KLAUS JOHANNIS – CARACTER, PRINCIPII, MORALĂ, MODESTIE, DETERMINARE.

         Iohannis_CCR2Soția lui spunea: „Dacă îl vei cunoaște, cu siguranță îl vei iubi!”
                  Trebuie să spun că ceea ce a spus soția lui, este un mare adevăr. Am primit de la un prieten, un link, unde am putut asculta un interviu cu dânsul destul de recent și cu adevărat am rămas impresionat, să aflu că în România avem un astfel de om, care creștea și se forma în tăcere, pentru o zi în care România avea o nevoie acută de el. Duminica trecută, Dumnezeu și-a dus acest plan la îndeplinire.
                  Desigur,  cei cu afinitățile lor pentru timpurile trecute și care s-au obișnuit cu flerul imoral și corupt, de a trăi în aceasta țară, nu vor să audă aceste lucruri. Dar pentru noi, cei care ne-am despărțit de acel regim dictatorial, este o mare bucurie și o satisfacție.
                  După 14 ani de predare la catedră (ca profesor de fizică nucleară) și după alți 14 ani de administrator al orașului Sibiu, iată-l la cârma țării. După ce am ascultat acest interviu, sunt și mai convins că este omul de care România avea o nevoie acută, dar sunt convins și de faptul că el a fost ales de Dumnezeu, pentru timpuri ca acestea.
                 Dar vreau să vă las să vă convingeți singuri de acest adevăr.
Vizionare plăcută.
Mike Olari
 

15 comentarii

 1. O mare problema a crestinilor din zilele noastre si din toate timpurile,este,si a fost,devierea de la ADEVAR,lasindu-se atit de lesne angrenati de evenimente MOARTE,firesti ,zadarnicind si intirziind extinderea IMPARATIEI CERURILOR,necautind INTELEPCIUNEA care vine de SUS pentru intelegerea corecta a voii lui DUMNEZEU,prin CRUCEA LUI HRISTOS,singura TAINA prin care putem intelege NASTEREA DIN NOU,trecerea dincolo de VALE,in CANANUL CERESC,DUHOVNICESC.
  IMPARATIA este AICI si ACUM,si cine „da navala”,pune mina pe ea.
  Fiti binecuvintati.

 2. uite asa apar miturile..din dezinformari si confuzii..
  Iohannis NU A FOST profesor de fizica nucleara, ci doar de fizica (generala)..el a predat doar la liceu, iar fizica nucleara se pred in facultatea speciala de fizica nucleara (NU SE PREDA IN LICEU!!!)!
  Iohannis a facut facultatea de fizica din Cluj, sectia fizica atomica…(pentru ca a invatat bine, a intrat lejer la facultatea de Fizica din Cluj, la sectia de Fizica Atomica. A terminat printre primii, dar a refuzat un post la o Centrala Atomica si a ales sa fie profesor. de fizica la liceu…)
  poate nu stiti ce inseamna fizica nucleara…
  aveti grija la dezinformari, ca sa creati mituri si stirui false… iar eu nu mai suport superficialitatea si mistificarea!

 3. Cu siguranta nu este vorba de dezinformare. Mike este doar entuziast.Intradevar, D-l Johannis nu a fost professor de fizica nucleara dar a studiat fizica atomica si nucleara. Mi-as dori sa fiu la fel de entuziast ca prietenul meu Mike,dar hidra rosie are multe capete,unele chiar in „marele” PNL. Sunt putin sceptic ca va reusi D-l Johannis sa o invinga.Speranta ,insa, nu m-a parasit. Daca Dumnezeu are un plan pentru fiecare dintre noi,cu siguranta El are un plan si pentru natiuni. Glumind,mult trebuie sa fi cautat Dumnezeu printre romani……si pana la urma a gasit un neamt. Vom vedea ce va fi.

  1. Tema este ” puterea nucleara in actiunea eliberarii unui interlop de talia lui Basescu M. intr-o „justitie a lucrurlui bine facut”! In traducere libera, se poate exprima asa: pleaca ai nostrii, vin ai nostrii , noi raminem tot ca …fraerii! Adica buni platitori de taxe si impozite fara numar…fara numar…fara numar…Ca daca ieseau altfel socotelile, poate avema liber pe Voiculescu! (tot interlop si tot de aceasi talie)
   In concluzie nu tema este importanta ci cine beneficiaza de ea. Aceasta fiind dovada suprema a diferentelor dintre tema de doctorat, rintash si credinta. Nu prea sunt miscibile cu H2O (P) ( „P” fiind de la „ploaie”).

 4. Sotia lui Iohannis se pare ca este catolica. Dar nu conteaza asta. Am vazut multi catolici mult mai seriosi decat protestantii.

  http://armoniamagazineusa.com/2014/11/24/interviu-cu-preotul-kilian-dorr-al-bisericii-frecventate-de-presedintele-klaus-iohannis/

  Am un vecin medic, L.R., (Mike il stie) care a fost catolic si s-a botezat la penticostali. Cand l-a intrebat la catechizare ce anume are de marturisit, omul nu prea avea ce marturisi. Pastorul a trebuit sa ia poruncile pe rand, in final constatand ca omul le tinuse pe toate cu strictete. Amprenta catolica se resimte si acum in comportamentul si caracterul acestui om, pe a carui cuvant poti conta in orice circumstanta.

 5. Radu Banciu despre implicarea bisericii ortodoxe in campania electorala:

  Cu toata atitudinea discriminatoare a multor concetateni, Romania este o tara in care libertatea de expresie este garantata.

 6. Castigarea alegerilor de catre Klaus Iohannis nu a fost anticipat de niciun sondaj de opinie, de niciun exit poll, de nici o agentie guvernamentala… Toate il prefigurau ca invingator pe Victor Ponta.

  Rasturnarea de situatie in ceasul al 11-lea ramane un miracol. Radio UNISON are un sondaj de opinie pe site, sus in partea dreapta, cu intrebarea: L-a ajutat Dumnezeu pe Klaus Iohannis să ajungă presedinte sau nu?

  http://www.radiounison.ro/

  Multi sunt de parere ca aici a fost degetul lui Dumnezeu. Cum vor evolua lucrurile de acum incolo, depinde si de atitudinea noastra, a romanilor, care ne-am rugat pt aceste alegeri.
  Ne vom ruga in continuare pentru binele tarii?

 7. Am tot meditat daca se merita sau nu si…astazi am deliberat. Da, cititotrii blogului MERITA sa cunoasca si alte opinii ( rezultate din verificari nu din ginduri personale)
  Deci ramin la parerea ca un crestin adevarat nu se amesteca in politica, dar, ca sa fie mai lamurit pentru fr Mike si nu numai, hai sa vedem o mica imagine cu ce se ocupa MAI MARII CRESTINILOR EVANGHELICI din Romania ( e numai o parte din verificari jurnaalistice):

  „Aruncarea lui Werner Klaus Johannis catre Presedintia Romaniei reprezinta un plan bine stabilit, de sfartecare si ingenunchere a tarii noastre de catre masoneria germana. Evolutia lui Werner Klaus Johannis a fost din plin monitorizata de serviciile de informatii, insa acestea nu au spus niciodata ca prin acest sas masoneria germana isi propune sa influenteze si sa controleze principalele institutii de decizie nationale si internationale de la noi.

  Cele ce le veti citi in continuare au la baza un amplu documentar, efectuat pe baza tuturor investigatiilor efectuate pe tema de lagatura dintre Iohannis si masonerie, din mai multe surse, unele fiind investigatii proprii ale Ziuanews, in legatura cu Cancelaria Germaniei si cu legaturile dintre aceasta si PDL, publicate de ziarul nostru, ca si legaturile cu Forumul German, cu evanghelismul german, Fundatia Adenauer, Centrul Economic German. Alte texte apar pe Internet si sunt dezvaluiri ale Ziarului de Sibiu, altele apartin publicatiei Ziaristi Online, sau texte ale unor jurnalisti independenti ca Ovidiu Zara, sau Marius Sălăjean, dar si altii, lista investgatorilor acestui caz fiind destul de lunga.

  Ei bine, una dintre activitatile secrete ale masoneriei germane este dezagregarea teritoriala si economica a Romaniei, lucru care s-a vazut in ultimii 25 de ani. Dar haideti sa vedem legatura lui Werner Klaus Johannis cu masoneria germana. Dupa instalarea primarului sas Werner Klaus Johannis la carmuirea orasului Sibiu, masoneria germana a devenit tot mai virulenta, gasind in persoana primarului o adevarata coloana a V-a pentru promovarea intereselor de dominare si control.

  Johannis a fost sprijinit in activitatea sa de lideri si afaceristi de marca din Sibiu, care au capatat pozitii importante pe harta puterii fiind catalogati drept principalii „sateliti” ai Clubului Economic German. Printre acestia au aparut in centru atentiei masonilor si Steffan Mildner, coordonatorul biroului de consultanta romano-germana GTZ din Sibiu, al carui nume a fost conectat la ramificatiile afacerii retrocedarilor din centrul istoric al Sibiului catre Consistoriul Evanghelic German.

  Motivatia masonica a acestui gest o reprezinta faptul ca de numele GTZ se afla legat importanti finantatori care isi desfasoara activitatea in cadrul Ministerului Federal de Interne German, in interiorul caruia activeaza importanti lideri masonici in frunte cu Otto Schilly. Alaturi de acesta pe harta puterii masonice sibiene si-a facut incet loc Steffan Johannes Max Braune, numarul doi in cadrul Aliantei PNL-PD Sibiu si aflat in structura de conducere a Clubului Economic German. A fost propulsat in prim plan ca urmare a finantarilor masive acordate actualei puteri sibiene, prin verigile afacerii Titan Trade, precum si prin influentarea unor centre locale de putere, precum Consiliul Local, in presoana Otiliei Man.

  Cel mai recent membru al filierei germane il constituie Andreas Huber, care „pastoreste” afacerile reprezentantei germane Opel la Sibiu, si pe care Werner Klaus Johannis l-a cununat in cursul lunii august, creandu-i partie pentru a accede in cercul de elita al Clubului Economic German. Paradoxal este faptul ca cel care a netezit terenul pentru proliferarea masonilor germani mai sus mentionati in Sibiu nu este de origine germanica, ci este un roman: Crin Andanut, de profesie economist. Increngaturile propulsarii lui Crin Andanut ca si capat de pod al masoneriei de sorginte germanica se regaseste in anul 1993. Pe atunci cel in cauza era sef de cabinat la Fundatia Romano-Germana si avea in vizor ca in functia de director al institutiei mai sus mentionate sa fie promovat un om care sa faca jocurile masoneriei.

  Speculand o presupusa relatie de concubinaj intre directorul fundatiei din acel moment si secretara acestuia, Crin Andanut s-a trezit peste noapte in functia suprema de decizia a fundatiei mai sus mentionate. Pe aceasta cale, si-a castigat increderea masonilor si a dat frau liber patrunderii in Sibiu a masoneriei germane, facand interventii ca, prin influenta sa, pionul german GTZ sa aiba sediul in buricul orasului, pe strada Avram Iancu. Intalnirile masonilor germani au ajuns astfel sa aiba loc la ceas de taina in crama Mildcosib, care apartine aceluiasi Steffan Mildner de la GTZ si in cadrul careia isi expun ideile de sorginte masonica persoane precum: Werner Klaus Johannis si arhitectul sef Szabolts Guttmann.

  Susţinerea largă din partea partidelor politice pentru Klaus Iohannis se datorează faptului că este membru al Masoneriei. De fapt, asistăm la un război între Masonerie, ce suţine opoziţia şi pe primarul Sibiului pe de o parte, şi Traian Băsescu, omul fostei Securităţi, pe de altă parte. Klaus Iohannis nu este un sfânt paraşutat din Sibiu, ci un om implicat în afaceri locale şi transnaţionale sub oblăduirea unor personalităţi puternice ale masoneriei române.

  Nicolae Nan, Ioan Berghezan, Ioan Tuşinean sunt nume intrate în rândul masoneriei sibiene. „Frăţie” despre care mai toată lumea vorbeşte cu, cel mult, „am auzit că…” a împânzit mai toate mediile de conducere ale judeţului. Mai nou, la Sibiu a pătruns puternic şi masoneria germană – Andreas Huber şi Steffan Mildner sunt două exemple de acest fel.

  Primul nume apărut în urma investigaţiilor efectuate de Ziarul de Sibiu a fost cel al liderului politic, Nicolae Nan, care pe bună dreptate şi-a însuşit titulatura de „Naş” al lumii afacerilor sibiene şi care a intrat în vizorul masonilor în perioada 1990-1991, datorită potenţialului relaţional de care dispunea. Masoneria l-a luat în colimator nu pentru persoana sa, ci pentru lanţul de legături prin alianţă pe care le-a cultivat de-a lungul timpului. Filiera oamenilor pe care acesta i-a recomandat în masonerie este una vastă şi este fundamentată pe principiul puterii. Primul a fost Dan Nanu, consilier local, pe care „Naşul” Nicu Nan l-a cununat anterior, şi care a reprezentat un argument decisiv.

  În această direcţie, sprijinul acordat lui Dan Nanu a venit datorită faptului că fratele său, Florin Nanu, este procuror, iar tentaculele acestuia se întind până la instituţiile centrale ale magistraturii din Bucureşti. De asemenea, o altă susţinere a fraţilor Nanu pentru masonerie a venit din partea procurorului Silaghi, care a întărit recomandarea făcută de Nan. A doua proptea recomandată de Naşul Nan pentru masonerie este Ioan Tuşineanu de la SC Construcţii SA. A intrat în vizorul masonilor datorită faptului că a pornit de jos, de la mătură, ca simpul funcţionar în primărie, atrăgând atenţia asupra influenţei masive pe care acesta o exercita la nivelul judeţului, în cadrul afacerilor cu licitaţii.

  Senatorul Nicolae Neagu nu putea scăpa tentaculelor masonice, datorită faptului că, din 1990 încoace, el însuşi şi-a cultivat relaţia cu Naşul Nan prin afacerile derulate la nivelul judeţului, calul Troian fiind Metalcar SA, ale cărei afaceri au fost gestionate de acesta direct până în anul 2004 şi apoi din umbră, după ce acesta a devenit parlamentar de Sibiu. De menţionat faptul că senatorul Neagu a fost acceptat în ultimul val masonic de la Sibiu.

  Conexiunile masoneriei sibiene cuprind însă şi membrii ai fostului partid de guvernământ – Ioan Cindrea, omnipotentul politician al PSD, a ajuns în vizorul masoneriei încă din vremea în care organizaţia judeţeană a acestui partid era condusă de controversatul Francisc Tobă, care a avut un rol aparte în timpul evenimentelor din decembrie 1989, de la Sibiu. După momentul postrevoluţionar, începătorul Ioan Cindrea în ale politicii nu s-a expus în primul plan al politicii sibiene, ci a ştiut să stea în umbra lui Tobă, dar având totuşi abilitatea de a-şi dezvolta relaţii la Bucureşti în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

  Acesta a fost momentul culminant al carierei politice a lui Ioan Cindrea care a atras atanţia liderilor masonici actuali, fiind catalogat dreptul unul dintre cei care au ajuns să stăpânească şi să folosească arsenalul de semne şi ritualuri masonice în cadrul întâlnirilor. Constantin Morar, fost preşedinte al Consililui Judeţean Sibiu a ajuns ţinta masonilor datorită faptului că era caracterizat un fidel susţinător al principiilor masonice, printre care dirijarea intereselor judeţului către aceste cauze masonice – atragerea investitorilor din străinătate, investiţii în domenii preferenţiale care să aducă profit imediat – au constituit punctul major.

  Un alt nume impus în galeria masonilor locali este Ioan Beghezan, procuror-inspector în cadrul Curţii de Apel Alba. În perioada în care acesta a ajuns în atenţia masonilor, Ioan Beghezan îşi căpătase deja reputaţia unui om care şi-a demonstrat capabilitatea de a-şi întinde tentaculele până la instituţiile decizionale de la Bucureşti, printre care cele cu puterea cea mai mare erau: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi chiar instituţia Procurorului General al României.

  Aceleaşi relaţii de rudenie prin alianţă s-au făcut cunoscute şi în cazul procurorului Ioan Beghezan în cadrul masoneriei, acesta recomandându-l pe procurorul Mănicuţ, originar din Poiana Sibiului, datorită potenţialului financiar pe care îl avea acesta. La rândul lui, procurorul Mânicuţ se află în relaţii apropiate cu Ioan Ghişe, actualul proprietar al lanţului de afaceri Ana Oil, care şi-a întins plapuma afacerilor peste zone importante de afaceri din Sibiu şi Mureş. Element notabil, procurorul Berghezan este naşul procurorului Mănicuţ, ca şi în cazul lui Nan, relaţia de rudenie prin alianţă având o pondere importantă pentru segmentul masonic.

  Întâlnirile masonilor germani au ajuns astfel să aibă loc la ceas de taină în crama Mildcosib, care aparţine aceluiaşi Steffan Mildner de la GTZ şi în cadrul căreia îşi expun ideile de sorginte masonică persoane precum: Klaus Johannis şi arhitectul şef Szabolts Guttmann. Acesta din urmă a ajuns să atragă atenţia masonilor ca urmare a faptului că soţia sa, având o funcţie ascunsă în cadrul firmei Arhigraf, care aparţine arhitectului Valeriu Grigorov, a ajuns să aibă în anul 2004, un profit de peste 1 miliard de lei.

  Anterior, Mildner a ţinut să precizeze destinaţia clară a afacerii Mildcosib. „Societatea MILDCOSIB este afacerea mea personală care nu are nici o legătură cu proiectul GTZ. Este vorba de o societate cu profil vinicol, iar orice profit obţinut din aceasta este folosit pentru derularea unor proiecte sociale.Milcosib nu are nici un rol comercial în proiectul GTZ. Pentru o perioadă scurtă de timp de circa doi ani a existat o implicare a Mildcosib pentru proiectul privind contractatele manageriale cu experţi locali. Acesta a fost un sprijin total ne-economic astfel încât sumele plătite au fost una câte una rambursate către GTZ. Nu a existat nici un cent de profit. Cu alte cuvinte nu am un al doilea venit rezultat din derularea afacerilor MILDCOSIB”.

  „Organigrama” de funcţionare a masoneriei reprezintă un aspect ascuns ochiului public, asupra căruia vom insista în cele ce urmează. Structura de putere a masonilor se bazează pe ranguri ierarhizate, în care membrul situat la un anumit nivel ierarhic nu-şi cunoaşte decât şeful de pe nivelul imediat superior, în genere acesta fiind cel care l-a recomandat şi susţinut pentru a accede în masonerie.

  Înainte de a fi propulsat în structurile masonice, persoana respectivă se află în studiu pe o durată de cel puţin trei ani, timp în care sunt testate o serie de calităţi precum: potenţialul de putere al relaţiilor la vârf pe care le deţine, influenţarea deciziilor la nivel înalt prin funcţia pe care o are. Alături de acestea, sunt vizat şi anumite tare de personalitate, fiind luate în colimator persoanele avide de putere, dornice de funcţii şi poziţii sociale de conducere. După cei trei ani de supervizare a ucenicului,”protectorul” lansează verigii imediat superior propunerea de a accede în rândurile masoneriei, după care depune un jurământ de credinţă care să ateste în esenţă obedienţa faţă de principiile organizaţiei.

  Activitatea masonică la nivel global a ajuns să fie monitorizată de capii serviciilor secrete. În perioada în care Radu Timofte, actualul director al SRI, deţinea funcţia de vicepreşedinte al comisiei de apărare al Senatului, acesta a supervizat activitatea grupărilor masonice. De pe aceste poziţii, a dezvăluit că „masoneria îşi propune să influenţeze şi să controleze principalele instituţii de decizie naţionale şi internaţionale. Se vorbeşte tot mai des şi se scrie tot mai mult de faptul că această organizaţie are ca scop şi adesea chiar reuşeşte să deţină controlul în domeniu economic, politic, cultural şi mai nou militar. Nu cred că se ştie prea mult despre masonerie, aceasta fiind o organizaţie destul de complexă despre care nici măcar membrii supuşi nu ştiu acest lucru. Dacă se ştie câte ceva, se ştie din ceea ce s-a deconspirat până acum prin publicarea unor documente secrete (protocoale, scrisori). Aceste documente au fost receptate negativ de liderii masonici, deoarece ar fi fost de preferat ca cei care au vorbit să nu încalce jurământul, iar activităţile secrete să nu fie cunoscute decât de un grup foarte restrâns. Celorlalţi mai mici nu le sunt prezentate adevăratele intenţii ale masoneriei, acestea fiind simple unelte care doar cred sau îşi imaginează că ştiu câte ceva”.

  Scopul vizat de liderii masonici locali este unul singular şi poate fi sintetizat sub formula dominaţiei şi controlului „de cadavru” al centrelor decizionale, care s-au impus în domeniile menţionate. Arsenalul masonic utilizat este diversificat, de la relaţiile de rudenie prin alianţă şi până la încrengăturile conexiunilor de comandă şi control al instituţiilor care vizează subordonarea nucleelor de putere ale acestora. În colimator se află afacerişti notorii, politicieni de marcă şi justiţiabili care deţin pârghile deciziei.

  Primarul Klaus Johannis face el insusi parte din clubul Lions Sibiu si a fost chiar presedintele acestuia, intre anii 2004-2005. Din cele doua cluburi sibiene mai fac parte omul de afaceri Ilie Vonica, directorul DSP Ioan Manitiu, deputatul Mircea Cazan si sotia sa, Adriana, fostul rector al ULBS, Dumitru Ciocoi Pop, medicul pediatru Mihai Neamtu, patronul societatii Geiger – care a castigat multe dintre contractele cu primaria Sibiu – Gheorghe Geiger, fostul prefect Ilie Mitea, dar si actualul prefect, Constantin Trihenea, presedintele Consiliului Judetean, Martin Bottesch si multi alti oameni cu influenta in Sibiu.

  In continuare, prezentam, conform unei investigatii Ziuanews, legaturile PDL cu cancelaria lui Merkel, din care o sa rezulte foarte clar de ce a ajuns Klaus Iohannis varful de lance al aliantei PNL-PDL si de ce a fost propus la presedintia Romaniei. O sa regasiti nume foarte cunoscute, care au facut „suveica” pe la toate partidele.

  Noul Reich, alimentat financiar prin două fundații germane, s-a extins de-a lungul Europei, înrobind instituțiile naționale intereselor de partid, manipulând opinia publică și transformând contribuțiile europene în daruri portocalii, cu destinatari înregimentați politic. Cu toate că reprezintă o infracțiune la Legea partidelor politice, organizațiile străine au stimulat financiar puternic partidul lui Băsescu și politica democrată în România, inițiind apoi scenarii pseudopolitice de luptă pentru apărarea democrației, în scopul anihilării socialiștilor aflați, în prezent, în aproape toată Europa, în opoziție.

  ZIUAnews vă arată o schemă incredibilă, care demonstrează că cei mai mulți dintre membrii de bază ai PDL sunt conectaţi la banii şi relaţiile neoprotestanţilor. Sumele de bani şi puterea de a influenţa luarea unor decizii, atât în interiorul PDL-ului, cât mai ales în afara lui, le sunt date parlamentarilor penticostali sau celor care aspiră la statutul de parlamentar, de organizaţiile neoprotestante puternice din SUA. Întregul PDL este împânzit de neoprotestanţi care se folosesc de această confesiune pentru a accede la funcţii, la bani, la influenţă.

  Deşi sunt extrem de puţini oamenii politici care recunosc deschis apartenenţa lor la neoprotestantism, temându-se că, într-o ţară majoritar ortodoxă, acest lucru i-ar prejudicia la vot, ZIUAnews vă arată legăturile mai marilor PDL cu diverse culte neoprotestante, dar şi beneficiile pe care oamenii politici le-au obţinut de pe urma acestei apartenenţe ţinute secretă.

  În urma alegerilor din 2008, au fost votaţi doar şapte parlamentari evanghelici, baptişti şi penticostali, toţi făcând parte din Partidul Democrat Liberal: Lucian Riviş Tipei (Arad), Nicolae Jolţa (Bihor), Orest Onofrei (Suceava), Mircea Lubanovici (Diaspora), Gheorghe David (Timiş) Marius Dugulescu (Timiş) și Iosif Veniamin Blaga (Hunedoara). Realitatea însă a fost alta.

  Nucleul neoprotestanţilor din PDL începe cu fostul premier Emil Boc, care este penticostal, la fel ca și fostul primar de Cluj-Napoca, Sorin Apostu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe, deputatul Daniel Buda, fostul președinte al Consiliului Județean Bihor, Radu Țîrle. Deputatul Lucian Tipei este chiar fiul pastorului Pavel Tipei, șeful Cultului Penticostal din România, prieten la cataramă cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, şi acesta, dar şi socrul său, Gheorghe Seculici, fiind apropiaţi de penticostali.

  Emil Boc a negat că este penticostal, însă a omis un detaliu: cei 300.000 de dolari luaţi de la pocăiţi. Conform Primăriei Cluj-Napoca, „Emil Boc a salutat finalizarea, la 8 octombrie a.c., a demersurilor comunității române penticostale din zona Chicago, inclusiv a Bisericii Philadelphia, legate de colectarea unor importante fonduri (aproximativ 300.000 USD) destinate îndepărtării efectelor inundațiilor din România, urmând ca această sumă să fie direcţionată, prin intermediul Ministerului Administrației și Internelor, susținerii proiectelor de refacere a zonelor afectate de calamități”.

  Anghel Florin Serghei, William Brânză, Daniel Buda, Marius Dugulescu, Alin Popoviciu, Lucian Riviş-Tipei, Badea Riceard, penticostali PDL-işti, au propus, în preajma alegerilor prezidenţiale din 2009, proiectul de lege pentru stabilirea parteneriatului dintre stat şi biserică în domeniul asistenţei sociale, adoptat în luna decembrie a acelui an, de Camera Deputaţilor. Concret, proiectul prevedea ca toate bisericile din România, inclusiv cea penticostală, să primească ajutor de la stat.

  Vasile Blaga a făcut, la începutul lui 2010, o vizită în Atlanta, Georgia, fiind însoţit de pastorul Paul Negruţ, de la Biserica Baptistă „Emanuel” din Oradea. Nici Ambasada României din SUA, nici consulul onorific al României din Atlanta, nu au fost înștiinţaţi de această acţiune, afirmându-se că vizita lui Blaga, pe atunci ministru de Interne, a fost ferită de ochii curioşilor. Penticostalii români care frecventau Philadelphia Romanian Church au ştiut din timp de această vizită, fiind invitaţi să participe la întâlnirea cu liderul PDL. Ortodocşii români au fost deranjaţi de hotărârea fostului ministru de Interne. Părintele ieromonah DR. Chesarie Bertea a cerut explicaţii reprezentanţilor Ambasadei Române. Dacă prima reacţie a acestora a fost de a nega zvonurile, la câteva săptămâni un funcţionar al Ambasadei i-a confirmat preotului vizita lui Blaga în Atlanta.

  Mircea Lubanovici, penticostal de seamă, a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 43 Diaspora, colegiul uninominal nr. 3, fiind şi membru supleant al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. La 27 de ani, Mircea Lubanovici a emigrat, împreună cu soţia sa, în SUA, mai exact în Chicago, unde a absolvit „Harry Truman Community College”. În calitatea sa de deputat de Diaspora, Lubanovici a organizat conferinţe şi simpozioane în comunitatea română penticostală, inclusiv şi-a introdus electoratului colegii politicieni, cum ar fi penticostalul Radu Ţârle, senator de Bihor, deputatul de Caraş-Severin, tot penticostal, Valentin Boşneag şi Ioan Moldovean, neoprotestantul preşedinte al Alianţei Evanghelice Române. Toţi cei menţionaţi mai sus, inclusiv şeful Consulatului General al României din Los Angeles, Cătălin Ghenea, au participat, în Arizona, la o serie de conferinţe sponsorizate de Biserica Baptistă „Happy Valley”. Românii de alte confesiuni, care doreau să stea de vorbă cu consulul Cătălin Ghenea erau nevoiţi să plătească „o taxă de intrare”, de 20 de dolari, pe care nu se oferea nicio chitanţă sau alt act.

  William Brânză, deputat PDL de Diaspora, a cărui apartenenţă la cultul penticostal nu mai este o necunoscută, se ocupă tot de problemele românilor din afară. În plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, Brânză a mers în Franţa, unde a participat la o întrunire a comunităţii penticostale din Paris.

  Dănuţ Liga, de confesiune adventistă, este un alt deputat democrat-liberal a cărui relaţie de prietenie cu pastorul adventist Viorel Patrană a fost demonstrată. Acesta din urmă a deţinut mai multe companii în SUA şi Marea Britanie, care au avut de câştigat din tombola „100% Adevărat”, desfăşurată la OTV.

  Viorel-Riceard Badea, senator PDL, adept al cultului penticostal de peste Ocean, îşi desfăşoară activitatea în circumscripţia electorală pentru românii cu domiciliul în afara României, fiind şi secretar al Comisiei Românilor de Pretutindeni, precum şi membru al Comisiei pentru politică externă.

  Marius Dugulescu, preot baptist, fiul pastorului Petru Dugulescu, fost deputat de PNŢCD, a ajuns, prin sprijinul dat de PDL, în funcţia de deputat de Timiş. Totuşi, Dugulescu, vicepreşedintele Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi naţionale, din Camera Deputaţilor, va participa la alegerile din 9 decembrie, în calitate de membru al PP-DD. Dugulescu este apropiat şi de democrat-liberalii Sever Voinescu şi Teodor Paleologu, aceştia participând la conferinţa „Valorile creştin-democrate, Valorile Europei Unite”, organizată de către deputatul PDL Marius Dugulescu.

  Daniel Negrea, deputat PDL şi penticostal, ocupă şi funcţia de consilier judeţean în Arad, dar, în perioada 2005-2009, a fost membru în Consiliul Europei, prezidat de Jose Manuel Barroso.

  Cuzman Cionca, pastor, membru PDL, nu se sfieşte să facă politică în biserica Penticostală în care predică. În preajma referendumului de demitere a preşedintelui, Cionca a pledat în favoarea lui Traian Băsescu, transmiţându-le enoriaşilor săi că „Tot ceea ce s-a întâmplat în România în ultima săptămână, noi, păstorii voştri, nu suntem de acord. Este uzurparea statului de drept (…) Nu suntem de acord nici cu atitudinea fraţilor noştri, care nu mai ştiu în ce partid sunt. Eu am fost pro şi încă sunt pro unei politici verticale, sănătoase. Noi suntem pro Constituţia. Sunt nişte gunoaie toţi, dar vrem ca legea să fie respectată”. Folosind un limbaj necreştin, Cionca îi motiva pe penticostalii săi să meargă la vot şi să pună ştampila „împotriva uzurpării statului de drept”.

  Vasile Ţânţaş, şeful cultului penticostal din zona Oaşului, a beneficiat de finanţări consistente din Statele Unite ale Americii. Ţînţaş a făcut afaceri cu Ioan Oltean, Gheorghe Seculici şi Gheorghe Falcă, toţi trei făcând parte din culte neoprotestante. Oltean şi Falcă i-au convins pe liderii judeţeni PDL din Satu Mare să accepte candidatura unuia dintre fiii lui Ţânţaş, Samuel, fostul subprefect din Satu Mare, acest serviciu costându-l 1,5 milioane de euro.

  Traian Igaş, fost ministru de Interne, membru PDL, este adventist de ziua a şaptea, fiind şi cel care a încântat electoratul prin cântări de pe scenele organizate cu ocazia mitingurilor democrat-liberale. Igaş este şi membru în Comisia Românilor de Pretutindeni, având ca scop atragerea voturilor de la cei din diaspora.

  Mircea Man, democrat-liberalul care a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Baia Mare ajutat de Episcopia Ortodoxă, s-a sucit. Pentru alegerile din această toamnă, Man este susţinut de penticostalii din Maramureş, în schimbul unui imobil în care neoprotestanţii să îşi desfăşoare întrunirile.

  Nicolae Bud, parlamentar PDL, a fost împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureș, Mircea Man, secretarul PDL Maramureş, Gheorghe Marian, fostul subprefect al Maramureşului, Constantin Boloş, Fănică Pop, fostul candidat la Primăria din Baia Mare, Ioan Indre, fost democrat-liberal, primarul din Ulmeni, Lucian Morar, edilul comunei Gârdani, Gheorghe Tătăran şi primarul comunei Fărcaşa, Ioan Stegran, membru înscris în comunitatea penticostală, în 2010, la inaugurarea Bisericii Penticostale Betel din comunca Fărcaşa.

  Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, are strânse legături cu adventiştii de ziua a şaptea. În luna mai a acestui an, democrat-liberalul a participat la simpozionul intitulat „Libertatea religioasă – factor de armonie socială”, organizat de Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Gura Humorului, în parteneriat cu Asociaţia Naţională „Conştiinţă şi Libertate”, de asemenea, de cult neoprotestant.

  Ionică Pop, consilier PDL Cluj, este susţinător al cultului adventist. În 2011, el a afirmat public că face parte din consiliul de administraţie al Liceului Adventist „Maranatha”, pentru ca reprezentanţii CJ să dispună evacuarea elevilor ortodocşi dintr-o clădire dorită de conducerea liceului adventist.

  Victor Fărăgău, Gheorghe Stănişte, David Ilie, Vasile Boari, Ioan Lupoian, Mircea Căpuşan, Gavril Moldovan şi Gabi Covală, toţi neoprotestanţi şi fideli PDL, au întemeiat o formaţiune-satelit a acestui partid, Uniunea Creştin Democrată din România (UCDR).

  Oare n-ar trebui sa prinda pe unii rusinea?

 8. Dragul meu Tristarul,te indemn cu toata dragostea frateasca ,nu te lasa dus de „valul”politicii acestei lumi,si de „teoria conspiratiei”,mediatizate sistematic prin toate mijloacele,tocmai pentru a provoca „haos”si incertitudine,superstitii si frica,ci mai degraba priveste spre taina Imparatiei cerurilor ,azi ,pina se mai zice „…Astazi,daca auzi glasul Lui,…(Evrei3;7)
  Fii binecuvintat.

  1. Iosif, prin dragostea nespus de mare a lui Dumnezeu, am parasit aceasta lume acum 14 ani. Fii pe pace , nu am nimic a ma teme sau a fi „prins” de ceva. AM FOST ! Dar Dumnezeu a adus o zi in care m-a scapat. Intelegi tu? Eu de acolo vin dupa decenii de inotat in acea lume, acele hatisuri. De aceea am incercat sa strig la crestinii nostri din toti rarunchii : nu va bagati Mike, nu va bagati Ritisan,… nu este pentru crestinii curati.Da, sigur ca da, in taina , fiecare cu Dumnezeu in gind, da, sa voteze.dar nu cu spectacol, nu cu gargariseala de doi bani. Aceasta demonstreaza ca inca firescul este in drepturile lui…firesti. Multumesc de indemn dar , nu te ingrijora fr Iosif, sunt vaccinat in aceasta directie. Lumeasca da, dar mi-am cistigat imunitatea cu pret greu: familia.

   1. Draga Tristarul,nu exista pierderi aici in „vale”,ce ar putea fi puse alaturi de cistigul infinit mai mare al sufletului ,(vietii) vesnice, ce ni sa oferit la cruce prin Hristos Isus,care ne-a trasat o CALE prin ADEVAR spre VIATA.
    „Si ce ar folosi unui om sa cistige toata lumea ,daca si-ar pierde sufletul? Sau,ce ar da un om in schimb pentru sufletul sau?(Matei 16;26)
    Pe Dumnezeu ,L-a costat ce avea mai scump,Unicul Sau Fiu,iar noi sa avem pretentia sa obtinem vesnicia fara nici un efort ? Fara nici un sacrificiu? Sa beneficiem si de viata fizica si de viata duhovniceasca ,traind in duplicitate ,nu e posibil ,asa ca avem libera ALEGERE, de a decide intre doua variante posibile: viata fizica ,fireasca,ori cea duhovniceasca,prin credinta. Alegind cea de-a doua cale ,inseamna de multe ori ,pierderi fizice ce vor produce mari suferinte ,insa toate acestea vor fi de scurta durata,trecatoare,si nu vor depasi niciodata capacitatea noastra de rezistenta ,deoarece traim prin credinta si o speranta care niciodata nu insala. Fiecare din cei NASCUTI DIN NOU,platesc un pret ,insa in final vor realiza,ca pierderile de „jos”,devin cistiguri multiplicate „sus”.
    „Caci cu privire la Hristos,voua vi s-a dat harul nu numai sa credeti in El,ci sa si patimiti pentru El,si sa si duceti,cum si faceti,aceeasi lupta,pe care ati vazut-o la mine,si pe care auziti ca o duc si acum.”(Filipeni1;29,30)
    Fii binecuvintat.

  2. PS. Nu problema mea este scopul acestei postari ci ATENTIE la faptele care tin credinta treaza. cei mentionati toti spun ca sunt credinciosi, ca slujesc lui Dumnezeu. Dar tu fr meu intelept, crezi ca este asa? Daca asta crezi, mai citeste o data. Vezi ce se ascunde in spatele faptelor celor numiti cu numele. Si este virful aisbergului, adica ceea ce se vede. O data, daca o fi o data, vom depana mai multe si mai „consistente”.
   Aceasta de fapt vad cei din afara la noi, aceasta ne arunca ei, din aceste motive multi se poticnesc si nu doresc nici o legatura cu noi, cu…denominatiile.Au ortodoxia lor sau catolicismul lor care din punct de vedere traditional este …egal.
   Asta in conditiile in care in biblie avem scris : ” si vazind faptele lor bune, vor da slava lui Dumnezeu in vremea cercetarii…” ( cred ca am scris corect)

 9. Fratele meu drag Tristarul. Nu pot sa inteleg ce te determina sa privesti spre unii sau spre altii,spre „stinga”sau spre „dreapta”,fiind preocupat de comportamentul si faptele semenilor tai,lasindu-te angrenat in paienjenisul,(labirintul),politico-religios,amarindu-te si acumulind in suflet griji inutile, ce-ti dauneaza atit fizic cit si spiritual,pierzind bucuria trairii in partasie cu Hristos ,ce ofera bucurie si o PACE, care intrece orice pricepere.Daca ti-ai pierdut familia pentru Hristos ,ferice de tine.Daca-L ai pe Hristos ,esti un mare cistigator,caci El niciodata nu te va parasi ,si veti fi intr-o relatie si partasie vesnica ,unica ,si incomparabila cu orice alta relatie paminteasca.Merita sa pierzi totul pentru a-L avea pe El alaturi,chiar si viata fizica.
  „Petru L-a luat la o parte,si a inceput sa-L mustre,zicind:”Sa Te feteasca Dumnezeu,Doamne!Sa nu Ti se intimple asa ceva!” Dar Isus S-a intors ,si a zis lui Petru:”Inapoia Mea ,Satano:tu esti o piatra de potignire pentru Mine!Caci gindurile tale nu sint gindurile lui Dumnezeu,ci ginduri de ale oamenilor.” Atunci Isus a zis ucenicilor Sai:”Daca voieste cineva sa vina dupa Mine,sa se lepede de sine,sa-si ia crucea,si sa Ma urmeze. Pentru ca oricine va vrea sa-si scape viata ,o va pierde;dar oricine isi va pierde viata pentru Mine,o va cistiga.(Matei16;22-25)
  „Cartea aceasta a Legii,sa nu se departeze de gura ta;cugeta asupra ei zi si noapte,cautind sa faci tot ce este scris in ea;caci atunci vei izbindi in toate lucrarile tale,si atunci vei lucra cu intelepciune. Nu ti-am dat Eu oare porunca aceasta:”Intareste-te si imbarbateaza-te? Nu te inspaiminta si nu te ingrozi,caci Domnul Dumnezeul tau,este cu tine in tot ce vei face.”(Iosua 1;8,9)
  Din fierul in stare pura ,nu se pot confectiona unelte,insa combinat cu alte elemente,se produc multe aliaje ,utilizate in confectionarea diverselor piese ,necesare in diverse domenii.
  „Ramineti in Mine,si Eu voi raminea in voi. Dupa cum mladita nu poate aduce roada de la sine,daca nu ramine in vita,tot asa,nici voi nu puteti aduce roada,daca nu ramineti in mine.” Eu sint Vita,voi sinteti mladitele.Cine ramine in Mine,si in care ramin Eu,aduce multa roada;caci,despartiti de Mine,nu puteti face nimic.(Ioan 15;4,5)
  Fii binecuvintat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s