VINDECAREA INIMII ZDROBITE

FEBRUARIE VINDECAREA INIMII ZDROBITE

„(El) tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită” (Psalmul 147:3)
Una dintre cele mai mişcătoare scene din Scriptură este când Domnul Isus plânge lângă mormântul lui Lazăr. Nu că El era lipsit de putere ca să schimbe situaţia, ceea ce a şi făcut, ci El a simpatizat cu noi în vremurile noastre de pierdere. „(El) tămăduieşte pe cei cu inima zdrobită, şi le leagă rănile”. Dumnezeu nu ne-a promis să ne protejeze de durere şi de pierdere, ci să ne scoată cu bine din ele. Poate aceste sugestii te vor ajuta: 1) Nu te izola. Lărgește-ți „familia”. Mai bine un vecin aproape decât un frate departe” (Proverbe 27:10). Dacă familia ta nu este aproape, apelează la oameni grijulii care îţi sunt aproape. Ca parte a grupului, descoperi că nu ești singur, că jalea nu este o boală sau o slăbiciune şi că împărtăşirea aduce vindecare.
2) Nu nega pierderea suferită „Pomenirea celui neprihănit este binecuvântată” (Proverbe 10:7). Când ești înconjurat de prieteni nu ezita să discuţi despre pierderea ta. Când faci asta, le spui că e bine ca si ei să împărtăşească despre amintirile lor. O povară împărtăşită este o povară uşurată.
3) Nu încerca să faci totul. „Plânsul îşi are vremea lui” (Eclesiastul 3:4). Deoarece durerea te secătuiește, vei avea nevoie de mai multă odihna decât de obicei. Deci în timp ce abilitatea ta de funcţionare este redusă, lasă-i pe alţii să te ajute la lucrurile zilnice, cum ar fi la gătit, la curăţenie şi la cumpărături, până ce te vei simţi mai bine
4)
Nu-ti neglija nevoile legitime. Respectă-ţi trupul şi nevoile lui (băutură, hrană, exerciţiu, odihnă) pentru a putea rămâne concentrat şi pentru a stabili limite sănătoase. Nimeni nu știe cum te simţi mai bine decât tine, aşa că acordă-ţi permisiunea de a spune „nu, mulţumesc” sau „altădată” fără să te simţi vinovat.

FamToFam

Un gând despre „VINDECAREA INIMII ZDROBITE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: