O ZI DE LIBERTATE!

Nu știu ce înseamnă pentru alții bucuria; poate o sumă de bani ți-ar aduce bucurie, poate o reușită personală… sunt multe lucruri care îi bucură pe oameni, dar ce zici de o zi de libertate? Cât crezi că înseamnă asta pentru oamenii din închisori? Câtă bucurie crezi că ar aduce o asemenea zi unor astfel de oameni?

Unii zic că omul se poate bucura în funcție de cât îl lasă Dumnezeu să se bucure. Dacă e așa, nu știu. Dar eu mai cred și altceva: omul se bucură atâta timp cât vrea el să se bucure. Poate cineva va întreba: cum se poate una ca asta? Eu cred că prin bunătatea Sa, Dumnezeu ne dă zilnic nenumărate motive ca noi, creația Lui, să ne putem bucura și că depinde doar de noi dacă ne vom face timp să privim în jur la tot ce înseamnă dragostea Sa și să ne bucurăm de ea.

Vă voi da un exemplu. Duminică, 14 Mai 2017, prin harul și îndurarea lui Dumnezeu, un grup de 9 deținuți din penitenciarul Botoșani, am fost prezenți la Biserica Emanuel din Suceava. Am primit din partea conducerii bisericii locale permisiunea de a cânta două imnuri creștine, apoi am avut câteva minute să aduc un cuvânt din partea Domnului pentru adunarea de credincioși. Oamenii de acolo se uitau mirați cum un grup de pușcăriași, oameni care au greșit, cântă acele cântări de laudă lui Dumnezeu. Am reușit să le spun celor prezenți că tot ceea ce văd este o minune. Locul unor deținuți este în pușcărie, însă noi eram la părtășia Bisericii Emanuel. Mai mult decât atât: cântăm imnuri spre slava lui Dumnezeu, dându-I slava, gloria și cinstea care, din punctul meu de vedere, aparțin numai lui Dumnezeu.

Zic unii că Dumnezeu nu mai face minuni, ca pe vremea apostolilor. Eu zic că cei ce spun lucrul acesta, se înșeală. Dumnezeu face minuni astăzi exact ca cele descrise în cartea Faptele Apostolilor. Întrebarea este alta: avem noi timp să vedem aceste minuni ca atare, sau suntem prea ocupați cu tot ce înseamnă cotidian pentru a mai experimenta ceea ce Dumnezeu face pentru noi.

Pentru mine, faptul că un grup de deținuți „periculoși”, așa cum au scris ziarele, au șansa să se bucure la acea frumoasă părtășie de duminică dimineața de la Biserica Emanuel, rămâne pentru totdeauna o minune făcută de Dumnezeu pentru noi, grupul de deținuți din Penitenciarul Botoșani.

Un motiv în plus pentru mine să spun încă odată faptul că Dumnezeu iubește și pe cei care au greșit. Pe cei care, din greșeală sau rău intenționați, au săvârșit ilegalități. Da, Dumnezeu iubește oamenii indiferent de mediul din care provin. Oamenii au limite sau dacă nu le au, le crează. Dragostea lui Dumnezeu nu cunoaște limite, nici de culoare, nici de rasă, statut social sau orice fel de rang sau funcție. Dragostea lui Dumnezeu trece prin ziduri, gratii, sârmă ghimpată… continuare articol