Tu ești proiectul lui Dumnezeu !!??

Man walking on Bible

Man walking on a Bible towards a cross

Ieremia 29:11   „Căci Eu știu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace și nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor și o nădejde.”

Cu toate că venim în lumea asta fără voia noastră și plecăm tot fără voia noastră, încercăm să controlăm tot ceea ce se întâmplă între aceste două evenimente. Ar trebui să înțelegem că noi nu suntem proiectul nostru personal, pe planeta Pământ. Atunci când vom înțelege acest lucru, totul va căpăta o cu totul altă dimensiune în viața noastră de zi cu zi.

Ce ne face să credem că Cel ce ne-a adus fără voia noastră pe acest pământ și care tot fără voia noastră  ne va lua de aici, nu are un plan bine conturat pentru tot ce se va întâmpla cu noi în viața zilnică?

Sunt convins că proiectantul nostru, Dumnezeu, are așa după cum scrie în Ieremia, un plan frumos și minuțios în ce mă privește și te privește. Și totuși, de ce în viața unora, dezastrul este la el acasă și nu se mai termină?

Dar întrebarea care se pune este: Mai suntem noi în planul lui Dumnezeu sau ne-am luat noi viața în propriile mâini și am adus-o în zona dezastrului?

Din păcate, în cele mai multe cazuri exact asta s-a întâmplat. Cu toate că fiecare dintre noi afirmăm aproape zilnic că dorim  ca voia Domnului să se facă în viața noastră, se pare că de mult nu mai este așa! Și ce e de făcut atunci, cum putem repara greșeala, în unele cazuri catastrofale în care am ajuns și nu mai știm cum să ieșim??

  1. Să ne recunoaștem greșeala făcută, prin faptul că ne-am luat viața în propriile mâini!
  2. Să căutăm să aflăm voia lui Dumnezeu inițială, cu privire la viața noastră!
  3. Să ținem cont de voia Lui, indiferent de prețul care trebuie plătit!

Toate aceste lucruri nu se pot întâmpla nici peste noapte și nici ușor, dar merită plătit prețul fiindcă altfel s-ar putea ca finalul vieții noastre să nu fie așa de frumos, precum a fost venirea noastră în această lume.

Dumnezeu ne-a dat toate datele și informațiile despre voia Lui și tot ce dorește să facă din noi. Planul lui Dumnezeu cu privire la viața noastră este cuprins în întregime și în cele mai mici detalii, în Cuvântul Biblic. Din păcate prea mulți se bazează doar pe ce aud în biserici duminica și atâta tot.

Haideți să cugetăm adânc, dacă mai suntem în planul proiectantului și maestrului nostru, Dumnezeu. Citirea, studierea și trăirea Bibliei, au scos pe mulți din dezastrul vieții lor și i-a pus înapoi în PLANUL INIȚIAL stabilit de Dumnezeu, iar astfel ei se pot bucura acum de VOIA LUI DUMNEZEU, cea bună și desăvârșită, iar în final când vor pleca din lumea aceasta, vor fi exact ceea ce Dumnezeu a dorit ca ei să fie. Doamne, dă Tu lumina Ta tuturor în această privință!!!

Și astfel, și plecarea din această lume să fie tot atât de plăcută și binecuvântată precum a fost venirea, iar tu să te poți în final bucura de Cel care a facut un proiect pentru viața ta !

Cu multă dragoste,

Mike Olari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s