Gigi Furdui-Convingeri ale creștinilor cu privire la Isus Hristos, Partea a II-a

photo(1)Convingeri ale creștinilor cu privire la Isus Hristos (partea a II-a)

sau

(De ce este creștinismul slab?!)

Privind la realitatea creștinătății de azi putem concluziona că datorită convingerilor cu privire la Hristos, creștinismul contemporan este slab.

Acestui creștinism slab, lipsit de pasiune, îi lipsește aproape total spiritul de sacrificiu, de jertfă. Creștinii vestici au pierdut disponibilitatea spre martiraj! Personal consider că exodul masiv al islamiștilor în Europa este un răspuns divin la lipsa noastă de curaj pentru a merge la ei, în țările lor și a-L duce acolo pe Hristos. Riscul ar fi prea mare! Astfel Dumnezeu i-a trimis cumva pe ei la noi pentru a-i evangheliza. Întrebarea care se pune acum este: Ce vom face noi? Cum vom reacționa în fața acestei provocări?!

O opțiune ar fi aceea de a-i lăsa în seama societății secular-umaniste care mai poartă încă anumite influiențe pozitive din trecutul ei creștin, să facă ceva cu ei ptr a-i integra. Problema este că acești oameni au profunde convingeri religioase și nu vor reacționa în fața acestei sociețăți care pare a fi lipsită de orice convingeri, a căror repere morale sunt evident inferioare religiei lor, musulmane.

Creștinii care consideră că Isus Hristos este un personaj istoric sau un profet au putine șanse de asemenea în fața convingerilor puternic religioase ale acestor oameni. Îmi amintesc de o întâmplare relatată de unul din profesorii mei de la seminar. Venind din America pentru a preda cursul sau, într-un aeroport din Europa, aștepând înbarcarea, un cetățean care își pieduse răbdarea înjura – printre altele și pe Isus Cristos. În jurul lui o mulțime de creștini asistau pasivi. La un moment dat o persoană care era în mod evident de religie musulmană a venit în fața acestui om și i-a spus în auzul tuturor: „Domnule, nu știu ce religie ai dumneata, eu sunt musulman și în religia mea Isus este un profet. Vreau să știi că nu mă simt deloc bine să te aud aducând injurii la adresa lui.” Sunt convins că acest fel de creștini nu vor fi deloc relevanți în fața musulmanilor religioși și convinși.

Acești oameni pot fi ajutați numai de acei creștinii convinși că Isus Hristos este singurul Mântuitor. Integrarea, schimbarea lor nu se va putea face decât prin înlocuirea convingerilor lor religioase cu alte convingeri religioase autentice și puternice. Doar acei creștini radicali și convinși au șansa de a fi băgați în seamă, ascultați de acești oameni.

Dacă pasiunea care îi motivează pe acești musulmani radicali este ura atuci creștinii radicali trebuie să le pună în față o pasiune mult mai puternică, singura ce poate învinge ura și aceasta este dragostea. Dacă ei sunt gata să moară mânați de ură atrunci noi le răspundem că suntem de asemenea gata să murim mânați de dragoste, de dragoste pentru ei! Acesta este creștinism radical!

Câți astfel de creștini radicali mai are Europa?! Oare procesul de păgânizare al Europei este atât de profund încât sunt mai degrabă tolerați musulmanii decât creștinii radicali? (Vezi cazul familiei Botnariu)

Sunt tot mai convins că pe noi, pe creștinii radicali, aici la noi acasă, ne așteaptă vremuri de prigoană. Dar poate este nevoie de o purificare a creștinismului, o purificare a focului!

Cred că trăim vremuri în care trebuie să predicăm mai mult din texte biblice precum cel din Matei 10:37-39

Cine iubește pe tată, ori pe mamă, mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine; și cine iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine. Cine nu-și ia crucea lui, și nu vine după Mine, nu este vrednic de Mine. Cine își va păstra viața, o va pierde; și cine își va pierde viața pentru Mine, o va câștiga.

Cu considerație, Gigi Furdui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: