„Exista DUMNEZEU ” si „DUMNEZEU Este Cu Noi !”

Zilele acestea se împlinesc 25 de ani de la revoluția română. Unii refuză să o numească revoluție. Ba cineva chiar s-a încumetat să o numească „Înghesuiala din Decembrie” sau „Marea aglomerație din Decembrie”. Nu ne propunem aici să facem o astfel de analiză, ci vrem doar să ne reamintim de acele momente istorice, în care comunismul a capitulat în fața dorinței de libertate a maselor.

Am primit un articol din partea lui Ioan Burcă, pe care vi-l prezentăm în continuare, însoțit de scene din timpul revoluției petrecute la Arad, al doilea oraș după Timișoara, care a ieșit în stradă și a început demonstrațiile anticomuniste.

Ioan Burca

Dr. Ioan Burcă

În ultima perioadă de timp, gândindu-mă la suferințele poporului român, la starea materială în care se găsesc cei mai mulți care trăiesc între granițele României, am căutat și eu, ca mulți alții, o explicație și am încercat să întrezăresc un final al vremurilor de încercari și dezastre care se abat asupra țării noastre, final pe care l-aș dori să fie cât mai apropiat. Și ca să folosesc o expresie deja consacrată, am încercat să întrezăresc și eu „lumina de la capătul tunelului” în care se află România. Cu toate promisiunile și bunele intenții ale multora , sau unora, dintre cei ce conduc destinele tarii, aceasta luminiță refuză să apară.

Cum ziceam, căutând explicații la cele ce se întâmplă, am mers pe firul timpului înapoi până în urma cu cativa ani când în România și alte țări est-europene au avut loc schimbări mari, la noi plătite cu sângele a sute de oameni. În timpul evenimentelor din decembrie 1989 eram în Arad, și ca alte zeci de mii de oameni, mă aflam în centrul orașului, în fața primăriei și a puștilor încărcate (nu cu cartușe de manevră, lacrimogene, de cauciuc, ci cu cartușe de razboi). La o simplă comanda a celor ce aveau puterea, totul putea deveni o baie de sânge, iar noi oamenii un morman de cadavre! Dar n-a fost așa, slava DOMNULUI!

Situația și atmosfera din fața primăriei din Arad m-a marcat profund și n-am s-o uit toată viața. Se întâmplau lucruri pe care nu le mai trăisem. La îndemnul unui grup aflat pe o platforma, care avea o stație de amplificare, mulțimea aceea de oameni s-a așezat în genunchi și rostea rugăciunea domnească, „Tatăl nostru”. Nu-mi venea să cred, că după vreo 50 de ani de socialism și ateism, oamenii își mai amintesc de Dumnezeu. Și ca să puna capac, după ce se ridicau de la rugăciune, oamenii strigau anumite lozinci, dintre care aș aminti: „Există Dumnezeu”; „Dumnezeu este cu noi”; „Libertate”; Democratie”. Toate acestea cu prețul libertății și vieții lor, pentru că ne amintim ce luptă ducea regimul de dinainte de 1989 împotriva oricărei forme de recunoaștere a existenței lui Dumnezeu, și cu atât mai mult împotriva celor ce se închinau lui Dumnezeu. După o astfel de manifestare a mulțimii, ne așteptam în orice moment că unul dintre cei ce aveau puterea să comande simplu și scurt: „Foc!”. Dar nu a fost așa! Parcă o mână nevăzuta, cineva de deasupra noastră împiedica să se întâmple acest lucru! Acel „CINEVA”, recunoscut de mulțime și în fața căruia ne închinam în acele momente cu riscul vieții noastre, a existat și a fost cu noi (așa cum doream cu totii ), și ne-a scăpat cu viață. Ba mai mult, El ne-a scăpat și de regimul care nu-L recunoștea, deschizând un nou drum pentru români, o nouă perspectiva pământeasca dar și una spirituală îndreptată spre cer, spre Dumnezeu.

După scurt timp, lucrurile în România au început să se schimbe, dar nu în mai bine, ci în mai rău! De ce? Oameni simpli, gazetari, analiști politici și financiari dau explicații acestui fenomen al declinului României și părerile lor par a fi îndreptațite: mentalitatea și atitudinea oamenilor față de munca este greșită, necunoașterea și neacceptarea economiei de piață cu toate consecințele care decurg din acestea, mulțimea partidelor politice și diversitatea programelor acestora, atitudinea și neîncrederea oamenilor de afaceri străini față de România, refuzul mai mult sau mai puțin voalat al țărilor vestice de-a accepta imediat România în structurile lor (Uniunea Europeană și NATO), etc. Explicații și păreri sunt multe, dar ele sunt insuficiente pentru a clarifica situația atât de complexă și grea a țării. Parcă lipsește ceva din aceste explicații. Și apoi oricât de bune ar fi explicațiile, ele nu sunt suficiente pentru rezolvarea problemelor. Trebuie făcut ceva pentru ieșirea din impas. Dar oare, se poate face ceva, și acel ceva stă la îndemana noastră, stă în puterile noastre, depinde de noi?

Ziceam mai sus că mulți se întreabă „DE CE?” a ajuns România în situația în care este, când nu a trecut un necaz sau o nenorocire și au venit si vin altele mai mari (inundatii, îngheț târziu, secetă, grindină, mineriade, etc). Dacă există Dumnezeu, de ce se întâmplă toate acestea? Doar demonstranții, deși erau în fața armelor automate, au recunoscut existența lui Dumnezeu, declarând: „Există Dumnezeu”, închinându-se în genunchi și rugându-se „Tatăl nostru”. Strigând „Dumnezeu este cu noi!”, ne-am exprimat dorința ca El să ramana cu noi. De ce atunci se întâmplă toate acestea, când noi ne-am riscat viața chemându-I Numele?

Deci, parcă lipsește „ceva” din explicațiile date de oamenii cei mai avizați și cei mai competenți. Aș vrea să mă corectez acum și să spun că nu lipsește „ceva”, ci lipsește „CINEVA”! Numele acelui „cineva” este DUMNEZEU, este Cel de care oamenii și-au adus aminte că există, în decembrie 1989. Pentru că acel „Cineva” există și pentru că poporul L-a recunoscut și I-a cerut ajutorul, mâna nevăzută a Lui a intervenit și a oprit măcelul din Arad și din atâtea alte locuri, sau l-a limitat, în alte părți. Am început foarte bine în 1989, alipindu-ne brusc de Creatorul universului! Un lucru la care nu se aștepta nimeni, nici măcar cei care au făcut-o! La o așa întoarcere bruscă de 180 de grade, răspunsul lui Dumnezeu a fost tot brusc și pe măsura. Ascultând imediat rugăciunea a zeci sau sute de mii de oameni, răspunsul lui Dumnezeu a fost peste măsura, pentru că nu știu câți dintre cei ce s-au rugat au și crezut cu adevărat că Dumnezeu ne va da izbândă, mai ales după cele întâmplate la Timițoara. Concluzia e clară: Dumnezeu n-a rămas dator cu nimic celor ce i-au cerut ajutorul, El acționând prompt.

Atunci unde-i necazul? Care-i problema? Cine a rămas dator? Doar poporul și-a riscat libertatea și viața când s-a închinat și a strigat „Dumnezeu este cu noi!” Am dorit și am strigat „Dumnezeu este cu noi!” și El a fost cu noi și ne-a împlinit rugăciunea. Întrebarea care se pune este dacă am fost și NOI cu El în acești ultimi ani de la revoluție? Mă tem că mulți au uitat prea repede de Dumnezeu, pentru că faptele lor confirmă această afirmație. Dacă imediat după revoluție oamenii mergeau la biserică, dorind să arate că sunt creștini, adică urmași ai lui Hristos, în scurt timp bisericile au rămas goale, fiecare văzându-și de treburile lui, lăsându-L pe Dumnezeu la o parte, zicându-și că El e bun și au nevoie de El numai în anumite momente foarte grele din viața. Numai așa se poate explica faptul că piața romanească a fost repede cucerită de revistele care încurajeaza păcatul; sectele și științele oculte, care nu au nici o legătura cu Dumnezeu ci cu diavolul; au apărut ca ciupercile după ploaie; băutura și drogurile țin pasul cu celelalte rele. Acestea sunt doar câteva lucruri prin care mulți dovedesc că nu sunt cu Dumnezeu. EL este SFANT și nu acceptă păcatul și necurația!

Deci poporul român a avut un început extraordinar în 1989, dorind să se alipeasca de Dumnezeu, dar la așa un început, trebuia și o continuare pe masura, adică TOT cu Dumnezeu. Mulți, poate cei mai mulți, au uitat acest lucru, desi se numesc creștini! Chiar dacă se numesc creștini, ei de fapt nu-L au pe Hristos în viața lor. Căutam vinovati în alte părți (spunem că strainii nu ne iubesc), ba căutam vina chiar la Dumnezeu pentru relele care vin asupra noastră, ca națiune, ca oraș, ca biserică, poate ca familie sau individ. Uităm însă, să căutam vina la noi înșine, uităm sau nu vrem, să ne uităm fiecare în oglindă să vedem cum arătăm noi înșine, nu alții. Oglinda în acest caz este Cuvântul lui DUMNEZEU, BIBLIA! Citind în ea ne putem face o părere obiectiva, reală despre noi înșine, ne dăm seama cum ne vede Dumnezeu și care-i părerea Lui despre noi, cum ar trebui să fim și ce ar trebui să facem.

În Biblie scrie așa: „… păcatul este rușinea popoarelor” (Proverbe 14:34); „… plata păcatului este moartea” (Romani 6:23); „Păcatele voastre vă ascund fața Lui și-L împiedica să vă asculte” (Isaia 59:2); „Și faptele firii pământești sunt cunoscute, și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăția, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînțelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, bețiile, îmbuibările, și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri, nu vor moșteni Împărația lui Dumnezeu” (Galateni 5:19-21).

Deci în cazul în care facem lucruri ca acestea, sau altele asemănătoare cu acestea, înseamnă că ne-am îndepărtat de Dumnezeu, L-am părăsit. Nu putem sluji la doi domni, și lui Dumnezeu și lui satan. Dacă nu vrem să facem voia lui Dumnezeu, El ne lasa să facem voia noastră, să ne facem chiar de cap, așa cum scrie în Romani 1:28-32 ( poate fi citit incepand chiar cu versetul 18 ) :

„Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoștinta lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate, ca să facă lucruri neângăduite. Astfel au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de cearta, de înșelaciune, de porniri răutăcioase; sunt șoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufași, lăudăroși, născocitori de rele, neascultîtori de părinți, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neânduplecați, fără mila. Și măcar că știu hotărârea lui Dumnezeu că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuși ei nu numai că le fac, dar și găsesc de buni pe cei ce le fac”. Realitatea este că mulți din cei ce L-au căutat în decembrie 1989 pe Dumnezeu, făcând acum lucruri neîngăduite de El, dovedesc că L-au uitat din nou.

Desigur că atâta timp cât suntem încă în viață există solutie. Se poate rezolva problema! Și tot Dumnezeu ne spune cum s-o rezolvăm. În Ieremia 29:13 scrie:

„Mă veți căuta și Mă veți găsi, DACA Mă veți căuta din TOATA inima” (ca atunci în Decembrie 1989). Iar Domnul Isus spune în Apocalipsa 3:19: „Eu mustru și pedepsesc pe toți aceia pe care-i iubesc. Fii plin de râvnă dar, și pocăiește-te!” Dacă vine pedeapsa, înseamnă că nu vine degeaba, ci pentru că am greșit și pentru a ne ajuta să ne îndreptăm. Dar mai înseamnă ceva: că dacă ne pedepsește ne iubește, îi pasă de noi. Acum ce avem de făcut este să ne pocăim, adică să-i cerem iertare pentru că am greșit, pentru că ne-am îndepărtat de El si sa NU mai facem ce-am facut; asta-i pocainta; e simplu.

În cartea Deuteronom capitolul 28 : 1 – 15, Dumnezeu prin Moise a promis poporului Său din vechime, Israel, binecuvântări în cazul în care Îl vor asculta, dar și amenințarea cu blesteme în cazul în care se vor îndepărta de El. Blestemele nu aș dori să le citez, pentru că sunt groaznice. Aș vrea însă să închei prezentând binecuvântările lui Dumnezeu pentru omul, familia, sau poporul care ascultă de Dumnezeu:
„DACA vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău, păzind și împlinind toate poruncile Lui pe care ți le dau astăzi, Domnul, Dumnezeul tău, îți va da întâietate asupra tuturor neamurilor de pe Pământ. Iată toate binecuvântările care vor veni peste tine și de care vei avea parte, dacă vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău: Vei fi binecuvântat în cetate, și vei fi binecuvântat în câmp. Rodul pântecelui tău, rodul pământului tău, rodul turmelor tale, fătul vacilor și oilor tale, toate acestea vor fi binecuvântate. Coșnița și postava ta vor fi binecuvântate. Vei fi binecuvântat la venirea ta, și vei fi binecuvântat la plecarea ta. Domnul îți va da biruință asupra vrajmașilor tăi care se vor ridica împotriva ta; pe un drum vor ieși împotriva ta, dar pe șapte drumuri vor fugi dinaintea ta. Domnul va face ca binecuvântarea să fie cu tine în grânarele tale și în toate lucrurile pe care vei pune mâna. Te va binecuvânta în țara pe care ți-o da Domnul, Dumnezeul tău. Vei fi pentru Domnul un popor sfânt, cum ți-a jurat El, dacă vei pazi poruncile Domnului, Dumnezeului tău, și vei umbla pe căile Lui. Toate popoarele vor vedea că tu porți Numele Domnului, și se vor teme de tine. Domnul te va copleși cu bunătăți, înmulțind rodul trupului tău, rodul turmelor tale și rodul pământului tău, în țara pe care Domnul a jurat părinților tăi că ți-o va da. Domnul îți va deschide comoara Lui cea bună, cerul, ca să trimită țării tale ploaie la vreme și ca să binecuvinteze tot lucrul mâinilor tale: vei da cu împrumut multor neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut. Domnul te va face să fii cap, nu coada; totdeauna vei fi sus, și niciodată nu vei fi jos, DACA vei asculta de poruncile DOMNULUI, Dumnezeului tău, pe care ți le dau astăzi, DACA le vei păzi și le vei împlini, și nu te vei abate nici la dreapta nici la stânga de la toate poruncile pe care vi le dau astăzi, ca să vă duceti după alți dumnezei și să le slujiți. Dar dacă NU vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeului tău, dacă NU vei păzi și NU vei împlini toate poruncile Lui și toate legile Lui, pe care ți le dau astăzi, iată toate blestemurile care vor veni peste tine și de care vei avea parte”.

Dupa cum se poate vedea, pentru a primi Binecuvantarile Lui DUMNEZEU, exista o conditie (sau pot fi mai multe), ” DACA „!
El poate da binecuvantari si le da la multi care IL injura si pe care EL ii mai rabda, dar nu se stie cat timp!
De la NOI, insa, care ne numim CRESTINI, dupa Numele Fiului Sau, CRISTOS, care avem posibilitatea sa citim si sa traim dupa BIBLIE, DUMNEZEU are pretentii mai mari, decat de la altii care poate nici nu au auzit de EL!
Nu putem sa-I cerem binecuvantari, iar noi sa traim cum vrem noi, nu cum vrea EL!

Am scris aceste lucruri pentru a da speranță în Dumnezeu, celor deznădăjduiți și a trezi dorința de a avea aceste binecuvântari, și altele mult mai mari dincolo în viața veșnică împreună cu Domnul nostru Isus Hristos.
Sa-L ASCULTAM pe DUMNEZEU, și EL ne promite că le vom avea, pentru că: ” Există DUMNEZEU și DUMNEZEU este cu noi „, DACA si NOI suntem cu EL!
Sa ne ajute DUMNEZEU la TOTI sa fim cu EL, adica sa traim dupa voia LUI! Amin!

Ioan Burca – Atlanta
Doctor in Teologie
P.S.: Sublinierile din textele Biblice aparţin scriitorului articolului.
“Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.

Dati la cat mai multi acest articol, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!

„…cine seamana mult, mult va secera.”
Aspecte de la Revolutia din Arad puteti gasi aici:
https://www.google.com/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1CHFX_enUS564US564&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=youtube-revolutia%20la%20arad

Accesati site-urile:
http://www.perlesicomori.net
si
http://www.crestinul.org

 

18 gânduri despre „„Exista DUMNEZEU ” si „DUMNEZEU Este Cu Noi !”

 1. http://www.europalibera.org/content/article/25033099.html
  Domnule doctor Burca, voia Atotputernicului Dumnezeu a hotarat ca parsoana mea sa calce interiorul unei ambasade americane din Occident, inainte de defectarea generalui Mihai Pacepa ,in 1978. Prin intermediarul acestui blog ,vin sa fac si eu o remarca analitica acestui „enciclopedic” articol, referitor la pseudo-revolutia romanilor din decembrie 1989,si pe care Mike Olari (aradean si el ) la publicat acum ,aici la fam2fam . Personal, consider acest articol o simpla alegorie festiv-speculativa ,de canalizare a influentelor sistemului de dezinformare a neo-protestantismului, ce te’a folosit si te foloseste acut, inclusiv si pe dumneata ; (si pe care vad ca-l onorezi in deplin comfort american.)
  cu sincer respect, MIR

 2. Am doar doua remarci:
  1) „sincerul respect” de al finalul postarii lui MIR,este in totala contradictie cu cele scrise in postare.
  2)D-l Ioan Burca este Doctor in Teologie. Aceste doctorate in teologie sunt,pentru mine,o mare gresala de atitudine. Oare cati din apostolii Mantuitorului au fost „doctori in scripturi”.Pavel si Luca(care se pare ca a fost medic) au fost cei mai eruditi,dar nu si-au atribuit astfel de „onoruri”. Sunt sigur ca multi crestini,care studiaza Biblia cu sarg,sunt mai cunoscatori decat „doctorii in teologie”. Nu am nimic cu D-l Ioan Burca,nu-l cunosc,dar,titlul de doctor in teologie nu ar trebui sa existe in nicio religie din lume. Este doar o parere,nu aruncati cu pietre!

  1. Geo, fara rspect la nivel ,fie el doar social, ajungem la anarhie si la insulte de „mahala evanghelica ” -(vorba „minerului evanghelic”ce a studiat la Petrosani !)
   Cat despre „doctoriile evanghelice” solicitate mai ales aici in West ,ele sunt si devin bine asimilate de piata larga ; sunt deosebit de profitabile si extrem de banoase (free tax )si concureaza cu cele din industria farmaceutica !. Sa fi binecuvantat !
   p.s. vezi si alternativa biblica, naturala ori naturista ! . Ea este ascunsa de inima si ochii celor intelepti si indoc(tri)tor-izati si facuta pe intelesul copiilor ! .Mantuitorul ne-a somat sa nu-i oprim din alergarea lor sincera spre baratele Lui, larg deschise ! . yours -Wal-

 3. Si D-l Ponta e doctor in drept….si nu prea stie ce spune.” Articolul” este ok,dar nu foarte bun,asa cum il apreciezi tu Ionela. Dl Burca scrie destul de bine din punct de vedere „teologic”,insa, are mari lacune in ceea ce priveste evenimentele despre si post lovilutia, din Romania. In afara de asta,articolele trebuie sa fie scurte,concise,sa ajunga imediat la sufletul cititorului Crestin. Scrierile crestine trebuie sa fie focusate ,fara divagatii,sa fie citite cu „sufletul la gura”. As fi curios sa citesc lucrarea de doctorat a D-lui Burca,si a altori doctori in teologie,indiferent de confesiune. Fratilor,este prima data cand va numesc frati,studiati Biblia cu invatatori,si,mai ales,practicati-o!

 4. Am uitat sa mai spun ceva. Nu contest participarea D-lui Burca la revolutie. Am, insa,o constatare. Ca martor al evenimentelor din Bucuresti,stiu cat de putini au ramas peste noapte in Piata Constitutiei.Numarul „Revolutionarilor” de dupa Lovilutie,a devenit mai mare decat populatia Romaniei. Asa se intampla cu vitejii de dupa razboi. Fiul regretatului Ion Ratiu a facut o declaratie memorabila. A spus ca ,daca toti care se lauda acum ca l-au votat pe tatal lui,l-ar fi votat cu adevarat,Ion Ratiu ar fi fost ales Presedinte cu un procent de 90%.

 5. Sarmane suflete de romani ,abandonati de societate si IN PRIMUL RAND de „patronii bibliei” !. Diavolul a reusit in Romania sa distruga UNITATEA BISERICII , unitate imperativa , ceruta de ISUS -Mantuitorul !. Divizare satanica si speculativa ,ce urmareste doar profitul material .Divizare diabolica organizata dupa sistemul de sindicat „nonprofit” evanghelic american, corupt . Divizare ce prin emisarii ei bine instruiti ,detin controlul tuturor gruparilor de casta ,monopolizand-o „doctoral” , teologic si cultic. Sarmani compatrioti ce datorita saraciei si imoralitatii de origine occidentala ,au ajuns sortiti ghenei si pacatului. Apoi si irosesc cei mai forumosi ani ai tineretii ,aruncati in inchisori , uitati in subsolul societatii .Mantuitorul si’a jertfit viata ,a murit pe lemnul crucii ,in primul rand pentru ei . In inchisoare am trait si eu fericita clipa in care am aflat ADEVARUL !. Acolo in spatele zidurior si gratiilor L-am intalnit pe Mantuitorul meu , ce la Golgota si’a varsat Sangle-i Divin ,cu care mi-a spalat toate pacatele !.Ma bucur sa vad cum Mike Olari se stradueste sa duca si in spatele gratiilor neamului nostru,acestor osanditi fara speranta, Vestea Cea Buna ,Credinta in CEL ce ELIBEREAZA si ofera PACEA ! . O pace pe care lumea ,orcat s’ar stradui ,nu reuseste sa o ofere nimanui ! .Vestea ca acolo departe in Tara Sfanta, din neamul Regelui David , din semintia lui Iuda, intr-o iesle saracacioasa din marginea Bethleemului, cu peste doua mii de ani in urma ,Mesia a sosit , asa cum vestisera prorocii Vechiului Testament !.Isus-Mesia a venit la ai Lui ,si culmea ,in orbirea lor ei nu L-au primit . Acum vine iubitor si „la ai nostrii” !. Cati mai vor si vor reusi oare sa’L primeasca ca Domn si Mantuitor ??!!
  Mike, uite aici o sarmana femeie pe care multi doresc sa o ucida cu pietre. Zece ani de incisoare,si ….lipsita si ea sarmana, de Vestea cea Buna ca i s-a nascut un Mantuitor !. Tu ce crezi, se poate face ceva si pentru salvarea ei ??!! https://www.youtube.com/watch?v=H0sR_A9bf-U
  God bless you ! sincerly, MIR

 6. Fratilor cu multe cunostinte de doctorina, care este rangul cel mai mare , doctor sau rabi? Dar intre pastor si pastor asisstent sau asistat (social , adica din banii nostrii) care va fi mintuit primul?
  Oare „reverent” este cel ce face reverente sau caruia i se fac reverente?

  Vorbesc despre adunarile martienilor, ca la noi , fiind dupa invataturile apostolice, normal ca nu avem asa ceva. Sau unde avem este clar ca este anormal.
  Fiti binecuvintati , idiferent de diplomele directoriale ce va calauzesc.(adica cele ce va dau directia, sper ca se intelege.A nu se confunda cu „directori” aceia nu sunt diplome numai daca nu le-au cumparat de la „tip(s) – pay”)
  Stiu ca puteti zimbi, dar e de plins.
  Pace multa.

  1. Undeva in State, intr-un cartier luxos ,gated community : Reverend Ologeanu answers the phone :
   „- hello ,is this reverend Ologeanu ?”
   „- It is ”
   „- this is the I.R.S. Can you, mr. reverend ,help us ? ”
   ” – I can ”
   „- do you know a construction contractor Ted Abrudean ? ”
   „- I do ”
   ” – Is he a member of your congregation ? ”
   ” – he is ”
   ” – did he donate $ 10.000 to the church ? ”
   ” -he will . „

   1. Multumesc Mosule pentru ajutor.Asa se ajuta fratii intre ei. Frumos exemplu mi-ai dat ca sa pot intelege ca nu se scrie „reverenT” ci corect este „reverenD”. Promit ca n-am sa mai uit. Si nu fi necajit Mosule chiar daca se da cu „pietre”. La mine importanta scade pe zi ce trece, oricum nu a mai ramas mult.

    In cazul cu femeia, Mosule am avut rabdare si am urmarit interviul , apoi, iaca m-a apucat orele 3 am si ma tot uit la reportajele cu condamnati.
    Abia asa vor putea intelege si altii frumoasa misiune a fratelui Mike &Co in penitenciar.
    Abia vazind aceste lucruri si altii, vor putea intelege de ce trebuie iubiti si sprijiniti in misiunea loc cei de la Fam.To Fam. Cu titlurile putem ride copios, dar , cu lucrarea deosebita din penitenciare , post si rugaciune, binecuvintari si mult har pentru cei implicati. De fapt, Domnul Isus ne spune sa nu fim multi invatatori…dar tot Domnul Isus ne spune …”duceti-va si faceti ucenici…”, si asa ajung sa ma intreb daca bucuria este mare in cer si pe pamint cind se pocaieste un suflet sau cind se indoftoreaza cineva.
    Fiti binecuvintati.

 7. Observ ca nivelul comentariilor pe acest blog s-a modificat drastic.. Ar fi fost frumos sa salutam prezenta acestui frate pe blog. Frate Burca, te rog sa ne ierti su sa revii si cu alte articole, in pofida invidiei care ne incearca pe unii dintre noi. Domnul sa ne ierte.

  1. Vad ca mai sunt dintre noi care nu au somn.
   Sansa insa am gasit-o in revenirea sorei Ionela cu al doilea comentariu. Ca daca raminea doar primul, era cit pe ce sa sar sus de necaz si sa intreb:.
   Pai doua zile cit acest blog avea pe rol CEA MAI IMPORTANTA TEMA BIBLICA DUPA CEA PRIVIND MINTUIREA, unde ai fost?
   Da, mai facut curios cu chestia cu linkul.Ai reusit ca in toata TRISTETEA mea sa am si un zimbet.

 8. Stimati comentatori, eu m-as fi asteptat sa comentati articolul din punct de vedere BIBLIC si la SUBIECTUL prezentat.
  Nu e prezentata persoana mea in articol, iar doctoratul, asa cum specifica sora Ionela, e pentru a se vedea ca cel ce scrie are o anumita pregatire in domeniul despre care vorbeste, sau scrie.
  Tot ce avem e de la DUMNEZEU si toata slava pentru toate si in veci I se cuvine Lui!
  In articol nu mi-am propus sa analizez daca a fost revolutie sau lovitura de stat, ci am analizat BIBLIC atitudinea oamenilor fatza de DUMNEZEU, care oameni la greu, L-au cautat pe DUMNEZEU, iar apoi au uitat repede de EL! Au crezut ca se descurca si fara EL, asteptand binecuvantari, dar au venit pedepse, pentru ca se inchina la altii, vii sau morti (moaste, etc).
  Nu repet articolul, dar am aratat ca-n BIBLIE scrie ca pentru a primi binecuvantari de la DUMNEZEU, este o conditie, sau mai multe, „DACA”.
  De obicei omul se focalizeaza pe ceea ce ar vrea sa faca DUMNEZEU, nu pe ceea e asteapta DUMNEZEU de la el.
  Asta-i esenta articolului.
  Multumesc sora Ionela pentru incurajare.
  Multumesc si celorlalti pentru ca mi-au dat posibilitatea sa explic mai bine unele lucruri.
  Tuturor, binecuvantari de la DUMNEZEU, care exista si este cu noi, DACA si noi suntem cu EL! DOAMNE, ajuta-ne!
  Cu toata stima,
  Ioan Burca

 9. Iertata fie-mi nepriceperea.Banuiesc ca „nivelul comentariilor s-a modificat drastic” si din cauza mea. Vreau doar sa stiti ca eu nu-l invidiez pe D-l Burca,nu invidiez pe nimeni. Mi-am spus doar parerea referitor la doctoratele in teologie,parere pe care nu mi-am schimbat-o.Deasemenea,eu nu cred ca in Romania este mai rau acum decat inainte de’89. De ce? Pentru ca s-a castigat cel mai nepretuit drept al unui om,LIBERTATEA. In primul rand libertatea religioasa.Macar din acest punct de vedere,in Romania este mai bine acum.Despre lungimea mesajelor,imi mentin parerea ca ele nu trebuie sa fie ‘fluviu”. Cati dintre cititori au citit in integralitatea lui „articolul”? Mesajele nu trebuie sa arate „elocinta” autorului,ci trebuie sa mearga la sufletul cititorului. Marcu,probabil cel mai neiscusit in ale scrisului,are „darul” de a face din Evanghelia lui o lectura „cu sufletul la gura” pentru cititor.

 10. Ma bucura interventia D-lui Burca,asta imi intareste opinia ca mesajele scurte sunt mult mai „eficiente”. La fel ca si renuntarea domniei sale de a-si mentiona titlul „academic”. Pe de alta parte,este normal ca oamenii sa vorbeasca si despre autorul articolului. Nu ar trebui sa va supere. V-as fi profund recunoscator ,daca mi-ati indica unde pot citi lucrarea dv de doctorat,m-ar edifice si as vorbi in cunostiinta de cauza.
  Cu umilinta nedidimulata,George

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: