ATUUL LUI IOHANNIS FAȚĂ DE CEILALȚI PREȘEDINȚI

           Care este distanța dintre comunism și democrație?

Răspunsul scurt la această întrebare ar fi, 25 de ani și 3 președinți.


 

        Iată-ne astăzi în fața unui eveniment foarte important, care, cred din toată inima că va fi o mare binecuvântare pentru întreg poporul român.

        Nu am să intru în detaliu în ceea ce îi privește pe cei 3 foști președinți, cu toate că domnul președinte Traian Băsescu, a dorit cu adevărat  să facă multe  pentru România, dar din motive foarte obiective, nu a reușit TOT ce și-a propus.

       Și de ce n-a putut mai mult? Să nu uităm faptul că încă din prima (10 ani în urmă) campanie electorală, a făcut o afirmație (în una dintre confruntările lui cu Adrian Năstase, contracandiadatul lui de atunci), afirmație care explică în parte de ce nu a putut face mai mult pentru România:  „CE TRIST ADRIANE CĂ ROMANII TREBUIE SĂ ALEAGĂ ÎNTRE DOI COMUNIȘTI”

Tocmai acesta este unul din răspunsurile la întrebarea „De ce nu a făcut domnul Traian Băsescu mai mult”? Cu toate că el a încercat din răsputeri să se debaraseze de trecutul dânsului, niciodată nu a putut face acest lucru foarte convingător. Totdeauna a fost taxat și ridiculizat de către cei care i-au fost colegi, în vechiul regim. Chiar dacă dânsul a făcut multe gesturi prin care a dovedit că s-a „lepădat” de comunism, de o mare parte din populație nu a fost crezut.

       În altă ordine de idei, omul are limitele lui, iar fără ajutorul Divin, nu poate realiza foarte multe lucruri.

Oricum,  eu doresc să-i mulțumesc domnului președinte Băsescu, pentru cei 10 ani de luptă continuă împotriva comunismului.


1. Lasă în urmă o justiție destul de bine pusă la punct și cu perspective mari pentru viitor.

2. Lasă în urmă o relație strânsă între România , Europa și SUA.

3. Lasă în urmă un comunism decapitat, fără vreo putere de a se mai ridica. (cel puțin pentru 1-2 generații)

4. Lasă pușcăriile pline de corupți, lucru foarte important.

               Acestea sunt doar câteva lucruri mari pe care le-a făcut, cu riscuri enorme și din cauza cărora era să-și piardă președinția de două ori.

               Stimate domule președinte Băsescu, vă mulțumesc din tot sufletul pentru acești 10 ani și vă doresc multă sănătate și viață lungă alături de cei dragi.

              Cred că de pe această platformă, lăsată de domnul Băsescu, domnul Iohannis va putea continua mult mai ușor pentru a aduce pentru România binecuvântarea de care are așa mare nevoie.

              Dacă îmi pun speranță mare în domnul președinte Iohannis, nu o fac din naivitate sau că sunt superficial, ci din motive bine întemeiate.141630647387370a61

              În primul rând,  așa cum am mai vorbit și într-un articol  după alegeri (Klaus Iohannis) o spun și acum:  Alegerea d-lui Iohannis, a fost decisă de sus. Atunci când Dumnezeu se îndură de un popor, îi dă un conducător bun.

              Cred că domnul Iohannis este un conducător bun, care își iubește țara și dorește din toată inima prosperitatea ei, atât din punct de vedere pământesc, dar mai ales spiritual.

              A dovedit acest lucru în cei 14 ani cât a fost primarul Sibiului. Se știe că atribuțiile unui președinte sunt destul de limitate, iar fără ajutorul Parlamentului, nu poate să realizeze ceea ce și-a propus. Pentru a avea autoritate în fața guvernului, trebuie să aibă sprijinul continuu al populației.

             S-a putut vedea faptul că nici nu depusese jurământul de președinte și deja a reușit să convingă parlamentul să-și dea corupții pe mâna justiției. De unde această autoritate? Era autoritatea dată de marea majoritate care l-a ales ca președinte.

             Atâta timp cât va căuta binele poporului, va avea putere chiar și cu-n guvern de opoziție, fiindcă și opoziției deja a început să-i fie frică de cei ce îi votează.

            Dar domnul Iohannis mai deține o autoritate care este chiar mai importantă și anume autoritatea primită de la Dumnezeu. Ca un om cu frică de Dumnezeu și cu o viață de creștin trăită (nu numai vorbită) va putea sa aibă mare trecere atât pe plan național, cât și pe plan internațional.

            Pentru a menține binecuvântarea Lui Dumnezeu pentru România, el va trebui neapărat să se dezică de două lucruri foarte importante care au adus România în starea în care se găsește astăzi.

            Nu știu în ce măsură va putea rezolva aceste două lucruri, dar trebuie măcar să încerce cu tot ce îi stă în putintă.

1. Avortul – care a fost legalizat imediat după revolutie și care a ucis peste 20 de milioane de copii, fiind un păcat mare înaintea lui Dumnezeu.

2. Căsătoriile între persoane de același sex – care nu numai ca este un păcat înaintea Lui Dumnezeu, dar este și rușinea popoarelor


Ca președinte evanghelic, va trebui să își arate poziția față de aceste două PĂCATE LEGALIZATE și chiar promovate deja pe plan internațional.

        Știu că fiind în structurile internaționale, poate că va fi imposibil să le anuleze, dar va trebui să le condamne și să facă tot ce depinde de el să educe populația țării, că aceste lucruri sunt o plagă pentru orice națiune și că trebuie renunțat la ele.

        Doar așa va rămâne binecuvântarea Lui Dumnezeu cu el și peste Romania.

Eu am toată speranța că domnul Iohannis este un om cu frică de Dumnezeu și va ține cont de toate aceste lucruri.

Doar relația sa cu divinatatea îl poate face un președinte diferit de ceilalți, altfel cu toții vom trăi o nouă dezamăgire și înseamnă c-am irosit și ultima speranță.

Creștinii adevărați din întreaga țară, au în față o provocare foarte serioasă. Trebuie ca neîncetat să se roage pentru domnul președinte Iohannis. Suntem chemați să fim parte cu el în atragerea completă a binecuvântarii lui Dumnezeu peste națiunea noastră.

AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU.


Cu deosebită stimă și o mare speranță pentru noul președinte Iohannis.

Mike Olari

3 gânduri despre „ATUUL LUI IOHANNIS FAȚĂ DE CEILALȚI PREȘEDINȚI

  1. Dl Johannis,pe care l-am votat in al doilea tur,deoarece am ales raul cel mai mic,a inceput deja cu stangul. Desi a vuit internetul(cel din cauza caruia a si fost ales) si chiar o scrisoare deschisa a intelectualilor de marca ai Romaniei,printre care Plesu si Liiceanu,sa nu-l ia pe Mihalache consilier la Cotroceni,stiti ce a facut presedintele „lucrului bine facut” ? Ei bine,a raspuns tuturora,echivoc,voi face ce trebuie ! Probabil ca asta trebuia,Mihalache (Mahalache),fostul consilier al lui Nastase,cel care spunea ca daca americanii ne cer ANI.mai bine fara americani,a fost numit Consilier la Cotroceni. Un proverb romanesc spune ca ziua buna se cunoaste de dimineata. Dimineata D-lui Johannis a inceput prost.Imi este teama ca asa va continua. Credeam ca aroganta este caracteristica doar romanilor.Se pare ca m-am inselat,aroganta acestui „neamt” este cu supra de masura. Basescu,singurul PRESEDINTE adevarat al Romaniei !!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: