalul sunt dirijate de moguli puscariabili. E hilar cum tu ca si crestin nu vezi diferenta intre.Ponta si Iohannis sau intre Obama si Romney. Daca niciunul nu e perfect, nu inseamna ca e totuna cu cine votezi, ca „oricum nu sunt sfinti niciunul”. Daca Iohannis cere aplicarea legii si ridicarea imunitatii unor parlamentari, nu inseamna ca ne intoarcem la comunism. Ca nu.ii va aresta toti hotii odata nu insramna ca demersul sau nu e bun.

  1. Deliu, vad lucrurile exact asa cum sunt. I-am scris si lui Tim, voi deduceti un pic gresit situatia mea. Am parasit barca numita Romania de multi ,multi ani in urma. Nu ma afecteaza ABSOLUT cu nimic in traiul meu nenorocirile de acolo.Doar ca sunt nemultumit pentru cei ai mei care trebuie sa suporte acele potlogarii si faptul ca sunt obligat sa am grija materiala in mare parte a lor si nu numai ..
   Nu am cu nici o persoana nimic, nu simpt afinitati politice cu niciunul din cei din tabloul politic actuaal romanesc. Singura problema a fost cind mi-a afectat pensia, cind am fost lezat intr-un drept pe care l-am avut in contract semnat inainte de 1970 si incheiat in 2000. Eu mi-am achitat obligatiile, deci pensia mea era CUVENITA si consfintita prin contract. Cum si-au permis sa se atinga de ea prin abuzul lor personal. Nimic altceva legat de cele afirmaate ca au as simti cu cineva din politica. Noi crestinii, dupa biblie trebuie sa simtim cu …. in nici un caz ologarhii si politicienii. Din acest motiv ii spuneam lui Mike faptul ca si-a bagat dracul coada e acest blog.
   Cit despre presa, fii sigur ca o urmaresc si am motive , altele decit niste politruci care se bat pe un ciolan. In gindireaa mea actuala viata are alte conotatii.
   De acord cu tine la descrierea societatii , ca dovada si cei peste vreo 15 mii de medici din diaspora, ca doar n-au plecat de nebuni prin lume.
   As avea o rugaminte, atunci cind vreti sa exprimati idei, nu le atasati la persoane pentru ca se transforma in judecati, lasati comentariile ca ceva ce va apartine si atunci dialogul nu va putea aduce nici o suparare.Fiecare sa ramina responsabil in dreptul lui.
   Cred ca noi nu avem de impartit nimic nici intre noi si nici cu altii.
   Har si pace.

 4. Tristarule , solicita o copie (foto)a fetei dosarului pe care a afirmat ca a fost scris de Secure-tate „- dusman al sociertatii- ori . . . „poate”si „-dusman la poporului-” . Daca o vei vedea , vom crede impreuna intr’o stransa simbioza, ca si mersul pe apa este o minora demonstratie de credinta !. (sa nu mai pomenim de trecerea Dunarii si. . . intoarcerea sub comunism, inainte de 1989, in tara ,urmata strans de mutarea „muntelui” in mijlocul marii !) http://www.ziare.com/international/cia/dezinformarea-lui-pacepa-onorata-in-sua-cu-un-premiu-telly-video-1299336
  sincerely, al tau Mos’ Indy !

  1. Mosule, nu mai cer nimic de la nimeni.In primul rind ca de unde nu este nici Dumnezeu nu cere, apoi ar ma fi ceva. Nici eu nu vreau sa-mi stric linistea si nici el nu poate duce ori cel putin nu poate sa inteleaga, dar, fi sigur ca stie ce putem sti . N-ai de unde sti cind lumina va scoate la iveala mult mai mult decit ne convine sau credem noi despre noi. Macar in aceasta forma daca ne-am teme de Dumnezeu si ar fi un cistig.
   Si sa-ti dau si o veste buna Mosule: Dumnezeu este la cirma tuturor lucrurilor, mai putin la alegerile prin vot. Acolo, fiecare ….de a cui este! Iar dupa ce trece valul, trecem si noi la studiul biblic. Plin de noi, plini de …lucrul bine facut. Nimeni nu mai intelege ce inseamna „va urma”! Doar ca acesta face diferenta intre cele doua lumi, sinul lui Avram si dincolo de vale. Dincolo de vale, adica locul unde se voteaza.
   Fii binecuvintat Mosul meu drag.

 5. http://www.youtube.com/watch?v=SDA1gp_w3OA Ultimele convulsii ,ultimele spasme !. Ar fi bine pe aceasta cale ,sa’i sugeram lui „Alecu” din Baia Mare , strada Nicolaie Iorga ,no, 6 sa’si astearna pe raboj si memoriile din timpul cand „sursa”lui cu scris marunt scria marunt note informative la Abrud si Campeni si se dadea evreu pe la Rosia Montana, in familia Corches, Plesa si Furdui ; iar lui Alin Cristea, calare pe martoaga „Mahalalei Evanghelice” , ca in semn de protest „anti-negrutzo-ionescian” ,sa’si lipeasca crucea’n frunte , sa’si taie apostolic pletele, barba si unghiile ascute si bine lacuite cu oja pioseniei toniste !.Sa’si rada capul , sa’l unga cu untura „adevaratei credinte” tonistice ,insusita ca ghid O.N.T.si apoi la Oxford ! Ca doar la Petrosani a lustruit Alin „coada de topor ” si tot acolo a reusit sa’si complecteze vocabularul de miner turmentat , strgasnd „lozinci porcoase de subteran”si apoi indispensabile si utile „Mineriadei Evanghelice ” pornite impotriva lui Petrica Lasdcau, a „Vindecatorului ” si a „Patratosului” . . . In curnad pe U Tube , MIR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s