UNDE S-A PIERDUT DIALOGUL CIVILIZAT?

Încă de la început am făcut clar faptul că noi, cei care am adus această știre în spațiul public, suntem foarte interesați de adevăr. Paralel, am demarat și noi anumite cercetări despre acest caz, dar am făcut totul foarte precauți și cu multă dragoste, nu cumva să ne trezim că facem mai mult rău decât bine, prin ceea ce facem.

Suntem foarte aproape de momentul în care vom prezenta rezultatul verificărilor noastre, de până în prezent. Avem demarate și o serie de verificări oficiale, care durează mai mult, dar care vor fi aduse în momentul primirii lor de la autoritățile în domeniu.

Toate aceste lucruri le facem cu frică de Dumnezeu, nu cu dorința de a contrazice pe cineva anume. Am demarat aceste verificări, datorită faptului că și noi avem o corespondență bogată cu cei în cauză, care se pare că face mult sens. M-aș fi bucurat așa de mult, ca pe perioada acestor verificări, să se vadă din partea tuturor (mai ales că avem de-a face cu creștini), mai multă răbdare și decență, dar și maturitate spirituală. Ca să ataci pe cineva doar pentru faptul că nu este de acord cu ceea ce crezi tu, cred că este o copilărie.

people-whispering

Mai mult de atât, de ce trebuie recurs la tot felul de alte atacuri și acuzații care nu au nimic în comun cu acest subiect. Sincer să fiu, sunt foarte îngrijorat de nivelul spiritual, dar și intelectual al multor persoane din blogosfera evanghelică.

Un alt lucru care se remarcă pe blogosfera creștină, este faptul că unele bloguri, sunt vizibile doar în momentele în care apare un subiect controversat, iar ei sunt primi în a-l promova.

Frații mei dragi, haideți să dovedim măcar în continuare, puțin respect unii față de alții, mai ales că nici nu ne cunoaștem în realitate, doar pe blogosferă ori Facebook. S-ar putea să ne cadă greu, dacă la un moment dat ne vom întâlni și vom vedea cât de greșit am gândit. Eu declar sincer, faptul că vă iubesc, chiar și pe cei mai înverșunați împotriva mea.

Încercăm, ca în scurt timp să vă prezentăm și poziția noastră față de acest subiect, bineînțeles, că însoțită de anumite probe.

God bless you all!

Mike Olari

6 comentarii

 1. Ura (generata de invidie) de care vorbea Dorell este impotriva pastorilor Ton si Barbosu, care, zic ei, au fost promovati pe blogul acesta. Daca Titel se dovedeste a fi o stafie, nu o persoana reala, „ce credibilitate mai au Ton, Barbosu si Olari, care ne-au indemnat sa ne rugam pt persoane inexistente?”, zic ei. De asemenea, ei vin cu urmatoarea logica manipulatorie: Cine va mai avea incredere de acum incolo in M.O. si in Family2fam.com daca povestea aceasta se va dovedi a fi falsa? Nu exista post de tv nici ziar care sa nu fi gresit vreodata, cel putin cu o stire (va asigur ca au gresit cu mai multe). Cu toate acestea, oamenii, inclusiv detractorii nostri, continua sa se informeze de la aceste canale mediatice. De exemplu, ziarul Adevarul a prezentat stirea despre Titel. Ce vor face, de acum incolo vor citi Cotidianul sau Libertatea? 🙂

  1. Poate mi-a scapat mie postarea dar nu am vazut pe Iosif Ton implicat in „cazul Titel”.Deasemenea,Mike Olari si Cristian Barbosu au facut ceea ce ar fi facut orice alt crestin ,au indemnat la rugaciune pentru un om care spunea ca este in suferinta. Cine putea sa stie daca acest om era sau nu in incercari. Asta-i riscul unei „identitati virtuale”.Eu,am plans si m-am rugat pentru un „crestin” de pe acest blog,pentru ca la cateva saptamani distanta acesta sa ma injure ca la usa cortului.Parerea mea este ca aflarea falsului(caci eu nu mai am niciun dubiu) este un eveniment benefic pentru Mike. Eu cred,ca dupa cavalcada de „suferinte indurate de aces grup in Indonezia”,urma solicitarea de ajutor financiar.Poate necesara pentru a plati cautiuni,pentru bilete de avion,pentru mai stiu eu ce. Oamenii astia sunt foarte inventivi. Eu refuz sa cred ca toata „urzeala” asta avea ca scop doar o inselatorie sentimentala,sufleteasca.Eu cred ca era preludiul unui scop lucrativ. S-ar putea sa ma insel,este doar o presupozitie. In alta ordine de idei,eu nu cred ca este vorba de ura aici ci de orgolii,egocentrism si frustrari.Unora le place sa le fie recunoscuta vigilenta,altora le palce sa fie aplaudati pentru „flerul lor”,altii s-ar bucura sa fie laudati pentru gandirea lor analitica,altii,lund-o personal,nu vor sa traiasca „umilinta” de a se fi inselat,samd. Toate acestea tin de omul firesc ci nu de crestinul adevarat care ne pretindem a fi.
   Daca suntem cu adevarat CRESTINI,sa ne lepadam de orgoliu lumesc,sa recunostem ca gresim,sa ne caim si pocaim pentru asta,si sa ne iubim unul pe altul.
   ” Errare humanum est perseverare diabolicum” ,”gresala este omeneasca perseverarea este diabolica” a spus Seneca. Mai tarziu,oameni cu har au adaugat „Errare humanum est ignoscere divinum”,gresala este omeneasca ,iertarea este dumnezeiasca.
   Sta in puterea fiecaruia dintre noi sa alegem dictonul care sa ne reprezinte. haideti sa-l alegem pe cel bun.

   1. Ai dreptate, George. Iosif Ton n-a fost implicat in cazul Titel insa detractorii lui Mike il urasc pe I.T. pana la sange (bineinteles ca nu o recunosc deschis) si l-au luat la vizor pe Mike pt ca promoveaza activitatea si articolele pastorului Ton. Extremistii respectivi, cat ar vrea ei sa para de normali, manifesta un dispret vadit fata de cei care indrazneasc sa gandeasca diferit de ei. Ton si Barbosu sunt exemple de lideri evanghelici care indraznesc sa exprime si opinii diferite de tiparele cu care ne-am obisnuit. Astia au calcat traditia baptista, daca vrei sa fiu mai explicit. Traditia e ceva sfant si la unii neoprotestanti, poate n-ai stiut pana acum.

 2. Ne uitam la CNN de acum acolo, daca Fox News a gresit si-a dezmintit iar din Romania vom citi doar tabloidele, nu vom mai avea incredere in ziarele Adevarul si Gandul… Oricum, e imbucurator faptul ca multi stau cu ochii pe acest blog, asta inseamna ca va citesc si va asigur ca o vor face si de acum incolo. Poate invata si ei si ceva, chiar daca vin aici cu idei preconcepute, cu intentia sa gaseasca chichite de care sa se lege. Asa ca, le doresc acestor domni „lectura placuta” pe blogul care isi permite sa prezinte si alte puncte de vedere, nu doar cele validate de domniile lor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s