IERTAREA ÎN ACȚIUNE !

În rândurile ce urmează, vrem să vă prezentăm un articol în care ne este redat un exemplu de IERTARE, din care cred că fiecare din noi avem de învățat. De fapt, aceasta este chiar Dragostea Agape, pe care însuși Dumnezeu a arătat-o față de omenire, prin trimiterea unicului Său Fiu, ISUS HRISTOS, acesta de fapt, este cel mai elocvent exemplu de DRAGOSTE.

Vă îndemn să urmăriți aceste câteva rânduri, de unde cred că fiecare putem să învățăm ceva.

Mike Olari

I-a oferit o Biblie celui care i-a ucis soția

dreamstime_xl_18055434-1170x779

Un bărbat a șocat o întreagă curte judecătorească din Manhattan (New York, SUA), atunci când a oferit o Biblie celui care i-a ucis soția, încurajându-l să își salveze sufletul. „Dumnezeu va fi cu tine”, i-a spus Noel Pumarejo, plângând, celui care a înjunghiat-o pe soția lui, provocându-i moartea.

„Citește Biblia asta și întoarce-te la Dumnezeu ca să-ți salvezi sufletul.” Gestul lui Pumarejo a impresionat-o până la lacrimi chiar și pe judecătoare. Emoția însă nu și-a avut locul în decizia de a-l condamna pe acuzatul David Andrango la 25 de ani de închisoare.Andrango, în vârstă de 32 de ani era curier la magazinul de bijuterii la care Sandra Pumarejo (52 ani) lucra pe postul de contabilă.  Magazinul îl concediase pe Andrango după ce acesta a sustras bijuterii în valoare de 10 000 dolari, însă Pumarejo i-a promis că nu îl va denunța la Poliție dacă va înapoia ce a furat. Sandra Pumarejo întocmise chiar și un plan de restituire, pe care Andrango urma să îl folosească pentru a returna banii. La câteva zile după ce au stabilit împreună acest plan, Andrago a ucis-o pe Pumarejo.„Știu că nimic nu o va mai aduce înapoi,” a spus Andrango în pledoaria sa. „Nici nu vă pot privi în ochi – îmi este rușine,” a adăugat el. „Vă mulțumesc pentru Biblie. O voi ține cu mine tot timpul. Voi citi întotdeauna din ea.”După proces, Noel Pumarenjo a declarat că nu îi pasă de sentința dată în dreptul lui Andrango. „Îmi pasă doar de sufletul lui.”

44 de gânduri despre „IERTAREA ÎN ACȚIUNE !

 1. Dragostea de frati, de semeni, este o porunca, nu o optiune! ” Si aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeste pe Dumnezeu, iubeste si pe fratele sau ” 1 Ioan 4:21 La o dezbatere cu tema ” Marturisitori ai luminii si dragostei- 1 Ioan- ” un frate a intrebat: Daca nu-l am la ranza pe fratele, ce sa fac?! „Scoateti ranza ” a venit raspunsul! Din pacate ( sau din fericire……) multi, foarte multi a-m ramane fara ranza……..

 2. Vorbe multe,experiente si trairi personale,marturisiri miraculoase ,semne si minuni,vindecari inexplicabile ,evenimente si intimplari ce sensibilizeaza simturile producind sentimente de bucurie sau tristete profunda ,emotii provocate de dorinti „firesti”,materiale ,ale omului adamic,ce a mincat din” pomul cunostintei binelui si raului”,insa care sint doar „imitatii”, de scurta durata,oscilante ,cu intensitati variabile ( bine-rau , rau-bine),consecinta continuarii alimentarii fiintei cu „roadele” acestui pom din Eden,roade ce continua de milenii sa produca moarte,generatie dupa generatie,deoarece sint roade ale mintii omenesti ,ale intelepciunii si cunoasterii omului ,calcator al Legii date de Creatorul tuturor lucrurilor percepute si nepercepute de capacitatea noastra de perceptie. De doua milenii insa,in dragostea Lui fara margini,infinita,Dumnezeul Cel Viu,Cel ce ESTE,ne-a pus la dispozitie ,si ne-a permis accesul la Pomul Vietii din Raiul Lui Dumnezeu,prin intruparea Cuvintului Sau ,Hristos Isus,Calea,Adevarulsi Viata,si cine se hraneste cu roadele acestui pom ,este transformat,Nascut Din Nou,si traieste in DUH ,o fericire vesnica si continua,in IMPATATIA LUI DUMNEZEU ,care este,aici si acum in inimile noastre,si care nu o poate vedea si experimenta, decit cel ce priveste cu ochii credintei,prin Duhul lui Hristos ,printr-o traire asemanatoare cu a Lui,in DRAGOSTEA care sa se materializeze in toate activitatile cotidiene,acea DRAGOSTE DUMNEZEIASCA,NECONDITIONATA de omul adamic ,ci de HRISTOS ,care traieste in noi,eul nostru (adamic)nemaiexistind.
  Fiti binecuvintati.

  1. Drags IOSIF
   Pentru uni astea toate sun trairi, nu numai vorbe.Iar despre dragoste nu putem vorbi,fara sa discutam si de iertare.
   Trebuie sa stim ca pe planeta asta pamint, sunt tot felul de crestini, uni poate mai slabi ca noi, dar sunt si uni mai maturi.
   Mike

   1. Domnul Dumnezeul cel viu si Adevarat,Cuvintul Adevarului,Cel ce ESTE si ramine in veac,El,de care nu ne putem ascunde,si care e patrunzator ,viu si lucrator,(activ),ce patrunde pina in structua celulei,si a ADN-ului fiintei,El,pentru care stiinta lumii e o „nebunie”,El care a parasit gloria ce o avea la Tatal,luind forma materiala,umana,neavind nimic „atragator”,luind asupra lui vina neascultarii firii noastre adamice,materiale,pacatoase,suferind batjocuri si moartea fizica ,omorit pentru pacatele noastre,ce le-a luat in trupul sau pus pe lemn si omorit,dar inviat in DUH,de Tata lLui si al nostru, al tuturor celor ce credem si traim cum a trait El,morti impreuna cu El in trup,si unviati in duh ,transformati in fapturi noi duhovnicesti ,asemeni,Lui,frati cu El si mostenitori impreuna ai Imparatiei Lui ,acum si aici,si El ne cunoaste pe toti,ne iubeste pe toti asa cum sintem ,cu neajunsurile noastre,si mijloceste si azi si sufera impreuna cu noi,deoarece El traieste in noi,si e partas suferintelor noastre,insa in mari dureri El e alaturi de noi si ne mingaie in toate imprejurarile .(Rvrei 4:12,13)
    Fiti binecuvintati

  2. IOSIF
   Iata aici un efect al predici, (Travis Hunt) Nelu Filip este pastorul acestei biserici.De fapt el a si facut translatare.
   Uite ce ne-a transmis el:

   :Mike, la cateva luni dupa aceasta predica prezentata la Poarta Cerului, am mers la o biserica din jud. Arad si acolo un frate in varsta,foarte entuziasmat mi-a spus ca fiicele lui erau foarte suparate una pe alta si nu comunicau intre ele de ani de zile, dar cand una dintre ele a urmarit predica despre iertare, pe saitul bisericii Poarta Cerului, a fost motivata sa-si schimbe atitudinea. A cautat-o pe sora ei, i-a recomandat aceeasi predica si au inteles ca neiertarea este prea scumpa si ca nu-si pot permite sa plateasca pretul. S-au impacat si tatal lor lauda pe Dumnezeu pentru mesajul acesta aducator de iertare si pace in casa lui. Laudat sa fie Domnul!
   Pastor, Nelu Filip

   1. Draga Mike
    Personal ,urmaresc in fiecare duminica ,programul acestei biserici,,si apreciez rivna acestui om, si al tuturor slujitorilor sinceri ,mi-a placut si carismul lui Travis H.insa, tristetea mare e ca, „cei mari”,in general nu propovaduesc CUVINTUL ,ADEVARUL ELIBERATOR,ci prin prisma dogmelor si crezurilor ,tinind masele,in obscuritatea religiilor,formate in primele veacuri dupa Hristos ,prin tot felul de povestiri reale sau imaginare ,ce produc la nivel de constiinta reactii si sentimente (uneori lacrimogene),de scurta durata ,fara a transforma (metamorfoza)fiinta,de a-i oferi libertatea harului infinit,si al Imparatiei lui Dumnezeu ,care nu e in Adam ,ci in Hristos Isus,in Pomul Vietii.
    „Si Duhul si Mireasa zic:”Vino!” Si cine aude sa zica,”Vino!”Si celui ce ai este sete ,sa vina;cine vrea,sa ia apa vietii FARA PLATA !”
    „Apoi am auzit in cer un alt glas,care zicea:”Iesiti din mijlocul ei,poporul Meu,ca sa nu fiti partasi la pacatele ei,si sa nu fiti loviti cu urgiile ei !”
    Fiti binecuvintati.

    1. Iosif

     Sunt de accord cu tine in ce priveste predicarea CUVINTULUI VIU.
     Pot sa te asigur si de faptul ca eu incerc sa ma inconjor si sa aduc pe Blogul nostru, oameni maturi spiritual.
     Cu emotiile se ajunge prea departe.

     mike

   2. Mike, este incontestabil ca o predica la nivelul celei prezentate de Travis despre iertare este aproape de antologie. Nimeni nu contesta asa ceva. Problema se puna din punctul de vedere a celor „presati” sa inteleaga ca este despre ei! Ma abtin legat de nemultumirea Mosului si o spun in dreptul meu. Daca s-ar intimpla ca vreodata , discutiile dintre noi sa fie solicitate ca leit-motiv, sau iustrata cum le place americanilor, pai folosirea ori prezentarea fara acordul meu mi se pare o indrazneala peste limita bunei cuviinte, sa nu zic ma taraneste ceva vorbe.
    Presiunea s-a adus prea direct in dreptul Mosului, asta in conditiile in care el nu de iertare duce lipsa, ci de intelegere din partea tatalui sau de a face cele necesare iertarii pacatelor spre mintuirea sufletului.
    Tu ca un mare specialist SCB trebuie sa intelegi ca sa folosit un semnal gresit, ceea ce a dus trenul pe o alta linie, pe abatuta.
    Apropo, l-am cunoscut personal pe Travis, ba mai mult mi-a lasat si un semn autograf pe cartea primita cu drag de la tine. Lucruri frumoase, normale intre oameni normali.
    Miracolul lui 2015 va fi atunci cind se vor intelege lucrurile de ” acord fin” din trairile Mosului meu drag, o spun cu toata responsabilitate, chiar daca la aceasta ora lucrurile se vad un pic tulburi.
    Cit despre Travis, da, faptul ca nu s-a referit la mine nici atunci nici in predica avuta la care am participat, pot spune ca nu pot rosti la adresa lui cuvintele Mosului. Dar, trebuie sa acceptam ca sacii Mosului sunt in alta caruta decit a noastra. Si iar revin la tovarasul Eminescu; e usor a scrie versuri…tu esti Mircea… cu semnul exclamarii pe cind originalul este cu semnul intrebarii.( ca sa-l mai stirnesc un pic iar pe George ca prea l-am lasat linistit)
    Multe binecuvintari.

 3. Stau si cuget dupa mersul vremilor, inspirat de materialul pezentat, oare nu este de foarte mare importanta cum ne iertam noi intii toate nelegiuirile din comportamentul nostru?
  Este necesara aceasta iertare sau lucreaza doar ” cum iertam si noi gresitilor nostrii”?
  Ca daca noi cu noi raminem toleranti, atunci ipocrizia pomenita de Mike, tare ma tem ca e la ea acasa.
  Oare atunci cind biblia ne indeamna sa ne cercetam singuri, oare cit de obiectivi , tradus, oare cit de exigenti suntem noi cu noi IN PRIMUL RIND?
  Si asa didactic ajung la concluzia ca INTOTDEAUNA lucrurile trebuie sa inceapa cu noi.
  Suna un pic bizar, dar intii trebuie sa ma iubesc eu pe mine ca sa pot iubi pe aproapele meu ca pe mine insumi, nu? Daca tu pe tine nu dai doi bani, ce nevoie am eu de dragostea ta de acest fel?TRIST este daca raminem numai la a ne iubi noi pe noi, acolo incepe dezastrul. Cind iubim numai persoana noastra, ideiile noastre, gindurile noastre,…prin egoism ucidem ceea ce Dumnezeu ne da ca cel mai de pret dar: credinta. Si fara credinta este cu neputinta
  sa fim placuti lui Dumnezeu. Ginduri.
  Chiar asa, ce ar fi trebuit sa-i dea ucigasului in cazul de fata pentru gestul lui?
  Fiti binecuvintati.

  1. Draga Tristare
   Do not get ahead of you self.
   Te pronounti prea sigur de situatie si incepi sa dai verdicte.Eu asi fi mai retinut.
   In primul rind, nu daca spui cuiva adevarul direct nu inseamna ca il si urasti.
   Dinpotriva, cred adevarul se spune celor de care iti pasa.Apoi nu tot ce spun oameni este conform cu realitate.Doar timpul va arata unde este adevarul.
   Mike

   1. Nu iti inteleg afirmatiile, nu intuiesc firul, dar, nici a le schimba de la o zi la alta nu este bine. Merita recitit sirul de „nu” cu referire la frati. Daca Dumnezeu ma ingaduie, ii multumesc lui si, in post si rugaciune stau si ma intreb si eu , …ca altii: CE ESTE ADEVARUL? Si ma gindesc ca noi pina acuma am reusit sa aratam adevarul meu, adevarul tau, altii adevarul lor.
    Ma pronunt foarte sigur , da, asa este felul meu, asa am fost toata viata , scurta dar toata. Dumnezeu a ingaduit sa nu-mi fie teama sa rostesc, iar de greseli m-am rusinat public si in ultimii 10 ani am invatat sa-mi cer si iertare.tot fara teama… Aceasta este pozitia mea de pe care comentez…atunci cind sunt lasat.
    Da, dovezile si probele de pina acum permit unele verdicte.Cit sunt ele de …verdicte, nu cred ca merita sa fiu judecat…iar si iar…Cred ca am fost , si nu numai eu, chemati la dialog. Hai sa-l pastram dialog , daca vrei ca altfel este blogul tau, iar din cite stiu eu tara aceasta ( ca si multe altele) garanteaza dreptul la proprietate …dar si dreptul intelectual este la fel garantat … freedom spech ! Dar ca si in comunism, LOCUL nu este sigur.
    Fii binecuvintat.

    1. Da, mare dreptate ai. Ramine regula celui satul vorbindu-i celui flamind. Biblic, Iacov 2 cu 14 la 16. Tovarasul Eminescu, a fost un mare de tot cunoscator de biblie. Aceste versete el le-a tradus cu cuvintele: e ussor a scrie versuri….
     Dar, in ce ma priveste , ramin cu bucuria trairilor in paartasie ccu voi, si aceasta pe linga faptul ca este o sslujba duhovniceasca , eu zic ca nu-i putin lucru.
     Apropo, ca sunt confuz, te-ai lamurit cu faptul ca Mosul a „ajutata” si ca ultima data a vorbit cu el in 2014? Ca nu am vazut nici o reactie directa de a ta legat de afirmatiile aduse toate impreuna?Mai ales ca ele devoalau o stare de superficialitate.
     Nu-i musai sa-mi spui nimic, oricum gustul nu mi-l poate schimba.Dar stiu ca am stiut bine, slava Domnului.
     Nu stiu de ce tace asa de tare George, sau i-ai spus tu ceva despre victimele colaterale, situatie des intilnita in diplomatia vestului mai ales in anii de conflicte.
     Fii binecuvintat.

    2. Nu mai sunt atit de ager. Incet dar sigur, chimoterapia si radiatiile ma doboarat.tot mai mult, dar cel mai mult imi afecteaza atentia.Astazi am avut pentru vreo doua ore radiatii cu pozitroni. N-a fost asa de rau, dar , cind am vazut pe usa de coridor ca scrie MEDICINA NUCLEARA, m-am gindit: ei baiete, pina aici ti-a fost. Singurul inconvenient este ca pina miine nu pot sta in preajma nimanui ca „radiez”. Oricum eu radiez de bucurie, dar asta nu s-a dovedit sa fie molipsitoare, ba din contra, imi atrag critici (constructive evident) Inainte ma laudam cu o atentie distributiva ca Napoleon era mic ingeras, asta asa ca sa iti dau motiv sa ma mai temperezi, dar, acesta este adevarul meu (bine’nteles) Si daca il imparti putintel, ajungi la adevarul general!
     Nu stiu postarea lui George, unde si cind a fost? Te rog frumos, iar el ma va ierta ca oricum este pus pe fapte bune.
     Oricum, multumesc si doresc sa citesc postarea.

    3. Nu sunt suspicios de nici un fel.Tu nu vezi ca eu dau „verdicte” clare si mai putin clare? De fapt ce sa suspicionez? Ce as putea sa suspicionez cind noi suntem numai fratii noi de noi pe acest blog?
     Daca ma atentionezi mai diresct, poate accept ceva.Oricum am marturisit ca tot mai putin ma pot baza pe „pricepere” Si asta in conditiile in care , la tinerete, aveam mereu nota mare, adica peste 5, adica de trecere. Asa se face ca am „trecut” de nici eu nu stiu cind am imbatrinit.
     OK, despre ce sau cu privire la ce sunt suspicios? Sau ce numesti tu suspiciune in dreptul meu? Te rog ajuta-ma.

 4. „Apoi am vazut un cer nou si un pamint nou;pentruca cerul dintii si pamintul dintii pierisera,si marea nu mai era.”
  „cer nou”,reprezinta o gindire noua ,duhovniceasca ,a noii fapturi nascuta din Dumnezeu.
  „pamint nou”,faptura noua ,inviata in Hristos,care traieste ca si El
  „marea” reprezinta sufletul uman,duhul lumesc.
  Fiti binecuvintati.

  1. „Am fost rastignit impreuna cu Hristos,si traiesc…dar nu mai traiesc eu ,ci Hristos traieste in mine. Si viata,pe care o traiesc acum in trup,o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu,care m’a iubit si S’a dat pe Sine insusi pentru mine.
   Nu vreau sa fac zadarnic harul lui Dumnezeu;caci daca neprihanirea se capata prin Lege,degeaba a murit Hristos..”(Galateni 2:20,21)
   Din acest context eu inteleg ca ,daca Hristos S’a dat pentru mine deoarece m-a iubit,si sinele meu ,trebue sa-l dau celor din anturajul meu,daca intr-adevar ,ai iubesc ,intelegind prin aceasta TOT CE AM,deoarece „tot ce am „,nu e al meu ,fiindca El m-a rascumparat prin jertfa de la Golgota,si nici chiar eu nu-mi apartin,ci sint proprietatea lui Dumnezeu.
   Fiti binecuvintati

 5. Frate George, DRAGOSTEA IN ACTIUNE, un lucru tare nimerit dupa zaduful temei Abei Valentin. Si amindoua cu radacini in trairile Mosului meu de la venirea lui in viata paminteasca. Grele lucruri George. Abia asa vedem si unii si altii cit de mult poate da Dumnezeu unora sa duca. Abia asa putem vedea cum sarim in ajutorul velor ce duci cruci cu greutatea ingaduita de Dumnezeu, dar sa fii sigur ca aceste cruci sunt cintarite in mina Domnului si sunt dupa puterea lasata fiecaruia. De fiecare data, cu fiecare ispita primim si modul de a iesi din ea.
  Doar ajutorul celor din jurul nostru este de natura judecatilor si intelegerilor noastre. Si, dupa biblie , Domnul Isus ne spune cind ne putem rataci. i ma gindesc ca in zile noastre nu foaarte multi se ratacesc din necunoasterea scripturilor, NUUUUUU! Ratacirile vin in mare parte ca nu se citeste pina la capat ” si nu cunosc PUTEREA LUI DUMNEZEU”!
  Sansa noastra este ca sa eradicat analfabetismul, stim citi, ba chiar citim si dezbatem cuvintul sfint pina in pinzele albe de doctori si doctorate… Si dupa ce citim, in loc sa raminem in rugaciune ca Ana, credem ca am aflat totul si ne grabim la PRESIUNE.
  Mai ramin putine lucruri si am nadejdea ca voi apuca sa te aud in dreptul Mosului cu cuvintele , asa , golite de continut cum spui tu, dar te voi auzi rostind „te iubesc”! Si tu vei ramine surprins de starea creata de aceste rostiri care au o putere nebanuit de mare, este PUTEREA din Dumnezeu care nu se poate goli de continut niciodata. Do it !
  Fii binecuvintat.

  1. Draga Mihail,am lipsit de pe blog doua zile(motive independente de vointa mea),si mi-a trebuit „ceva timp” sa citesc tot ce sa scris pe aici. Eu nu citesc „pe sarite”,sunt unele pasaje din postari pe care le citesc de mai multe ori,pentru a nu le intelege gresit.
   Despre Walden eu mi-am spus parerea. O reaiau ceva mai clar. O fac pentru tine si altii care ar dori sa o cunoasca, Walden neavand niciodata vreo reactive la postarile mele. Nici nu-l invit sa o faca ,este absolut alegerea sa.Eu iubesc pe toti cei cu care ma intersectez,fie pe acest blog,fie in viata de zi cu zi,.deci inclusive pe Walden.. Nu este doar o vorba goala. Nici eu ,si nici ceilalti ce intervin pe acest blog,nu putem stabili adevarul absolut privitor la culpele celor doi Anei,tata si fiu. Deobicei,adevarul sta undeva la mijloc. „Dovezile” de iertare ale lui Walden,pot functiona in fata unui complet de judecata uman. Pentru mine,iertare inseamna imbratisare si sarut pe frunte,mangaiere si mila,lacrimi si inima franta. Si toate acestea ,perpetuu. Iertarea trebuie sa fie perpetua pentru ca si gresala este la fel. Chiar daca nu ne este usor.Imi aduc aminte o povestioara.
   Un tanar era indrgaostit de o fata frumoasa,dar el era cam „uratel”. Merge la un intelept si,intrebandu-l ce sa faca,acesta spune: I-ati o masaca cu infatisare frumoasa si puneti-o pe fata. Asa face,si fata se indreagosteste de el si se casatoresc. Au o casnicie frumoasa,plina de dragoste,dar baiatul se simte apasat din cauza falsitatii chipului sau. Atunci,el decide sa-i spuna adevarul sotiei sale. Isi scoate masca sub privirile sotiei.cand se descopera total,femeia exclma :” dar nu este nicio diferenta intre fata ta reala,si masca pe care o purtai,esti la fel de frumos,iubitul meu”. Chipul lui luase forma mastii. Asa si crestinii,ttrebuie sa se antreneze pentru a iertare. la inceput va fi o „masca”,pe parcurs va devein fata reala. A sufletului ,a inimii a mintii. Ori, Walden,ar fi avut timp in atata amar de ani sa se „antreneze”. Oricum,ar trebui sa se grabeasca,timpul ar putea sa nu mai aiba rabdare. Uneori,dar este doar o „sentiment”,nu as vrea sa gresesc,dar am impresia ca Walden strange sau inventeaza „informatii” pentru un „bestseller”. Deasemenea,eu cred ca Walden,daca ar avea cu adevarat apasarea unei nepocainte reale,ar trebui sa-si auto cenzureze impulsul de a da lectii.
   Am citit postarea lui „viorelchis”. Eu nu cunosc comportamentul maimarilor Bisericilor domniilor voastre,deci nu ma voi pronunta in niciun fel. Stiu doar ca cele descrise in postare,sunt asemanatoare cu comportamentu „capilor” altor Biserici. Ce pot sa spun? cred ca singura modalitate de ai repudia pe oamenii de felul asta,este lipsa prezentei membrilor I acea „pastorie”.Un „boicot de acest tip,i-ar indemna sa „demisioneze”. despre Doctori in Teologie mi-am spus opinia . Cu suprademasura.
   Binecuvantati sa fim.

    1. Draga Mike, de data aceasta George a tinut cu tine.Ai toate motivele de bucurie, dar primul ramine ca George a revenit printre noi, Domnul sa-l binecuvinteze.

    2. Mike, iar ai dreptate.Daca ai sti de cita vrme ma straduiesc sa ajung ca si un copilas?
     Iaca am dovada ca incet, incet ,ma indrept spre tinta.
     Fii binecuvintat fratele meu mai mare, Mike.

   1. George, logica lucrurilor a pastrat linia desfasurarilor. Au ramas doua intrebari din multele pertinente in aceasta situatie:
    – in ce forma se poate incadra marturisirea Mosului legat de ajutorul banesc si sfaturi din perioada in care Anei Valentin cerea sprijin sa vina in USA ?
    – oare ce or fi discutat tata si fiu in 2014, ultima legatura telefonica ( se aude? 2014 si noi o dam inainte cu trebuie…) ?
    Mi-ar place sa aud un punct de vedere legat de afirmatiile mele ca in acest caz nu avem o situatie de iertare ci o situatie de marturisire a pacatelor spre iertarea divina si obtinerea mintuirii.
    Si de ce nu dorim sau de ce nu vrem sa vedem cele facute de Mosul meu drag? Batem moneda ca si cum acesta ar blestema pe tatal sau, ca si cum l-ar evita total .Afirmatiile pe blog cam intr-acolo duc. Iarta Mosul, nu iarta Mosul, iarta Mosul, nu iarta Mosul…blocajul acesta eu il vad intr-o arie nepotrivita. Dovada este evidenta ca Mosul tot timpul a avut manifestarea iertarii ba chiar insotita de fapte. Si in aceste conditii care este atitudinea lui Anei valentin ? Sau Anei Vaentin asteapta un blog ca acesta care sa-i valideze ca fiind corecta viata lui de vinzator ticalos, care prin felul acceptat de a sluji securitatii intrece cu mult dibacia lui Iuda Iscarioteanul. Ce este greu de vazut si inteles? Impotriva cui curge implacabil timpul?
    Sigur, si noi care zicem ca „stam in picioare” trebuie sa ne temem, dar, e momentul sa folosim o singura efa si aceea sa fie „nepartinitoare”.
    Asa vad eu lucrurile. Multumesc de revenirea ta la dialogul nostru la distanta.Astazi a fost Cluj- Bucuresti-Arad, iti mai aduci aminte?
    N-ar fi rau sa fie bine ( cine a spus-o intii?)

    1. Mihail,eu nu am scris aici despre Anei tatal,ci despre fiul. El,tatal,nu este present pe acest blog. Nu ne indeamna si „lumineaza” in intelegerea vreunui subiect crestin. Omul este „vrednic” de tot dispretul (omenesc),este un ticalos(nu mai mare decat Iscarioteanul),un lup deghizat. Anei fiul este present aici.Pe el il indemn eu. Lui ii vorbesc.
     Sa-ti raspund,in intelegerea mea la cele doua intrebari.
     1) Aceasta forma de iertare se incadreaza in felul in care Catolicii plateau(in bani) obtinerea de „iertari (am un lapsus acum,nu-mi mai aduc aminte care era denumirea exacta a „iertarilor:.Sau cum Ortodocsii platesc (cu bani) acatiste.
     2) Eu nu stiu ce-au discutat.Dar pot sa-mi inchipui. Poate lungul sir de intrebari ale „mosului tau drag” catre tatal sau. Poate reprosuri.Poate informatii in vederea scrierii romanului. Dumnezeu,si cei doi Anei stiu.Doar ei. Chiar daca Walden ar dezvalui convorbirea,sa ma ierti si tu si Walden si toti ceilalti,eu as avea indoieli ca este veridica.Pentru mine,pana la proba contrarie ( o poza imbratisandu-se),Waden ramane necredibil .Am explicat in alta postare motivul.

     Eu nu tin sa fiu de partea lui Mike sau a altcuiva in ceea ce scriu aici.Eu am parerile mele.Daca ele coincid cu ale altora,ma bucur. Nu imi propun sa dau verdicte.Nu-mi propun sa dau lectii. Nu sunt perfect nici eu nici opiniile mele.Dar de un singur lucru va pot asigura,ca sunt OPINII PROPRII,rod al unei dorinte sincere de a ajuta,si ca le postez dupa o profunda si intense cumpanire. Noi nu trebuie sa fim aici divizati in „tabere” in „bisericute”,dar fara indoiala,subiectivismul pur omenesc razbate uneori.Si sa ma ierti draga Mihail dar si tu draga Iosif,voi sunteti clar subiectivi in „apararea” lui Walden. Ca sa preiau un indemn al tau,Mihail, va indemn sa stati stramb si sa judecati DREPT. Daca puteti. Oricum eu va iubesc,atat pe voi cat si pe Anei fiul,ca si pe toti de pe blog. Dumnezeu sa va binecuvanteze cu intelepciune!

    2. Purgatoriu se chiama draga George.
     Cu referire la Mosul meu drag, da , recunosc ca-l simpt mai special.Fie vina mea, iar voi, pentru ca va chinuiesc cu ea, va rog frumos sa-mi permiteti si un pic de nebunie.ca daca este cu iubire, nu-i inca nimic pierdut.
     Ma bucur insa de alt lucru. Ti-am spus ca nu mult va trece si vei rosti in dreptul Mosului „te iubesc”? Iaca ai spus-o. Si asa este bine, aceasta este putere. Sa putem deosebi niste dialoguri cu te miri ce teme, de dragostea care OBLGAT trebuie sa ne uneasca, sa ne defineasca, sa ne adune in jurul Domnului Isus.

    3. Recitind fara nici un motiv postarea ta, mi-a trecut asa un gind prin minte legat de faptul ca Mosul meu drag imi ramine drag pentru totdeauna si aceasta nu se poate schimba (cum frumos ne spune fr Viorel Lupu)
     Dar nu asta era treabusoara. Ma gindeam la afirmatiile tale despre a[ararea facuta de mine si Iosif. Si mi-a umplut inima un gind: MAI BINE O DRAGOSTE SUBIECTIVA DECIT O URA JUSTIFICATA!
     Har si pace sfinta George.

    4. Este adevarat Mihail. Dar tu califici ca expresie a „urii” postarile mele? Daca da,sunt iremediabil dezamagit de interpretarea ta. „Ura” este un sentiment pe care nu l-am incercat niciodata. Dar NICIODATA. Eu pot dispretui,pentru o periodada,pe cineva,dar de urat,nu am urat nicand.

 6. Dragii mei este usor a scrie versuri,e usor a predica ,e usor a pretinde ;dar „E GREU A SPUNE ADEVARUL , A PRACTICA si IERTA ”
  De ce ? Voi explica sa intelegeti daca este posibil.Si daca o sa meditati adinc la ceea ce scriu o sa ma intelegeti ;Unii ma cunoasteti doar virtual si mai putin ma cunoasteti personal.Chiar si cei care cred ca ma cunosc …nu au reusit sa ma cunoasca bine….si nici nu imi cunosc adevaratele rani si suferinte….Nu doresc sa ranesc pe nimeni in viata dupa cum unii au ajuns sa ma raneasca si sa-mi distruga familia .Si unii cred ca sint raniti din cauza mea ,dupa cum unii cred ca sint raniti din cauza lui Dumnezeu ca nu reactioneaza asupra celor rai si a dezastrelor care azi exista .Nu am scris de mult si nu prea apar cu multe comentarii …..in ultimul timp ………,dar aceste subiecte foarte provocatoare si predicile unora de la sfirsit de an au atins din nou ranile mele si in loc sa fie vindecate au adus si aduc mare durere.Am crezut ca anul a trecut si alturi cu el si pretentiile dispar .Am crezut ca incepe anul nou ;2015 cu schimbari ………cu o curatire spirituala si de la pretentii se ajunge la ceea ce este scris in subiect;IERTAREA ÎN ACȚIUNE !”……Dar se vede ca nimic nu este schimbat in puterea pretentiilor ,decat cifra anului de la 2014 la 2015 si multi ani vor trece pina cand va ajunge „IERTAREA ÎN ACȚIUNE !”Si va dau caz concret pentru a intelege !Cititi cu o mare atentie;”GÂNDURI DE ANUL NOU” http://popaspentrusuflet.wordpress.com/2014/12/31/ganduri-de-anul-nou/
  In urma subiectului scris ,citit …..meditat …am scris…..;
  viorelchisRăspunde1 ianuarie 2015 at 6:37 PM
  Un mesaj cu un gând bun scris și sper ca să fie și unul sincer! Viața de zi cu zi ne oferă multe posibilități, depinde de noi dacă deținem înțelepciune divină și beneficiem de oportunitatea clipei pe care o trăim! Să nu uităm în ce poziții ne găsim și pentru ce scop ne expunem pentru cei din jurul nostru! Și cum îndeplinim învățătura Domnului Isus și porunca Tatălui Ceresc. Anul acesta poate să aducă mari schimbări dacă este sinceritate, interes de smerenie, pocăință și adevărată slujire…Sper ca mesajul să fie inteles……Și aprecierea să apară pentru cei răniți, pentru cei neajutorați și lipsiți de confort,după cum a fost la “samaritean “.Și cei plăcuți Domnului Isus!

  Comentariul tău e în așteptare.”
  Dragii mei ,acest exemplu l-am scris sa intelegeti ca eu de mult astept’IERTAREA ÎN ACȚIUNE !”
  De mult ii provoc sa inteleaga aceste persoane sa se pocaiasca si sa practice ceea ce predica si pretind fiindca sint „PASTORI” si ne predica de la anvoane si se pretind ca sint calauziti de „DUHUL SFINT” si sint slujitori ai Domnului Isus .Dar asa sa fie ?Din moment ce viata lor este duplicitara si ca Iuda nu inteleg ca pe noi prin anumite actiuni ne ranesc si pe Domnul Isus au ajuns sa-l vinda nu prin 30 de arginti ;ci zeci si sute de mii de dolari ;
  http://izvoarecodrene.blogspot.com/2012/03/ziarul-necenzurat-al-lui-ioan-romeo.html
  Pentru unii greu de inteles fiindca nu ii cunosc decat in puterea pretentiilor de la anvoane,dar eu ii cunosc personal fiindca au ranit viata mea si au distrus ce a fost mai scump in ochii unui „TATA” si putini intelegeti .Din 2001 ….astept sa fie ‘IERTAREA ÎN ACȚIUNE !”
  Dar se vede ca „mindria ,aroganta ” este mare la fel ca la „ADAM,EVA……IUDA”si multi altii care inca traiesc viata duplicitara ,doresc sa ne robeasca si sa ne foloseasca pentru confortul lor.Ca ei sint multi si conduc,inrobesc si folosesc milioane de persoane.
  Dragii mei adevarata’IERTAREA ÎN ACȚIUNE !”,vine din partea Tatalui Ceresc si a Domnului Isus ‘care ne a deschis inca o noua sansa la viata.Dar sa nu ne amagim cum unii ne amagesc .
  Si iertare de la oameni este greu sa gasiti si sa primiti ,……mai ales de la cei care ne conduc si in viata ne folosesc….!Ei nu doresc sa-si piarda confortul,pozitia si nici sa fie dezvaluiti ca traiesc o viata duplicitara.Azi reusesc si au castigat putere de manipulare .Se bucura pentru putina vreme de confortul pe care au ajuns sa-l detina si de puterea reclamei .Vor ajunge pe pozitii inalte si cu calificari notificate prin diplome teologice .Formeaza „SINEDRIUL” de azi ,dar schimbari in viata lor nu veti vedea ,dupa cum nici Domnul Isus nu a vazut si nu a putut sa schimbe „SINEDRIUL” si pe preotii,fariseii,iudeii si carturari de pe timpul Lui care aveau pretentii la „scaunu lui Moise ”
  Asadar dragii mei toate acestea ramin scrise ca epistolele din „SCRIPTURA” si generatia de azi va intelege provocarile vietii de azi .Iar cei din viitor …vor intelege ca lupta pentru pastrarea „ADEVARULUI DIVIN” si azi este tot asa de grea si provocatoare ca pe timpul Domnului Isus .Azi ajunge mai complexa si mai grea .De ce ?Fiindca aceste mesaje sint blocate in Biserici si nu te lasa sa le mai explici de la anvon ,ori in Biserica .Sper ca acest mesaj sa nu fie blocat si nici cenzurat fiindca oricum este salvat si multi vor ajunge sa-l citeasca .Doresc sa va explic din dragoste frateasca si din experienta personala ;care daca este interes se poate verifica.O fac din dragoste si sinceritate.Si va dezvalui ca „IERTAREA ÎN ACȚIUNE !”poate sa schimbe viata multora si poate sa aduca alifie ,vindecare ranilor facute.Iertarea Tatalui Ceresc si jertfa Domnului Isus deschide planul de mintuire „omenirii intrate in pacat”,dar iata cate zeci ,sute si mii de ani au trecut si ce se intimpla?Atita timp cat sistemul lui Satana functioneaza ….lupta continua si nu trebuie sa ne dezamagim si nici sa ne pierdem speranta in planul divin.Chiar daca asteptam „IERTARE” din partea celora care ne au ranit …..si inca nu am primit …..sa nu fim dezamagiti si in continuare sa luptam pentru „ADEVAR” si implinirea invataturii Domnului Isus .Usa casei mele este deschisa si cu dragoste neprefacuta astept sa primesc raspuns cu privire la „GRESELILE SI RANILE FACUTE FAMILIEI MELE”Iertare,exista si este posibilitate de a ierta …dar este nevoie de o marturisire sincera ” dupa cum si Dumnezeu Tatal si Domnul Isus asteapta din partea noastra …pentru a ajunge mintuiti ….Sint multe de scris si tot nu o sa intelegem deplin ,insa ma opresc aici sa intelegeti ca ‘IERTAREA ÎN ACȚIUNE !” din moment ce este o marturisire sincera si o schimbare in viata !!! Pina atunci ….o sa vedem ceea ce se intimpla de fapt de la caderea lui Adam si Eva in pacat .Trist ,dureros ,dar astfel planul divin ajunge sa se implineasca si judecata Tatalui Ceresc si a Domnului Isus sa se finalizeze pentru ca ce este scris ,profetit sa se implineasca dupa cum este mesajul transis sinoua ajuns cunoscut ! Iar acum ;Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!….Paziti-va bine sa nu pierdeti rodul muncii voastre, ci sa primiti o rasplata deplina…..”
  Si nu uitati ;”Oricine o ia inainte, si nu ramane in invatatura lui Hristos, n-are pe Dumnezeu. Cine ramane in invatatura aceasta are pe Tatal si pe Fiul.”…..

  1. Draga Viorel
   Simnt cu tine si imi pare rau de resentimentele care te urmaresc de ani de zile, dar trebuie sa te eliberezi de ele.Iti faci tie rau, nu celui care te-a pagubit si problema tot nu se rezolva.
   Da-mi voie sa-ti redau doua exemple care la cunosc bine si care se aseamana cu situatia ta.
   1. Dupa ce doi frati de credinta au demarat lucruri foarte urite la adresa unei persoane foarte aproape mie ( l-au acuzat pe nedrept de furt pe TV nationala) el a asteptat pina s-au clarificat lucrurile la tribunal(4-5ani) dupa care, cu toate ca a fost demonstrata nevinovatia lui, el mers la cei doi pentru impacare.
   2. Tot aceiasi persoana a fost furata de aproximativ,$60,000.00 .Intr-o zi a fost sunat de cel cei datora bani, pentru a se intilni.A crezut ca va fi platit.
   S-au intilnit pentru a afla ca de fapt cel ce-I furase bani nu-l mai poate plati.
   El la IERTAT, fara sa fie platit, iar relatia lor este buna si astazi dupa 3-4 de cind a avut loc acel incident.
   Trebuie sa-ti mai spun ca dupa ce s-a realizat aceasta iertare, DUMNEZEU la binecuvintat nespus de mult pe cel ce a IERTAT.Asa lucreaza DUMNEZEU , din pacate prea putin pot sa creada, toata BIBLIA .
   God bless you all.
   mike

 7. Fratele meu Mike ,sincer sa fiu ei din partea mea in directia in care m-au pagubit sint iertati ,dar vreau sa aud din gura lor ,ori scris ” IMI PARE RAU ,AM GRESIT ” si daca a reusit sa o boteze pe fica mea si sa o faca o „mielusa’ in turma pe care o pastoreste sa o caute si sa-i vindece ranile spirituale pentru a ajunge la mintuire dupa cum am discutat cu el in 2001 .Sint deschis si mereu astept acest lucru …fiindca stiu ca astfel ei pot sa ajunga la mintuire..Cat despre Stefan Tohatan ….mereu ai ocazia sa te intilnesti cu el si sa veizi ce explica .Eu l-am ascultat in mesaj cand a fost la anvon de sarbatorile Craciunului …acceseaza predica si asculta-i mesajul…… oare de ce nu doreste sa-l traiasca si sa-si ceara iertare in ceea ce a reusit sa faca? Cine una predica si alta face ….stii ce spune Domnul Isus despre ei?Eu nu doresc moartea pacatosului ci ajungerea lui la mintuire si ei ar trebui sa inteleaga mesajul prin pretentiile care se expun si a provocarilor care le fac inafara slujbei divine …..Preotii si levitii au fost persoane alese pentru slujbele lor si Dumnezeu Tatal a dorit sa-i fereasca de afaceri murdare si sa traiasca in puterea sfinteniei si sa aiba timp de a sluji la Templu,dar vedem ca s-au abatut de la Legea Divina si astfel au cazut in stare de pacat …Si ce mesaj transmite Tatal Ceresc?Sa citim cu atentie Ezechiel 34 si pe urma ma vei intelege si vei intelege si mesajul Tatalui ceresc. Cu stima si respect frate Mike si doresc ca Harul, indurarea si pacea sa fie cu voi din partea lui Dumnezeu Tatal si din partea Domnului Isus Hristos, Fiul Tatalui, in adevar si in dragoste!

 8. Inamicul nr.1,timpul,isi lasa din ce in ce mai mult amprenta destructiva in viata cotidiana a omului,creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu,,care si-a pierdut vesnicia prin neascultare de Creatorul sau,devenind muritor,limitat in timp ,si dealungul evolutiei sale temporal limitate ,ajunge la o medie de 70-80 de ani,perioada relativ scurta pentru intelegerea si perceptia mesajului „codificat ” al Scripturilor,al Cuvintului ,al redobindirii vesniciei,care nu poate fi perceput cu cele cinci simturi,roade ale „pomului cunostintei binelui si raului”,al logicii omenesti (adamice),pierdut printre „ramurile incilcite”ale acestui pom.
  Raportindu-ne la media de viata de 70-80 de ani si facind o comparatie intre timpul acordat cautarilor „moarte”,raportat la perioada cautarilor ADEVARATELOR valori,ce se regasesc in CUVINTUL EVANGHELIEI,in HRISTOS POMUL VIETII,vom observa o diferenta enorma,si balanta va inclina „zdrobitor” spre lucruri materiale,(nonvalori),si ,in acest context,nu e de mirare ca cei mai multi se zbat intre „viata” si „moarte” spirituala. Alimentindu-ne zi de zi ,din CUVINT,(POMUL VIETII), vom fi vindecati ,vom avea viata in noi insine,vom trai,si vom creste spre sfintire si desavirsire ,vom „vedea” si vom intra in NOUL IERUSALIM,in ZIUA DE ODIHNA, CHABBATUL DOMNULUI,IMPARATIA LUI DUMNEZEU.
  „Sfinteste-i prin adevarul Tau: Cuvintul Tau este adevarul.”/ „Daca ramineti in cuvintul Meu,
  sinteti in adevar ucenicii Mei;veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi.”
  Cuvintul lui Dumnezeu este Pomul Vietii,iar frunzele si fructele Lui ,sint vindecatoare si datatoare de viata vesnica.
  „In mijlocul pietii cetatii,si pe cele doua maluri ale riului,era pomul vietii,rodind douasprezece feluri de rod,si dind rod in fiecare luna;si frunzele pomului slujesc la vindecarea neamurilor.”
  (cine citeste sa inteleaga)
  Fiti binecuvintati.

 9. Iubiti frati si surori in Domnul ISUS
  Urmarind toate postarile de pe blog, cu privire la iertare, m-am gandit sa vorbesc si eu despre experienta cu parintii mei. Nu pot sa nu observ cat de mult rascoleste sufletele noastre o propozitie asa de simpla „…am gresit, te rog iarta-ma!” Un sondaj, mai vechi e-adevarat, spunea ca cele mai rar rostite cuvinte, in orice limba, de orice natiune, sunt acestea: „am gresit, te rog iarta-ma”. Personal am experimentat bucuria si eliberarea in urma iertarii, si cred ca toti am avut aceasta experienta care ar trebui sa fie un mod de viata
  Am fost trei frati in familia in care m-am nascut. un timp parintii nostri s-au inteles bine, apoi au inceput sa se certe. Tata consuma alcool continuu si nu mai purta grija familiei iar mama depasita de greutatile familiei s-a despartit de tata. Tata a plecat de acasa si mama s-a recasatorit cu un alt barbat care avea patru copii cu varste intre sase si unsprezece ani. Noi am fost „impartiti” astfel: fratele meu mai mare, in varsta de zece ani, afost dat bunicilor din partea tatalui, eu, in varsta de sase ani am fost dat bunicilor din partea mamei, iar fratele mai mic, in varsta de trei ani, a fost dat fratelui mamei mele. Am fost „imprastiati” pe o raza de 15-17km unii fata de altii, si asa am crescut. Dar timpul a trecut si Dumnezeu a fost bun cu mine, chiar daca nu-L cunosteam. Dupa ce am trecut prin scoli si am avut posibilitati financiare am inceput sa-mi caut tatal natural. El nu a vrut sa ma vada, insa l-am intalnit o data, i-am spus ca eu nu am dreptul sa-l judec si nu sunt suparat pe el, il iubesc pentru ca este tatal meu i-am propus sa vina la mine in familie sa ma ingrijesc de batranetile lui, dar nu a vrut, a ales sa locuiasca intr-un sanatoriu unde a si decedat si am fost sa-l inmormantez, impreuna cu fratele mai mare ptr. ca cel mic nu a dorit sa participe. Pe mama si tatal vitreg i-am vizitat mai des, au crescut cei patru copii ai tatalui meu vitreg si cand au ajuns la batranete au fost alungati din casa de fratele meu vitreg, pe motiv ca are si el copii si nu mai au loc. Am luat la mine pe tatal meu vitreg si pe mama dar erau mereu „framantati” de resentimente, se scuzau continuu, le-am spus ca-i iubesc si nu trebuie sa mai discutam de trecut dar ei nu au reusit sa treaca mai departe si au plecat de la mine. Am mai incercat de doua ori si i-am adus la mine sa ma ingrijesc de nevoile lor la batranete dar nu au dorit sa ramana si s-au mutat intr-o casa nelocuita, la aprox. 100km de mine.I-am vizitat continuu, i-am ajutat cu ce au avut nevoie, desi aproape ca mai mult ma ajutau ei, la un moment dat si-au donat pensiile pentru mine spunand ca eu am multi copii si am nevoi mai mari. Cu timpul au decedat. fiind de varste inaintate, am mers si i-am inmormantat si acum chiar daca le simt lipsa sunt bucuros ca ne-am despartit impacati, aici pe pamant.
  Lucrul acesta m-a ajutat si ma ajuta foarte mult in slujire, mai ales in inchisoare unde, peste 70% din detinuti provin din familii dezbinate sau au fost abandonati de la nastere.
  Cu ajutorul lui Dumnezeu si sprijinul Family to Family, sprijinit si de serviciul de la evidenta populatiei, am reusit sa „punem” impreuna” noua familii. La alte situatii mai „lucram”, nu toti sunt de acord sa se cunoasca si sa duca o viata impreuna, dar noi ne facem partea. As fi vrut, pentru toti cei ce nu pot ierta, sa fi vazut fetele si reactiile celor ce s-au reantalnit dupa foarte multi ani….Iertarea este minunata, nu poti merge mai departe daca ramai „legat” in trecut de neiertare, oricare ar fi fost motivul. Nu cred ca este ceva atat de grav ca sa nu poata fi iertat, iar bucuria si libertatea pe care ti-o da iertarea nu pot fi explicate in cuvinte, dar pot fi traite.
  Daca am suparat pe cineva, va rog sa ma iertati, nu am avut niciun fel de intentie in acest sens. Va iubesc vesnic si lucrul acesta nu se mai poate schimba!
  Cu dragoste, in Domnul Isus
  Viorel

 10. Asa este,iertarea iti da o stare de bucurie launtrica minunata. Si este de inteles,pentru ca iertarea este o consecinta a dragostei,si ce este mai minunat decat dragostea.

 11. Iata un om dezamagit ,un pastor si dealtfel sponsorul meu, ce patruns adnc nervurile dragostei si a iartarii , ce afirma : https://family2fam.com/?s=pit+poovici+%2Fbiserica+a+juns

  Ma aflam in decembrie 1977 in Clifornia. Am fost invitat la biserica condusa de Emmanuel Diligianis ,undeva , dupa cate imi amintesc in zona Orange Couny, nu prea departe de Anaheim si Santa Ana.Cand programul de seara sa terminat , am iesit si am traversat strada in parcarea de visavis. Am relocat vizual masina prietenului cu care venisem din Buena Park si am cautat sa ajung in apropierea ei. El ramansese in spate si mai zabovea in hall-ul de la esire, antrenat inr-o discutie cu cativa membrii ai acelei biserici !. Ma falam la o distanta de aproximativ o suta de yarzi de intrarea in cladire. Un Olsmobile de culoare galbuie ,desi era orientat spre iesirea parcarii, a ocolit din nou latul ,apoi cand a ajuns in dreptul meu a incetinit. In masina erau trei indivizi intre doua varste. Unul din ei mi se parea foarte cunoscut.A ridicast de pe genunchi o camera de fotografiat cu flash si mi’a facut o poza .Apoi foarte autoritar ,in engleza, dar cu un accent greu de est-european ,mai mult slavic, m-a amentnintat : ” Lisen you big mouth , if you do not slow down, we have to close your stupid mouth forever !” . Am inceput si fiu mai precaut si inca de atunci sa studies si sa analizez pe unii emisari ai Evangheliei , ce soseau din Romania (cei mai multi din Bucuresti )la studii si seminarii ,cu pasaport si acte’n regula , doritori sa studieze teologia . Un „Exod” de care la acele timpuri de rastriste si jale din tara, Petrica Lascau inca nu-l putea anticipa .Cat despre mine, mi-am pus toata increderea in Bunul meu Tata, ce stiam si simteam in inima mea si cu toti porii pieli, ca ma iubeste, ma protejeaza. !. Eram de acum calit, trecut literalmente pri Valea Umbrei Mortii !.Slavit sa’i fie numele Lui , in veci de veci ! Doar El ,numai El m-a scos din groapa pacatului , mi-a asezat picioarele pe Stanca si m-a mantuit ! . Deci am realizat ca sunt urmarit . La nici doua luni dupa aceea intamplare, ,intr-un mall in Long Beach , intr-un W.C. public, am fost din nou in pragul mortii .Dar si de acolo am iesit victorios . In urmatoarea primavera am sosit in Chicago. Am cautat biserica celuilalt Popovici – Alexa. M-am pregatit sufleteste sa inchei un legamant cu Mantuitorul meu ,sa primesc botezul in apa, in fatza martorilor vazuti si nevazuti. Patorul coldea , de si a insistatin hunedoara sa ma boteze, incercarea lui a esuat.Acum doream arzator sa facbotezul nasterii mele spirituale, un legamant aducator de pace si bucurie in inima,pe calea cu El ,numai cu El. In Chicago l-am revazut si pe omul din masina printer cei ce vizitau biserica.. Am cautat sa-i explic pastorului- doctor Alexa cat si lui Valentin, ca am simtaminte pure si curate in ceea ce priveste cugetul meu ,dorinta mea de a face legamantul in apa botezului . L-am solicitat la prima ocazie cand vor fi candidati destui, sa’mi oficializeze si mie botezul. De asemenea i’am atentionat ca in biserica activeaza agenti trimisi „la studii” de Securitate iar cocolosirea si asocierea cu acesti emisari ai Satanei ,ai prefactoriei, vor surpa biserica . Nu stiam ca vorbele mele profetice se vor adeveri. Si acum un mare deznodamant pentru voi :am fost sponsorat din Austria , tocmai finca eram fiul lui Anei Valentin. Alexa il cunostea bine din Bucuresti , din vremea studentei cand a absolvit cele doua seminare -ortodox si baptist. Apoi a ajuns directorul seminarului iar Valentin student ,(asta in vremea cand Richard Wurmbrand turnat de tatal meu , ispasea inAiud ,nu sapte sapatamani ,ci ani grei de inchisoare.Apoi Alexa a ajuns directorul seminarului in care l-a avut ca elev ,tocmai pe Iosif Ton. Observati cum strategic, Ton a fost exmatriculat (analogie Anei Valentin )si cu bani „penticostali ” a plecat la OXFORD. Vorbind despre IERTARE<, care este astazi beneficul si bucuria celor ce l-au iertat pe Ton ,si l-au reprimit in sanul bisericii si al cultului. ??!!. Sa stiti ca nu-i a buna cand nu pastram porunca ce zice : "Sa nu parasiti biserica, cum au unii obiceiul !".Va dati seama cata tulburare incerca diavolul sa'mi sadeasca in suflet in cele circumstante ??!!. Constient ca tatal meu tine legatura cu acesti vicleni.Stiam ca ma asteapta o lupta crancena cu falsitatea personificata in oameni pocaiti .Am hotarat ,am luat trei zile de post ,m-am pus pe genunci si in rugaciunile mele curate si sincere ,inaltate la Tronul de Har al iubitorului meu Tata , am zis todeauna in incheiere : "dar faca'se doar voia Ta , Tata !"
  La trei zile dupa solicitarea mea sa fiu botezat in apa, Valentin m-a tras deoparte si mi'a spus :" Sa nu te superi pe noi, dar eu ,tata si Ordeanu am concluzionat si considerat ca nu putem sa te botezam in cadrul bisericii noastre !" .In gand, resemnat ,dar mereu multumitor,in timp ce coboram treptele bisericii lor,am ridicat ochii spre cer si am multumit Mantuitorul meu pentru dragostea lui ,pentru acel raspuns . . ..

 12. Iata un om dezamagit ,un pastor si dealtfel sponsorul meu, ce patruns adnc nervurile dragostei si a iartarii , ce afirma : https://family2fam.com/?s=pit+poovici+%2Fbiserica+a+juns

  Ma aflam in decembrie 1977 in Clifornia. Am fost invitat la biserica condusa de Emanuel Diligianis ,undeva , dupa cate imi amintesc in zona Orange Couny, nu prea departe de Anaheim si Santa Ana.Cand programul de seara sa terminat , am iesit si am traversat strada in parcarea de visavis. Am relocat vizual masina prietenului cu care venisem din Buena Park si am cautat sa ajung in apropierea ei. El ramansese in spate si mai zabovea in hall-ul de la esire, antrenat inr-o discutie cu cativa membrii ai acelei biserici !. Ma falam la o distanta de aproximativ o suta de yarzi de intrarea in cladire. Un Olsmobile de culoare galbuie ,desi era orientat spre iesirea parcarii, a ocolit din nou latul ,apoi cand a ajuns in dreptul meu a incetinit. In masina erau trei indivizi intre doua varste. Unul din ei mi se parea foarte cunoscut.A ridicast de pe genunchi o camera de fotografiat cu flash si mi’a facut o poza .Apoi foarte autoritar ,in engleza, dar cu un accent greu de est-european ,mai mult slavic, m-a amentnintat : ” Lisen you big mouth , if you do not slow down, we have to close your stupid mouth forever !” . Am inceput si fiu mai precaut si inca de atunci sa studies si sa analizez pe unii emisari ai Evangheliei , ce soseau din Romania (cei mai multi din Bucuresti )la studii si seminarii ,cu pasaport si acte’n regula , doritori sa studieze teologia . Un „Exod” de care la acele timpuri de rastriste si jale din tara, Petrica Lascau inca nu-l putea anticipa .Cat despre mine, mi-am pus toata increderea in Bunul meu Tata, ce stiam si simteam in inima mea si cu toti porii pieli, ca ma iubeste, ma protejeaza. !. Eram de acum calit, trecut literalmente pri Valea Umbrei Mortii !.Slavit sa’i fie numele Lui , in veci de veci ! Doar El ,numai El m-a scos din groapa pacatului , mi-a asezat picioarele pe Stanca si m-a mantuit ! . Deci am realizat ca sunt urmarit . La nici doua luni dupa aceea intamplare, ,intr-un mall in Long Beach , intr-un W.C. public, am fost din nou in pragul mortii .Dar si de acolo am iesit victorios . In urmatoarea primavera am sosit in Chicago. Am cautat biserica celuilalt Popovici – Alexa. M-am pregatit sufleteste sa inchei un legamant cu Mantuitorul meu ,sa primesc botezul in apa, in fatza martorilor vazuti si nevazuti. Patorul coldea , de si a insistatin hunedoara sa ma boteze, incercarea lui a esuat.Acum doream arzator sa facbotezul nasterii mele spirituale, un legamant aducator de pace si bucurie in inima,pe calea cu El ,numai cu El. In Chicago l-am revazut si pe omul din masina printer cei ce vizitau biserica.. Am cautat sa-i explic pastorului- doctor Alexa cat si lui Valentin, ca am simtaminte pure si curate in ceea ce priveste cugetul meu ,dorinta mea de a face legamantul in apa botezului . L-am solicitat la prima ocazie cand vor fi candidati destui, sa’mi oficializeze si mie botezul. De asemenea i’am atentionat ca in biserica activeaza agenti trimisi „la studii” de Securitate iar cocolosirea si asocierea cu acesti emisari ai Satanei ,ai prefactoriei, vor surpa biserica . Nu stiam ca vorbele mele profetice se vor adeveri. Si acum un mare deznodamant pentru voi :am fost sponsorat din Austria , tocmai finca eram fiul lui Anei Valentin. Alexa il cunostea bine din Bucuresti , din vremea studentei cand a absolvit cele doua seminare -ortodox si baptist. Apoi a ajuns directorul seminarului iar Valentin student ,(asta in vremea cand Richard Wurmbrand turnat de tatal meu , ispasea inAiud ,nu sapte sapatamani ,ci ani grei de inchisoare.Apoi Alexa a ajuns directorul seminarului in care l-a avut ca elev ,tocmai pe Iosif Ton. Observati cum strategic, Ton a fost exmatriculat (analogie Anei Valentin )si cu bani „penticostali ” a plecat la OXFORD. Vorbind despre IERTARE<, care este astazi beneficul si bucuria celor ce l-au iertat pe Ton ,si l-au reprimit in sanul bisericii si al cultului. ??!!. Sa stiti ca nu-i a buna cand nu pastram porunca ce zice : "Nu parasii biserica, cum au unii obiceiul !".Va dati seama cata tulburare incerca diavolul sa'mi sadeasca in suflet in cele circumstante ??!!. Stiam ca ma asteapta o lupta crancena cu falsitatea personificata inoameni pocaiti ,dar am luat trei zile de post ,m-am pus pe genunci si in rugaciunile mele curate si sincere ,inaltate la Tronul de Har al iubitorului meu Tata , am zis todeauna in incheiere : "dar faca'se doar voia Ta , Tata !"
  La trei zile dupa solicitarea mea sa fiu botezat in apa, Valentin m-a tras deoparte si mi'a spus :" Sa nu te superi pe noi, dar eu ,tata si Ordeanu am concluzionat si considerat ca nu putem sa te botezam in cadrul bisericii noastre !" .In gand, resemnat ,dar mereu multumitor,in timp ce coboram treptile bisericii lor,m-am rugat si am multumit Mantuitorul meu pentru acel raspuns . . ..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: