Adevarata Iertare

Considerăm că se impune republicarea acestui articol, datorită faptului că în ultimele zile am asistat la reacții care dovedesc faptul că lecția iertării nu a fost înțeleasă de toți. Eu cred că acesta este unul din cele mai practice mesaje pe subiectul iertării.

Mike Olari

Dacă simți că rugăciunile tale parca nu mai sunt ascultate, s-ar putea ca acest mesaj să te ajute să restabilești relația ta cu Dumnezeu și sa te poți bucura din nou, de răspuns la rugăciunile tale.

O predică, obligatoriu de ascultat pentru orice Credincios și nu numai.

photo(4)

Travis Hunt – acest frate și bun prieten – depune o mărturie extraordinară la Biserica Poarta Cerului din Timişoara, despre ceea ce înseamnă iertarea adevărată şi importanţa ei capitală în viaţa  fiecărui creştin. După ascultarea acestei predici, este imposibil sa mai rămâi la fel.

Îmi place tot odată cât de biblic este explicat acest subiect atât de important pentru mântuirea oricui. Va rog să o ascultați până la capăt. Merita, chiar dacă este un mesaj puțin mai lung.

Va doresc o ascultare binecuvântată.

[Click aici]

20 de comentarii

 1. http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/sorin-breazu-dezinformare-noua-carte-a-lui-pacepa-arata-cum-poate-fi-subminata-libertatea-si-religia/ Cand l-am rugat pe Petrica Lascau sa-l sune pe A.V. (din simpatie si admiratie pentru pozitia lui ferma fata de falsitetea crestina) nu i-am solicitat nici decum ajutorul ci defapt dorem sa-l ghidez intr-o direcie sanatoasa , de lumina,de elucidare a ceea ce era confuz pentru el acolo in Arizona ) . Apoi dupa analiza „vice”culturistului Gurau, l-am invitat la mine sa-i facilitez un moment UNIC, ASTRAL ,ISTORIC tocmai aici in „pustusag” ,in trista si pontica lui viata lui de „exilat ” !.. Dar cum am mai mentionat , Zeul Cronos i-a sabotat in continuare deciziile si pasii . . . Biserica „Elim ” la aceea data inca nu se rupsese .(iar in sanul ei se aflau cuibariti trei fii de fosti informatori de calibrul tatalui meu ) . Dezinformarea a luat amploare iar azi patroneaza deosebit de pronuntat in lumea evanghelicilor romani din tara si diaspora .Iar ca americanii ,in naivitatea lor bine mestecata cu dolari degenerati in malaxorul emotiilor evangelice,”pun botul”, asta este o alta pagina demna de analizat intr-un alt detaliat nivel. Mike dragul meu, ,oare ar fi corect si crestineste sa te felicit ca „ai reusit ” de unul singur, pe o durata de trei ore ,sa-ti faci o parere „solida”, sa elucidezi activitatea unui agernt si informator de elita al criminalei Securitati ??!!. Te citez- „luptand sa salvez doua suflete de la iad ” -incheiat citatul . Te rog sa-mi elaborezi afirmatia ta : „cine este vinovat ,nici nu mai conteaza „. Probabil , sub auspiciile programului tau de afaceri misionar-americane , a entuziasmului tau „de ucenicizare” , daca ar fi posibil , ai oferi botezul in apa fara discriminare , fara nici o confesare, atat lui Iuda Iscarioteanul cat si celor doi talhari ce l-au incadrat in Golgota pe Mnatuitorul . . .
  I love you , Mike !
  sincerely, Mos Ion Roata

  1. As vrea sa stiu cine este acest Mos Ion Roata in realitate. Are niste pareri cam inalte despre sine. Pe Petrica Lascau il stiu, de aceea mi se pare extrem de aroganta afirmatia Cand l-am rugat pe Petrica Lascau sa-l sune pe A.V. … nu i-am solicitat nici decum ajutorul ci defapt dorem sa-l ghidez intr-o direcie sanatoasa , de lumina,de elucidare a ceea ce era confuz pentru el acolo in Arizona)
   Adica nu-i solititi ajutorul, ci doresti sa-l ghidezi! Bravo!
   Apoi doresti sa-i oferi un „moment UNIC, ASTRAL ,ISTORIC” Ha-ha-ha! Asta da, infatuare!

   1. Alin, nu doresc sa intram în polemică, dar atacurile la persoană nu reprezinta în niciun fel orientarea blogului nostru. Încurajăm în schimb dezbaterea de idei.
    Mulțumesc pentru înțelegere.

 2. Draga Mosule
  Sa sti ca nu caut sub nici o forma aprecierea nimanui, doar a Domnului.Stiu ca nu esti obisnuit cu oameni sinceri, care nu tin cont de PERCEPTIA cititorilor, ci de cine sunt cu adevarat.Totusi daca te plimbi pe acest Blog, trebuie sa te obisnuiesti cu faptul ca noi operam foarte deschis.
  In alta ordine de idei, in comentariul meu la care faci aluzie,eu vorbeam de mintuirea a doua persoane, nu numai o persoana.De unde tragi tu concluzia ca eu cred ca tatal tau nu are nici o vina?
  In ce te priveste, eu nu pot sa cred ca cineva care nu s-a intilnit cu tatal sau de 36 de ani, este in regula cu Dumnezeu, indiferent ce acel tata ar fi facut.Dumnezeu judeca oameni, nu noi.
  In ce-l priveste pe Iuda, eu chiar cred ca si IUDA, putea fi salvat (precum Petru) daca nu se grabea sa-si curme viata si se caia de pacatul lui.Sertfa Domnului ISUS A a salvat un criminal chiar in timpil crucificari.
  Acuzatia facuta de tine, cum ca sunt si om de afaceri si misionar, o consider compliment si-ti multumesc.Este asa de frumos sa-ti poti folosi bani care ii cistigi (de multe ori cu eforturi mari)pentru extinderea imparatiei si pentru nevoile altora.I love you brother.
  God bless you and yours.
  mike

 3. Fr Mike, ascultind materialul prezentat de fr Travis, doresc sa-ti spun doua lucruri:
  – de la tine imi cer iertare pentru unele ginduri ce mai strabateau in spatele cuvintelor adresate tie, si,
  – recunosc ca pe Mosul meu drag ( desi nu-mi place sa am Mos cu nume strain, il voi purta in inima pe Liviu Corneliu Anei) il iubesc asa cum se cuvine unor crestini.
  Recunosc ca aveam nevoie de aceste cuvinte ale fr Trevis, recunosc invatatura deosebit de clara ,limpede si biblica ce am primit-o de data aceasta, si , zic si eu ca un tinar invatacel in ale credintei, DUMNEZEU NE IUBESTE inca
  Cit despre celelalte lucruri, eu zic ca ne trebuie inca multa intelepciune si putere duhovniceasca pentru a putea intelege ca toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…si mai ales, sa putem rosti sinceri, FACA-SE VOIA TA DUMNEZEULE..
  Fiti binecuvintati pentru osteneala voastra.

  1. Daragul meu Tristar, penultimul meu mesaj ce l-am publicat pe acest blog drept raspuns si reactie la predica lui Travis Hunt, in care imi exprim sincer si deschis sentimentele ce le am fata de tatal meu , pe care l-am iertat cu multi ani in urma si pe care doresc sa-l intalnesc fata’n fata in curand -,A FOST CENZURAT !.De asemenea am aratat ca tatal meu ,inainte de caderea regimului Ceausescu , cu ajutorul meu a intentionat si a incercat sa ajunga in State , sa „predice” pe Hristos ,evident ca agent sub acoperire. In activitatea mea profesionala am analizat profund si am anticipat din timp intentiile lui de calificat „cameleon evanghelic” . Prin tatal meu socru i-am trimis bani , dupa care a venit repede la Arad ,sa-l intalneasca. Apoi a inceput sa ceara altii si altii fara sa-si recunoasca trecutul lui marsav . In acest mesaj am aratat atat motivatia cat si efortul meu de a nu fi manipulat emotiv si din ravna lipsita de intelepciune ,in numele unei dragoste oarbe, sa accept sa beau dintr-un izvor otravit iar el sa ajunga in America si sa devina omologul si colaboratorul lui Nicki Pop. Ani la rand am facut analize de profil al unor fosti informatori de elita ai Securitatii ,ce au activat si domiciliat in State .In cazul Coldea ,cu ajutorul agentiei F.B.I. a fost expulzat din State in 1984 .M-am straduit sa obtin dosarul lui cat si detalii din dosarele celor ce au fost programati de Securitate in campul lui de informare-contrainformare. In final am aflat de actiunile lui disperate de musamalizare ,de motivare si dezinformare explicate in „memoriu” a angajamentelor lui semnate benevol ca informator de elita al Securitatii .Cer administratorului o lamurire in legatura cu decizia ce au luat-o de a nu-l publica.
   sincerely, MIR

   1. Mosule
    Eu ti-am sters ultimul comentariu.Daca il vei reciti poate iti vei da seama de ce.Nu este corect sa ataci pe nimeni, nici sa te scoti pe tine in evidenta, injosind pe alti.Daca vrei sa-mi transmiti ceva personal,foloseste emailul meu.
    Nu cred nici in ce tu faci fata de tatal tau.Dupa ce l-ai facut erou pe acest blog, acum incerci sa-l faci gunoi? Te compromiti.Cred ca, corect ar fi sa incerci sa te intilnesti cu el. God bless you and yours.
    mike

  1. Draga Mosule
   Cred ca este cazul sa punem punct subiectului, in ca priveste relatia ta cu tatal tau.
   Atit tu cit si tatal tau sunteti maturi si cred si responsabili.
   Eu am vrut sa ajut aceasta relatie, dar se pare ca nu am reusit acest lucru.Imi pare foarte rau, dar eu nu doresc sa mai discut de acest lucru.
   God bless you and yours.
   Cu dragoste,
   mike

 4. Fr Mike, ani si ani de zile am avut parte de consiliere. Trebuie sa recunosc ca in domeniul in care am „practicat” aceasta indeletnicire impusa de partid, am vazut ca in America este o meserie si inorabila si avantajoasa.(material bine’nteles)
  Ce nu inteleg eu , de unde si pina unde s-a ajuns ca aceasta meserie sa fie practicata si intre crestini? Pai nu au ei calauza Duhul Sfint? Nu acesta…”va va invata toate…” Greu de spus cite ceva si mai ales de a decide. Sunt foarte sincer si spun ca nu este nimerit ca un crestin sa spuna ” nu mai doresc sa discut”. Mi se paare ca pune la indoiala principiul unei dragoste desavirsite ce afirma ca ne putem da si viata pentru frati ori si numai pentru prieteni.Sau aceasta este scris pentru situatii speciale iar noi nu facem parte.
  Fr Mike, si astazi am mai ascultat o data pe Travis Hunt si l-am gasit la fel de proaspat si la obiect, vin si intreb oare n-ar fi un moment prielnic sa auzim si materialul despre marturisire?Oare nu s-ar lega in chip minunat cu iertarea? Nu ti se pare ca au o legatura si o importanta mintenas la fel de mare? Ca cele doua trairi sunt mari generatoare de putere duhovniceasca?
  Si te mai rog ceva. Nu lua decizii asa categorice legat de Mosul meu.Spun aceasta si numai prin prisma celor 36 de ani fara sa mai socotim trairile celor doi inainte de cei 36 de ani.Citi dintre noi am putea duce o asa cruce grea? Eu nu spun cine a cioplit aceste cruci, eu zic ca este greu de dus.
  Hai fr Mike sa luam si noi macar o mila sau doua sa incercam sa ducem aceasta cruce despre care fiecare am aflat dupa simtamintele noastre.Dar crucea este reala. Iar Mosul meu nu l-a facut erou pe tatal lui prin postarea acelui memoriu ci a dorit ca noi sa intelegem contrastul, cameleonismul omului Anei Valentin.A dorit sa surprindem viclenia cu care dorea sa acopere situatia, sa pozeze in victima tocmai pentru a ascunde pe Iuda Mioriticul cum ii place Mosului meu drag sa spuna. Uite, si eu cred ca MARTURISIREA fr Anei Valentin este cheia.O marturisire directa si „tare” asa cum a facut Mosul cu starea si trairea lui.
  Iti amintesti cind te-am rugat sa trimiti un eMail la Mosul? Ei, nu-i nimic ca am ramas sa mai astept, asta este, dar in nici un caz nu voi spune „nu mai doresc”. Stiu si simpt intentiile tale de bunatate crestina.De data aceasta au ramas fara un rod pozitiv, dar nici Domnul Isus nu a fost categoric, a mai dat o sansa copacului, nu? Ai incercat o data, poate a doua, a treia sau a…poate vei reusi.Spun aceasta pentru ca ceea ce faci este dupa voia lui Dumnezeu, iar fr Travis ne spune ca lucrurile nu merg dupa simtamintele noastre ci au alte principii la baza.Hai sa credem ce a spus acest frate intr-adevar scump.
  Daca ceva nu inteleg sau sunt gresit, te rog frumos cearta-ma pe mail, imi v-a fi mai usor.
  Domnul sa te binecuvinteze si sa-ti dea putere sa faci voia LUI.
  Fiti binecuvintati.

  1. Draga frate Tristarul
   Multumesc de sfaturi si de faptul ca m-ai provocat, la o explicatie a situatiei si deciziei mele cu privire la subiectul, relatiei Mosului cu tatal lui.
   Daca citesti bine comentariile lui Mosu, se poate vedea clar pozitia lui.Din punctul lui de vedere eu sunt convins ca are dreptate.Din punctul lui DUMNEZEU de vedere lucrurile stau putin alfel.
   Pentru a evita o discutie contradictorie, care nu face bine nimanui, prefer sa opresc totul aici.Daca ai fi citit comentariul lui Mosu (cenzurat de mine) mi-ai da dreptate.
   Eu am incercat sa fac o FAPTA buna.(Cuvintul Domnului spune sa nu facem ca binele nostru sa fie vorbit de rau)Din pacate, ca raspuns la binele meu, m-am trezit cu reactii neasteptate, nedorite si nemeritate.
   In ce priveste emaiulul tau, eu l-am trimis Mosului imediat ce l-am primit de la tine.
   Va doresc tuturor un weekend, binecuvintat.
   mike

 5. Fr Mike.Toate lucrurile le-am inteles si ceea ce tu spui din nou, eu personal am invatat din predica fr Travis, Domnul sa-l binecuvinteze.
  Ceea ce eu incerc si se pare ca nu prea reusesc sa spun ,este ca sa nu acceptam prima imagine cum ca Mosul meu drag ar fi de neclintit. Si sa nu uitam ca parerile si concluziile lui sunt cladite diferit de ale noastre, ma gindesc la volumul si felul suferintelor lui.
  Propunerea mea se incadra in acea zicere: ai reusit, dute mai depaarte, N-AI REUSIT, DUTE MAI DEPARTE !!! Nu stiu cum se va intimpla dar cred cu tarie sa si eu voi avea parte de aceasta lucrare, Domnul sa fie slavit si faca-se voia LUI in toate.
  Nadajduiesc ca ma intelegi acuma.Treaba cu eMailul nu are nici un efect, am pus-o doar ca „ilustrata” de felul in care eu cred ca nu trebuie sa renunt si mai astept. Nu este nici un repros, Doamne ai mila de noi.
  Eu socot ca , dupa a doua, a treia, a… lucrurile se vor aaseza dupa voia lui Dumnezeu.Niciodata nu putem sti ce scoala face cu noi Dumnezeu si in ce imprejurari.
  Multumesc frumos de mesaj si…eu ma rog in continuare pentru aceasta cauza , pentru misiunea voastra minunata si…pentru pacea Ierusalimului.
  Fii binecuvintat fr Mike.

  1. Draga Tristare
   Ma bucur ca ai ascultat predica lui Travis, care te-a marcat profund.Nu am postat-o intimplator.Stiu ca multi sunt corigenti, daca nu chiar repetenti la acest Capitol..Sper sa fie folosita pentru citi mai multi.God bless you and yours.
   Have a great and blessed weekend.
   mike

 6. Ma scuzati ca intervin si eu – Predica lui Travis, pare la prima vedere -Idilica – si de neconceput pentru unii asa zisi ,,crestini”, dar pentru acei ce au murit inpreuna cu Christos si nu mai traiesc ,ci, Christos traieste in ei –predica are si intelegere si aplicare.. Acum ca unul care crede (dar inca nebotezat, tocmai din cauza ca acei apropiati mie -,,pocaiti” care in loc sa fie pentru mine -SARE si LUMINA – au pacatut fata de Dumnezeu gresind fata de mine (oare cum puteau ei sa mearga la altar sa aduca -jertfa- inaintea Domnului –?) Pacat ca acel om nu l-a vazut pe tatal lui -36 ani– Eu de la 6 ani am ramas orfan datorita (iubirii ) unor, numiti, ( crestini)–nu voi avea privilegiul sa-l mai revad pe tatal meu, ca omul din povestea de mai sus. Cred in iertare (care aduce pace , liniste in suflet si inima) dar cred ca cel care a pacatuit TREBUIE- sa vina sa-si ceara iertare –nici Dumnezeu nu iarta daca noi nu recunoastem ca suntem pacatosi. Doresc din toata inima, celor ce iubesc pe Domnul sa traiasca o viata demna , sa fie pilde vii pentru cei din jur, altfel , degeaba inbatrinesc pe cale, caci , la sfirsit, vor gasii o poarta inchisa. Blessing to All

 7. Draga Mike
  Multumesc pentru sfat.Venind de la tine, sper sa fie mai bine luat in considerate.
  Imi permit sa te Incurajez sa faci pasul ( botezul) chiar daca cei din jur nu sunt lumina.Exemplul nostru trebuie sa fie ISUS.
  God bless you and yours.
  mike

 8. Perimiteti-mi sa-mi spun si eu parerea. E de apreciat daca domnul Travis Hunt l-a iertat pe cel care i-a violat fiica. Adica nu orice ar putea. Dar sa ramana prieten cu respectivul, aceasta nu mai e de inteles si nu cred ca ar trebui sa o consideram o atitudine laudabila.
  Vreau sa fac aici cateva precizari.
  1. Ca unul care traiesc in SUA ii stiu destul de bine pe americani. Multi dintre ei NU iti iubesc copiii cu adevarat dar sunt in stare sa afiseze o dragoste „genuina” fata de acestia, mai ales cand sunt sub lumina reflectoarelor
  2. Chestiunea cu „violul” la multe americance e una discutabila. Oricine ati spune, dvs nu aveti de unde sa stiti care a fost profilul moral al fiicei lui. Statisticile privind moralitatea fetelor din America (chiar si a celor care frecventeaza o biserica sau sunt fete de pastor) sunt foarte graitoare in acest sens. Deci, daca fata s-a culcat cu mai multi barbati la viata ei, faptul ca s-a culcat cu unul in plus, mai mult sau mai putin silita, nu constituie ceva alarmant pt parinti.
  Am auzit de multe cazuri in care the girlfriend il acuza pe fostul prieten de viol, cand ea a fost cea care l-a cautat si i-a facut avansuri dar dupa o cearta, ca sa se razbune pe el, il acuza de viol.
  3. „Blestemat sa fie omul care se increde in om”. Ca sa spuneti ca bagati mana in foc pt fiica acestuia pt ca dvs il cunoasteti pe tatal ei, nu cred ca e recomandabil. Exista prea multe persoane, fete si baieti, in SUA, care sunt la zi cu studiile academice, au rezultate deosebite, impresioneaza prin maniere etc dar la capitolul moralitate sexuala, sunt falimentari.

  Asa ca, in concluzie, ce s-a intamplat cu fiica acestui predicator, ce fel de tata este el, care a fost cu adevarat conjunctura „violului”, sunt trei aspecte pe care numai Cel de Sus le stie.

  1. Sergiu
   Este punctul tau de vedere.Al meu este putin diferit.Si eu locuiesc in America si am crescut si 7 copii aici.
   In cel priveste pe Travis, crede-ma ca este un crestin autentic.
   Locuieste foarte aproape de Potland,(Camas Valley) te Incurajez sa-l vizitezi, crede-ma ca ti-ai schimba impresia despre uni americani complet.
   Pot sa-ti facilitez legatura cu el daca doresti.
   mike

 9. In alta ordine de idei, iata ce scria Mos Ion Roata (Walnden) in urma cu aproape doi ani:

  „Azi am primit informatia directa si am discutat cu fratele meu de CREDINTA si CRUCE , Viorel Chis .El a ajuns cu bine in Baia Mare, Romania , si a consumat timp “util si istoric” in resedinta si in compania tatalui meu, pastorul Anei Valentin . (ce in 5 iulie implineste frumoasa varsta de 90 de ani ). Anei Valentin ,( ” autentic arhivar de date si evenimente enciclopedice a evanghelismului romanesc intre anii 1939 si 1989″)desi inaintat in varsta ,este lucid , in posesia unei memorii de invidiat. “Ingerul pazitor” si supraveghietor “in’deaproape” al “activitatilor terestre” ale tatalui meu, nu este altul decat domnul Panican , imitatorul si comerciantul publicatiilor lui Richard Wurmbrand .Multumesc pentru atentie domnului Danut Manastireanu (vezi blogul “Persona” )cat si fratelui Vasilica Croitor . Cu permisiunea ta, voi reneni cu noi informatii utile, de elucidare a multor fapte deplorabile, crime si vanzari de noapte, ce au avut loc in Biserica lui Hristos ,in anii de teroare comunista ! .
  Cu deosebit respect si dragoste frateasca, sincerely , Mos Ion Roata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s