VIDEO Traian Băsescu, despre abuzurile Barnevernet și cazul Bodnariu

agnus dei - english + romanian blog

Photo Nasul TV Photo Nasul TV

Traian Băsescu, despre abuzurile Barnevernet și cazul Bodnariu – „Nu am vazut stat democratic care să-și asume mai mizerabil dreptul asupra copiilor unei familii ca statul norvergian”

Traian_Basescu_(7) Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, luni seara, în cadrul emisiunii „Nașul”, moderată de Radu Moraru, despre abuzurile Barnevernet, cazul Bodnariu și slaba implicare a președintelui Iohannis.
„Nu am vazut stat democratic care să-și asume mai mizerabil dreptul asupra copiilor unei familii ca statul norvergian. Luați un copil de 7 ani și dacă îi dai o pălmuță la fund spune tata m-a batut. Nu e normal. Dar care e justificarea unui stat să ia un copil sugar de 3 luni de la pieptul mamei?! Abia copilul cel mic îmi confirmă un abuz incredibil. Ce stat democratic care se pretinde și european îl poate face? Și statul român ia copii daca îi lași singuri acasa și pleci la cârciumă. Copii ăia…

Vezi articolul original 33 de cuvinte mai mult

Un comentariu

 1. Traian Basescu a facut referire la art.7 din Constitutia Romaniei,in care se precizeaza foarte clar
  despre protectia pe care statul roman este obligata sa o acorde tuturor cetatenilor tarii,indiferent unde se gasesc in lume. Cu alte cuvinte, institutiile, prin persoanele abilitate cu astfel de servicii de protectie (personalul serviciilor consulare in special),trebuie sa informeze in permanenta organele guvernamentale dar si opinia publica despre cazurile in care cetateni romani sunt confruntati cu diferite probleme.
  In cazuri extreme,la nivel international, obligativitatea presedintelui de a intervenii trebuie sa devina realitate. Interventia unui presedinte este perceputa a fi de fapt mesajul intregii natiuni.

  In cazul BARNEVERNETULUI , sunt cunoscute interventiile oficiale la nivel guvernamental ale primului ministru al Indiei, al Turciei precum si presedintelui Republicii Cehe .
  Traian Basescu face referire la „slaba implicare a presedintelui Johannis”. Spre deosebire de
  alte cazuri cunoscute, demersul pentru sprijinul fam.Bodnariu din Norvegia,se desfasoara pe alte coordonate : informare media-protest in strada- mediatizarea puternica a protestului-atitudinea publica a unor parlamentari-monitorizarea cazului la presedentie si guvern- vizita unei comisii in Norvegia- din nou demonstratii publice- …

  Solidaritatea tuturor romanilor de buna credinta cu familia Bodnariu este o realitate. Suntem dispusi si in continuare sa participam la orice demers public pentru rezolvarea acestei drame…!
  dar avem si dreptul sa ne intrebam ca si Basescu de altfel, de ce tace presedintele ? de ce tace premierul ? Deocamdata nu stim,poate sa fie din motive obiective?

  Oricum ,indiferent de motive spunem….Doamne ajuta !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s