Poți schimba principiile lui Dumnezeu??

shutterstock_105822167

Răspunsul la această întrebare este categoric NU!

Și totuși, mulți creștini nu iau în seamă acest lucru și continuă să-și trăiască viața după propriile principii, crezând că perseverând într-o direcție, chiar dacă e greșită, pentru o perioadă mai lungă de timp, Îl vor face cumva pe Dumnezeu să îi accepte așa cum sunt.

Cred că cel mai elocvent indiciu despre natura neschimbătoare a lui Dumnezeu, indiferent de prețul. se poate vedea prin faptul că Dumnezeu a trimis în lumea noastră pe fiul Său iubit Isus, singurul calificat pentru acest plan măreț de mântuire a omenirii. Cu toate că Dumnezeu îl iubea foarte mult pe fiul Său, apoi fiind Atotputernic, nu trebuia să dea socoteală nimănui chiar dacă schimba metoda și planul de mântuire a omenirii, cu toate acestea nu a făcut acest lucru fiindcă EL este drept chiar dacă este plin de dragoste. De ce? Simplu: fiindcă în dreptatea Lui, acesta era planul făcut din veșnicie  și cu toată durerea pe care i-a provocat-o acest lucru, El nu s-a lăsat înduplecat nici chiar în momentul de agonie al Fiului Său, când Îl implora și Îl ruga: „Tată, totuși dacă este cu putință, îndepărtează acest pahar de la Mine!” Credem noi ca această rugăciune nu i-a străpuns inima Lui de Tată? Bineînțeles că da. Dar, acesta era drumul mântuirii noastre și de dragul nostru și-a păstrat planul, cu toate că nu era obligat.

Pornind de la acest aspect din care ne putem da seama bine de faptul că Dumnezeu nu face sub nici o formă vreun compromis, vreau să aduc înaintea noastră  trei principii biblice (nu că nu ar fi mai multe, dar cei ce le dețin pe astea trei, sunt convins ca le au pe majoritatea) fără de care nu ne putem numi nici creștini și nici Împărăția lui Dumnezeu nu o vom moșteni, indiferent de perseverența noastră într-o altă direcție :

1. CREDINȚA – care nu produce fapte bune, este moartă, iar fără o credință vie, este imposibil să fim plăcuți lui Dumnezeu (Iacov 2:14)

Când ne uităm în jurul nostru este imposibil să nu vedem (uneori chiar și slujitori) cum oamenii vorbesc foarte frumos, cunosc bine Cuvântul, apoi unii chiar cred ceea ce citesc sau predică altora, dar când vine momentul de a pune în practică ceea ce vorbesc, efectiv lasă de dorit.

2. IERTAREA – un atribut pe cale de dispariție aș putea spune. Ascultam la un „frate” cum vorbea despre un pastor și spunea cam așa: „Și dacă aș știi că merg în iad, pe acest om nu îl voi ierta niciodată pentru câte mi-a făcut.” Cred că și cei care merg mai rar pe la biserică (poate de Paște și de Crăciun) știu rugăciunea Tatăl Nostru unde este scris clar: „Și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri.” (Matei 6:12). Mai jos, în versetele 14, 15 chiar insistă și spune și mai specific: dacă voi nu iertați celor ce vă greșesc, nici voi nu veți avea parte de iertare.

3. DRAGOSTEA – este cu siguranță atributul cel mai valoros prin care se pot deosebi copiii lui Dumnezeu. 1 Corinteni 13:1-13, Cuvântul Domnului ne spune clar ce valoare avem sau nu avem fără dragoste. Chiar dacă ne dăm toată averea la cei săraci sau vorbim în limbi cerești sau prorocim, fără dragoste suntem nimic.

Meditând doar la aceste trei atribute creștinești, poți foarte bine să-ți dai seama de cineva dacă este sau nu, un creștin real. Categoric un creștin real, are CREDINȚA care îl provoacă la fapte vrednice de credința lui, iar un astfel de creștin este gata să ierte și de 70 de ori câte 7 în fiecare zi și absolut va iubi dezinteresat pe cei din jurul lui și nu numai.

Oare prin perseverența noastră în lipsa faptelor care ar trebui să însoțească un creștin, apoi prin felul nostru neiertător față de cei din jurul nostru și nu în ultimul rând prin atitudinea noastră lipsită de dragoste față de frați, Il vom putea convinge noi pe Dumnezeu că nu se poate mai mult și nu are decât să-și schimbe El pretențiile fata de felul nostru de trăire?

Urmăresc și în viața de zi cu zi, dar și ce se scrie pe Internet și observ cât de puțin se mai ține cont de ce are de spus Dumnezeu. Mă întreb mereu, oare oamenii ăștia chiar cred că vor reuși să Îl schimbe pe Dumnezeu?? Sunt convins că nu. Dacă nu a schimbat El nici planul de mântuire a omenirii, când a trebuit să-și dea singurul Fiu la moarte, cu toate că putea să facă acest lucru fără să dea socoteală nimănui, categoric că nu va face nici alte derogări de la principiile Biblice.

Așadar, singura soluție de a ne mântui sufletul, este să ne schimbăm noi după Cuvântul lui Dumnezeu, Sfânt și dătător de viață.

Doamne ajută-ne în direcția aceasta și dă-ne lumină ca să putem vedea adevărul Tău, care poate fi găsit doar în Cuvântul Biblic.

mike olari

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s